Nieuw magazine over scheiden

Lisette (E-Lise)

De overvloed aan tijdschriften heeft de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) niet tegengehouden met een nieuw magazine op de markt te komen. Tijdschriften over trouwen, kinderen krijgen en huizen kopen waren er al en nu hebben we er een tijdschrift over scheiden bij. In 'Verder' kan men informatie vinden over bijvoorbeeld alimentatie en tips over hoe met de kinderen te praten. Verder staan er ook luchtige onderwerpen in zoals relatiegerechten en de opvallendste hollywoodsscheidingen.

Het vFAS vond het tijd worden voor een dergelijk tijdschrift, omdat vrijwel iedereen direct of indirect met een scheiding te maken krijgt. Eén op de drie huwelijken wordt voor de dood hen scheidt ontbonden. Het doel van het magazine is, volgens vFAS, mensen te informeren over de juridische, emotionele en sociale aspecten van een scheiding. Voorzitter van vFAS, Anke Mulders: 'Wij hebben dagelijks met deze onderwerpen te maken. Op deze manier willen we mensen van wie de relatie verandert, helpen bij het maken van de juiste keuzes, zodat ze op een goede manier verder kunnen met hun leven. Dat verklaart ook de naam.'

De eerste uitgave van Verder heeft een oplage van vijfendertigduizend exemplaren. Het merendeel wordt gratis door vFAS advocaten verspreidt. Ook is het tijdschrift verkrijgbaar bij gemeentehuizen en bibliotheken.