"EA mist $70 miljoen door geen game van The Dark Knight"

De blockbuster van deze zomer is ongetwijfeld The Dark Knight. Deze Batman-film breekt record op record en krijgt bijna niets dan lovende kritieken van de pers. Jokeracteur Heath Ledger is inmiddels zelfs meermaals getipt voor een Oscar, ondanks (of misschien ook wel een beetje omdat) dat hij al een half jaar niet meer in leven is. Het is dan ook eigenlijk best verrassend dat Electronic Arts geen game heeft uit weten te brengen rond deze film, ondanks dat het bedrijf daar wel de rechten voor heeft. Ook erg zonde volgens analist Michael Pachter. Hij vermoedt dat het bedrijf een omzet misloopt van $70 miljoen.

Het opvallende is dat er schijnbaar wel een game in ontwikkeling was rond de film. Pandemic Studios zou bezig zijn met de game volgens een anonieme manager binnen EA en ook acteur Gary Oldman zei een stukje van de game gezien te hebben. De redenen voor het verdwijnen van de game zouden zijn dat deadlines niet werden gehaald, acteur Heath Ledger overleden was en dat de game gewoon niet goed genoeg was.

Toch is er nog de theoretische mogelijkheid dat de game er komt. EA heeft nu eenmaal de rechten en het zou zonde zijn om er niets mee te doen. Als hij komt zal het niet meer in dit fiscale jaar zijn, volgens dezelfde interne bron staat de game namelijk niet meer op de lijst tot 31 maart 2009.