De Jong: "Suárez vindt dat ik op Cocu lijk"

Siem de Jong heft een duidelijk doel voor zichzelf neergezet. De middenvelder van Ajax wil graag een plek zo dicht mogelijk bij de eerste elf. Er is veel interesse voor de middenvelder voor een huurperiode maar het liefst wil hij schitteren bij Ajax.

"Iedereen krijgt gelijke kansen", zegt De Jong, als hem gevraagd wordt naar komend seizoen. "De trainer heeft gezegd dat iedereen als het ware opnieuw moet beginnen. Ik ga in de voorbereiding gewoon voor mijn kansen. Ik wil in ieder geval bij de eerste achttien zitten en zo dicht mogelijk tegen de basiself aan."

Ook fysiek vooruit gaan hoort erbij volgens de middenvelder. "Ook wil ik sneller en explosiever leren worden", vervolgt de geboren Zwitser. "Door te trainen krijg je dat voor elkaar. Ook op het middenveld is handelingssnelheid belangrijk."

De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt door teamgenoot Suárez, "Phillip" genoemd. "Luis vindt dat ik op Phillip Cocu lijk, als ik mijn haar voorover heb hangen", lacht De Jong. "Ik heb dat wel eens vaker gehoord."