Dikkerds betalen dubbel voor vliegticket

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines gaat dikke passagiers laten betalen voor twee stoelen. Op zijn website schrijft het bedrijf wat de criteria zijn: wie niet in één stoel past, zijn stoelriem niet kan sluiten of niet in staat is de armleuning omlaag te houden, is te dik.

United Airlines biedt deze passagiers de mogelijkheid een tweede ticket te kopen, of te upgraden naar een stoel met extra ruimte in een duurdere klasse. In de Amerikaanse krant Daily News reageren zwaargewichten woedend op de nieuwe regel. "Het is discriminatie", aldus Jack Gillotto, een '300-pounder' uit Danbury.

United Airlines zegt het afgelopen jaar ruim 700 klachten te hebben gehad van passagiers die de hele reis scheef in hun stoel hingen omdat ze naast een 'fatty' waren ingedeeld.Er zijn al acht andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die een toeslag vragen aan dikkerds. Volgens cijfers van Centers for Disease Control and Prevention lijdt inmiddels 34 procent van de Amerikanen aan overgewicht.


Dikkerds betalen dubbel voor vliegticket  (foto: DAG)