Vier spitsen op verlanglijstje United

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson heeft aangegeven dat de 'Mancunians' drie à vier spitsen op het oog hebben. Eentje daarvan zal de gelederen binnen korte tijd nog moeten versterken.

De namen die in Old Trafford galmen zijn Tottenham Hotspur-aanvaller Dimitar Berbatov, die al een halve maand rondgaat, Nederlands topscorer Klaas-Jan Huntelaar en de Fransman Karim Benzema. Mede doordat Cristiano Ronaldo (operatie aan de enkel), Wayne Rooney (virusinfectie) en Louis Saha (knieklachten) met blessures kampen, wil United een nieuwe aanvaller aantrekken.

"We bekijken momenteel drie à vier opties, die in aanmerking komen voor de spitsenpositie bij ons. Ik hoop dat één van die spelers ook daadwerkelijk bij ons komt spelen," aldus een hoopvolle Ferguson tegenover SkySports. "Overigens hoop ik dat die versterking wel binnen is, voordat het seizoen start."

Louis Saha, die eerst geen kans meer leek te hebben in Manchester, komt volgens de oefenmeester nog steeds in zijn plannen voor. "Je wilt niet zomaar iemand laten zitten, het komt gewoon door het feit dat hij veel last heeft gehad van blessures."

"Als Saha fit is, is hij een zeer explosieve speler, die zeker wel twintig doelpunten per seizoen kan maken," ging Ferguson verder. "We hebben een speciaal programma voor Louis uitgestippeld, waarmee hij weer volledig fit terug kan keren."