DESG en DOSB achter Pechstein

Sjors (Sj0rSz)
De Duitse schaatsbond (DESG) schaart zich achter Claudia Pechstein. Dit heeft de federatie vandaag laten weten. Gisteren maakten we bekend dat de Duitse schaatsster was betrapt op het gebruik van bloeddoping.

"De DESG staat aan de zijde van de sportster en gaat tot het tegendeel is bewezen van haar onschuld uit", lieten voorzitter Gerd Heinze en advocaat Marius Breucker in een reactie weten.

Pechstein werd geschorst naar aanleiding van een controle tijdens het WK allround in Hamar, dat in februari werd gehouden. Deze test wees namelijk uit dat de Duitse abnormale bloedwaarden en abnormale wijzigingen in de bloedwaarden had. De schaatsster heeft al laten weten haar straf bij het internationale sporttribunaal (CAS) aan te vechten.

Ook de DOSB, de organisatie achter de Duitse Olympische sportbonden, heeft laten weten achter Pechstein te staan. "Ze heeft ons laten weten dat ze de dopingregels niet heeft overtreden. We moeten deze zaak zo snel mogelijk helder krijgen. Het is goed dat er nu een neutraal onderzoek komt", lichtte algemeen secretaris Michael Vesper toe.