Volleyballers verliezen wederom

Denny (nyny83)
De mannen van Oranje hebben ook de derde World League-wedstrijd tegen Italië verloren. In Mantova kon de ploeg van Peter Blangé – ondanks hoopgevende spelmomenten – geen set winnen: 25-19, 25-19, 25-22.

Bij Nederland speelde Kay van Dijk een uitstekende wedstrijd en deed Robert Horstink, die tijdens het vorige weekend nog geblesseerd moest toekijken, weer ruim anderhalve set mee. Richard Rademaker mocht het als libero proberen op de plek van Jelte Maan.

Maar de Italianen speelden net als vorige week in Eindhoven net iets slimmer en degelijker dan de Oranjeklanten. Bij 22-22 in de derde set leek er nog iets moois in het veschiet te liggen, maar ineens scoorde de thuisploeg snel drie punten achter elkaar. Dankzij een doeltreffende service, een goed blok en een geweldige verdedigende actie pakte Italië de laatste drie punten.

Nederland en Italië spelen zondag in Modena voor de laatste maal in de groepsfase tegen elkaar. En dat duel is belangrijk, want beide rivalen delen nu de tweede plaats in poule A.