Starbucks filialen NS stations openen deze zomer

Deze zomer gaan de langverwachte vestigingen van koffieketen Starbucks open op de stations Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Via de website lekkerwerkenophetstation.nl is exploitant Servex inmiddels begonnen met het werven van personeel.

Starbucks is momenteel alleen op luchthaven Schiphol vertegenwoordigd in Nederland. Na de vestigingen op de stations in Amsterdam en Utrecht moeten er ook vestigingen komen in Leiden en op het Centraal Station in Rotterdam. Michiel Jonker van de NS kan nog niet zeggen wanneer deze vestigingen geopend worden.

Ook de exacte openingsdatum van de filialen in Amsterdam en Utrecht kan Jonker nog niet noemen. Zelfs de locatie op Utrecht Centraal is nog niet bekend. Men denkt aan de plaats waar nu Café Hoog Centraal zit. Jonker stelt echter dat de eerste klanten binnen enkele maanden terecht kunnen bij Starbucks.

Starbucks heeft wereldwijd ongeveer vijftienduizend filialen. In de Verenigde Staten lijkt de populariteit van de keten, die sinds 1971 koffie serveert, af te nemen. Daar werden honderden winkels gesloten.