Endemol wil door met ONM

Er werd al enige tijd over gespeculeerd, maar nu is het definitief: de BNN-soap ONM stopt en verdwijnt van de buis. Dat heeft de netmanager van Nederland 3, Roek Lips, besloten.

Teruglopende kijkcijfers worden als oorzaak genoemd. Fans van de soap kunnen nog ruim een half jaar genieten van de soap; de laatste aflevering wordt in mei 2010 uitgezonden.

Patrick Lodiers, voorzitter van BNN, betreurt dat het doek valt voor de soap. "ONM is een serie om trots op te zijn. Het is ontzettend jammer dat iets waar BNN en Endemol zo hard aan hebben gewerkt nu wordt weggegooid. Ik baal er enorm van, voor de kijker, voor de fans en natuurlijk de hele cast en crew", aldus Lodiers.

ONM begon in 1994 onder de naam Onderweg Naar Morgen en draaide oorspronkelijk om de families Couwenberg en Reitsema. Na mei 2010 is de soap zestien seizoenen te zien geweest, bij respectievelijk de TROS, Veronica, Yorin en als laatste BNN.

Update 15:30
Endemol, producent van ONM, wil verder met het maken van de serie. Het productiebedrijf voert op dit moment gesprekken met zenders die geïnteresseerd zijn in het uitzenden van ONM. Om welke zenders het gaat, wilde Endemol niet zeggen.