FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 april 2009

Die hard Britneyfan voor de rechter

Britney Spears had gisteravond last van ongewenst bezoek. Een 26-jarige vrouw drong haar huis binnen met een videocamera in de aanslag. Ze wist het huis in het bij Los Angeles gelegen Calabasas binnen te komen via een raam.

De security van de zangeres wilde de opdringerige fan graag wegjagen en schakelde de politie in. Deze heeft de vrouw in de kraag gevat. Zij zal zich in juni bij de rechter moeten verantwoorden wegens huisvredebreuk.

Men gaat ervanuit dat de vrouw een van de weinige overgebleven Britneyfans is. Eerder deze maand zou de vrouw al een bericht voor de zangeres hebben achtergelaten op diens website.


Chris Crocker is woedend op de fan huilie

Ferrari komt snelheid te kort

Ferrari rijdt dit Formule 1-weekend in China zonder KERS, maar veel geholpen heeft het nog niet voor het Italiaanse team. Felipe Massa en Kimi Räikkönen kwamen er vrijdag niet aan te pas door een gebrek aan snelheid.

Ferrari besloot KERS weg te halen door het gebrek aan betrouwbaarheid, maar kampt nu met het tekort aan snelheid. "We verliezen aan snelheid. We hebben nu minder aerodynamische neerwaartse druk dan de auto’s aan de top. Onze ambitie om voor het kampioenschap te strijden is nu nog meer geminimaliseerd," aldus Massa.

De Braziliaan ziet de situatie niet snel verbeteren voor het team uit Maranello. "We moeten zo hard mogelijk aan de slag om de auto te verbeteren, maar we weten tegelijkertijd dat het erg moeilijk wordt om een inhaalslag te maken."

Teambaas Stefano Domenicali deelt de mening van Massa. "Het is duidelijk dat wij vermogen inleveren door het weglaten van KERS. De auto is dan ook ontworpen met KERS in gedachten."

Kimi Räikkönen zegt geen verschil te merken. "De balans van de auto is niet slecht, ik voel het niet dat KERS er niet inzit. Het punt is meer dat wij gewoon langzamer zijn dan onze concurrenten. Op dit moment zijn wij niet in staat om voor de titel te strijden," aldus de Fin.

Wammes terug in turnwereld

Gabriëlla Wammes heeft aangekondigd haar rentree in de turnwereld te willen maken. In 2004 stopte ze noodgedwongen wegens een aanlegstoornis in haar rug, maar nu keert ze zondag in Hoogland terug in het wedstrijdcircuit.

De 24-jarige zus van Jeffrey Wammes werkte de afgelopen maanden in alle stilte aan de comeback. Haar hoogtepunt kende ze in 2001 toen ze met Nederland vijfde werd op het WK in Gent. Ze wist zich in 2003 echter niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Athene een jaar later.

Mollema kampt met Pfeiffer

Bij wielrenner Bauke Mollema is de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Dit blijkt uit onderzoek dat de Rabobank-renner dinsdag in Groningen heeft ondergaan. Mollema onderging de tests nadat hij onverwacht met vermoeidheidsverschijnselen in Baskenland af moest stappen.

"Helaas, uit het bloedonderzoek is gebleken dat ik de ziekte van Pfeiffer heb. Ik was er al een klein beetje bang voor. In ieder geval heb ik nu een verklaring voor mijn mindere rijden de afgelopen maand," aldus Mollema op zijn site.

De renner heeft zich in ieder geval al afgemeld voor de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië.

Van Gaal zal geen nee zeggen tegen Bayern

Louis van Gaal geeft tegenover het Algemeen Dagblad toe dat hij de volgende keer geen nee zal verkopen aan Bayern München. Op deze manier flirt de oefenmeester van AZ openlijk met de Duitse club.

"Ik sluit niet uit dat er nog een keer bij mij wordt aangeklopt. In het verleden was ik steeds bezet. De vraag is inderdaad hoe vaak ik nog 'nee' kan zeggen."

Van Gaal gaf eerder al aan een grote club en het bondscoachschap te ambiëren. "Ik wil nog een keer bondscoach worden. Zolang ik bij AZ zit, weet iedereen in de wereld dat ik bezet ben. Daarom zou ik eerder een tijdje niets moeten doen. Ik wil gewoon nog een keer een WK of een EK meemaken. Dat is iets wat ik nog nooit heb gedaan in mijn loopbaan."

Studenten ontwikkelen bierteller voor gsm

Wie in Enschede studeert en weleens wil weten na hoeveel bier de man met de hamer klaarstaat heeft mazzel. Sinds kort is het namelijk voor de studenten mogelijk om op hun mobieltje bij te houden hoeveel ze hebben gedronken. Twee studenten Business & IT van de Universiteit Twente hebben hiervoor namelijk de site tankteller.nl opgericht.

Volgens Tycho Bom, een van de bedenkers van de bierteller, is het interessant om precies bij te houden hoeveel bier iemand kan drinken. "Via je mobieltje maak je op tankteller.nl een account aan. Elk drankje kun je vervolgens met een druk op een knop registreren. Alles gaat via internet, dus je maakt geen sms-kosten", verzekert hij.

De site is inmiddels in de lucht, maar toch is Bom nog niet helemaal tevreden. Zo wil hij nog wat dingen aan het programmaatje toevoegen. "Bijvoorbeeld een waarschuwing als je een bepaald aantal biertjes op hebt. Of een reclameboodschap van de plaatselijke shoarmatent; dat je na tien biertjes toch echt even iets moet eten."

De site is behoorlijk succesvol. De bierteller is nog maar een maand in gebruik, maar telt toch al 250 leden. "De meeste aanmeldingen gaan per borrel. Via een groot scherm in de kroeg kunnen mensen van elkaar zien hoeveel ze gedronken hebben." Hoewel sommige studenten het zien als een wedstrijdje en zij het juist stoer vinden om boven aan de lijst te prijken, vindt Tycho zelf dat er van de bierteller een remmende werking uitgaat. "Als er tien biertjes achter mijn naam staan, stop ik met drinken. Bij het afrekenen scheelt dat toch en je hebt er de dag erna profijt van."

Wat de gemiddelde student drinkt, is ook voor de makers van de teller moeilijk te zeggen. Maar Bom houdt het op zeven biertjes. "Maar op een groot feest halen veel mensen wel de 25. Ik merk trouwens dat er de laatste tijd ook uit andere studentensteden (het programma is voorlopig alleen in Enschede beschikbaar-red.) aanvragen komen voor de tankteller." 

Het voorlopige record is vastgesteld op 65, maar Tycho vermoedt dat dit een hoax is. "Het is uiteindelijk niet te controleren of iemand naar waarheid het aantal drankjes bijhoudt", besluit hij.

Murray en Nadal in halve finale Monaco

Andy Murray heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Masters toernooi in Monte Carlo. De Brit won in twee sets van de Rus Nikolaj Davidenko. De setstanden waren 7-6 (1) en 6-4.

In de halve finale neemt Murray het op tegen Rafael Nadal die de de Kroaat Ivan Ljubicic versloeg. De setstanden waren 6-3 en 6-3. Eerder op vrijdag moest de Spanjaard nog met de Ecuadoraan Nicolas Lapentti afrekenen. De nummer een van de wereld won die partij met 6-3 en 6-0.

Hamilton was wanhopig

Vandaag werd bekend dat wielrenner Tyler Hamilton voor de tweede maal op doping betrapt is. De Amerikaan zegt wanhopig te zijn geweest en heeft met onmiddellijke ingang een punt achter zijn wielerloopbaan gezet.

"Ik was wanhopig. Was het de juiste beslissing? Absoluut niet. Maar op dat moment dacht ik niet na over de consequenties," aldus Hamilton. "Ik heb iets genomen van de verboden lijst en zal elke straf ondergaan die mij wordt opgelegd en daarna verder gaan."

De Amerikaan voelde zich zoals een psychiatrische patiënt. "Ik denk dat ik hetzelfde voelde als mensen die aan een ernstige ziekte of aan een depressie lijden. Begrijp daarom mijn drastische beslissing. Er zijn momenten in je leven dat je niet dieper kunt zinken. Zelfs als ik een hamer had en mezelf voor mijn kop kan slaan, dan had ik me beter gevoeld als nu."

Veldhuis benadert WR bij Swimcup

Marleen Veldhuis heeft bij de Swimcup in Amsterdam voor een verrassing gezorgd door op de 100 meter vlinderslag bijna een wereldrecord te zwemmen. Ze zwom met 56,69 maar 0,08 seconde langzamer dan Inge de Bruijn in Sydney tijdens de Olympische Spelen in 2000.

Achter Veldhuis werden Inge Dekker en Chantal Groot tweede en derde in 58,78 en 58,91. Dekker moest huilen om de goede prestatie van Veldhuis, maar ook om het zelf niet zwemmen van een snelle tijd. "Je hoopt natuurlijk dat je allebei zulke snelle tijden zwemt. Helaas is het er bij haar nog niet uitgekomen," aldus Veldhuis.

Rusland hekelt oefening NAVO

De NAVO heeft aankomende maanden een militaire oefening gepland in Georgië, tot ergernis van de Russische president Dmitri Medvedev.

Van 6 mei tot 1 juni heeft de NAVO, ruim twintig kilometer ten oosten van Tbilisi, een oefening gepland. Volgens Medvedev zorgt dit er juist voor dat het herstel tussen de NAVO en Moskou verhinderd wordt. De NAVO vormt, volgens de verdragsorganisatie, geen enkele bedreiging voor Moskou. De NAVO geeft aan dat de oefening, waar 1.300 manschappen uit negentien landen aan deelnemen, gepland was voordat Rusland de Georgische deelrepubliek Zuid-Ossetië binnen viel.

De Russische ambassadeur bij de NAVO vindt deze oefening maar “provocatie” en “absurd”. Hij heeft daarom ook de NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer gevraagd de oefening uit te stellen of af te gelasten.

Georgië hoopt, ondanks Russisch tegenvuur, lid te worden van de NAVO. Rusland vindt de oostwaartse uitbreiding een bedreiging voor haar veiligheid.

Uitslag Heracles Almelo - NAC Breda

Vanavond werd er één duel afgewerkt in de Eredivisie. Heracles Almelo nam het in eigen huis op tegen NAC Breda. De ploeg uit Breda had een slechte generale in Almelo voor het bekerduel komende week tegen FC Twente. De Brabanders verloren namelijk met 4-0.

Heracles Almelo - NAC Breda 4-0
12' Wuytens 1-0
24' v.d. Bergh 2-0 (strafschop)
27' Hakola 3-0
40' Overtoom 4-0

Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.375
Arbiter: Ben Haverkort
Gele kaart: Looms (Heracles Almelo), Penders, Kolkka, Boukhari (NAC Breda)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries (79/Boakye), v.d. Bergh, Fledderus, Overtoom (79/Douglas), Dost, Hakola

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran (21/ Kolkka), Penders (45+1/Hofstede), Zwaanswijk, Gorter, Gilissen, Kwakman, Reuser, Boukhari, Amoah, Lurling (64/Cairo)

[Actie] Misdaad in de lente!

De lente is weer begonnen. Een tijd die vaak gezien wordt als een periode van meer zon, vrolijkheid, buiten zijn en de opbloeiende natuur. Maar ook de lente heeft zo zijn schaduwzijdes. Misdaad mijdt de lente niet. Lammetjesroof, wraakzuchtige mannen in paashaaspakken of moord tussen de boterbloempjes, je kunt het zo gek niet verzinnen.

TTK en MIS organiseren daarom de wedstrijd ‘Misdaad in de lente’. En dit is niet zomaar een wedstrijd. In de geest van de vroegere TTK-wedstrijden, kun je in maar liefst vier categorieën meedoen. Iedere inzending moet uiteraard wel gebaseerd zijn op het thema ‘Misdaad in de lente’. Je mag het thema zo ruim interpreteren als je zelf wilt.

Kijk hier in het topic in het TTK subforum om te zien hoe je mee kan doen en wat je kan winnen! 

'Ziekenhuizen zijn niet schoon'

Patiënten lopen grote risico's op infecties, omdat ziekenhuizen niet goed worden schoongemaakt. Dat zeggen deskundigen in een uitzending van het televisieprogramma Zembla dat overmorgen wordt uitgezonden.

Per jaar sterven honderden patiënten aan infecties in Nederlandse ziekenhuizen. Volgens arts-microbioloog prof. Jan Kluytmans zouden die doden kunnen worden voorkomen, als de ziekenhuizen volgens de regels werden schoongehouden.

Een verslaggever werkte enkele weken als schoonmaker in het Delftse Reinier de Graaf Gasthuis en in ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Met de verborgen camera toont hij onder meer aan dat bloed in de operatiekamers niet wordt verwijderd; dat kankerpatiënten stofvlokken in hun omgeving hebben en dat de afgezonderde kamer voor patiënten die besmet zijn met gevaarlijke bacteriën, niet volgens de regels worden schoongemaakt.

Ook blijkt dat flacons met schoonmaakmiddelen van binnen niet worden gereinigd, terwijl dat dagelijks zou moeten. Volgens infectiedeskundige T. Daha worden de bacteriën in de flacons tijdens het schoonmaken juist verspreid over het ziekenhuis.

De directies van de ziekenhuizen hebben in de uitzending toegezegd de hygiëne te zullen verbeteren.

'Ziekenhuizen zijn niet schoon'  (foto: ANP)

Omstreden imam bij Defensie aan de slag

De omstreden Nederlands-Marokkaanse imam Ali Eddaoudi mag toch aan de slag als geestelijk verzorger bij Defensie. Dat heeft staatssecretaris Jack de Vries van Defensie vanavond bekendgemaakt.

De Vries heeft een gesprek gehad met de imam. Daarin heeft Eddaoudi "nog eens verzekerd dat hij voluit afstand neemt van de gewraakte uitspraken". "Op grond daarvan ben ik tot de conclusie gekomen dat er geen nieuwe feiten zijn die ontbinding van de reeds aangegane arbeidsrelatie zouden rechtvaardigen", aldus De Vries. "Ik ben ervan overtuigd dat betrokkene als geestelijk verzorger in staat zal zijn, ook voor andere geloofsrichtingen, zijn werk goed en integer te doen."

Eddaoudi schreef de afgelopen jaren columns waarin hij de premier een hypocriet noemde en "nog geen deurmat waardig". Ook schreef hij dat er van een broederschap tussen moslims en christenen geen sprake kan zijn en dat de Nederlandse missie in Afghanistan bedoeld is om de Afghanen in eigen land te terroriseren. CDA, VVD, PVV, SGP en Verdonk waren boos dat Defensie deze imam wilde aanstellen als geestelijk verzorger.

Omstreden imam bij Defensie aan de slag  (foto: ANP)

'Ongeval' Tsvangirai was mogelijk toch aanslag

Premier Morgan Tsvangirai van Zimbabwe was vorige maand mogelijk toch het doelwit van een aanslag. Dat meldde de Britse omroep BBC vandaag op basis van de eerste onderzoeksresultaten van het ongeval, waarbij Tsvangirai's vrouw overleed.

De politicus raakte zelf gewond toen zijn auto op een hoofdweg ten zuiden van de hoofdstad Harare werd geramd door een vrachtwagen. In eerste instantie meldden de autoriteiten in Zimbabwe dat sprake was van een ongeval.

MDC-functionarissen stellen nu echter dat er mogelijk opzet in het spel is geweest. Tsvangirai en zijn vrouw hadden moeten worden beschermd door een auto met beveiligers van de geheime dienst. Die reden echter snel weg, vlak voordat het ongeval gebeurde. De vrachtwagen zou zijn bestuurd door een ex-soldaat.

Verder vinden de MDC-functionarissen het verdacht dat de medewerkers van de geheime dienst na het ongeval opeens weer bij de auto van de Tsvangirais waren, maar geen aanstalten maakten om hulp te verlenen.

'Ongeval' Tsvangirai was mogelijk toch aanslag  (foto: ANP)

Politie pakt acteur met nepwapen op

De Amsterdamse politie heeft vanochtend een acteur opgepakt in Amsterdam-Zuid. De filmspeler, waarvan de politie de naam niet wil bekendmaken, liep over straat met een namaakwapen. En dat is niet echt handig als je in de buurt van een gevangenis loopt.

Volgens een politiewoordvoerder komt het wapen uit een loods voor filmopnames. Waarom de acteur dan ook over straat liep met het speelgoedwapen, is nog onbekend. "Dat mag hij op het bureau uitleggen. Hij heeft inmiddels wel begrepen dat wij niet acteren en dat onze wapens wel echt zijn", lacht de woordvoerder.

Ontsnapte zeehond Seppe dood gevonden

De eerder dit jaar ontsnapte zeehond Seppe is dood. Dat zei een woordvoerder van de zeehondencrèche in Pieterburen vandaag. De zeehond kreeg landelijke bekendheid toen hij in februari, samen met twee kornuiten, Emma en Ulbe, ontsnapte uit de zeehondencrèche.

Het lichaampje werd door toeristen gevonden vlakbij het starteiland in het Sneekermeer. Volgens de woordvoerder was Seppe al langere tijd niet meer in leven. Hij kon worden herkend aan het merkje dat hij in zijn achtervin had.

"We hoopten dat Seppe via het IJsselmeer op de Waddenzee terecht zou komen, maar helaas”, aldus de woordvoerder. De zeehond Ulbe werd op de dag van de ontsnapping nog aangetroffen. Van Emma heeft de zeehondencrèche nooit meer iets gehoord.


Ontsnapte zeehond Seppe dood gevonden  (foto: DAG)

Schrijver 'Bright Eyes' laat konijntjes afschieten

In het mooiste jaar van de seventies, het jaar 1979, scoorde Art Garfunkel hoge ogen met het mierzoete nummer 'Bright Eyes'. De tranentrekker was de titelsong voor een tekenfilm over konijntjes. Heel lief allemaal, maar de schrijver van het nummer, Mike Batt, blijkt in het echte leven een bloedhekel te hebben aan Stampertje en zijn vriendjes.

De songwriter heeft namelijk honderden konijntjes laten afknallen op zijn landgoed. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Sun zou Batt inmiddels berouw hebben getoond voor de actie.

"Z'n landgoed werd overwoekerd, hij moest het wel doen", laat Batt's woordvoerder weten. De knaagdiertjes sloopten namelijk zijn persoonlijke spullen en beten kabels door. Hoe veel konijntjes de tekstschrijver om zeep heeft laten helpen is niet bekendgemaakt.


 emo

Kaarten was nog nooit zo intens met Final Fantasy Agito XIII

De Playstation Portable kent reeds één Final Fantasy game die het dichtst bij de wortels van de serie staat; Final Fantasy VII: Crisis Core. Final Fantasy XIII is opgesplitst in verschillende games waarvan één naar de Playstation Portable gaat komen.

We hebben het natuurlijk over Final Fantasy Agito XIII. Veel is er nog niet bekend over deze RPG, maar vandaag hebben we in ieder geval een verse trailer voor jullie. De eerste helft van de trailer lijkt misschien wat vreemd voor een Final Fantasy game. De tweede helft laat beelden van de game zelf zien.

Kabinet op hoofdlijnen eens over bezuinigingen

Het kabinet is het vandaag "op hoofdlijnen" eens geworden over bezuinigingen de komende jaren. Dat zei premier Jan Peter Balkenende vrijdag na afloop van de ministerraad.

Er zijn afspraken gemaakt over bezuinigingen in 2009 en 2010. In 2011 wordt in principe 1,8 miljard euro structureel bezuinigd, maar de uitwerking hangt af van de stand van de economie. Minister Wouter Bos van Financiën toonde zich "zeer tevreden dat het gelukt is".

De begroting voor 2009 moest worden aangepast door een aantal fikse tegenvallers van ongeveer 2 miljard euro en een financiële meevaller van 500 miljoen euro; dat betekent een bezuiniging van 1,5 miljard euro.

Over een concrete invulling van de bezuinigingen zijn vandaag wel afspraken gemaakt, maar Balkenende en Bos wilden die niet geven. Ze worden in de loop van volgende maand eerst naar de Tweede Kamer gestuurd.

De overschrijdingen van de budgetten zitten vooral bij de ministeries van Volksgezondheid, Onderwijs en Sociale Zaken. Zo zag Bos eerder al "grote problemen" in de zorg. Het gebruik van bepaalde medicijnen en medische hulp is veel groter dan verwacht. Ook zijn er tegenvallers doordat medisch specialisten veel meer verdienen dan vooraf ingeschat. In totaal zou dat bij het ministerie van Volksgezondheid een tekort opleveren van 900 miljoen euro.

Kabinet op hoofdlijnen eens over bezuinigingen  (foto: ANP)

IJshockeyers handhaven zich in B-divisie

De Nederlandse ijshockeyers hebben zich weten te handhaven in de B-divisie. Op het WK voor B-landen won het team vandaag van Roemenië.

Nederland had op het WK tot nu toe al zijn wedstrijden verloren. Duels tegen Polen, Oekraïne, Italië en Groot-Brittannië gingen verloren. De wedstrijd tegen Roemenië moest daarom gewonnen worden om zich te handhaven. Dit lukte via een 5-1 zege.

Antony Demelinne opende in de eerste periode de score. In de tweede periode waren het Bjorn Willemse en Jamie Schaafsma die de voorsprong deden uitbreiden tot 3-0. Schaafsma en Mat Korthuis scoorden in de derde en laatste periode. Daarin maakte het zwakke Roemenië een doelpunt voor de eer.

Cricketers plaatsen zich voor WK 2011

De Nederlandse Cricketers hebben zich geplaatst voor het WK van 2011. Op het kwalificatietoernooi in Zuid-Afrika won het vandaag de beslissende wedstrijd van Canada.

Nederland had slechts vier slagmensen nodig om de 205 runs van Canada te passeren. Het won uiteindelijk met een verschil van zes wickets.

Het is nog niet duidelijk waar het wereldkampioenschap in 2011 plaats vind. Dit zou aanvankelijk in Pakistan zijn, maar de internationale cricketbond ICC besloot vandaag definitief daarvan af te zien. Het wil geen enkel risico nemen na een aanslag vorige maand op het cricketteam van Sri Lanka.

Gerets bedankt voor bondscoachschap

Erik Gerets is geen kandidaat meer om bondscoach van België te worden. De huidige trainer van Olympique Marseille heeft zelf aangegeven op dit moment geen bondschoach te willen worden.

Gerets was de belangrijkste kandidaat om de onlangs ontslagen René Vandereycken op te volgen. Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie van de Belgische voetbalbond, heeft gesproken met Gerets, maar die liet weten "vereerd te zijn maar voorlopig geen gevolg te willen geven aan de vraag".

Gerets liet wel weten in de toekomst eventueel wel open te staan voor de functie. Het contract van Gerets bij Olympique Marseille loopt aan het einde van dit seizoen af.

Flatje voor derde keer in 2 jaar tijd in de fik

In het Belgische Koksijde heeft gisteravond rond half tien brand gewoed in een appartement. Het was niet de eerste keer voor de bewoners, want hetzelfde huis vloog de afgelopen twee jaar al twee keer eerder in brand.

Men vermoedt dat het stel dat de woning bewoont ruzie met elkaar heeft gekregen, waarna de een in een gekke bui het huis in de fik stak. De vorige twee branden begonnen namelijk net zo.

De brandweer was op tijd ter plaatse, zodat de schade beperkt bleef tot de huiskamer. Het appartement is desondanks een tijdje onbewoonbaar. De andere bewoners mochten na het blussen weer terugkeren naar hun flatje.

Beledigende uitspraken Sarkozy lekken uit

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zich afgelopen woensdag helemaal laten gaan tijdens een lunch op het Champs Elysées. Het etentje was bedoeld om Franse senatoren en parlementariërs in te lichten over de G20-top van vorige week, maar Sarkozy nam en passant ook nog even wat wereldleiders op de hak. Helaas voor hem zijn de gepeperde uitspraken uitgelekt naar het Franse dagblad Libération.

Zo weten we nu dat Sarkozy zich laatdunkend uitliet over de Duitse bondskanselier Angela Merkel. 'Zodra ze doorhad hoe beroerd haar banken en de auto-industrie ervoor staan, schaarde ze zich achter mijn beleid", zei Sarkozy. De Spaanse premier José Luis Zapatero noemde hij 'niet erg intelligent' en over EU-voorzitter José Manuel Barroso hoeven we het volgens hem zelfs helemaal niet te hebben, die was 'totaal afwezig' tijdens de G20.

Ook Barack Obama kreeg een paar sneren van Sarkozy. De Amerikaanse president is weliswaar zeer intelligent en charismatisch, maar hij is niet altijd goed op de hoogte, heeft over veel zaken geen mening en is niet erg efficiënt in het nemen van beslissingen. Bovendien heeft Obama in zijn leven nog nooit eerder ergens leiding aan gegeven, aldus Sarkozy.

De uitgelekte uitspraken hebben inmiddels voor de nodige ophef gezorgd. Zo schreef de Britse krant The Guardian dat de Franse president weliswaar bekend staat om zijn weinig diplomatieke gedrag, maar dat hij dit keer zelfs voor zijn doen te ver is gegaan. Het Spaanse congreslid Luis Herrero sloeg terug door Sarkozy een dwerg te noemen.

Woordvoerders van Sarkozy ontkennen dat de Franse president de uitspraken heeft gedaan.


Beledigende uitspraken Sarkozy lekken uit  (foto: DAG)

[NHL] Uitslag Bruins - Canadiens

De Boston Bruins hebben hun eerste wedstrijd tegen de Montreal Canadiens winnend afgesloten. De Bruins wisten de wedstrijd te winnen met 4-2, nadat ze de Canadiens in de tweede periode van 2-0 naar 2-2 lieten terugkomen.

In de eerste periode brachten David Krejci en Phil Kessel de Bruins op een comfortabele 2-0 voorsprong. Aan het einde van de eerste periode wist Chris Higgins echter nog de 2-1 te maken. In de tweede periode, waarin de Canadiens veel sterker waren, werd het zelfs 2-2 door Alexei Kovalev. De ommekeer kwam echter op naam van Zdeno Chara, die een powerplay goal maakte met een van zijn beruchte harde afstandsschoten. Normaal gesproken doet Chara niet mee aan de powerplay, maar aangezien de Bruins tot dat moment in drie powerplay situaties niets wisten te creeren, maakte de coach een omzetting waardoor Chara op het ijs kwam.

Vijftien seconden voor tijd strooide Phil Kessel nog wat zout in de wonden van de Canadiens door te scoren in een leeg net. Zijn eerste goal was ook al in een leeg net, aangezien goalie Carey Price uit positie was. Mede daardoor werd hij slechts als derde 'Star' van de wedstrijd gekozen. Chara: "Je hoeft blijkbaar alleen maar in een leeg netje te scoren om een star te verdienen, da's best makkelijk."

[NHL] Uitslag Red Wings - Blue Jackets

De titelverdedigers Detroit Red Wings hebben hun eerste wedstrijd tegen play-offdebutanten Columbus Blue Jackets gewonnen met 4-1. Na een goede eerste periode van de Blue Jackets namen de Red Wings het initiatief over en gaven dat niet meer uit handen.

De ommekeer was een domme actie van Blue Jackets-center Manny Malhotra. Hij probeerd een afstandsschot met zijn hand tegen te houden, maar veranderde deze slechts van richting waardoor goalie Steve Mason kansloos was. Columbus-coach Ken Hitchcock was hier vanzelfsprekend niet blij mee. "Deze fout hebben we al eens eerder gemaakt, en ook toen kostte het ons de wedstrijd. Als hij gewoon niets doet is het een makkelijke redding voor Mason."

De goal van Ericsson betekende de 2-1, net nadat de Blue Jackets gelijk hadden gemaakt. Vlak na deze goal besliste Niklas Kronwall de wedstrijd met de 3-1 in een overtalsituatie. Johan Franzen zette een screen voor de goalie die daardoor het afstandsschot niet goed kon zien. De 4-1 in de derde periode van Franzen zelf was slechts nog voor de statistieken.

Een belangrijke rol was weggelegd voor Detroit-goalie Chris Osgood. Gedurende het reguliere seizoen keepte hij middelmatig, maar in de play-offs presteert hij traditioneel gezien een stuk beter. In de eerste periode maakte hij dertien reddingen, waarvan eentje zelfs met een snoekduik, waarmee hij een behoorlijke achterstand wist te voorkomen.

[NHL] Uitslag Sharks - Ducks

De San Jose Sharks hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door hun eerste thuiswedstrijd tegen de Anaheim Ducks te verliezen met 2-0. Ondanks een groot voordeel in aantal schoten wisten zij niet te scoren, iets dat de Sharks al langer parten speelt.

Jonas Hiller, die de dit seizoen matig keepende Jean-Sebastien Giguere uitstekend vervangt, wist alle 35 schoten van de Sharks te stoppen. De doelpuntenmakers voor de Ducks waren Scott Niedermayer met een powerplay-goal, en Ryan Getzlaf met een afstandsschot vlak nadat hij uit de penalty-box kwam en een pass onderschepte.

San Jose-center Joe Thornton denkt echter dat de Sharks nog een goede kans hebben: "We moeten gewoon meer mensen voor het net krijgen voor de screens en rebounds. Vorig jaar verloren we ook de eerste wedstrijd en gingen we ook door naar de volgende ronde."

De Anaheim Ducks zetten hun winnende mood voort door elf van de laatste veertien wedstrijden te winnen. Acht van deze overwinningen waren in uitwedstrijden.

[NHL] Uitslag Blackhawks - Flames

De Chicago Blackhawks zijn hun eerste play-offwedstrijd sinds zeven jaar goed begonnen. Na slechts 12 seconden overtime scoorde Martin Havlat de winnende 3-2, de derde snelste overtime goal in de play-offgeschiedenis.

Hij kreeg daarbij hulp van Andrew Ladd, die de keeper bezig hield door er in volle vaart op af te stormen. Calgary-coach Mike Keenan was dan ook niet blij: "Hij maakte geen stopbeweging, dus hoort hij een penalty te krijgen voor het hinderen van de goalie."

Chicago begon echter vrij matig aan de wedstrijd. De snelheid die het spel van Chicago normaal kenmerkte was in de eerste periode ver te zoeken, en ze kwamen dan ook met 1-0 achter. De coach weet dit vooral aan de zenuwen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Chicago echter steeds meer grip op de wedstrijd. De 1-1 was een logisch gevolg, de doelpuntenmaker was verdediger Cam Barker. De Flames waren echter nog steeds de bovenliggende partij, en Michael Cammalleri scoorde de 2-1 uit een assist van Daymond Langkow.

In de derde periode speelden de verdedigers van Chicago een stuk aanvallender, waarna de Flames niet meer onder de druk uit kwamen omdat ze niet aggressief genoeg speelden. Hieruit volgde eerst de gelijkmaker van Martin Havlat en werd de wedstrijd al snel in de overtime beslist door dezelfde Havlat, waarmee hij dus man van de wedstrijd werd.

Gunstige WK-loting waterpolovrouwen

De wereldzwembond FINA heeft vandaag de loting verricht voor de wereldkampioenschappen waterpolo, die van 18 juli t/m 2 augustus in Rome worden georganiseerd.

Het ten opzichte van Beijing sterk verjongde Nederlandse dames waterpoloteam is in ingedeeld in een poule met Duitsland, Brazilië en Spanje. In totaal bestaat het toernooi bij de dames uit zestien landen.

Afgelopen week oefenden de Nederlandse dames in Zeist weer voor het eerst internationaal: in een aantal oefeninterlands werd de nationale ploeg van Duitsland steeds verslagen. Voor deze wedstrijden kwamen de in Spanje en Griekenland spelende buitenlandse internationals Noeki Klein, Yasemin Smit en Iefke van Belkum speciaal een week naar Nederland.

In juni, na afloop van de play off van de lopende clubcompetitie, gaat de selectie van de nieuwe Italiaanse bondscoach Maugeri tien dagen naar Sicilië voor een trainingsstage ter voorbereiding op de Wereldkampioenschappen. Na deze stage moet de Italiaanse oefenmeester een beter beeld hebben van de sporters die hij wil selecteren voor het toernooi in Rome.

Europese CE Batman gelijk aan Amerikaanse

Het was in spanning afwachten, deze week zou er bekend worden wat de collector's edition van Batman: Arkham Asylum in zou gaan houden voor Europa. Zouden we net als de Amerikanen een Batarang in huis kunnen halen? Het verlossende antwoord kwam vandaag en was ja. De volledige inhoud dan op een rijtje:

Een Batarang van 35 cm met statief, identiek aan de Batarang gebruikt in de game
De dokter van Arkham Asylum zijn dossiers: 48 pagina's notities over de gedetineerden op Arkham Asylum
Dubbele digipack met de game en een making-ofdvd
Code voor een te downloaden 'challenge map'; exclusieve "Crime Alley"-map, meteen beschikbaar
Handleiding in kleur

Hamilton wederom betrapt op doping

De Amerikaanse wielrenner Tyler Hamilton is wederom betrapt op doping. Nadat dit bekend werd, heeft Hamilton besloten om te stoppen met wielrennen.

De inmiddels 38-jarige Hamilton behaalde tijdens de Olympische Spelen van 2004 goud bij het tijdrijden op de weg. Even later bleek echter dat hij positief had getest op bloeddoping. Toch mocht hij de gouden medaille houden omdat de B-staal niet bruikbaar bleek te zijn door foutief invriezen. Hij kreeg overigens wel een schorsing van twee jaar.

De naam van Hamilton, in 2003 winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, dook in 2007 weer op in Operación Puerto. Hierop volgend werd hij door zijn team Tinkoff op non-actief gesteld.

El Hamdaoui kan spelen tegen Vitesse

AZ-trainer Louis van Gaal heeft vanmiddag tegenover de pers gezegd dat topscorer Mounir El Hamdaoui morgen kan spelen tegen Vitesse.

Vanmiddag werd de licht gekwetste aanvaller afgetest op de training. Van Gaal: “Ik wilde op de training geen risico met hem nemen. Hij heeft niet meegedaan aan het partijspel met elf tegen elf, maar hij kan zaterdag spelen. Mounir is dus net op tijd fit.”

“Vitesse zat in een spiraal naar beneden. Die is doorbroken, net op tijd voor hun maar niet voor ons. Ze spelen in een 4-4-2-systeem met een ruit op het middenveld. Dat is een mooi systeem waarbij de tegenstander altijd moet nadenken, maar dat kunnen wij wel. Ik heb er dus alle vertouwen in," aldus Van Gaal over de wedstrijd van morgen.

Over het feit dat de Alkmaarders morgen de landstitel kunnen binnenhalen zei Van Gaal: "Als we de titel halen, dan wil ik dit typeren als ‘titel van het team’. We zijn het beste team van Nederland, niet de beste club.”

Vincken weer eens bij wedstrijdselectie Feyenoord

Na de voorbije jaren met verschillende blessures te hebben gekampt keert aanvaller Tim Vincken dit weekend terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord, dat moet aantreden tegen FC Twente.

Buitenspeler Vincken stond te boek als een groot talent, maar kwam in het vorige seizoen niet in actie. Ook in deze jaargang speelde hij nog geen minuut.

Feyenoord-trainer Leon Vlemmings: "Tim is klaar om weer te spelen voor Feyenoord. Gezien de huidige bezetting kon ik wel een extra buitenspeler gebruiken."

AEX sluit op 243,81 punten

De AEX is vrijdag 2,2 procent hoger gesloten op 243,81 punten. Het is al de zesde week op rij dat Neerlands belangrijkste beursindex terrein wint. Vanaf het dieptepunt van 194,99 punten op 9 maart jongstleden is de AEX ruim 25 procent gestegen.

Het positivisme werd deze week gevoed door meevallende kwartaalcijfers van Google, banken JP Morgan en Citigroup en conglomeraat General Electric. Ook vielen de steunaanvragen in de VS deze week mee. Hierdoor denken beleggers dat het ergste van de wereldwijde financiële en economische crisis achter de rug is.

De Amsterdamse handelaar Cees Smit ziet de AEX volgende week niet standhouden op het weerstandsniveau van 240 punten. "Ik denk dat we dat niveau uiteindelijk niet zullen houden, omdat ik niet begrijp waarom we deze opwaartse beweging hebben gemaakt. Maar we krijgen volgende week ook weer een reeks cijfers, dus we moeten afwachten hoe die uitpakken", aldus Smit.

Ook technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Wholesale Banking, die deze beursrally zag aankomen, is weinig positief over de nabije beurstoekomst. Hij verwacht dat de AEX de komende, grofweg, twee weken een correctie van circa 10 procent zal doormaken. Voor de periode erna verwacht Van den Akker dat de AEX, in een periode van weken, niveaus onder de 195 punten gaat opzoeken.

Grootste stijgers op het Damrak waren farmaceut Mediq (+12%), bankverzekeraar SNS Reaal (+12%) en olieplatformbouwer SBM Offshore (+11%). Advies- en ingenieursonderneming Arcadis was de grootste daler met 4,4 procent.

Koersverloop AEX afgelopen 3 maanden

Pizarro wint zaak tegen voetbalbond Peru

Claudio Pizarro heeft zijn zaak tegen de voetbalbond van Peru gewonnen. De aanvaller van Werder Bremen was naar het sporttribunaal CAS gestapt, omdat hij door de bond voor achttien maanden was geschorst en een boete had gekregen.

Pizarro en enkele andere spelers van Peru, waaronder Jefferson Farfán, zouden na de interland tegen Brazilië in november 2007 deel hebben genomen aan een feest in een hotel in Lima, waarbij ook prostituees aanwezig waren. Naar aanleiding hiervan besloot de bond de spits zwaar te straffen.

In hoger beroep werd de schorsing al teruggebracht naar drie maanden en ook de boete is nu geschrapt. Het CAS is van mening dat de beschuldigingen van de Peruaanse voetbalbond niet hard zijn gemaakt. Pizarro werd na het incident, net als Farfán, niet meer opgeroepen voor zijn land.

Bos scoort beste in vertrouwenspeiling

Minister Wouter Bos (Financiën) geniet van alle ministers in het kabinet het meeste vertrouwen. In een peiling van EénVandaag haalt hij 32,5 procent. Partijgenoot en minister van Onderwijs Ronald Plasterk is tweede met 24,1 procent. Premier Jan Peter Balkenende derde met 23,5 procent.

EénVandaag hield het onderzoek onder 25.000 mensen. Er werd ook gevraagd naar ministers in wie mensen het minste vertrouwen hebben. Hier scoorde Balkenende het hoogst met 28,1 procent, gevolgd door minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin). De tweede ChristenUnie-minister in het kabinet, Eimert van Middelkoop (Defensie) is derde. Wouter Bos staat op die lijst vijfde.

Van de ondervraagden heeft 31 procent vertrouwen in het kabinet. In december vorig jaar, nadat het kabinet net Nederlandse banken van de afgrond had gered, was er nog vertrouwen bij 37 procent. Een ruime meerderheid van de ondervraagde mensen denkt dat het CDA van premier Jan Peter Balkenende de meeste invloed heeft op het kabinetsbeleid. Slechts 18 procent denkt dat de PvdA het meest te zeggen heeft.

Van Marwijk organiseert extra trainingen

Bondscoach Bert van Marwijk heeft besloten drie extra trainingsstages te organiseren voor enkele internationals van het Nederlands elftal. Hiermee wil Van Marwijk ervoor zorgen dat iedereen fit is voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (6 juni) en Noorwegen (10 juni).

Het reguliere seizoen in de Eredivisie eindigt op 10 mei. Wanneer een club niet deelneemt aan de daaropvolgende play-offs, mogen de meeste voetballers van hun werkgever meteen op vakantie gaan. Voor de in Nederland actieve internationals betekent dit echter een 'voetballoze' periode van bijna een maand.

Van Marwijk heeft voor de trainingsstages Ibrahim Afellay, Edson Braafheid, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Marcellis, David Mendes da Silva, Stijn Schaars, Maarten Stekelenburg, Henk Timmer, Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw uitgenodigd. Ook Nordin Amrabat, Eljero Elia en Rob Wielaert mogen aanwezig zijn bij deze sessies, die op 20/21 mei, 25/26 mei en 28/29 mei in Hoenderloo plaatsvinden.

De in het buitenland actieve internationals hoeven niet op de extra trainingen te verschijnen, aangezien hun competities later eindigen.

Dekker: "Ze rijden Gesink er niet af"

Erik Dekker is van mening dat Robert Gesink de Amstel Gold Race, die dit weekend verreden wordt, kan winnen. Dit heeft de ploegleider van Rabobank vrijdag laten weten.

"Robert is op dit parkoers geen Valverde, Cunego of Rebellin, maar ze rijden hem er ook niet af," aldus Dekker, die overigens nog niet weet of Oscar Freire in actie kan komen. "We kunnen het nu niet peilen, maar je weet met Oscar maar nooit. Hij kan als geen ander op een onverwacht moment toeslaan."

Dekker heeft in elk geval veel vertrouwen in zondag. "De ploeg is zeer gemotiveerd. Nu moet het zondag qua koersverloop een beetje meezitten."

Robben sluit terugkeer naar PSV niet uit

Het is zomaar mogelijk dat Arjen Robben in de toekomst bij PSV zal terugkeren. Dit heeft de voormalig speler van de Eindhovense formatie, die tegenwoordig in het shirt van Real Madrid speelt, tegenover PSV.tv weten.

"Een droomclub waar ik nog eens wil spelen heb ik niet meer. Ik heb in de twee grootste competities ter wereld gespeeld en zit nu bij misschien wel de grootste club ter wereld," aldus Robben, die voorafgaand aan zijn Spaanse avontuur nog bij Chelsea speelde.

Toch doet Robben vooralsnog geen belofte, maar sluit ook niets uit. "Ik vind dat altijd heel moeilijk. Op het moment dat je dat belooft moet je dat nakomen. Maar je weet nooit hoe het gaat in het voetbal, je kunt het nooit plannen. Wat blijft is dat PSV, samen met FC Groningen waar ik ben begonnen, mijn favoriete club blijft in Nederland. Dus er zou een goede kans aanwezig zijn om op het einde terug te komen. Ik kom met alle liefde terug, want het blijft ook mijn club."

Coureurs Brawn GP ergeren zich aan Briatore

Jenson Button en Rubens Barrichello zijn boos op Flavio Briatore. De coureurs van Brawn GP zijn het niet eens met de uitspraak van de teambaas van Renault. Hij zei namelijk dat de Formule 1 niet meer geloofwaardig is nu Brawn GP de lakens uitdeelt.

Button en Barrichello zijn echter van mening dat Briatore zich met zijn eigen team moet bezig houden. Vooral de Brit hapte op de uitspraken van de Italiaan. "Tenzij hij vooraan staat, vindt hij dat ieder team de geloofwaardigheid van de Formule 1 schaadt," foeterde hij. "Hij moet ook niet vergeten dat hij me voor dit jaar wilde inhuren. Hij is duidelijk erg boos na het gedoe met de diffusers en hij is natuurlijk erg teleurgesteld dat Renault niet zo'n competitieve auto heeft gemaakt als wij."

Button vervolgde met de woorden: "Wij hebben een zeer competitieve auto geproduceerd, vanwege het harde werk dat in Barckley is gedaan en dat kan je het team niet afnemen. Het is erg oneerlijk om dat zo te zeggen."

Barrichello kon zich wel vinden in de woorden van Button. "k vind het echt belachelijk. Wat een domme opmerking. Als we allemaal vinden dat Ferrari en McLaren moeten winnen, wat doet de rest hier dan nog? Ik denk echt dat het goed is voor de sport dat niemand zo hard gaat als wij. Ze willen voor iedereen dezelfde motor hebben, denk je dan echt dat Ferrari altijd bovenaan blijft staan?"

De Braziliaan besloot: "Er zijn veel goede mensen in de paddock, maar ook veel slechte verliezers."

Motoragent is scootertuig zat: 'Kom maar op!'

Een surveillerende motoragent heeft zijn wapen en kogelwerend vest op straat gegooid na een discussie met scooterrijdende jongens in Maarssen. Dat is te zien in een filmpje op de site Dumpert .

De jongens veroorzaakten overlast in de buurt en bleven rondjes om de motoragent rijden. Aanspreken van de jongens lukte niet. Toen zij weg reden, wilde de agent hen niet achtervolgen. In plaats daarvan parkeerde hij zijn motor, gooide zijn spullen af en daagde de jongens uit terug te komen. Hij maakte een gebaar van ‘kom maar op’, zo meldde de politie vandaag.

Een filmpje waarin het optreden van de agent te zien is, is op internet geplaatst. De politie Utrecht keurt het gedrag van de agent ten zeerste af. "Het mag absoluut niet gebeuren dat een agent zo zijn wapen op straat legt. We gaan met hem praten om er achter te komen wat de reden hiervoor was”, zegt een woordvoerder van de politie.


Motoragent is scootertuig zat: 'Kom maar op!'  (foto: DAG)

Ter Horst: misbruiker 112 tijdelijk afsluiten

Mensen die steeds misbruik maken van 112, worden straks misschien tijdelijk afgesloten voor dit alarmnummer. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken overweegt deze maatregel, maar wil eerst in overleg met het Korps landelijke politiediensten (KLPD) de criteria ervoor bepalen.

Ze heeft dat vandaag geschreven in antwoord op vragen van de PvdA-fractie. Misbruik van het alarmnummer is volgens Ter Horst levensgevaarlijk. Daarom werkt haar ministerie aan een pakket maatregelen om het veelvuldig misbruik aan te pakken. Van de ruim vijf miljoen telefoontjes per jaar zijn er 3,4 miljoen (circa 65 procent) verkeerd.

Da's pech.. De verbinding met 112 is weg  (foto: ANP)

Tevredenheid overheerst bij Toyota

Voor het Toyota-team is het Grand Prix weekend in China goed begonnen. Jarno Trulli en Timo Glock deden lang mee met de snelsten, maar uiteindelijk eindigde het Toyota-duo de dag op een zesde en achtste plaats.

"Het was een drukke vrijdag", vertelde Jarno Trulli. "In de ochtend was er een elektronisch probleem waardoor we veel tijd verloren. Desondanks hebben we ons programma met de banden en de set-up weten af te ronden. Het baanoppervlak verkeerde niet in geweldige conditie, maar dat werd in de loop van de dag iets beter. Ik ben momenteel nog niet tevreden over de balans en de snelheid, dus ik hoop dat we vanavond iets wijzer kunnen worden van de data die we hebben verzameld."

Ook Timo Glock kan tevreden terug kijken op de eerste dag in Shanghai. "Tot zover gaat alles goed. In de ochtend was er nog niet zoveel grip, wat het rijden erg lastig maakte. Ik gleed alle kanten op en we moesten op zoek naar een oplossing voor dat probleem. We hebben later op de dag veel aan de afstelling weten te verbeteren en de tweede training verliep al een stuk beter. De wagen was een stuk stabieler. We zullen hier morgen verder aan moeten werken. Alles bij elkaar was het geen slecht begin van het weekend," aldus de Duitser.

Gemengde gevoelens bij Force India

Adrian Sutil heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste dag in Shanghai. De Duitse Force India-coureur sloot de dag als elfde af. Giancarlo Fisichella was minder tevreden, de Italiaan worstelde met balansproblemen en eindigde in de achterhoede.

"De temperaturen zijn momenteel lager dan we gewend zijn en daardoor duurt het langer voordat de banden op de juiste temperatuur zijn", vertelde Sutil. "De medium compound doen het goed tijdens de langere runs, maar zijn erg moeilijk om te gebruiken over één ronde. De superzachte band is prima voor één ronde en deed het ook nog redelijk tijdens de langere runs. Over het geheel genomen gaat het dus wel goed. De balans van de auto is ook goed. Dit was een prima begin."

Fisichella was minder te spreken over de voortgang: "Ik ben niet bepaald te spreken over hoe het vandaag is gegaan. Ik worstel momenteel behoorlijk met de balans van de auto. De wagen is nog niet consistent genoeg en ik voel me er nog niet helemaal comfortabel in. Ik heb wel een paar ideeën over hoe we de situatie kunnen verbeteren voor morgen."

Nick & Simon binnen op nummer één

De nieuwe plaat van Nick en Simon, De Dag Dat Alles Beter Is, is op de eerste plaats de Single Top 100 binnengekomen. Dat heeft het zangduo vandaag bekendgemaakt.

Het is al hun vierde nummer dat op de eerste plaats van de SingleTop 100 staat. Eerder stonden ze ook al in de lijst met Kijk Omhoog, Vallende Sterren, Pak Maar Mijn Hand en Rosanne. Onlangs raakten de Volendamse Nick en Simon betrokken bij een auto-ongeluk in Spanje. Ze waren daar om hun nieuwste videoclip op te nemen.

Het album Luister van de Volendammers stijgt in de negende week met twee plaatsen naar de zesde positie in de Album Top 100.

Simon & Nick  (foto: ANP)

Internetbankieren populair in Nederland

Nederland loopt voorop met internetbankieren in Europa. Maar liefst 52,9 procent van de Nederlanders boven de vijftien doet zijn bankzaken online. De tweede plek is voor Frankrijk, waar 49,9 procent online bankiert.

Dit blijkt uit een onderzoek van comScore Media Matrix. Het gebruik van online bankieren ligt het laagst in Rusland, daar regelt slechts zes procent van de bevolking zijn banken online. Ook Portugal (17,2 procent) en Zwitserland (15,9 procent) scoren laag.

De populairste online bank is het Franse Credit Agricole. Maar liefst negen miljoen mensen bankieren maandelijks online bij deze bank. De populairste online bank van Nederland is de Rabobank, met maandelijks 3,2 miljoen bezoekers.

Sparta wint slag om JHR-talent

Sparta Rotterdam heeft de slag om Jamal Ernst gewonnen. De 17-jarige linkerflankspeler van JHR koos ondanks interesse van Feyenoord, Willem II en Ajax voor een overstap naar Sparta.

Ernst sloeg bij JHR, dat staat voor Jai Hind Rotterdam, de A-jeugd over. Als zeventienjarige staat hij in de basis bij de club, die uitkomt in de eerste klasse B van de zondagamateurs. Ernst koos voor Sparta vanwege het goede imago van de jeugdopleiding.

JHR ziet in korte tijd wederom een speler de stap naar een BVO maken. Rangelo Janga zal na dit seizoen namelijk bij Excelsior spelen. Ernst begint bij Sparta in het belofteteam.

SP treedt toe tot Commissie Stiekem

De Socialistische Partij treedt na jaren van beraad toe tot de Kamercommissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Dat zegt SP-fractieleider Agnes Kant vandaag in een interview met de Volkskrant.

Het was een lang bezinningsproces. Maar de socialisten willen als grootste oppositiepartij "toch deze verantwoordelijkheid" nemen.

In de commissie worden de fractieleiders van de politieke partijen vertrouwelijk geïnformeerd over onder meer het werk van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Nadat de SP 25 zetels behaalde bij de Kamerverkiezingen in 2006, ging de AIVD-directeur langs bij toenmalig fractieleider Jan Marijnissen.

De veiligheidschef noemde het ongewenst dat de grootste oppositiepartij niet deelneemt aan de zogeheten 'commissie-stiekem'. Marijnissen, die al langer dubde over toetreding, ging vervolgens op bezoek bij de commissievoorzitter, CDA-fractieleider Van Geel. Die was al bezig de werkwijze van de commissie onder de loep te nemen, na vragen van andere fractieleiders. Uitgangspunt is nu dat "zoveel mogelijk openbaar moet worden, tenzij…"

Daarnaast zullen alleen stukken over de controle van de AIVD en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) in de commissie worden behandeld. Daarmee was de belangrijkste hobbel genomen voor de SP.

Al blijft het toetreden tot een geheime club een dilemma, zegt Kant. De SP heeft bezwaren tegen besloten overleg. "Dat is toch een gebrek aan democratie. Maar als je niet meedoet met de commissie-stiekem, valt er helemaal niets te controleren."

Volgende maand schuift Kant aan. Dan zitten alle partijen in de commissie. Alleen Rita Verdonk is er niet bij, omdat de regel voorschrijft dat afsplitsingen van partijen (in dit geval de VVD) niet worden toegelaten.


SP treedt toe tot Commissie Stiekem  (foto: DAG)

Bogarde kan jeugdtrainer worden bij Ajax

Ajax wil Winston Bogarde terug naar Amsterdam halen. De voormalig speler van de club heeft gisteren een gesprek gevoerd met Danny Blind. De Amsterdammers zien in Bogarde een geschikte jeugdtrainer.

Bogarde loopt nu al stage bij Jong Ajax en is trainer van de A2 van FC Volendam. De twintigvoudig international volgt momenteel in Noord-Ierland een trainerscursus. Onlangs slaagde hij voor het praktijkgedeelte van deze opleiding. Volgend seizoen gaat hij daar ook de cursus coach betaald voetbal volgen.

"Ik heb Winston gevraagd hoe hij zijn toekomst ziet. En of hij wil nadenken over de mogelijkheid om, met zijn eigen achtergrond als topverdediger, één of twee keer per week een aantal uren individuele training te geven aan de jeugd van Ajax," licht Danny Blind toe in het Parool. Bogarde won in 1995 met Ajax de Champions League en kwam gedurende zijn loopbaan ook uit voor internationale topclubs als AC Milan, Barcelona en Chelsea. In 2005 stopte hij met voetballen.

Sampil verlaat Eindhoven al snel

De samenwerking tussen FC Eindhoven en spits Abdoulaye Sekou Sampil is geen succes geworden. De Franse spits werd met de nodige moeite aangetrokken, maar zijn tot medio 2010 lopende contract wordt in onderling overleg al na dit seizoen ontbonden.

Sampil had in Eindhoven de opvolger moeten worden van de naar ADO Den Haag vertrokken Fabio Caracciolo, maar maakte sinds zijn komst in de winterstop weinig indruk. De speler kwam slechts vijf keer binnen de lijnen in de Jupiler League en scoorde niet. De 24-jarige Fransman maakte eerder in België furore bij Kapellen.

Jochie redt leven moeder

Een Oostenrijks jongetje van acht jaar oud heeft het leven van zijn moeder gered. Toen haar ex (de vader van de jongen) de vrouw wilde wurgen, waarschuwde de jongen direct de politie.

De 37-jarige moeder had haar ex zelf binnengelaten, terwijl deze de woning van de vrouw niet meer betreden mag van de rechter. Eenmaal binnen kreeg de 43-jarige man ruzie met de vrouw. Hij probeerde haar te wurgen met zijn riem. Volgens de politie hield de man pas op toen zijn zoontje weg ging om hulp te halen. De knul liet zich niet tegenhouden door zijn vader, die inmiddels in de cel zit.

Lekkende hartklep dichtgeniet

In het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, is voor het eerst een lekkende hartklep dichtgemaakt met een MitraClip, hierbij is geen openhartoperatie nodig. De operatie is goed verlopen en de patiënt mag over één dag al naar huis.

Van de drieduizend Nederlanders die jaarlijks last krijgen van lekkende hartkleppen, kunnen er tweehonderdvijftig niet worden geholpen. Hun gezondheid is te zwak om hartchirurgie te ondergaan. Tot vandaag. Via een incisie in de lies gaat de MitraClip aan een voerdraad naar de hartklep. Hier hecht het clipje zich vervolgens aan de lekkende hartklep, waardoor de patiënt beter wordt.

Cardioloog Jan van der Heyden verrichtte deze operatie als eerste in Nederland. Wereldwijd is de ingreep nog maar vierhonderd keer uitgevoerd. In 96 procent van de gevallen was de ingreep een succes. Een lekkende hartklep is één van de meest voorkomende hartaandoeningen in Europa.

 
De ingreep uitgelegd.

Huntelaar wil dat Ajax constanter wordt

Real Madrid-spits Klaas Jan Huntelaar is zijn oude werkgever Ajax zeker nog niet vergeten. De 25-jarige goaltjesdief volgt de Amsterdammers nog altijd fanatiek.

Ook de wedstrijd van afgelopen weekend is Huntelaar niet ontgaan. "Met 7-0 van Willem II winnen, dat is is nogal wat. Goed hoor", aldus The Hunter in Sportweek. De spits is verder blij te horen dat coach Marco van Basten volgend seizoen 'Europa wil verbazen', maar zet daar wel een kanttekening bij.

"Ajax moet constanter worden", vindt Huntelaar. "Ze winnen bij HSV, dat dit seizoen bijna van niemand verliest in Europa. Tegen Fiorentina was het weer minder, maar tegen Marseille weer goed. Er kan iets moois ontstaan als iedereen echt wil, als iedereen dezelfde gedachte heeft. Ik vind het een goed uitgangspunt van Van Basten. Als je jezelf klein maakt, kom je er nooit."

Kabinet blijft van Zeeuwse polder af

Het kabinet wil de natuur langs de Westerschelde herstellen zonder de Hertogin Hedwigepolder in Zeeland te ontpolderen. Dat heeft minister Gerda Verburg (Landbouw) vandaag tijdens de pauze van de ministerraad bekendgemaakt.

De mogelijke ontpoldering maakte in Zeeland veel emoties los, omdat lang geleden ingepolderd land dan zou worden teruggegeven aan de zee. Uit respect voor die gevoelens en gezien de opvattingen in de Tweede en Eerste Kamer heeft het kabinet voor een alternatieve aanpak besloten.

Ontpoldering Hertogin Hedwigepoldering van de baan  (foto: ANP)

'Blackburn Rovers volgt Arnautovic'

Het Engelse medium The Mirror komt met het bericht dat Blackburn Rovers interesse zou hebben in FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic. De club van verdediger André Ooijer zou de jonge Oostenrijker komende zomer willen aantrekken.

Arnautovic is bezig aan een prima seizoen in dienst van Twente. Als rechteraanvaller verscheen de getruukte aanvaller dit seizoen 25 keer binnen de lijnen in de Eredivisie. De Tukkers konden tot nu toe twaalf keer juichen dankzij Arnautovic, die door zijn goede prestaties al werd gelinkt aan AS Roma, Genoa en Schalke 04.

Microsoft komt met de Sidewinder X3

Onlangs reviewden we op FOK!games al de Sidewinder X8 van Microsoft, een wat meer high-end gamemuis. Binnenkort komt voor de wat minder veeleisende mensen de Sidewinder X3 uit. Anders dan zijn grote broertje heeft de X3 een 2000 DPI-laser en geen 4000. De muis is verder gemaakt zodat hij werkt voor links- en rechtshandige spelers, heeft hij vijf programmeerbare knoppen een een quick-turnknop waarmee je nog beter in de rondte kunt kijken.

De Sidewinder X3 zal vanaf 27 april te verkrijgen zijn voor €39,95.
Fred Rutten nieuwe trainer PSV

Fred Rutten is tijdens een persconferentie officieel als nieuwe trainer van PSV gepresenteerd. De 46-jarige oefenmeester, die drie weken geleden bij Schalke 04 werd ontslagen, zal een overeenkomst voor de duur van drie seizoenen tekenen.

Rutten volgt bij PSV Dwight Lodeweges op. Deze oefenmeester was sinds het vertrek van Huub Stevens verantwoordelijk voor het eerste elftal van de Eindhovense formatie. Lodeweges zal het seizoen van PSV overigens afmaken. Rutten zal zijn werkzaamheden als hoofdcoach van de Eindhovenaren na dit seizoen gaan starten.

De komst van Rutten was voor veel mensen al tijden geen verrassing meer. Na het vertrek van Stevens werd de trainer als belangrijkste kandidaat genoemd. Ook de naam Co Adriaanse kwam nog even ter sprake, maar deze interesse is eigenlijk nooit concreet geweest.

PSV haalt in elk geval een oude bekende in huis. In 2001 begon Rutten zijn carrière bij de Eindhovenaren als hoofd opleidingen. Een jaar later werd hij al naar het eerste elftal doorgeschoven. Daar zou hij vier jaar lang aan de zijde van Guus Hiddink blijven staan. Na het vertrek van de coach uit Varsseveld koos de ploeg uit de Lichtstad voor Ronald Koeman. Rutten koos er daarna voor om bij FC Twente aan de slag te gaan, waar hij uitstekend heeft gepresteerd.

De resultaten van Rutten bij FC Twente bleven niet onopgemerkt. Toen Koeman er voor koos om naar Valencia te vertrekken, ging de naam van de trainer van De Tukkers al rond als potentiële opvolger. Een afvaardiging van PSV reisde af naar Enschede, maar ving daar uiteindelijk bot. De 46-jarige trainer wilde graag bij zijn huidige werkgever blijven. PSV koos daarna voor Huub Stevens, terwijl Rutten naar Schalke 04 vertrok.

Er bestaat overigens nog geen duidelijkheid over de nieuwe technische staf. "Het is nog te kort dag om uitlatingen te doen over de invulling daarvan. We gaan er onze tijd voor nemen, op dit moment is nog niets bekend. Maar het is ook nog vroeg, we hebben alle tijd om de staf te completeren," aldus Rutten. Erik ten Hag en Youri Mulder worden in elk geval als mogelijke assistenten van Rutten genoemd. 

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport !

Rutten voor drie jaar naar PSV

Fred Rutten is tijdens een persconferentie officieel als nieuwe trainer van PSV gepresenteerd. De 46-jarige oefenmeester, die drie weken geleden bij Schalke 04 werd ontslagen, zal een overeenkomst voor de duur van drie seizoenen tekenen.

Rutten volgt bij PSV Dwight Lodeweges op. Deze oefenmeester was sinds het vertrek van Huub Stevens verantwoordelijk voor het eerste elftal van de Eindhovense formatie. Lodeweges zal het seizoen van PSV overigens afmaken. Rutten zal zijn werkzaamheden als hoofdcoach van de Eindhovenaren na dit seizoen gaan starten.

De komst van Rutten was voor veel mensen al tijden geen verrassing meer. Na het vertrek van Stevens werd de trainer als belangrijkste kandidaat genoemd. Ook de naam Co Adriaanse kwam nog even ter sprake, maar deze interesse is eigenlijk nooit concreet geweest.

PSV haalt in elk geval een oude bekende in huis. In 2001 begon Rutten zijn carrière bij de Eindhovenaren als hoofd opleidingen. Een jaar later werd hij al naar het eerste elftal doorgeschoven. Daar zou hij vier jaar lang aan de zijde van Guus Hiddink blijven staan. Na het vertrek van de coach uit Varsseveld koos de ploeg uit de Lichtstad voor Ronald Koeman. Rutten koos er daarna voor om bij FC Twente aan de slag te gaan, waar hij uitstekend heeft gepresteerd.

De resultaten van Rutten bij FC Twente bleven niet onopgemerkt. Toen Koeman er voor koos om naar Valencia te vertrekken, ging de naam van de trainer van De Tukkers al rond als potentiële opvolger. Een afvaardiging van PSV reisde af naar Enschede, maar ving daar uiteindelijk bot. De 46-jarige trainer wilde graag bij zijn huidige werkgever blijven. PSV koos daarna voor Huub Stevens, terwijl Rutten naar Schalke 04 vertrok.

Er bestaat overigens nog geen duidelijkheid over de nieuwe technische staf. "Het is nog te kort dag om uitlatingen te doen over de invulling daarvan. We gaan er onze tijd voor nemen, op dit moment is nog niets bekend. Maar het is ook nog vroeg, we hebben alle tijd om de staf te completeren," aldus Rutten. Erik ten Hag en Youri Mulder worden in elk geval als mogelijke assistenten van Rutten genoemd.

Citigroup boekt minder verlies dan verwacht

Citigroup, een van de grootste banken in de Verenigde Staten, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar minder verlies geboekt dan analisten hadden voorspeld. Het verlies per aandeel bedroeg 0,18 dollar. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde eerstekwartaalcijfers.

Analisten hadden in doorsnee gerekend op een verlies van 0,30 dollar per aandeel. De baten van Citi kwamen uit op 24,8 miljard dollar. Marktvorsers hadden 21,7 miljard dollar voorspeld.

De Amerikaanse branchegenoten Goldman Sachs en JPMorgan Chase kwamen afgelopen week ook al met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Dat zorgde voor een flinke opleving van de beurzen. De Europese beurzen klommen vrijdag verder op na de publicatie van de cijfers van Citigroup.

3FM-nieuwslezer hijgt na te laat komen nieuwslezen

Bij radiozender 3FM is het ieder uur tijd voor het nieuws dat verzorgd wordt door de NOS. Het is voor de nieuwslezers meestal rennen, omdat ze van de ene naar de andere radio-omroep moeten om het nieuws voor te lezen. Meestal gaat dat goed, behalve gisteravond om tien uur tijdens de radioshow 3VOOR12 Radio Live met DJ Eric Corton. Nanette Weijl van de NOS kwam iets na tien uur hijgend de studio binnen en kon haar stem moeilijk in bedwang houden.

Tijdens het voorlezen van het nieuws trilt haar stem overduidelijk en kan ze het hijgen moeilijk onderdrukken. Corton kon het niet laten om na het nieuws nog even in te gaan op het hijgen van Nanette.

Het geluidsfragment is hier te beluisteren. Het is een geluidsfragment uit de radioshow MetMichiel van Michiel Veenstra , dus het commentaar is van Michiel.

"Sony houdt ontwikkeling Syberia 3 tegen"

Vorige week meldden we al, dat ontwikkelaar Microïds op 1 april in een persbericht had aangegeven, een vervolg op de populaire adventure-spellen Syberia en Syberia 2 in ontwikkeling te hebben voor de PC en de PS3. In dat bericht gaven ze aan dat spelers van de PC-versie samen zouden moeten werken met spelers van de PS3-versie om het spel uit te kunnen spelen. Hoewel Microïds toegaf dat delen van het bericht een 1 april-grap waren, zeiden ze dat ze wel degelijk van plan waren om Syberia 3 uit te geven. Vandaag leggen ze uit waarom ze dat niet kunnen.

Volgens de directeur van Microïds, Emmanuel Olivier, is dit grotendeels te wijten aan Sony. Hij wil het spel graag uitgeven en ziet het als een van de grootste en meest veelbelovende projecten van Microïds. Benoît Sokal, de bedenker van Syberia en Syberia 2, heeft meerdere malen aangegeven dat hij alleen wil meewerken aan een vervolg op zijn meesterwerk als er genoeg geld voorhanden zou zijn om een uitzonderlijke titel te ontwerpen en ontwikkelen. Microïds is bereid om te investeren in een dergelijk ambitieus project, maar om de ontwikkelingskosten van een grote, kwalitatief hoogwaardige titel eruit te kunnen halen moet je eigenlijk wel multiplatform gaan.

Microïds heeft in Europa diverse spellen uitgebracht op de PS2, waaronder Syberia. Voor de Verenigde Staten werd elke aanvraag echter door Sony steevast afgekeurd. Microïds zit dit als een vorm van censuur voor schrijvers en uitgevers, die geloven in hun creaties en een enorm financieel risico nemen door te ontwikkelen voor een console terwijl ze niet weten of Sony het op het laatste moment toch zal afkeuren. Ook de royalties die Sony verlangt om het spel te mogen uitbrengen op haar consoles vormen een doorn in het oog van Emmanuel Olivier. Volgens hem hindert Sony hiermee de mogelijkheden van onafhankelijke uitgevers enorm. Microïds heeft al ruim 15 miljoen euro aan Sony betaald, meer dan de helft van haar totale omzet voor PS2-games.

De gemiste omzet in de Verenigde Staten en de te betalen royalties opgeteld zorgen ervoor dat Microïds niet het geld bij elkaar kan krijgen om in Syberia 3 te kunnen investeren. Vandaar dat ze een oproep doen aan alle liefhebbers van de eerdere delen. Als je Microïds wil steunen kun je mailen naar supporToSyberia3PS3@microids.com

LET OP: dit mailadres is gekopieerd uit het officiele persbericht. Mij lijkt dat er een T mist, en dat het dus supportToSyberia3PS3@microids.com moet zijn. Misschien even naar allebei mailen?

Carré eert Jos Brink met beeld

Een beeld van Jos Brink staat sinds vandaag in het theater waarmee hij zo’n bijzondere band had: Carré in Amsterdam. Weduwnaar Frank Sanders onthulde de ‘kop’ van zijn in 2007 overleden partner. Hierbij waren enkele tientallen collega’s, vrienden en familieleden aanwezig.

Sinds het eind van de jaren zeventig eert Carré artiesten met een beeld. Toon Hermans, Herman van Veen en André van Duin gingen Brink voor. Beeldhouwer Kees Verkade maakte in 2004 de kop van Van Duin en nu ook die van Brink.

Sanders zei na de onthulling van het beeld dat hij ernaar kan kijken "zonder dat het pijn doet”. Het werk laat volgens hem veel aspecten van Brink zien.


Theater Carré eert Jos Brink met beeld  (foto: DAG)

Vliegtuigje crasht in Indonesië

Een eenmotorig vliegtuig met elf inzittenden is vandaagkort na het opstijgen tegen een berg aangevlogen in de Indonesische provincie Papoea. Reddingswerkers zijn onderweg naar de plaats van de ramp, meldde de politie.

Het is onbekend of er overlevenden zijn. Aan boord zaten twee bemanningsleden en negen passagiers, onder wie een 3-jarig jongetje. Het wrak van het Pilatus-toestel van luchtvaartmaatschappij Mimika Air ligt op de berg Geraji, tussen de steden Kota Mulia en Ilaga.

Indonesië heeft afgelopen jaren te kampen gehad met meerdere vliegtuigrampen. Daarom zijn al zijn luchtvaartmaatschappijen verbannen uit het luchtruim van de Europese Unie.

Boete voor PSV na spreekkoren

PSV heeft een boete van 5.000 euro opgelegd gekregen vanwege spreekkoren tijdens het duel PSV - AZ. De spreekkoren waren gericht tegen de arbiter van dienst en AZ-trainer Louis van Gaal.

De Eindhovenaren benadrukten tijdens de bijeenkomst van de tuchtcommissie dat de club het KNVB-protocol tegen spreekkoren heeft gehanteerd en dat dit leidde tot het stoppen van de spreekkoren. De bond is echter van mening dat een boete van 5.000 euro een gepaste straf is.

22 Nederlanders in Amstel Gold Race

Er zullen aanstaande zondag, bij de start van de Amstel Gold Race, 22 Nederlanders aan de start verschijnen. Skil-Shimano is dit jaar hofleverancier en selecteerde zes landgenoten.

Ook Rabobank heeft zijn ploeg een oranje kleur gegeven. Zij beginnen namelijk met vijf Nederlanders aan de klassieker, die in de Limburgse heuvels wordt verreden. Verder doet ook Vacansoleil en Team Garmin, die beide met drie landgenoten starten, een duit in het zakje.

De overige Nederlanders staan bij verschillende wielerploegen onder contract. De laatste Nederlander, die de Amstel Gold Race op zijn naam wist te schrijven, was Erik Dekker. Dit deed de voormalig wielrenner in 2001.


Deze Nederlanders starten in de Amstel Gold Race:

Skil-Shimano:
Roy Curvers, Koen De Kort, Theo Eltink, Floris Goesinnen, Piet Rooijakkers en Albert Timmer

Rabobank:
Robert Gesink, Stef Clement, Joost Posthuma, Bram Tankink en Pieter Weening

Vacansoleil:
Johnny Hoogerland, Gerben Löwik en Reinier Honig

Team Garmin:
Huub Duyn, Martijn Maaskant en Ricardo van der Velde

Silence-Lotto:
Thomas Dekker

Quick-Step:
Addy Engels

Team Milram:
Niki Terpstra

Landbouwkrediet:
Dirk Bellemakers

Saxo Bank:
Karsten Kroon

'Jedi' het nieuwe geloof?

Uit een Britse enquête is gebleken dat er in het Schotse Strathclyde minstens tien politieagenten beweren het 'Jedi geloof' te aanhangen. Acht politieofficieren en twee andere medewerkers hebben zich als 'Jedi' laten registreren op de officiële papieren.

Zij beweren de 'Kracht' te hebben en Schotland als thuis gekozen te hebben. Voor deze enquête werden 55 politie-eenheden in het Verenigd Koninkrijk gevraagd naar het geloof van hun medewerkers.

Enkele jaren geleden, in 2001 om precies te zijn, beweerden 390.000 mensen 'Jedi' te zijn. Toen heeft men zelfs een petitie ingediend om 'Jedi' als officieel geloof te erkennen, helaas voor deze groep heeft de overheid hun petitie verworpen en zijn deze mensen als atheïst in de boeken verdwenen.

Het 'Jedi' geloof is afkomstig uit de serie Star Wars en is in de serie een Orde die al duizenden jaren oud is, met als doel de orde te handhaven in dienst van de Senaat. 'De kracht' zou alles met elkaar verbinden en leven brengen.

Buschauffeur overvallen in Apeldoorn

Vanochtend omstreeks 06:30 uur is er voor de zoveelste keer geweld gebruikt in het OV. Deze keer is een 54-jarige buschauffeur in Apeldoorn overvallen door een nog onbekende man, die samen met een compagnon wist te vluchten.

De overval vond plaats bij een halte aan de Soerenseweg. De overvaller wachtte bij de halte, stapte in de bus en bedreigde de chauffeur met een mes. De chauffeur was hier niet van gediend en haalde met volle kracht uit richting het gezicht van de overvaller. Met succes: hij raakte de overvaller vol in het gezicht. De overvaller vertrok uiteindelijk met alleen de geldlade en stapte bij een maat achterop de scooter, een blauwe Yamaha met witte tassen achterop, om te vluchten via de Juniperlaan.

De overvaller is als volgt omschreven: gekleed in donkere camouflagekleding, droeg handschoenen met een ster op de bovenkant, getinte huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang, tussen de 20 en 25 jaar oud en droeg een neusring. Aangezien de heldhaftige buschauffeur hem een vuist onder zijn neus had geduwd is het ook aannemelijk dat de overvaller letsel aan zijn gezicht heeft.

Tijdens het incident zaten er geen passagiers in de bus. De politie heeft met groot materieel gezocht naar de overvallers, maar tevergeefs. De buschauffeur is lichtgewond geraakt aan zijn arm en ambulancepersoneel kon hem daarom ter plekke verzorgen.

[NFL] Madden beëindigt commentatorcarrière

De 73-jarige John Madden heeft aangekondigd niet meer het commentaar te verzorgen van de American Football-wedstrijden. De legende wil meer tijd doorbrengen met zijn kinderen en kleinkinderen.

Dertig jaar lang heeft Madden het commentaar gegeven bij verschillende Amerikaanse televisiezenders, CBS (1979-1994), Fox (1994-2002), ABC (2002-2005) en NBC (2005-2009). Hij was de eerste sportcommentator die dit voor elkaar kreeg. Madden werd door de Philadelphia Eagles in de draft gekozen maar door een knieblessure heeft hij nog nooit een wedstrijd voor hun gespeeld.

Hij was overigens wel een goede coach. In de periode van 1960 tot 1976 was hij assistent coach bij het Allan Hancock College in California. In 1977 won Madden met de Raiders de Super Bowl. In 2006 werd hij gekozen in de Pro Football Hall of Fame. In zijn tienjarige trainerscarrière won hij meer dan 100 wedstrijden. Daarnaast is Madden ook bekend van de computerspellen die door EA Sports uitgebracht worden.

GDC vanavond in reportage VPRO

Vanavond om 22.50 uur op Nederland 2 zal er door de VPRO een documentaire worden uitgezonden, genaamd 'Trendspotting San Francisco', waarbij wordt gekeken naar de relatie tussen artisticiteit en commercialiteit in de gamesindustrie. De documentaire is opgenomen tijdens de afgelopen Game Developers Conference en er zullen interviews te zien zijn met verschillende game-ontwikkelaars.

In de documentaire zal worden afgevraagd of het tegenwoordig nog mogelijk is om een game te ontwikkelen zonder grote geldschieters en of we tegenwoordig niet anders tegen games aan moeten kijken; waarbij de ervaring tegenwoordig belangrijker is dan het resultaat. Misschien vragen waarop wij zelf ook wel antwoord kunnen geven, maar het is natuurlijk altijd leuk om wat verdieping in games te zien op televisie.
Aparte scheidsrechterkeuze Eredivisie

Dit weekend zal het duel tussen De Graafschap en FC Groningen door een Belgische scheidsrechter geleid worden. Dit is niet de eerste keer, maar opmerkelijk is dat de scheidsrechter in kwestie in zijn eigen land niet meer mag fluiten.

Christof Virant floot eerder deze maand de wedstrijd tussen Standard Luik en Germinal Beerschot. Een aantal belangrijke beslissingen van de arbiter zorgden ervoor dat de wedstrijd in het nadeel van de bezoekende ploeg kwam.

De 29-jarige scheidsrechter moest hierdoor in België een stap terug doen. De man kreeg veel kritiek van de spelers van Beerschot. "De man van de match is bekend, geef de fles champagne maar aan de arbiter. Hij heeft de match op een klungelige manier kapot gefloten", zei middenvelder Wim de Decker tegen Sporza. Bart Goor voegde hier nog wat aan toe. "Een ref kan een fout maken, maar vijf of zes op dit niveau? En als speler kun je er gewoon niks aan doen."

Blessure Beerens en Vandenbussche

Hoogstwaarschijnlijk zullen keeper Brian Vandenbussche en middenvelder Roy Beerens ontbreken als sc Heerenveen zondag uit speelt bij FC Utrecht. Vandenbussche is nog niet hersteld van een heupblessure en Beerens heeft last van zijn bovenbeen.

Morgen zal er gekeken worden of de spelers fit zijn voor het duel. Erik ten Voorde, de fysiotherapeut van de club, zei het volgende: "Brian zit op tachtig, negentig procent. Zaterdag volgt een laatste test en dan besluiten we of hij kan keepen of niet." De doelman moest afgelopen weekend de wedstrijd vroegtijdig verlaten en werd door reservedoelman Hans Vonk vervangen. Of de reservedoelman ook zondag zal gaan spelen is nog niet bekend.

Twee weken geleden liep Beerens een blessure op tijdens het duel met Heracles Almelo. De middenvelder kwam in botsing met doelman Martin Pieckenhagen.

Sony ziet de toekomst rooskleuriger dan ooit tevoren

Patrick Seybold van Sony Computer Entertainment America heeft aangegeven dat men bij Sony de toekomst rooskleurig inziet. Seybold zegt dat Sony voor het komende jaar een flinke lading AAA games klaar heeft staan.

"We've got a confident plan ahead and have many cards yet to deal, so consumers can rest assured there's a lot to look forward to from PlayStation this new fiscal year." aldus een zelfverzekerde Seybold.

Volgens Seybold is het mooie van die line-up dat ze met een spel als Massive Action Game (MAG), waarbij het de bedoeling is dat we met 256 man online gaan knallen, de hardcore gamers bedienen en met een spel als Rockband voor de PSP de wat meer mainstream gamers.

Verder vertelt Sony ons dat ze met inFamous, Uncharted 2: Among Thieves, Heavy Rain, God of War III en een nieuwe Ratchet and Clank in geen tijden zo'n mooi vooruitzicht hebben gehad.

Ook over de PSP is Sony vrij enthousiast:

"Portable entertainment continues to gain tremendous momentum across the industry and the PSP system is poised for its most exciting and diverse line up yet. SCEA has planned an unprecedented line up of games and content from publishing partners including Square Enix, Electronic Arts, Ubisoft, and popular first party franchises to hit the PSP platform, such as LittleBigPlanet and MotorStorm."

Je zou door al dat enthousiasme van Sony haast vergeten dat de verkopen in de gamesindustrie afgelopen tijd met 17 procent zijn gedaald.

Eerste slachtoffers vliegramp naar rechter

De eerste slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp met een toestel van Turkish Airlines bij Schiphol in februari stappen naar de rechter. Namens hen klagen de Amerikaanse advocaten Manuel von Ribbeck en Mike Eidson vliegtuigbouwer Boeing en Turkish Airlines aan in een proces dat zal plaatsvinden in Chicago.

Dat maakten de advocaten vandaag bekend. Met de zaak hopen de slachtoffers meer duidelijkheid te krijgen over wat tijdens de vlucht is misgegaan en welke rol Boeing en Turkish Airlines daarbij speelden. Dit moet leiden tot snellere en hogere schadevergoedingen voor de slachtoffers, aldus de advocaten.

Depressieve clown en enge beesten in Whispered World

In de fantasy-adventure The Whispered World speel je de twaalfjarige, depressieve clown Sadwick. Met zijn familiecircus reist hij door een fantasiewereld. Hij is ook op een teleurstellende zoektocht naar de zin van het leven. Als hij op een nacht door een mysterieus persoon wordt aangesproken krijgt hij ook nog eens de verantwoording voor het voortbestaan van de wereld op zijn smalle schoudertjes. Met zijn vriendje, de shapeshifting worm Spot, gaat hij op pad. Onderweg ontmoeten ze allerlei vreemde figuren. Vandaag presenteren ontwikkelaar Daedelic en distributeur Deep Silver een paar screenshots om kennis te maken met een aantal ervan.

Bobby kampeert langs de rand van een groot meer. Hij blijkt een belangrijke missie te moeten vervullen voor de koning maar er gaat van alles mis. Ruben is de heerser over een nachtelijk eiland. Hij bewaakt een enorme schat, die hij vergaard heeft in een fabriek die nu gesloten is. Bando is daar niet blij mee, want hij vond het geweldig om veel lawaai te maken en nu de fabriek dicht is zit hij maar de hele dag niks te doen en depressief te zijn.

Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Slapeloze nachten door kunstwerk

Een kunstwerk van Joep van Lieshout bezorgt schoolkinderen in Dordrecht slapeloze nachten. Het bushokje dat de kunstenaar bouwde in de vorm van een doodshoofd heeft tot nogal wat opschudding geleid.

Veel kinderen durven nauwelijks langs het kunstwerk te lopen. Van Lieshout, een veelgeprezen kunstenaar, is tevreden dat er over zijn werk wordt gesproken. Bij de gemeente waren tot vandaag overigens geen klachten binnengekomen over het kunstwerk.


Kinderen krijgen slapeloze nachten door kunstwerk  (foto: DAG)

Hard- en softwarecharts VS maart 2009

Nadat we de verkopen van PC games al online hadden staan is het nu tijd aan de algemene hard- en softwarecharts van de VS.

Hardware

De Nintendo DS en Wii blijven zoals altijd belachelijk goed verkopen, de Xbox 360 blijft het beter doen dan de PlayStation 3 en ook de PlayStation 2 en Portable blijven goed verkopen. Vergelijken we dit met vorige maand dan zijn alle verkopen een beetje ingekakt, maar is qua positie niets veranderd.

1. Wii 601.000
2. Nintendo DS 563.000
3. Xbox 360 330.000
4. PlayStation 3 218.000
5. PSP 168.000
6. PlayStation 2 112.000

Software

Grote winnaar deze maand is Resident Evil 5, een game die door ons niet geweldig is ontvangen. Ook Wii Fit blijft verkopen als een trein, net als de bijna verplichte Wii Play en Mario Kart Wii. Opvallend voor ons is de aanwezigheid van Major League Baseball 2K9 en MLB '09, games die hier in Nederland helemaal niet zouden verkopen maar in de VS met zijn grote honkbalcultuur blijkbaar wel.

1. Resident Evil 5, Xbox 360, 938.000
2. Pokemon Plaitnum, Nintendo DS, 805.000
3. Halo Wars, Xbox 360, 639.000
4. Resident Evil 5, PlayStation 3, 585.000
5. Wii Fit, Wii, 541.000
6. MLB '09: The Show, PlayStation 3, 305.000
7. Killzone 2, PlayStation 3, 296.000
8. Wii Play, Wii, 281.000
9. Mario Kart, Wii, 278.000
10. Major League Baseball 2K9, Xbox 360, 205.000


Winnaar van de maand!

Dennis: "Opstappen staat los van hoorzitting"

Voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis heeft gezegd dat zijn beslissing om de Formule 1 te verlaten los staat van de hoorzitting die het team van McLaren op 29 april kan verwachten.

Dennis was stellig op de vraag of hij opgestapt was om de relatie tussen de FIA en zijn team te verbeteren. "Nee. Ik weet wat ik doe, dit bedrijf moet groeien."

De huidige teambaas van McLaren Martin Whitmarsh gelooft Dennis daar in. "Ron heeft gezegd dat zijn besluit niet gerelateerd is aan de Formule 1. Hij heeft besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging en die is hij aangegaan," aldus Whitmarsh die een betere verstandhouding met de FIA wil. "Ik denk dat iedereen die de verstandhouding tussen McLaren en de FIA heeft bestudeerd wel kan zien dat het beter zou zijn als we een gezondere relatie krijgen dan in het verleden."

FOK!tv bezoekt de Bunker deel 1 (EXCLUSIEF!)

Volgende week begint The Bunker, een nieuwe reallifesoap van Big Brothers Bart en Bram. FOK!tv mocht als eerste een bezoekje brengen aan de Bunker waar nog druk wordt geklust om alles op tijd klaar te krijgen.

We voelen Bart Spring in 't Veld en Bram Recourt van EnjoyMedia aan de tand over het eten van insecten en over hoe eerlijk The Bunker gaat worden. Verder brachten we een bezoekje aan de luchtplaats van nog geen 90 centimeter breed.  Als dat maar goed gaat...

FOK!tv bezoekt The Bunker Online - (c) FOK.nl

Discussiëer mee in het enige officiële The Bunker Online forum.

Jaar cel voor internetpiraten

De oprichters van The Pirate Bay zijn vandaag veroordeeld tot een celstraf van een jaar door een rechtbank in Stockholm. De vier mannen stonden terecht voor het meewerken aan de illegale uitwisseling van films en muziek.

De rechtszaak tegen The Pirate Bay wordt op de voet gevolgd door de internationale media. The Pirate Bay is een bekende site waar internetgebruikers films en muziek kunnen vinden. De site biedt de films en muziek niet zelf aan, maar levert zogenoemde 'torrent'-bestanden, waarmee internetgebruikers de content kunnen uitwisselen.

Naast hun celstraf moet het viertal ook een schadevergoeding betalen aan de entertainmentindustrie. Deze schadevergoeding bedraagt ruim dertig miljoen Zweedse kroon. Dat is ongeveer 2,7 miljoen euro.

Om 13:00 uur staat er een persconferentie op het programma.  Hierin zullen de oprichters sowieso aankondigen tegen de beslissing in hoger beroep te gaan. 

Discussieer ook mee over de rechtszaak op ons forum.

Eerste vehicle pack voor Midnight Club LA gelanceerd

Rockstar heeft gisteren de eerste vehicle pack te downloaden gezet voor Midnight Club: Los Angeles. Voor 240 Microsoft Points of €2,99 krijg je de beschikking over drie nieuwe scheurmonsters: de 2008 Audi S5, 2008 Mercedes-Benz CL 65 AMG en de 2009 Mitsubishi Eclipse GT. Om deze auto's te kunnen downloaden moet je eerst de gratis South Central Map Uitbreiding binnenhalen. Midnight Club: Los Angeles verscheen in november vorig jaar en werd door ons beloond met een prachtige score van 88%.

Volgende week donderdag verschijnt de tweede vehicle pack.

Anjema meldt zich af voor EK

Laurens Jan Anjema heeft zich vandaag bij Squash Bond Nederland afgemeld voor het EK voor landenteams. De 26-jarige Hagenaar raakte een maand geleden geblesseerd tijdens een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie en is niet op tijd fit voor de Europese titelstrijd.

De viervoudig Nederlands kampioen kwam eind maart ongelukkig in aanraking met de Engelsman Daryl Selby en liep daarbij ingescheurde enkelbanden op. Anjema hoopt nu eind mei zijn rentree te maken tijdens het individuele EK in België.

Bondscoach Lucas Buit riep Bart Ravelli op als vervanger van de mondiale nummer zeventien. De 21-jarige Hoofddorper maakt daardoor later deze maand zijn debuut in het Nederlands team, dat tijdens het EK landenteams als derde is geplaatst.

Het Europees kampioenschap voor landenteams begint op 28 april en wordt in het Zweedse Malmö gehouden.

Boonen: "Geen breuken na zware val"

Wielrenner Tom Boonen heeft geen botbreuken overgehouden na de zware val die hij woensdag beleefde in de massasprint in de Scheldeprijs. De Belg heeft echter wel zware kneuzingen opgelopen aan zijn rechter voet en rechter pols.

"Met de medische staf is afgesproken om het enkele dagen aan te kijken. Als ik maandag nog pijn heb, volgen er nieuwe tests," aldus Boonen die zondag nog Parijs - Roubaix winnend af wist te sluiten tegen Sporza. Bij de valpartij in de Scheldeprijs liep Robbie McEwen een hersenschudding op, maar de Australiër kan mogelijk volgende week al weer trainen. "De hersenschudding is weg en ik voel me verrassend goed. Het belangrijkste is dat ik topfit aan de start van de Giro d’Italia verschijn," aldus McEwen.

Rode kaart El Makrini geseponeerd

FC Den Bosch heeft met succes beroep aangetekend tegen de rode kaart die Mohamed El Makrini afgelopen vrijdag kreeg in het thuisduel tegen VVV-Venlo.

FC Den Bosch hield gisteravond een pleidooi tegen het voorstel van de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Deze wilde hem namelijk voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen.

De Bossche formatie slaagde er uiteindelijk in om de aanklager te overtuigen van het feit dat de rode kaart niet terecht was. Daardoor zal El Makrini het duel tegen Helmond Sport, dat voor vanavond op de rol staat, niet hoeven missen.

Schlagersoldaat krijgt eerste single

Militair Dominique Vos scoort een hitje met Hoog In De Lucht, een onvervalste schlager over zijn uitzending naar Uruzgan. Vandaag, bij zijn terugkeer van Kamp Holland, krijgt hij in Eindhoven het eerste exemplaar van de single uitgereikt.

Vos nam het nummer vijf maanden geleden op, voor hij naar Afghanistan werd gezonden. Met smart in zijn stem zingt de militair: "Ik ga op een missie, ver weg van dit leven, en laat alles achter, waar ik zo van hou. Maar ik heb gekozen om iemand te helpen die leeft in een wereld, die ik niet eens ken."

Hoog In De Lucht is inmiddels een behoorlijk hitje en de bijbehorende videoclip scoort op YouTube. Binnenkort neemt hij het nummer nog een keer op, maar dan ondersteund door de Landmacht Kapel.

Hoog In De Lucht, de eerste single van militair Dominique Vos

 

Trainen voor de Tour? Doe het met Wii Fit!

Het wielerseizoen staat weer voor de deur en dus wordt er druk getraind. Hoogtetrainingen, dieptetrainingen, conditietrainingen, kachttrainingen, you name it. Lance Armstrong bereidt zich echter op een hele andere manier voor, zo lijkt het. De man die kanker wist te overwinnen om vervolgens ook de Fransozen op eigen terrein het nakijken te geven heeft namelijk zojuist een intensieve sessie Wii Fit achter de rug. Blijkbaar heeft Lance nog nooit gehoord van Mark Cavendish die zich eerder ernstig blesseerde op het Balance Board...

McLaren test 'nieuwe diffuser'

Het Formule 1-team van McLaren heeft vrijdag bij de vrije trainingen in Shanghai een nieuwe diffuser getest. Het Britse team heeft middels een extra flapje aan de achterzijde gezorgd voor een tussenoplossing.

De tussenoplossing houdt in dat er door een flapje een extra kanaal gecreëerd is in de diffuser om de luchtstromen beter te begeleiden. Het is echter nog niet een dubbele diffuser zoals de teams van Brawn GP, Toyota en Williams hebben. Deze kan het team uit Woking pas in Spanje introduceren.

YouTube in zee met filmstudio's

Videosite YouTube wil ook films en tv-series van gerenommeerde filmstudio’s gaan uitzenden. Moederbedrijf Google heeft al een overeenkomst bereikt met Sony. Met andere grote studio’s is het nog in onderhandeling, zo werd afgelopen nacht bekend.

Met kleinere aanbieders van professioneel filmmateriaal, zoals Documentary Channel, heeft Google ook overeenkomsten gesloten. Daardoor wordt het aanbod op YouTube uitgebreid tot ongeveer zevenhonderd films en duizenden afleveringen van tv-series.

Sony stelt voorlopig slechts ongeveer vijftien (oudere) films beschikbaar en enkele tv-series, waaronder Charlie’s Angels en Married with Children. Toch is het akkoord met het Japanse elektronicaconcern een doorbraak. YouTube heeft lange tijd een moeilijke verhouding gehad met de entertainmentindustrie doordat op de videosite veel filmmateriaal staat waarop auteursrechten rusten.

YouTube denkt op met professioneel filmmateriaal ook meer advertentieinkomsten te kunnen binnenhalen. Voor, tijdens en na de films kunnen reclamespotjes worden geplaatst, waarvan de opbrengst wordt gedeeld met de filmstudio’s. Nu wordt er nauwelijks iets verdiend met de site: de huidige inhoud van YouTube bestaat vooral uit amateurvideo’s zonder advertenties.

Briatore twijfelt aan geloofwaardigheid F1

Renault-teambaas Flavio Briatore denkt dat de titelaspiraties van zijn team dit jaar wel weer opgeborgen kunnen worden na de uitspraak van de FIA eerder deze week. De Italiaan denkt dat er te veel tijd mee gemoeid is om Brawn GP, Toyota en Williams dit jaar nog in te halen.

"De rijders in ons team waren en zijn kampioenen, terwijl het kampioenschap nu uitgevochten wordt tussen een rijder die bijna gestopt was en een andere die een goeie jongen is, maar een paracarro(zo traag als een slak red.)," aldus Briatore in La Gazetta dello Sport. "Ik weet niet waar de geloofwaardigheid van de sport door dit alles blijft. Het is onmogelijk om het gat met die teams te dichten."

De andere Formule 1-teams werken momenteel hard om een eigen variant van de dubbele diffuser te bouwen, maar Briatore denkt dat ze dan dit jaar nog steeds achter de feiten aanlopen. "Over drie of vier races is het kampioenschap beslist en ik kan me niet voorstellen dat tv-kijkers en bezoekers een race willen waarin Button zestig punten heeft, Nakajima vijftig en iemand anders tachtig. Dan is het beter om te luisteren naar de radio en er niet naar te kijken."

Demigod servers overbelast door piraten

De strategische game Demigod is sinds een aantal dagen verkrijgbaar in de VS, maar wordt al sinds de release geplaagd door allerlei online problemen. Servers reageren niet, de fora van de developer liggen offline en nog meer problemen. Nu blijkt dit te komen doordat er een enorme golf aan illegale gamers het spel speelt.

Demigod is namelijk uitgekomen zonder enige vorm van kopieerbescherming, maar ook al had de game wel DRM dan zou deze natuurlijk alsnog vrij snel gekraakt zijn. Dit houdt in dat er tijdens de lancering ongeveer 120.000 gebruikers online waren, waarvan slechts 18.000 legale gebruikers. Inderdaad, de verhouding kopers:piraten ligt ongeveer 1 : 5.

De mensen achter Demigod hadden natuurlijk wel testen gehouden met grote populariteit maar waren in hun schattingen niet verder gekomen dan 50.000 gelijktijdige gebruikers.

Er zijn inmiddels wel stappen genomen om traagheid in de game tegen te gaan, naast een uitbreiding van de servercapaciteit krijgen piraten ook hun eigen servers waardoor mensen die het spel legaal spelen minder last van de vele duizenden piraten zouden moeten hebben.

Opnieuw NR voor Heemskerk

Femke Heemskerk blijft tijdens de Swim Cup in Amsterdam maar records aanscherpen. Vrijdag verbeterde de zwemster van NZA de Nederlandse toptijd op de 100 meter rugslag. Ze liet namelijk een tijd van 1:02,25 noteren. Het oude record stond op 1:02,65.

Gisteren verbeterde Heemskerk het nationaal record op de 200 meter vrije slag tot twee keer toe. Vandaag worden overigens de finales van de Swim Cup afgewerkt.

Bacteriën overleven zonder lucht

Onderzoekers hebben op de Zuidpool een kolonie bacteriën ontdekt die al een miljoen jaar zonder licht en lucht leeft onder het ijs. Mogelijk zijn de organismen onder het ijs beland toen de zee waarin ze leefden bevroor. Door deze ontdekking is onder wetenschappers het vermoeden ontstaan dat ook op andere planeten, waar vergelijkbare omstandigheden aangetroffen worden, leven mogelijk is.

De onderzoekers nemen aan dat de bacteriën konden overleven door de aanwezigheid van rottende organismen die de kou niet overleefden. De bacteriën zijn ontdekt in een roodkleurige waterval op Antarctica. De waterval heeft deze kleur vanwege de aanwezigheid van ijzer, dat door de bacteriën uitgescheiden wordt.

Hoewel de bacteriën gelijkenissen vertonen met de bacteriën zoals we die al kennen, zijn er ook verschillen. Deze zijn ontstaan omdat de kolonie gedurende lange tijd in afzondering heeft geleefd. Het meest bijzondere is wel dat de bacteriën zonder licht en zuurstof kunnen overleven. Deze ontdekking kan de wetenschap meer leren over de eventuele mogelijkheid van leven op andere planeten, onder vergelijkbare, moeilijke omstandigheden.

Hellion krijgt website en meer sfeerbeelden

Ontwikkelaar Flying Fish Works heeft vandaag de website gelanceerd van de grauwe game Hellion: Mystery of the Inquisition. Momenteel is er niet veel meer te vinden dan een beetje informatie over de game en wat concept art, maar in de toekomst zal hij wat voller worden. Naast de website is er ook wat conceptart vrijgegeven, welke je hieronder kunt vinden.

Hellion neemt ons mee naar de 13e eeuw, naar de tijd van de oprichting van de Pauselijke Inquisitie. Als soldaat van deze rechtbank is het je taak om ketters te bestrijden, exorcismes uitvoeren en demonen bevechten. Je zult tot de ontdekking komen dat de apocalypse nabij is en je zult met al je krachten moeten strijden om dit te voorkomen en het mysterie achter de inquisitie te achterhalen.

Twaalfjarigen op 'moedercursus'

In Engeland wordt al geruime tijd een zogenaamde moedercursus gegeven. In deze cursus worden alle facetten van zwangerschap, bevalling en opvoeding behandeld. Het opmerkelijke hiervan is dat tienermeisjes de doelgroep zijn.

Hier kunnen bijvoorbeeld twaalfjarigen vragen hoe ze met borstvoeding beginnen, tienjarigen hoe je weeën controleert en nog veel meer, ongeacht hun leeftijd. Doordat deze cursus een groot succes is overweegt de regering om de cursus te gaan sponsoren.

Codemasters brengt SBK-09 naar de Benelux

Black Bean Games en Codemasters hebben bekend gemaakt dat ze een overeenkomst hebben gesloten, die zorgt dat games van Black Bean in bijna alle grote Europese gamelanden zullen gaan verschijnen. Het gaat hierbij om de Nintendo DS-titels Astrology en Ico Soccer, de racegame SBK 09 World Championship, de serie die Atari tot nu toe altijd uitgaf, en Superstars V8 Racing, een racetitel die uit zal komen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Al deze titels zullen in de zomer op de markt verschijnen.

“We zien deze samenwerking met zeer veel vertrouwen tegemoet,” aldus Virgilio Bixio, President Black Bean Games. “Voor ons als uitgever is Codemasters in tijden van groei een strategische partner. Black Bean Games werkt momenteel aan de ontwikkeling van een aantal kwalitatief hoogwaardige IP’s. Met het oog op de toekomst hopen we meer krachtige licenties te bemachtigen waarmee we onze positie in de internationale uitgeverswereld verder kunnen verstevigen. We willen onvervalste synergie tussen Black Bean Games, onderdeel van Leader Group, en Codemasters tot stand te brengen. We weten zeker dat dit zal leiden tot een sterke en vruchtbare samenwerking, nu en in de toekomst.”

Whitmarsh: "Hamilton blijft bij McLaren"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft nogmaals bevestigd dat Lewis Hamilton bij het team zal blijven ondanks de controverse in Australië. Verschillende nieuwsbronnen meldden dat de relatie tussen Hamilton en de gisteren teruggetreden Ron Dennis bekoeld is geraakt.

Whitmarsh ontkent dit: "Ik heb Lewis niet gevraagd naar wat de relatie tussen hem en Ron is, maar ik denk niet dat het is zoals gezegd wordt. Ik heb Lewis het een half uur geleden verteld en hij heeft een speciale band met Ron. Wij allemaal hebben dat. Ik heb geen andere reactie bij Lewis ontdekt dan welke ik zou verwachten voor iemand die Ron zo lang kent."

Ron Dennis noemde gisteren Lewis Hamilton als familie voor hem. "Ik ben erg gesteld op Lewis," aldus Dennis bij zijn afscheidspersconferentie gisteren. "Zoals in elke familie zijn er tijden waarin niet alles perfect is en juist dan moeten we elkaar steunen."

Opleidingscentrum IND bezet door activisten

Leden van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) houden sinds vanochtend 06:30 uur een opleidingscentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Utrecht bezet.

De reden van de bezetting is dat de AAGU eist dat de detentiecentra in Nederland dicht gaan. Dat heeft een woordvoerder vanochtend gezegd. Met deze actie protesteren zij tegen de opsluiting van vluchtelingen in deze detentiecentra.

Vorig jaar oktober heeft de AAGU ook al een dergelijke actie gehouden in de raadszaal in Soest, toen eiste men dat de afgegeven bouwvergunning voor de nieuwbouw van detentiecentrum Kamp Zeist ingetrokken zou worden. De politie heeft toen die bezetting beëindigd.

McEwen: "Voel me verrassend goed"

Robbie McEwen zal naar verwachting gewoon aan de start van de Giro d'Italia verschijnen. Dit heeft de renner van Team Katyusha laten weten. De Australiër kwam afgelopen woensdag, tijdens de Scheldeprijs Vlaanderen, hard ten val en liep een hersenschudding en diverse kneuzingen op.

"De hersenschudding is al weg," aldus McEwen, die wonderbaarlijk snel hersteld is. "Ik voel me verrassend goed en zal komend weekend de training al weer hervatten. Het doel is en blijft dat ik topfit aan het vertrek van de Giro zal staan."

Atteveld per direct trainer ADO Den Haag

Raymond Atteveld is per direct aangesteld als trainer van ADO Den Haag. De oefenmeester tekende een verbintenis voor de duur van twee jaar bij de Haagse formatie. André Wetzel, die tot dit weekend het eerste elftal van de ploeg trainde, wordt technisch directeur.

Atteveld begint vandaag al aan zijn nieuwe baan bij ADO Den Haag en neemt aanstaande zondag al plaats op de bank. De Haagse residentieclub neemt het dan namelijk op tegen Willem II.

Wetzel fungeerde dit seizoen als trainer en technisch directeur van ADO Den Haag, maar gaf eerder al aan dat de twee functies nauwelijks te combineren waren. Het bestuur van de Haagse club koos er daarom voor om Atteveld als nieuwe trainer aan te trekken. Bovendien kan de ploeg uit de Eredivisie nu ook inspelen op de ambities voor volgend seizoen.

Winter kondigt vertrek bij Ajax aan

Aron Winter zal Ajax na dit seizoen gaan verlaten. De oud-speler van de Amsterdammers is nu nog assistent-trainer van Jong Ajax, maar heeft manager voetbalzaken Danny Blind inmiddels laten weten een andere uitdaging te gaan zoeken.

"Na drie jaar Jong Ajax vind ik het tijd voor iets anders," liet Winter in een reactie weten. "Ik kon blijven. Ajax was tevreden en wil ook na het vertrek van Adrie Koster naar Club Brugge doorgaan met een oudere en een jongere trainer."

"Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging," vervolgde Winter zijn verhaal. "Ik ben ambitieus, wil aan de slag als hoofdcoach, als assistent bij een topclub of bij de KNVB."

Winter stopte in het seizoen 2002/2003 als profvoetballer. In zijn actieve loopbaan als speler kwam de middenvelder uit voor Lazio Roma, Internazionale, Sparta Rotterdam en Ajax.

Roodharige vrouwen wilder in bed

Stereotypen zijn een manier om de wereld om ons heen in te delen. Maar niet alle stereotypen berusten op waarheid. Psycholoog Geoff Rolls onderzocht enkele van deze hardnekkige geruchten waaronder: zijn roodharige vrouwen echt zo wild in bed? Hieruit bleek dat deze stelling klopt. Uit dit onderzoek, uitgevoerd door Werner Habermehl, bleek dat roodharige vrouwen dynamischer in bed zijn dan blondines of brunettes. Ze hadden ook meer seks dan gemiddeld.

Gedeeltelijk komt de reputatie van roodharigen voort uit de associaties die mensen hebben met de kleur rood. Warmte, passie, liefde en gevaar zijn de meest voorkomende. Bij blondines zijn dat positiviteit, stimulans en energie. Brunettes geven dan weer een gevoel van compleetheid en stabiliteit. Zelfs ons lichaam reageert sterk op de kleur rood, het hart begint sneller te kloppen en de bloeddruk gaat ervan omhoog.


Jol dolbij na behalen halve finale UEFA Cup

Het kostte redelijk wat moeite, maar Hamburger SV wist donderdag de halve finale van de UEFA Cup te bereiken door Manchester City in Engeland op 2-1 te houden. Met de 3-1 thuiszege in de heenronde in de achterzak was dit resultaat net genoeg voor de ploeg van de zeer blije coach Martin Jol.

"Beter kan niet!", reageerde Jol opgetogen tegenover de camera van de NOS. "Na de strafschop voor Manchester, die in mijn ogen geen strafschop was, kneep ik hem wel even. Wij scoorden niet, maar zij gelukkig ook niet."

Jol was met name vol lof over de sfeer in het stadion in Manchester. "Ik woon in Engeland dus ik ben de geweldige ambiance wel gewend, maar mijn spelers niet. Het publiek bleek vanavond de beste tegenstander. Je merkte dat de arbitrage er wel door beïnvloed werd, want die strafschop was in mijn ogen geen strafschop. Maar de rode kaart voor Richard Dunne een kwartier voor tijd werkte wel weer mee voor ons."

HSV wacht nu een 'Duitse' halve finale tegen Werder Bremen, de ploeg die Die Rothosen ook nog in de competitie en de DFB-Pokal tegenkomen. Jol: "We moeten nu vier keer tegen Werder Bremen, in de UEFA Cup en in de Duitse beker. Nu maar hopen dat we in ieder geval in één toernooi verder komen."

Cunego wil AGR opnieuw winnen

Damiano Cunego schreef de Amstel Gold Race vorig jaar op zijn naam en heeft zich voorgenomen deze titel dit jaar te prolongeren. De Italiaan, die in dienst van Lampre rijdt, heeft zijn voorseizoen zelfs op de Nederlandse klassieker afgestemd.

"De Amstel Gold Race is mijn eerste doel van het seizoen," was de duidelijke taal van Cunego. "Ik zal starten om wederom een topprestatie te leveren. Het parcours is mij op het lijf geschreven."

De verwachting is dat Fränk Schleck, Alejandro Valverde, Thomas Dekker en Davide Rebellin de grootste concurrenten van Cunego zullen zijn.

V. Williams verliest van 19-jarige Duitse

Venus Williams is in de derde ronde van het tennistoernooi in Charleston al uitgeschakeld. De Amerikaanse verloor haar partij van de Duitse Sabine Lisicki. De 19-jarige tennisster had aan twee sets genoeg om de wedstrijd te beslissen. De standen waren 4-6 en 6-7(5).

Elena Dementieva, die gisteren ook in actie kwam, maakte korte metten met de Amerikaanse Varvara Lepchenko. De Russin won met twee keer 6-1 van haar opponente. Daarnaast mochten ook Caroline Wozniacki, Marion Bartoli en Dominika Cibulkova naar de volgende ronde van het graveltoernooi in South Carolina.

Ook Twente wil Van der Gun

FC Twente heeft zich geschaard in het lijstje clubs dat interesse heeft om Cedric van der Gun te contracteren.

Van der Gun is aan een zeer goed seizoen bezig bij FC Utrecht waar zijn contract nog tot komende zomer loopt. Utrecht wil zijn contract graag verlengen maar Van der Gun heeft laten weten te willen vertrekken uit de Domstad.

Niet alleen FC Twente heeft interesse in de speler maar ook Feyenoord zou hem graag contracteren. Zelf heeft de aanvaller aangegeven graag terug te gaan naar Ajax waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Aissati: "Afellay te groot voor Eredivisie"

Ismaïl Aissati is van mening dat Ibrahim Afellay komende zomer bij PSV moet vertrekken. Volgens de middenvelder van Ajax is de speler van de Eindhovenaren 'te groot voor de Eredivisie' geworden.

Aissati stak zijn mening over Afellay in elk geval niet onder stoelen of banken. "Het zou me verbazen als Ibrahim volgend jaar nog bij PSV speelt. Hij is al te groot voor Nederland, klaar voor een topclub. Ik denk ook dat deze zomer de clubs voor hem in de rij zullen staan, want hij is verreweg de beste voetballer van de Eredivisie," aldus de Ajacied.

Daarnaast is Aissati van mening dat Afellay niet naar een Europese subtopper moet vertrekken. "Ik heb hem wel gezegd dat hij alleen voor de absolute top moet gaan: FC Barcelona of Arsenal. Want daar komt hij het beste tot zijn recht, in een goed voetballende ploeg. Bij een Engelse middenmoter komen zijn kwaliteiten er te weinig uit."

Rijksmuseum raakt topstuk kwijt

Het Rijksmuseum dreigt een van zijn belangrijkste aanwinsten van de laatste jaren kwijt te raken. Het Amsterdamse museum is geconfronteerd met een claim van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. De bank zegt eigenaar te zijn van het schilderij De bocht van de Herengracht van Gerrit Adriaensz Berckheyde (1638-1698).

De Amerikaanse aanspraken op het doek uit circa 1672 worden bevestigd door Taco Dibbits, de directeur collecties van het Rijksmuseum, en door Huub Blankenberg, de directeur van de Stichting Nationaal Fonds Kunstbezit. Het Rijksmuseum laat volgens Dibbits op dit moment een onderzoek instellen naar de rechtsgeldigheid van de claim. Die houdt verband met de financiële perikelen van de Nederlandse multimiljonair Louis Reijtenbagh, van wie het Rijksmuseum het schilderij in oktober 2008 kocht.

De 62-jarige investeerder, die in financiële problemen is geraakt, heeft het schilderij in 2006 als onderpand aan de Amerikaanse bank gegeven voor een miljoenenlening. Volgens de bank heeft hij het werk daarna zonder toestemming verkocht aan het museum.


Rijksmuseum raakt topstuk kwijt  (foto: DAG)

Kutcher wint 'Twitter-race'

Acteur Ashton Kutcher heeft als eerste Twitteraar een miljoen volgelingen op deze netwerksite aan zich gebonden. Dat gebeurde vrijdag ten koste van nieuwszender CNN die tot dusver het meest populair was op Twitter.

Ook zangeres Britney Spears probeerde in de afgelopen dagen de eerste Twitteraar met een miljoen volgers te worden. Tevergeefs, zo blijkt nu.

Op FOK! zijn er ook genoeg Twitteraars te vinden, zoals Danny, yvonne of Breuls. Meer Twitterende FOK!kers vind je in het Twitter-topic op het FOK!forum.

Uitslag 2e vrije training China

Jenson Button heeft de tweede vrije training op het circuit van Shanghai op zijn naam geschreven. De Brit van Brawn GP wist Nico Rosberg en Rubens Barrichello achter zich te houden. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 J. Button Brawn GP 1:35.67935
2 N. Rosberg Williams 1:35.70436
3 R. Barrichello Brawn GP 1:35.88135
4 M. Webber Red Bull 1:36.10532
5 S. Vettel Red Bull 1:36.16722
6 J. Trulli Toyota 1:36.21742
7 K. Nakajima Williams 1:36.37732
8 T. Glock Toyota 1:36.54840
9 H. Kovalainen McLaren 1:36.67434
10 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:36.80034
11 A. Sutil Force India F1 1:36.82930
12 F. Massa Ferrari 1:36.84734
13 L. Hamilton McLaren 1:36.94128
14 K. Räikkönen Ferrari 1:37.05433
15 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:37.21934
16 N. Piquet jr. Renault 1:37.27336
17 R. Kubica BMW 1:37.49134
18 N. Heidfeld BMW 1:37.54428
19 F. Alonso Renault 1:37.63828
20 G. Fisichella Force India F1 1:37.75031

Tiendalli mag vertrekken

Dwight Tiendalli heeft van de leiding van Feyenoord te horen gekregen dat er voor komend seizoen hoogstens een bijrol weggelegd is voor hem in de Kuip. Hierdoor mag hij uitkijken naar een andere club.

Tiendalli komt op een zijspoor te staan door de komst van Dani Fernández. Dit is voor Feyenoord reden om mee te werken aan een transfer van de 23-jarige rechtsback.

Tiendalli kwam tijdens seizoen 2006/07 over van FC Utrecht. Hij speelde 31 wedstrijden voor de Rotterdammers en heeft nog een contract tot 2010.

Bloed en vrolijkheid in Fat Princess gameplay-beelden

De multiplayer mode Capture the Flag zal bij velen van jullie wel bekend zijn. Fat Princess is een game die vrijwel volledig om deze mode draait. Alleen is het in deze game de bedoeling om je eigen prinses te redden uit de kasteel van je tegenstander. Deze is alleen niet zo makkelijk te redden want doordat ze is volgepropt met taart zal je deze niet in je eentje kunnen dragen. Teamwork staat dus centraal en dat is ook goed te zien in onderstaande drie gameplayvideo's.Nintendo: Splitsing of verbreding?


Al maanden ben je aan het spelen met dat ene spelletje voor op je Nintendo DS. Als achtjarige heb je nog vrij weinig te beslissen en je hebt ook totaal niet het budget om elke keer een nieuwe game te kopen. Het is nog een lange tijd tot je verjaardag en sinterklaas zit nog lekker onderuit gezakt in Spanje. Al weken zeur je bij je moeder dat je zo graag een nieuwe game wilt tot dan eindelijk het moment daar is. Moeder heeft een klein vierkant doosje voor je met de nieuwste DS-game. Snel scheur je het plastic eraf, opent het doosje en stop de game in je DS... Shit, hij werkt niet.

'Presentatie Rutten als PSV-coach aanstaande'

Vandaag wordt een belangrijke dag voor PSV Eindhoven. Fred Rutten zal vandaag gepresenteerd worden als de nieuwe coach voor komend seizoen. Tijdens een persconferentie later op de dag zal de nieuwe trainer gepresenteerd worden.

De laatste details van het contractbespreking moeten nog uitgewerkt worden, maar dat is slechts een formaliteit. In de periode van 2002 tot en met 2006 was Rutten al assistent-trainer in Eindhoven. De 46-jarige trainer was al maanden de belangrijkste kandidaat en aangezien hij vorige maand op non-actief gesteld werd bij zijn huidige club, Schalke 04, was het zo goed als zeker dat Rutten terugkeert naar Nederland. Gisteren werd al duidelijk dat er een vertrekregeling is getroffen tussen de Duitse club en de trainer.

CD: Trance World Vol. 6 - Mixed by M.I.K.E.

Nummer zes uit een reeks cd’s vol met trancemuziek. Voor dit deel heeft Armada Music Mike Dierickx uit de kast getrokken. De naam zegt in eerste instantie misschien niet zo heel veel, maar hij heeft er toch al een flink scala aan eigen gemaakte tracks opzitten. Misschien dat er een lampje gaat branden bij de namen: M.I.K.E., Push, Plastic Boy, Absolute of één van de andere 60 aliassen waaronder zijn producties schuil gaan. Enkele van de tracks van deze Belgische producer-dj M.I.K.E. zijn zelfs uitgegroeid tot legendarische classics, zoals 'Universal Nation' en 'Strange World' onder zijn Push alias. Met bijna 15 jaar dj- en producerervaring en zes albums is dj M.I.K.E een waardige opvolger voor John O'Callaghan, Sean Tyas, Signum, Robert Nickson en Aly & Fila. Deze namen gingen de Belg namelijk voor in de reeks Trance World cd’s.

Auto met stoffelijk overschot uit Roer gehaald

Gisteravond is in Roermond een paarse Volkswagen Polo met daarin een stoffelijk overschot uit de rivier De Roer gehaald. Het betreft hier waarschijnlijk de 19-jarige Randy van der Beek, die sinds de nacht van 5 april vermist werd. Hij reed namelijk in zo'n zelfde paarse Volkswagen Polo toen hij 's nachts een vriend thuis afzette. Sindsdien is hij spoorloos en het vermoeden is dat hij vlakbij het Roermondse politiebureau van de weg is geraakt en met de auto in het water is gekomen.

Momenteel wordt de oorzaak van het ongeluk onderzocht. Op de plaats waar het ongeluk gebeurde liggen varkensruggen op de weg en het kan zijn dat de auto die geraakt heeft. Hierdoor kan de bestuurder de macht over het stuur zijn verloren, waarna hij in het water is beland. De Polo was aan de voorzijde zwaar beschadigd.

Met dank aan maan_man voor de submit!

Debat over kwestie-Wolfsen afgerond

Het spoeddebat over het ingrijpen van burgemeester Aleid Wolfsen bij huis-aan-huiskrant Ons Utrecht is vanmiddag in het Utrechtse stadhuis van start gegaan.

De gemeenteraad roept Wolfsen ter verantwoording over zijn handelen. De burgemeester zou de publicatie van een artikel over hem in Ons Utrecht hebben verhinderd. Zelf sprak hij tegen dat hij de journalist, de hoofdredacteur van de krant of de uitgever onder druk heeft gezet om de publicatie tegen te houden.

De fractie van D66 wil een raadsonderzoek naar de kwestie. De partij dient daarvoor een motie in tijdens het debat.

Het gewraakte artikel in Ons Utrecht ging over de pensionkostenvergoeding die Wolfsen kreeg. De burgemeester vindt dat het artikel niet klopt en vroeg aan de auteur en diens hoofdredacteur het stuk niet te plaatsen. Wolfsen ving bot en belde met de uitgever van Ons Utrecht, Holland Combinatie, met de vraag de feiten in het artikel nogmaals te checken. De uitgever besloot Ons Utrecht te herdrukken zonder het artikel over de burgemeester.

De hoofdredacteur van Ons Utrecht, Robert-Jan van der Horst, is bij het debat aanwezig. De journalist die het artikel schreef, Wouter de Heus, is niet in de raadszaal.

 [Update 17 april] Wolfsen heeft de gemeenteraad zijn excuses aangeboden. Voor het door D66 verlangde raadsonderzoek is geen meerderheid, dus dat komt er niet.

Zie ook: http://frontpage.fok.nl/column/9412/1/-DriekOplopers:-Censuur,-omkoping-en-carnaval-met-Aleid.html


Debat over kwestie-Wolfsen begonnen  (foto: ANP)

Werk voor loon

Uit resultaten van een onderzoek, door Randstad Werkmonitor, is gebleken dat de helft van de Nederlandse werknemers bereid is een deel van het salaris in te leveren om ontslag te voorkomen.

Drie op de tien werkenden zijn bereid één procent salaris in te leveren. Ruim één vijfde van de werknemers vind 5 procent loon offeren geen probleem. Terwijl 14 procent van de werknemers zelfs 10 procent of meer af zouden willen afstaan voor het behoud van hun baan. Het aantal dat salaris wil inleveren is groter bij hoger opgeleiden.

De angst voor ontslag is sinds de economische crisis enorm toegenomen. Vooral jongeren vrezen hun baan te verliezen. Bovendien is het vertrouwen in korte tijd een andere baan te vinden afgenomen. Drie op de tien werknemers denkt niet bij ontslag binnen zes maanden een andere baan te vinden. Hiermee zijn vrouwen, evenals hoger opgeleiden, weer optimistischer.

De huidige situatie zorgt er voor dat de loyaliteit van werknemers naar de organisatie enorm is. De meerderheid peinst er niet over van baan te veranderen. Iets meer dan de helft ziet zichzelf over vijf jaar nog steeds in dezelfde functie bij de huidige werkgever werken. Randstad adviseert organisaties juist nu te investeren in opleiding en kennis van werknemers. De bereidheid om zich om te laten scholen is groot,'Dit opent de deur naar een bredere inzetbaarheid van personeel en levert mogelijk loyalere werknemers op indien hierop adequaat wordt ingesprongen', volgens de onderzoekers.

Uitslag 1e vrije training China

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de vrije training voor de Grand Prix van China. Jenson Button reed de tweede tijd, gevolgd door Rubens Barrichello en Heikki Kovalainen. Mark Webber maakt de top vijf van de snelste rijders compleet.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 L. Hamilton McLaren 1:37.33422
2 J. Button Brawn GP 1:37.45018
3 R. Barrichello Brawn GP 1:37.56619
4 H. Kovalainen McLaren 1:37.67223
5 M. Webber Red Bull 1:37.75220
6 J. Trulli Toyota 1:37.76419
7 N. Rosberg Williams 1:37.86024
8 T. Glock Toyota 1:37.89421
9 F. Alonso Renault 1:38.08919
10 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:38.19524
11 K. Räikkönen Ferrari 1:38.22323
12 S. Vettel Red Bull 1:38.27420
13 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:38.30726
14 A. Sutil Force India F1 1:38.31918
15 F. Massa Ferrari 1:38.41820
16 N. Heidfeld BMW 1:38.45621
17 G. Fisichella Force India F1 1:38.46019
18 R. Kubica BMW 1:38.46318
19 K. Nakajima Williams 1:38.73025
20 N. Piquet jr. Renault 1:38.82520

Boek: Isabelle Girard - De kleur van honing

Soms stuit je in je leven op een boek dat je ogen opent, dat je doet beseffen dat je in een 'rijke' omgeving bent geboren en dat je alle kansen hebt gekregen die je je eigenlijk maar kunt wensen. De kleur van honing is zo'n boek. Isabelle Girard tekent het verhaal van Dalila Gerlani op, een meisje geboren in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, dat vecht voor haar leven en voor een relatief goed bestaan. Een wake-upcall voor menig Westerse wereldburger.

Locatie 'The Bunker' bekend

Het ondenkbare is gebeurd.  De locatie van The Bunker - het nieuwe realityprogramma van Big Brothers Bart Spring in 't Veld en Bram Recourt - is zojuist bekend gemaakt door de Telegraaf.  Saillant detail is dat gisteren onze eigen admin Yvonne de locatie bij toeval al prijsgaf, overigens zonder te weten dat dat daadwerkelijk de locatie was voor The Bunker.  Alsnog een onbedoelde primeur voor FOK! dus.

Het blijkt niet, zoals velen al vermoedden, te gaan om een authentieke bunker, maar om een omgebouwde feestruimte in 'Paleis Soestdijk 2' aan de Marconilaan 72 in Eindhoven.  Een horecagelegenheid die eigendom is van Johan Vlemmix.

Dat het niet om een echte bunker gaat maakt het er echter niet minder spannend om.  De ruimte blijft even klein, evenals de luchtplaats die met minder dan 90 centimeter breed als claustrofobie-opwekkend mag worden gezien (video).

Gisteren maakte FOK! al bekend wie er plaats zullen nemen in the Bunker. 

  
Paleis Soestdijk 2 te Eindhoven  

Meediscussiëren over The Bunker?  Dat kan op het enige officiële The Bunker forum

Man springt boven Canada uit vliegtuig

Een 20-jarige man is gisteren boven Canada uit een klein passagiersvliegtuig gesprongen. Het toestel bevond zich op zeven kilometer hoogte toen de man de deur forceerde en naar buiten sprong. Dat maakte de politie bekend.

Het vliegtuig was op weg van Yellowknife naar Cambridge Bay en had vier mensen aan boord. Het personeel van het toestel probeerde de man nog tegen te houden, maar dat lukte niet. Het toestel landde enige tijd later veilig op de bestemming, waar het slachtoffer vandaan kwam. Cambridgde Bay is een klein stadje waar 1500 mensen wonen.

Naar het lichaam van de man wordt nog gezocht door de politie. Slecht weer zorgt ervoor dat het slachtoffer lastig te lokaliseren is. Ook is het gebied waar hij vermoedelijk in terecht is gekomen zeer afgelegen.

VS gaan piraat vervolgen in New York

Een jonge piraat die door de Amerikaanse marine is opgepakt voor de kust van Somalië zal vervolgd worden in een rechtbank in New York. Dat meldde de Amerikaanse televisiezender CBS gisteren.

De 19-jarige Abdulwali Muse werd eerder deze maand opgepakt na een aanval op het Amerikaanse schip de Maersk Alabama. Het schip werd niet gekaapt, maar de kapitein wel gegijzeld. Muse zou leiding hebben gegeven aan drie andere piraten, die zijn doodgeschoten tijdens de reddingsactie van de kapitein.

De federale rechtbank in New York is al eerder belast geweest met ingewikkelde zaken, waaronder die van de bomaanslag op het World Trade Centre in 1993. Het ministerie van Justitie heeft nog niet bevestigd dat de zaak van Muse inderdaad door deze rechtbank zal worden behandeld.

Vervolging van piraten is lastig, omdat niet duidelijk is wie jurisdictie heeft op zee. Soms besluiten de landen die de piraten aanhouden zelf de zeevaarders te vervolgen. Dat gebeurde onder meer na de aanhouding van een groep piraten door een Nederlands fregat. Het kan ook gebeuren dat de piraten worden overgedragen aan Kenia, waar het volgens internationale afspraken ook mogelijk is om hen te berechten.

Aidsremmers goedkoper voor arme landen

De prijzen van aidsmedicijnen in ontwikkelingslanden gaan verder dalen, dankzij nieuwe afspraken tussen een groep farmaceutische bedrijven en de stichting van de Amerikaanse oud-president Bill Clinton.

De Clinton Foundation maakte vandaag bekend dat 41 soorten medicijnen gemiddeld 16 procent goedkoper worden ten opzichte van 2008.

Ongeveer 33 miljoen mensen zijn wereldwijd besmet met het aidsvirus. De meeste patiënten leven in ontwikkelingslanden en hebben nauwelijks toegang tot aidsremmers.

Ook Oprah Winfrey ontdekt Twitter

Internetdienst Twitter is weer een prominent lid rijker. Oprah Winfrey heeft aangekondigd dat ze vandaag haar eerste bericht via Twitter gaat versturen. Enkele uren na de mededeling daalde de vaste schare loyale Oprah-fans op de site neer en telde de talkshowdiva meer dan 34.000 Twitter-volgelingen.

De presentatrice kondigde tevens aan dat "Koning Twitter" Ashton Kutcher vandaag in haar televisieshow te gast is. Kutcher is zelf hard onderweg naar een miljoen volgelingen.

Ook Oprah Winfrey ontdekt Twitter  (foto: ANP)

Stoute Harley Quinn in Batman: Arkham Asylum

Gisteren hadden we voor jullie een trailer van Batman: Arkham Asylum waarin jullie de introductie van Bane mochten aanschouwen. Hoewel we al wisten dat Harley Quinn, de trouwe volgeling van de Joker, ook in de game zou zitten, hebben we het tot nu toe moeten doen met een scan van de lieve dame. Vandaag komt daar een trailer bij die laat zien dat ze niet zo lief is als jullie zouden denken.

Opnieuw bezuinigingen bij Amerikaanse dagbladen

De prestigieuze Amerikaanse kranten The New York Times en The Washington Post gaan opnieuw fors bezuinigen. De dagbladen hebben te lijden onder teruglopende advertentie-inkomsten en lezersaantallen en moeten daarom snijden in hun uitgaven.

De NY-Times schrapt een aantal katernen om de kosten te drukken. Het is niet de eerste maatregel die de noodlijdende krant neemt om het hoofd boven water te houden. Werknemers moesten eerder dit jaar al 5 procent van hun loon inleveren.

De Washington Post zoekt zijn heil in een reorganisatie. De redacties voor de papieren- en internetedities van de krant worden gefuseerd en journalisten moeten vaker buiten hun eigen afdeling en platform werken. 'Een redacteur moet alle versies van een verhaal kunnen overzien. Het maakt daarbij niet uit of ze verschijnen in de krant of op een website, Blackberry of iPod', stelde hoofdredacteur Marcus Brauchli.

  (foto: ANP)

Radicale geestelijke Pakistan weer vrij man

De uiterst omstreden Pakistaanse geestelijke Maulana Abdul Aziz is sinds gisteren weer vrij man. Dat maakte zijn advocaat bekend.

In juli 2007 verdreef het Pakistaanse leger de imam en zijn aanhangers uit de Rode Moskee in Islamabad. Daar hadden zij zich op dat moment al weken verschanst. Volgens de autoriteiten vielen er meer dan tachtig doden tijdens geweld over en weer. Andere bronnen gaan uit van meer dan honderd doden.

Aziz kreeg bekendheid door zijn vlammende preken, waarin hij onder meer opriep tot zelfmoordaanslagen. De Rode Moskee was een verzamelplaats van moslimextremisten in het centrum van de hoofdstad van Pakistan.

Enkele dagen voordat commando's daar hardhandig ingrepen, werd de geestelijke aangehouden terwijl hij het complex probeerde te ontvluchten, gekleed in een boerka. Dit gewaad wordt normaal gesproken gedragen door vrouwen en bedekt lichaam en gezicht.

De man zat een periode in de gevangenis, maar verbleef de laatste tijd in een woning, die hij niet mocht verlaten. Het hooggerechtshof in Pakistan bepaalde woensdag dat de geestelijke tegen een borg van 200.000 roepia (1900 euro) zijn bewegingsvrijheid terug zou krijgen. Gisteren werd de geldsom betaald en werden andere formaliteiten afgerond, waarna de extremist weer op vrije voeten kwam.

Honderden aanhangers onthaalden Aziz donderdag met gejuich toen hij zijn rentree maakte in de Rode Moskee. Ze schreeuwden "Jihad, jihad" (heilige strijd, heilige strijd, red), terwijl ze hem op hun handen naar binnen droegen.

Radicale geestelijke Pakistan weer vrij man  (foto: ANP)

Obama belooft Mexico steun in strijd tegen drugs

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren beloofd de Mexicaanse overheid zo goed mogelijk te zullen steunen in de strijd tegen de drugskartels. Obama zei dat tijdens zijn eerste bezoek aan het buurland.

De Mexicaanse president Felipe Calderon kan rekenen op nauwe samenwerking met Obama. "Het is absoluut noodzakelijk dat de VS zich opstelt als een volwaardige partner bij de oplossing van dit conflict", aldus Obama, die eerder zei dat Mexico de strijd tegen de drugshandelaren moedig voert.

"Je kunt dit gevecht niet met één hand vechten", zei Obama, verwijzend naar de manier waarop Mexico de afgelopen maanden moest handelen omdat de VS niet actief meewerkten.

PC softwareverkopen USA, de volledige maand maart in zicht

Nu april alweer enige tijd bezig is, is het tijd om eens de totale verkoopcijfers van maart erbij te pakken en te kijken welke PC game nu het beste verkocht heeft in de USA.

Pakken we die lijst erbij, dan zien we dat Empire: Total War de meest succesvolle game van de maand was. En natuurlijk zijn World of Warcraft en The Sims 2 ook mateloos populair en mag Warhammer 40.000: Dawn of War 2 zich ook vrij succesvol noemen.

1. Empire: Total War
2. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
3. The Sims 2 Double Deluxe
4. Warhammer 40.000: Dawn Of War 2
5. World Of Warcraft: Battle Chest
6. World Of Warcraft
7. The Sims 2 Apartment Life
8. Spore
9. World Of Warcraft: Burning Crusade
10. Mystery Case Files: Return To Ravenhearst
11. Command & Conquer: Red Alert 3
12. Starcraft: Battle Chest
13. Fallout 3
14. Civilization IV
15. Empire: Total War CE
16. The Sims 2 Pets
17. Warhammer Online: Age Of Reckoning
18. The Sims 2 University
19. Call Of Duty: World At War
20. Diablo Battle Chest

Foto's van the Bunker-deelnemers (primeur!)

Nog maar een week en dan begint de spannendste real-life soap ooit; The Bunker Online !
Lees er alles over in het officiële The Bunker forum, discussiëer mee en leef je in in wat de deelnemers te wachten staat. 

35 camera's, 25 dagen, 8 deelnemers en 1 kale, benauwde bunker

Hieronder de eerste officiële foto's van de deelnemers, in alfabetische volgorde.  In totaal zullen acht mensen plaats nemen in de bunker.  De eerste zeven zijn bekend, de achtste zal binnenkort op FOK! bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie over de deelnemers verwijzen we je naar het forum

 
 

Star Trek warpt naar Playstation Home

Goed nieuws voor Star Trekfans: de kostuums, zoals die ook in de nieuwe film te zien zullen zijn, zullen ook in Home te vinden zijn. Wil je dus KHAAAAAN roepen zoals nooit te voren terwijl je in de rij staat voor de bowlingbaan, is dit je kans! De kleren moeten in de threadsstore te vinden zijn vanaf 23 april en het is nog niet bekend of dit promotiemateriaal geld gaat kosten.

Op maandag 20 april komen de twee hoofdrollen en regisseur JJ Abrams ook naar Home voor een Q&A-sessie, dus als je brandende vragen hebt aan de acteurs is dat een goede dag om in Home te zijn. Of je meer aandacht krijgt als je als vrouw verkleed bent is nog niet bekend.Schrijf je in voor de beta van Cities XL

Cities XL is een nieuwe citybuilder van Monte Cristo en de game moet het gat gaan opvullen dat nu bestaat in citybuilderland. De game krijgt een MMO-element: steden van spelers kunnen geplaatst worden op een grote wereldbol waarna er interactie is tussen de steden. Om de game lang herspeelbaar te maken krijgt de game ook GEMS, dit zijn kleine tycoongames waarvan Monte Cristo er een heleboel kan blijven toevoegen aan de game.

De game krijgt nu een closed beta. Op deze pagina kan je je inschrijven voor de beta. De registratiecode is niet verplicht, maar zou je kansen wel groter kunnen maken. Die codes kan je vinden op onder andere Kotaku en Eurogamer.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.