TVM-ploeg geschokt na nieuws Pechstein

Peterselieman
De TVM-schaatsploeg is geschokt door het nieuws dat Claudia Pechstein betrapt is op bloeddoping. De Nederlandse ploeg is van mening dat dit de sport ernstig kan beschadigen.

"Als Pechstein inderdaad doping heeft gebruikt, dan is dat een steek recht in mijn hart," zei coach Gerard Kemkers. "Ik heb altijd geloofd in een schone sport. Daarom is dit nieuws waar je van schrikt. Dit is slecht voor de schaatssport, want dit straalt ook af op alle andere schaatsers. Ik ken nog niet alle details, maar als ik het goed begrijp is zij geschorst op basis van de bloedwaarden die de ISU al enige tijd bijhoudt. Ik wist niet eens dat dat kon."

Ook schaatster Ireen Wüst snapt er niets van. "Waarom doe je zoiets? Je wilt je toch recht in de ogen kunnen blijven kijken? Het is ook zonde voor de sport. Ik weet van mezelf voor honderd procent dat ik 'clean' ben en ik baal ervan dat nu mensen door dit nieuws daar toch aan gaan twijfelen. Mijn sport wordt nu in een hoek geduwd waar 'ie niet thuishoort. Aan de andere kant is het ook goed dat dit is gebeurd. Ik hou niet van valsspelen en dan moet je mensen die dat wel doen er tussenuit halen."