FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 maart 2008

Steegmans wint rit Parijs-Nice

Gert Steegmans heeft de eerste etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Belg was de sterkste in een sprint bergop.

De Rit naar de Zon, zoals Parijs-Nice ook wel word genoemd, werd maandag geteisterd door regen en wind. De etappe werd zelfs een stuk ingekort. Door de wind onstonden er verschillende waaiers met als grootste slachtoffer Cadel Evans, die even daarvoor was gevallen. Ook andere kanshebbers op de eindzege, zoals José Angel Gomez Marchante, Damiano Cunego, Juan José Cobo, Haimar Zubeldia en Leonardo Bertagnolli, lieten zich verrassen en eindigden op achterstand.

In de eindsprint, die venijnig bergop liep, was Steegmans oppermachtig. Jérôme Pineau werd tweede, proloog-winnaar Thor Hushovd eindigde als derde. Karsten Kroon was op de vijfde plek de beste Nederlander.

Prijsvragennieuws week 11

Icoon SitenewsAfgelopen week waren er weer een hoop prijzen te winnen op de FOK!frontpage. Ben je ook zo benieuwd of je ditmaal in de prijzen bent gevallen? Kijk dan gauw of jij je naam tussen de winnaars ziet staan!

We gaven tien maal een cd van Mooi Wark weg, deze gaan naar:

Pesserlan
Roovers
Beboja
buurmanbert
Petronized
Razo
jordeeeh
Volpez
Mof
bruintje37


Ook mochten we tien cd's weggeven van Ernesto vs. Bastian en deze gaan naar:


JeOma
xantip
Crack_david
feeb
sjrdvanh
Beboja
rick_kuiper
tazdevil69
Koen_noh
CStation


En als laatste kon je ook nog een één van de tien dvd's van The Kingdom winnen:


AngryAngel
win2k
_Kuch_
Brody
nerd4sale
ITMON
link0541
luciferhout
Nikaru
iekloos


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd en veel luister en kijkplezier gewenst. Heb je deze keer niets gewonnen? Hou dan de FOK!frontpage in de gaten want je kunt elke week weer leuke prijzen winnen. Heb je vragen dan kun je ons altijd e-mailen.

Piquet jr. niet gespannen voor debuut

Komend weekend gaat de Formule 1 beginnen aan seizoen 2008. Nelsinho Piquet jr. zal in Melbourne zijn debuut maken, en verwacht dat hij meteen om de punten mee kan doen.

"Ik denk dat ik erg competitief kan zijn en zou graag punten scoren in mijn eerste race, hoewel ik me realiseer dat ik alles stap voor stap zal moeten doen. De afgelopen weken zijn we erg druk geweest", zei Piquet jr. "Ik heb gewerkt aan de auto en aan de voorbereidingen op mijn eerste race. Door al het testwerk voel ik me nog niet echt een racecoureur, maar ik denk dat dat gevoel verandert zodra ik op het circuit arriveer en daar met mijn ingenieurs aan de slag ga," aldus de jonge Braziliaan met een Nederlandse moeder.

"Melbourne is een nieuw circuit voor me. Ik hoop dat ik deze baan snel onder de knie krijg. Ik heb alles gedaan om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op deze race, maar de voorbereiding begint pas echt als je je eerste ronden rijdt over het circuit. Pas dan krijg je een goed idee van de eigenschappen van het circuit, hoe je de kerbstones moet gebruiken en welke lijnen je het beste kunt rijden."

Renault heeft voor Piquet jr. gekozen als teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Zuigende man laat vrouwen soppen

Vandaag werd ons geleerd dat seks perfect is voor de lijn, maar hoe krijg je je vrouw vaker het bed in? Niet door voor de buis te hangen, maar door juist de vrouw mee te helpen in het huishouden. Uit een Amerikaanse studie is namelijk gebleken dat een hulpvaardige man meer plezier mag maken met de vrouw.

Zo weten mannen die eens de stofzuiger of afwaskwast hanteren gevoelens van genegenheid bij hun vrouw op te roepen. Niet alleen vrouwlief is dus gebaat bij een poetsende kerel, op deze manier heeft de man er zelf ook nog wat aan.

Volgens het onderzoek doet de doorsnee Amerikaan zo'n dertig procent van de huishoudelijke klusjes. De Nederlandse man blijkt zelfs nog meer tijd te besteden aan het huishouden.


De mannen van Queen hadden het al vroeg begrepen. Alleen jammer van die pakkies

Age of Conan is een zware pil

Een MMORPG in het wereldje van onze goede vriend Arnold, wie wil dat nou niet? Age of Conan opent de deuren naar een wereld vol mythische wezens, wrede goden en verloren beschavingen. Voor hen die willen weten of hun pc deze deuren niet dicht houdt, zijn de system specs vrij gegeven:

Required:

OS: Windows Vista/XP
Processor: 3GHz Pentium IV
RAM: 1GB RAM
Video Card: Shader Model 2.0 and 128MB RAM: NVIDIA GeForce 5800 or ATI 9800

Recommended:

Processor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz (E6600) or better
Vdeo Card: NVIDIA GeForce 7950GX2 or better
RAM: 2GB or more

Enhanced for: DirectX 10, 64-bit processors, multi-core
Supports Parental Controls on Windows Vista



Boem!

Is je pc in staat dit vloeiend te draaien, dan is het enkel wachten tot 23 mei, want dat is de dag dat Conan met zijn zwaard zwaaien mag.

Super Aguri rondt overname af

Maakten we eerder de geruchten bekend van een eventuele overname van Super Aguri, nu kunnen we melden dat de deal rond is. De Magma Group, een groep Britse investeerders, heeft het team overgenomen. Dat liet de Japanse renstal vandaag weten.

Door de overname kunnen Takuma Sato en Anthony Davidson komende vrijdag gewoon aan het nieuwe Formule1-seizoen beginnen. Martin Leach, oud-Ford-directeur, laat de komende tijd alles bij het oude. Zowel de coureurs blijven de zelfde als vorig jaar als de samenwerking met Honda F1. Tevens blijft Aguri Suzuki zo goed als zeker de teambaas.

"Ik ben erg blij dat we op het laatste nippertje nog een nieuwe partner kunnen presenteren en onze coureurs voor komend seizoen kunnen bevestigen. Wat de coureurs betreft, ik ben erg tevreden over ze en wilde ze daarom graag behouden voor het team. Ik denk dat Davidson dit jaar punten kan gaan scoren en verwacht dat Sato het komend seizoen net zo goed zal doen als vorig jaar," aldus Suzuki.

Over enkele weken zal de overname helemaal afgerond zijn.

Vrouw jat bloemen van begraafplaats

De Tilburgse politie is hard op zoek naar een vrouw die op de gekste plekken haar bloemen haalt. De vrouw steelt de boeketten namelijk van een kerkhof. Sinds de jaarwisseling is er al zeven keer aangifte gedaan bij de politie.

Volgens een woordvoerder maken de gejatte bloemen een hoop emoties los bij de nabestaanden. Vermoedelijk is een vrouw van tussen de veertig en vijftig jaar op een scootmobiel met de ruikers aan de haal gegaan. De wijkagent hoopt in contact te komen met getuigen.

"Mortal Kombat"-moord kwam toch niet door games?

Afgelopen december werd Amerika opgeschrikt door de brute moord op een 7-jarig meisje door haar 16-jarige zus en diens 17-jarige vriend. Nadat de verdachten waren gearresteerd gaf de politie een verklaring dat de moord was gepleegd met moves uit Mortal Kombat. Dit zou ook bevestigd zijn door de vriend, Lamar Roberts. Ouders van het overleden meisje geven aan te twijfelen aan deze motieven.

Volgens de ouders was Heather, de andere verdachte, nooit gewelddadig en toonde ze nooit bewegingen die uit Mortal Kombat kwamen. Volgens hen is het een verhaal dat Roberts heeft verteld om stoer over te komen voor zijn vrienden. "Lamar changed her. He was a thief and not a very good person," aldus de vader.

De Wild: "Ik verlang intens terug naar die vrijheid"

Icoon RadioNa een heuse soap vertrok hij bij Radio 538, maar vandaag was hij eindelijk weer terug op de radio. Ruud de Wild sprak in een interview met het Algemeen Dagblad over het heden en het verleden. "Ik verlang intens terug naar die vrijheid. Lekker ouwehoeren, keten en als het een keer zo uitkomt maar zes platen in een uur draaien. Ik kan niet wachten."

"Vooral de muziek ging me steeds meer tegenstaan. Elke dag weer moest ik dezelfde platen draaien. Gek werd ik ervan. Ik kan geen Red Hot Chilli Peppers meer horen. Ik wist op een gegeven moment niet meer welke dag het was. Dan houdt het op. Dan moet je elkaar vrijlaten"
, aldus De Wild. "Ik moest mijn vertrek regelen met John de Mol. Zulke dingen gaan nooit zonder slag of stoot. Gelukkig had hij uiteindelijk begrip voor mijn situatie. Ik wilde graag naar de ochtend. En dat kan niet bij 538, want daar zit Edwin Evers, die al jaren belachelijk hoge marktaandelen haalt."

De deejay erkent dat hij een roerig leven heeft. "Eerlijk gezegd is dat een bewuste keuze. Ik ben altijd onzeker, bang om te falen. Denk ik: kut, ik kan eigenlijk helemaal niets. Dan kan ik echt een paar dagen helemaal van slag zijn. Maar ik móet kwetsbaar zijn. Anders kan ik mijn vak - zowel radio als beeldende kunst - niet goed doen. Als ik te veel zelfvertrouwen heb, komt er niets uit mijn handen. Ik ben sinds kort bezig met portretten. Doordat ik erover twijfel, wordt het steeds beter."

"Er zijn andere dingen voor in de plaats gekomen. Leuke dingen. Mijn kind bijvoorbeeld. Om de week is ze bij mij. Een feest. Ik ben opnieuw getrouwd. Mijn leven is wat dat betreft wel positief veranderd. Ik geniet oprechter. Waar ik vroeger ging voor geld, ga ik nu voor geluk."

Ruud de Wild is vanaf vandaag elke werkdag te horen op Q-Music tussen 6.00 uur en 9.00 uur. In zijn programma wordt hij bijgestaan door Jeroen Kijk in de Vegte.

Luister naar de nieuwste muziek voor Guitar Hero III

Er is weer eens wat nieuwe downloadable content uitgekomen voor de muziekgame Guitar Hero III. Deze nieuwe muziekpack bevat drie nummers: The Arsonist door Thrice, Almost Easy door Avenged Sevenfolde en Hole in the Earth door The Deftones. Daarmee is het vooral een pack voor de liefhebbers van metal.

Het pack is in ieder geval al op Xbox Live te vinden voor 500 Microsoft punten, het PlayStation Network zal naar verwachting snel volgen.


Nikki ergert zich aan kritiek Gordon

Icoon IdolsIdols-winnares Nikki heeft kritiek geuit op de uitlatingen van Gordon. De voorzitter van de jury vergeleek haar Gospel-optreden met een bezoek aan de EO jongerendag. Ondanks de kritische opmerkingen van Gordon is Nikki gewoon bezig met haar debuutalbum, dat in oktober uit moet komen.

"Ik heb mij er wel aan gestoord", aldus Nikki tegen NU.nl. "Vooral omdat zijn opmerking op dat moment niet gepast was. Ik snapte dat hij het niet iets vond voor Idols, maar ik heb zelf niet gekozen om met het koor te zingen. Dat heeft de redactie bepaald, en dat wist Gordon donders goed."

Voor Nikki is het niet duidelijk waarom Gordon kritisch was over haar optreden. "Ik denk dat hij dat gewoon voelde. Het is heftige gospel. We roepen echt Go Jezus Go Jezus Go! Dat kan een beetje beangstigend zijn voor bepaalde mensen. Misschien gold dat ook voor hem en wilde hij er daarom per se tegenin gaan. Nee, ik heb hem er niet over gesproken."

TBS met Maassen wint Gouden Film-prijs

Icoon FilmDe film TBS is bekroond met de Gouden Film. Regisseur Pieter Kuijpers en hoofdrolspeelster Lisa Smit namen maandagavond in Hotel Arena in Amsterdam de prijs in ontvangst. Hoofdrolspeler Theo Maassen kon er niet bij zijn vanwege de eerste try-out van zijn nieuwe theatershow.

De Nederlandse thriller, die nog in 38 bioscopen draait, heeft tot nu toe 100.000 bezoekers getrokken. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Film1 Rembrandt Awards, de enige Nederlandse publieksprijzen voor films.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (65Mb)

Winkeliers vaker slachtoffer criminaliteit

Icoon MisdaadAmsterdamse winkeliers waren vorig jaar vaker de dupe van criminaliteit dan in het jaar 2005. Dat heeft de gemeente vandaag naar buiten gebracht. Acht van de tien winkeliers werden getroffen door winkeldiefstal of hadden te maken met bekladding van hun winkelpui.

Criminaliteit op bedrijventerreinen is vorig jaar gedaald in vergelijking met het jaar 2005. Zes van de tien bedrijven hadden last van criminaliteit en het ging daarbij vooral om autodiefstal en inbraak.

Winkeliers en ondernemers op bedrijventerreinen denken vaak dat het centrum een veilig gebied is maar dit blijkt niet zo te zijn. Volgens de gemeente is dat juist het minst veilige gebied.

Evacuatie Twenteborg Ziekenhuis wegens rook

Icoon BrandEen uur geleden is er brand uitgebroken in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo. De vele kijkers worden op afstand gehouden. Ook de omgeving is afgezet

De brandweer en politie zijn bezig met de patiënten van de derde verdieping te evacueren. De derde etage zou vol rook staan.

Update 20:02
Op de website van de TC Tubantia valt te lezen dat het niet om een brand ging, maar om een grote rookontwikkeling door drooggelopen V-snaar van de luchtverversingsmotor in de zuidvleugel.

De hele zuidvleugel stond door de drooggelopen V-snaar blauw van de rook. Normaal gesproken waait dit wel naar buiten, maar door de wind werd deze rook naar de kamers van de patiënten geblazen. In eerste instantie werd er daardoor aan een brand gedacht en kwamen vele brandweerauto's uit omliggende regio's naar het ziekenhuis toe om te blussen. Dit was achteraf dus niet nodig.

De geëvacueerde patiënten zijn ondergebracht in de dagverpleging. Een speciale telefooncentrale is geopend om de vele telefoontjes van ongeruste mensen te beantwoorden.
Met dank aan vele users voor de submit.

NOS sleept Eredivisierechten definitief binnen

Icoon EredivisieVoor de samenvattingen van de Eredivisie moet je het komende seizoen definitief bij de NOS zijn. Op de radio zal NOS Langs de Lijn doorgaan met het verslaan van de Eredivisie wedstrijden. De publieke omroep heeft de rechten voor vijf jaar binnengehaald. Gisteren wist Johan Derksen al te melden dat de NOS de belangrijkste kandidaat was voor de rechten.

Michael van Praag, de voorzitter van de Eredivisie CV, heeft laten weten dat de NOS 21 miljoen euro betaalt voor het volledige pakket, inclusief de volledige productie van de uitzending. Ook meldde hij dat de samenvattingen op zondag 'gewoon' om 19.00 uur te zien zullen zijn.

Voor het uitzenden van live wedstrijden zal de Eredivisie een eigen kanaal starten. Hier kunnen voetballiefhebbers wedstrijden bekijken tegen betaling. Het kanaal zal gemaakt worden in samenwerking met Endemol.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Overzicht Eredivisie speelronde 28

Afgelopen weekend werd in de Eredivisie speelronde 28 afgewerkt. Deze ronde stond voornamelijk in het teken van de afgelastingen van PSV - Ajax en AZ - Feyenoord. Verder verraste Sparta Rotterdam met 4-1 van Roda JC te winnen en verloor NAC Breda van SC Heerenveen (3-0)

Uitslagen van afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
Heracles Almelo FC Utrecht 2-1
SC Heerenveen NAC Breda 3-0
Willem II FC Groningen 1-2
Excelsior Vitesse 1-2
NEC De Graafschap 3-1
PSV Ajax afgelast
Sparta Roda JC 4-1
AZFeyenoordafgelast
VVV-VenloFC Twenteafgelast

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#NaamClubAantal Doelpunten
1Klaas-Jan HuntelaarAjax26
2Blaise N'KufoFC Twente19
3Marcus BergFC Groningen15
=Robin NelisseFC Utrecht15

Programma komende week:

DatumThuisUit
11/03VVV Venlo FC Twente
12/03AZ Feyenoord
14/03FC GroningenSC Heerenveen
15/03NAC BredaExcelsior
15/03FeyenoordVVV Venlo
15/03FC TwenteVitesse
15/03De GraafschapHeracles Almelo
16/03FC UtrechtAZ
16/03AjaxWillem II
16/03NECSparta
16/03Roda JCPSV

Over de punten van ronde 14

Een aantal wedstrijden uit de Eredivisie zijn afgelopen weekend niet doorgegaan. De aanleiding hiervoor waren de acties bij de politie, waardoor een aantal duels werd afgelast.

Dit heeft ook gevolgen voor de punten, maar deze zullen niet desastreus zijn. Er is besloten om de komende dagen de punten in te voeren en deze al op jullie saldo bij te schrijven. De andere punten zullen dan volgen, zodra een wedstrijd is gespeeld. Dit betekent dus dat komende week alle wedstrijden, met uitzondering van PSV - Ajax, ingevoerd zullen worden.

Het duel tussen PSV en Ajax zal op 19 maart worden ingehaald. Dit houdt in dat de puntenpost van ronde 14 uit de Voetbalmanager daags na dit duel zal volgen.

Voor ronde 15 uit de manager kan je nog tot en met vrijdag 14 maart 19:00 uur wisselen.

Uitslagen Engeland speelronde 28

Afgelopen weekend werd in Engeland een gedeelte van de 28e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor de komende week.

Liverpool eenvoudig langs Newcastle United
Liverpool heeft zaterdag kinderlijk eenvoudig van Newcastle United gewonnen. Na negentig minuten spelen stond er 3-0, in het voordeel van The Reds op het scorebord. Dirk Kuijt en Ryan Babel startten beide vanaf de reservebank.

De eerste treffer van het duel werd pas vlak voor rust gemaakt. Jermain Pennant wist succesvol uit te halen. Slechts twee minuten later wist Fernando Torres de voorsprong van Liverpool te vergroten. Ook in de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Na iets meer dan 50 minuten spelen bepaalde Steven Gerrard de eindstand. In het laatste half uur kreeg Kuijt nog een kans, maar hij kon geen potten breken.

Arsenal speelt gelijk tegen Wigan Athletic
Arsenal is er zondag niet in geslaagd om van Wigan Athletic te winnen. De ploeg van trainer Arsène Wenger speelde doelpuntloos gelijk tegen de middenmoter. Bovendien keerde Robin van Persie, die in oktober een zware knieblessure op liep, weer terug in de selectie.

Het was vanzelfsprekend dat Van Persie nog niet in goede doen was tijdens het duel tegen Wigan Athletic. De aanvaller miste voornamelijk wedstrijdritme, wat duidelijk te merken was. De international van het Nederlands Elftal schoot twee keer op doel, maar deze ballen gingen hoog over. Ook de andere spelers van Arsenal hadden hun dag niet, waardoor de ploeg nu twee punten meer dan Manchester United heeft. The Mancunians hebben echter één wedstrijd minder gespeeld.


Uitslagen van het afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
Blackburn Rovers Fulham 1-1
Liverpool Newcastle United 3-0
Reading FC Manchester City 2-0
Sunderland Everton 0-1
Tottenham Hotspur West Ham United 4-0
Wigan Athletic Arsenal 0-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Arsenal 29 19 9 1 66 57-21
2 Manchester United 28 20 4 4 64 58-15
3 Chelsea 27 17 7 3 58 42-17
4 Liverpool 29 15 11 3 56 53-20
5 Everton 29 17 5 7 56 47-24
6 Aston Villa 28 13 9 6 48 51-36
7 Blackburn Rovers 29 12 10 7 46 38-35
8 Manchester City 29 12 9 8 45 34-33
9 Portsmouth 28 12 8 8 44 38-29
10 West Ham United 29 11 7 11 40 31-35
11 Tottenham Hotspur 28 9 8 11 35 53-45
12 Middlesbrough 28 7 8 13 29 25-42
13 Wigan Athletic 29 7 7 15 28 26-42
14 Reading FC 29 8 4 17 28 34-55
15 Newcastle United 29 7 7 15 28 30-56
16 Sunderland 29 7 6 16 27 26-47
17 Birmingham City 28 6 8 14 26 31-41
18 Bolton Wanderers 28 6 7 15 25 28-42
19 Fulham 29 3 11 15 20 26-49
20 Derby County 28 1 7 20 10 13-57

Programma komende week:

DatumThuisUit
12/03Aston Villa Middlesbrough
12/03Portsmouth Birmingham City
12/03Chelsea Derby County
15/03Derby County Manchester United
15/03Liverpool Reading FC
15/03Portsmouth Aston Villa
15/03Sunderland Chelsea
15/03West Ham United Blackburn Rovers
15/03Arsenal Middlesbrough
16/03Fulham Everton
16/03Wigan Athletic Bolton Wanderers
16/03Manchester City Tottenham Hotspur

EA Sports gaat meer nieuwe titels uitbrengen

Al jarenlang brengt EA elk jaar nieuwe voetbal-, rugby-, basketbal-, honkbal en footballgames en waarschijnlijk vergeet ik hier nog wel een paar IPs. Nu heeft EA Sports voorman Todd Sitrin aangekondigd dat er naast die standaard titels ook flink wat nieuws in de pijpleiding zit. Eerder kondigde het bedrijf al de boksgame Facebreaker aan, maar dit is slechts een begin:

We actually have three new original IPs in development, the only one that's been announced is Facebreaker, we haven't done an original IP at EA for several years, not since back to Freekstyle.

Tussen deze nieuwe sportgames zal geen Formule 1-titel zitten, waar wellicht een aantal mensen wel op hoopt. Peter Moore gaf eerder al aan graag zo'n titel te willen ontwikkelen, maar het probleem is dat de licentie niet beschikbaar is. Momenteel liggen de rechten voor de Formule 1 nog bij Sony en voorlopig zal dat nog wel zo blijven.



Uitslagen Frankrijk speelronde 28

In Frankrijk is afgelopen weekend een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen van het afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
Stade Rennes FC Paris Saint Germain 2-0
Auxerre RC Lens 0-0
Caen Lorient 0-0
Nancy AS Monaco 2-0
OGC Nice Le Mans 0-0
RC Strasbourg FC Metz 2-3
Toulouse FC Sochaux 1-2
Valenciennes FC Lille 0-0
Olympique Marseille Saint-Etienne 2-0
Olympique Lyon Girondins Bordeaux 4-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Olympique Lyon 28 18 4 6 58 55-26
2 Girondins Bordeaux 28 15 7 6 52 48-30
3 Nancy 28 12 12 4 48 31-18
4 Olympique Marseille 28 12 9 7 45 39-28
5 Le Mans 28 12 5 11 41 32-35
6 OGC Nice 28 9 13 6 40 24-20
7 Lorient 28 9 11 8 38 23-27
8 Valenciennes FC 28 10 7 11 37 32-27
9 AS Monaco 28 10 7 11 37 29-30
10 Stade Rennes FC 28 10 7 11 37 29-33
11 Saint-Etienne 28 10 6 12 36 30-30
12 Caen 28 9 9 10 36 29-36
13 Auxerre 28 10 6 12 36 25-35
14 RC Strasbourg 28 9 8 11 35 29-30
15 Lille 27 6 15 6 33 26-23
16 RC Lens 27 8 9 10 33 29-31
17 Paris Saint Germain 28 7 10 11 31 24-29
18 FC Sochaux 28 7 10 11 31 25-33
19 Toulouse 28 6 11 11 29 25-33
20 FC Metz 28 4 6 18 18 19-49

Programma komende week:

DatumThuisUit
11/03RC Lens Lille
15/03AS Monaco Olympique Lyon
15/03Le Mans Stade Rennes FC
15/03Lille Caen
15/03Lorient Auxerre
15/03FC Metz OGC Nice
15/03Paris Saint Germain Valenciennes FC
15/03Saint-Etienne Toulouse
15/03FC Sochaux Nancy
16/03Girondins Bordeaux RC Strasbourg
16/03RC Lens Olympique Marseille

Parma ontslaat trainer

Parma heeft trainer Domenico Di Carlo ontslagen. De leiding van de Italiaanse club acht de trainer verantwoordelijk voor de slechte prestaties.

Parma, in de jaren negentig nog regelmatig actief in Europese finales, staat momenteel zeventiende. Dit is slechts één plaats boven de degradatiestreep. De club neemt deze plek in op basis van het doelsaldo. De afgelopen tien duels leverden slechts één overwinning op. De 43-jarige Di Carlo werd in juni vorig jaar aangesteld en was volgens de voorzitter toen nog de ideale kandidaat.

Inmiddels circuleren diverse namen als mogelijke opvolger voor Di Carlo. Hieronder bevinden zich grote namen als Nevio Scala en Alberto Zaccheroni.

Uitslagen België speelronde 25

Dit weekend is bij onze zuiderburen een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen van het afgelopen weekend:

ThuisUitEindstand
Standard Luik Sint Truiden 2-1
Excelsior Moeskroen Club Brugge 2-0
RC Genk Bergen 1-2
FC Brussels SC Lokeren 2-0
FCV Dender EH KV Mechelen 0-3
Zulte-Waregem Roeselare 3-1
Cercle Brugge Westerlo 1-0
AA Gent Germinal Beerschot 2-1
Charleroi Anderlecht 0-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1 Standard Luik 25 15 10 0 55 47-16
2 Club Brugge 25 15 6 4 51 33-19
3 Cercle Brugge 25 14 6 5 48 53-25
4 Anderlecht 25 13 7 5 46 36-24
5 Germinal Beerschot 25 13 6 6 45 37-21
6 AA Gent 25 12 8 5 44 47-31
7 Zulte-Waregem 25 10 5 10 35 33-39
8 Westerlo 25 8 8 9 32 34-28
9 KV Mechelen 25 8 7 10 31 32-36
10 RC Genk 25 8 7 10 31 34-39
11 Charleroi 25 8 6 11 30 25-31
12 SC Lokeren 25 5 12 8 27 20-25
13 Excelsior Moeskroen 25 7 6 12 27 27-33
14 Roeselare 25 6 9 10 27 29-40
15 FCV Dender EH 25 7 5 13 26 26-42
16 Bergen 25 5 7 13 22 27-39
17 Sint Truiden 25 4 7 14 19 21-41
18 FC Brussels 25 4 4 17 16 21-53

Programma volgende week:

DatumThuisUit
14/03Germinal Beerschot Standard Luik
15/03Bergen Zulte-Waregem
15/03Excelsior Moeskroen Charleroi
15/03Sint Truiden Cercle Brugge
15/03Westerlo AA Gent
15/03Club Brugge FC Brussels
15/03Anderlecht Roeselare
15/03SC Lokeren FCV Dender EH
16/03KV Mechelen RC Genk

[Upd] NOS krijgt Eredivisie-samenvattingen

Volgens sportjournalist Johan Derksen zullen de samenvattingen van de Eredivisie vanaf het komende seizoen weer te zien zijn bij de NOS. Ook zal de Eredivisie een eigen televisiekanaal starten waar tegen betaling wedstrijden te bekijken zullen zijn. Waarschijnlijk zal de NOS de plannen binnenkort wereldkundig maken.

Naar verluidt heeft de NOS 14 miljoen euro geboden op de rechten van de samenvattingen. Dat is aanzienlijk minder dan de 35 miljoen euro die Talpa drie jaar geleden betaalde voor de rechten. Bij de overname van Talpa door RTL zijn de rechten overgegaan naar de Luxemburgse zender.

Morgen zal de Eredivisie CV (ECV) een persconferentie beleggen om de plannen te introduceren. De voetballiefhebbers kunnen nu alvast opgelucht ademhalen want volgens Derksen zullen de samenvattingen 'gewoon' om 19.00 uur uitgezonden worden.

Update 18:51
De samenvattingen van de Eredivisie gaan definitief naar de NOS, voor een periode van vijf jaar. Dit heeft de ECV zojuist op een persconferentie bekend gemaakt. De uitzendingen op vrijdag en zaterdag beginnen rond 22.30 uur. De uitzending van zondag begint om 18.00 uur met de overige sporten, waarna om 19.00 uur het voetbal begint. De radiorechten zijn terecht gekomen bij de NOS in het programma Langs de Lijn. Die heeft hiervoor in totaal 21 miljoen euro betaald. De live-wedstrijden worden ondergebracht bij een eigen tv-kanaal van de ECV. Die gaat hierin samenwerken met Endemol. Onder meer via pay-per-view.

'Cartoonrel' op Schouwen-Duivenland

Icoon OpmerkelijkHet Zeeuwse Schouwen-Duivenland heeft zijn eigen cartoonrel. Met dank aan het gratis lokale sufferdje Wereldregio en cartoonist Arie Roon. En natuurlijk aan boze christenen die zich gekwetst voelen door de spotprent.

De lokale krant plaatste vrijdag een cartoon over subsidie die werd toegekend om een herdenking te houden ter ere van 400 jaar reformatie. Het geld is door burgemeester Jack Asselbergs (VVD) beschikbaar gesteld. En dit terwijl er een slot zit op de subsidiepot.

De vaste cartoonist Roon van de krant greep het aan om een spotprent te maken. Ook omdat het geld uit het subsidiepotje helemaal niet bedoeld zou zijn om een religieuze herdenking te houden (het komt uit de post 'representatie'). In de cartoon wordt het Laatste Avondmaal min of meer op de hak genomen.

Volgens Wereldregio wordt de spotprent door voornamelijk christelijke lezers als kwetsend ervaren. Lezers halen zelfs de cartoonrel uit Denemarken aan, waarbij juist de Islam zich beledigd voelt.

De Telegraaf meldt zelfs dat een winkelier uit Bruinisse zo veel kritiek kreeg op de publicatie, dat hij besloot de gratis krant uit de schappen te halen. Eén van die reacties luidde: ''De cartoon liet me schrikken. Normaal mag dat best, daar is het een cartoon voor. Maar niet als het gaat over het bloed van de Heere Jezus. Hij stierf om ons te redden. Van Zijn bloed mogen we dankbaar gebruik maken. Dat gebruiken we dus niet voor grapjes of woordspelingen.''

De 'schokkende' cartoon kun je hier bekijken.
-

[Update] Nintendo: Geen Holocaust op de DS

Update 18:07

Luc Bernard heeft ondertussen gereageerd op de hele ophef rondom Imagination is the Only Escape. Hij zegt dat de game nog getoond moet worden aan Nintendo en denkt dat Nintendo dus enkel bang is dat de game onverantwoordelijk zal zijn. Verder weet Bernard te melden dat de game niet geband zal worden, omdat het om een informatieve en geweldloze game gaat, waarvan de opbrengst direct naar Darfur gaat.

quote
Well from what I was told, Nintendo Europe is also scared of it, but again I don't think they are trying to block the game, I think they are just scared that it has bad taste

that is why however I would like to say, that I don't think the game will be banned, once I have time to talk to Nintendo myself and show them the game they will change their mind.

ALten8 talks to them for me, however I will try and find a way to talk to Nintendo USA myself. I mean I doubt they would want to ban a educational game that is non violent, where to profits are going to help stop another genocide, this isn't just about the war this game, it's to try and teach children something so they don't end up racist.

I seriously don't think Nintendo will ban the game once I get to show it to them, I think also the reason they were shocked is because alten8 deals with Nintendo Europe and well they haven't even talked to Nintendo Europe yet about it since well they are scared that it pisses them off. I am currently developing the game no matter what people say, and I will let alot of people test the game before I even consider it finished, it needs to be PERFECT or I won't release it.

on another note Eternity's Child will be finished this month so soon up for release


Oorspronkelijk bericht:

Hoewel de overheid anders denkt, zijn er games die de gamesindustrie te ver gaan. Nintendo weigert namelijk de game Imagination is the Only Escape uit te brengen in Europe en Amerika. De reden is dat het concept van de game veel te gevoelig ligt. In de game speel je een Joods jongetje in het door Nazi-Duitsland bezette Frankrijk. De enige manier voor de jongen om de gruwelen van de Holocaust te ontwijken is in zijn fantasie.

Ontwikkelaar Luc Bernard die zelf Joods is en wiens oma nog voor Joodse wezen heeft gezorgd tijdens de Tweede Wereldoorlog, lijkt vooral een statement te willen maken met de game. Hij doet er namelijk niet moeilijk over om de meest gruwelijke weetjes uit de jaren '40 weer op te halen. Zo staat er op één van de screenshots van de game te lezen:

"1.5 million children were murdered during the Holocaust. More than 1.2 million Jewish children, tens of thousands of Gypsy children and thousands of institutionalised handicapped children,"

Hoewel Nintendo dus niet mee wil werken aan de game, kijken andere organisaties er juist positief tegenover. De Amerikaanse Anti-Defamation League is juist er blij met de game en de boodschap die deze uitdraagt.

Peter Molyneux blaast Project Dimitri nieuw leven in

Gamedesigner Peter Molyneux staat bekend om zijn uitspraken. De man heeft altijd de grootste plannen en belooft van alles, maar lost altijd maar een deel van deze beloftes in. Meestal is de techniek van nu de schuldige, die zouden hem teveel beperken. In 1999 begon het werk aan Project Dimitri, geen game maar een systeem voor AI. Molyneux is altijd geobserdeerd geweest over AI, het moest realistischer, echter.

Na jaren stilte rond Dimitri heeft Molyneux bekend gemaakt een doorbraak te hebben gemaakt in dit project. Deze stilte had te maken met het feit dat het een groot experiment was en er niks vatbaars was om te tonen. Zes maanden terug kwam echter de doorbraak. Naar het schijnt was het zo geweldig dat ze meteen werk ervan maakten om een hele game rond deze technologie te bouwen.



Peter Molyneux' Lionhead Studios

Molyneux durft zelfs een uitspraak te maken waarin hij claimt dat dit spel zo revolutionair gaat worden, dat het op de voorpagina van elk natuur en wetenschapsblad zal komen te staan.

Microsoft heeft Molyneux geopperd nog niets over zijn ontdekking te zeggen en daar houdt hij zich ook redelijk aan. Meer dan dit is nog niet bekend, maar we weten wel dat Peter graag dingen verteld die nog geheim moeten blijven.

Mass Effect Bring Down The Sky DLC nu te downloaden

De reeds eerder aangekondigde downloadable content voor Mass Effect is vanaf nu te vinden op Xbox Live.

De 400 Microsoft punten kostende uitbreiding vertelt in 253 MB het verhaal van een groep extremistische ruimtewezens die een mobiele asteroïde basis overgenomen heeft en deze op ramkoers met een planeet heeft gezet. Aan jou als dappere Commander Shepard natuurlijk de taak om de miljoenen onschuldige levens te redden!

In totaal biedt deze nieuwe content ongeveer anderhalf uur aan intergalactisch plezier, en voor de liefhebber zijn er 50 gamerpoints te verdienen.


Stoute extremisten!

'VN-gezante Dirie ontvoerd en bijna verkracht'

Icoon Buitenlands De VN-gezante Waris Dirie, die vorige week twee dagen spoorloos was in Brussel, is vandaag in Wenen in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze verteld had ontvoerd te zijn en bijna verkracht. Dat berichtte het Oostenrijkse persbureau APA.

Volgens haar advocaat Gerald Ganzger voelde ze zich niet goed en heeft ze verwondingen aan haar schouder en schrammen op haar benen. Afgelopen dinsdagavond heeft een taxichauffeur in Brussel het Somalische ex-fotomodel meegenomen naar zijn huis en haar daar vastgehouden, aldus Ganzger. De 45-jarige Dirie kon haar hotel niet vinden en kwam de taxichauffeur tegen. Hij bood haar aan te helpen zoeken.

Toen de chauffeur het hotel ook niet kon vinden, stelde hij haar voor de nacht bij hem thuis door te brengen. Eenmaal aangekomen, in een buitenwijk van Brussel, probeerde hij haar meerdere keren te verkrachten. Zij wist hem echter tegen te houden doordat ze eerder kickbox-training had gehad.

Uiteindelijk heeft de man Dirie na twee dagen gevangenschap zonder voedsel naar de stad teruggereden, en haar 'ergens' laten gaan, aldus haar manager. Dirie zei later dat de twee dagen ''absoluut verschrikkelijk'' waren.

Groenteboer heeft langste oorharen ter wereld

Icoon ShockingEen Indiase groenteboer heeft officieel de langste oorharen ter wereld. Nederlandse mannen knippen ze doorgaans zo snel mogelijk kort, maar Radhakant Bajpai (50) is er maar wat trots op om 13,2 centimeter lange slierten uit zijn oren te hebben steken. Hij heeft er tot zijn vreugde en trots het Guinness Book of Records mee gehaald.

Bajpai laat zijn manen gelukkig niet druipen van het oorsmeer, maar verzorgt ze tot in de puntjes. Hij heeft er een speciale shampoo voor gekocht. Om zijn haren niet te beschadigen doet hij ook geen sieraden meer aan. De Indiër houdt trouwens niet van grappen over de shag die in zijn oren groeit. Volgens hem zouden mensen het serieuzer moeten nemen. "Om in het Guinness Book of Records te komen is heel speciaal voor mij en mijn familie. God is heel aardig voor me geweest."

Echtpaar slaapt jaren boven lijk dochter

Icoon ShockingEen Slowaaks echtpaar heeft acht jaar lang de nacht doorgebracht met het lijk van hun dochter onder hun bed. Vermoedelijk is het kind door de ouders zelf vermoord, aangezien de vader hierover per ongeluk een boekje open deed. Toen de politie hem verhoorde over een diefstal sprak hij plotseling de veelzeggende woorden "Jullie zetten mij voor een kleinigheid vast, terwijl mijn vrouw niets is gebeurd toen ze ons kind doodsloeg!".

Niet geheel verrassend volgde hierop een huiszoeking, waarbij de politie inderdaad het stoffelijk overschot van het achtjarige meisje aantrof; onder het ouderlijk bed. Hierop werd het echtpaar vastgezet, en direct aangeklaagd voor moord. De vier andere kinderen van het paar zijn voor hun eigen veiligheid door de kinderbescherming meegenomen.

Als smoes hadden de echtgenoten jaren geleden tegen de buren gezegd dat hun gehandicapte dochter in een verpleegtehuis in de hoofdstad Bratislava was ondergebracht. Hen was daarom niks opgevallen. Ook bij de sociale dienst en andere autoriteiten was schijnbaar nog geen belletje gaan rinkelen.

Met dank aan mouthman & Longmen voor de submit.

Snoep gezond, neem een orgasme

Icoon OpmerkelijkHet lijkt wel een belabberde Tell Sell-reclame: "Vergeet het blokje om en het worstelen met sit-ups. Doe aan seks! Je gebruikt elke spiergroep, stimuleert hart en longen en je verbrandt 300 calorieën per uur."

Met dit verschil: er valt niets te verkopen. Mits potent / hitsig, kan iedereen er aan meedoen. Wil je die bierpensbubbel in de buikstreek decimeren, dan zijn er leukere methoden dan joggen in het park of fietsen in een te hete fitnessruimte. Volgens de Britse gezondheidsdienst, die een wervend artikel op haar website zette, levert een potje seks een shortlist aan voordelen op.

De natuurlijke productie van endorphine (spulletje waar je heel blij van wordt) "maakt je haar glanzend en je huid zacht." Verder worden je rimpels minder diep als je veel orgasmes hebt. En als je klaar bent met lezen, hup onder de lakens.

 

Politiebond stelt verkeershinderactie uit

Icoon PolitieActievoerende politieagenten gaan dinsdag nog niet het verkeer hinderen, zoals zij dit weekeinde hadden aangekondigd. De Nederlandse Politiebond (NPB) laat maandag weten dat de voorgenomen actie om de eisen in het cao-conflict kracht bij te zetten 'uit praktische overwegingen' is verschoven naar later deze week. Een woordvoerder wil nog niet zeggen wat de nieuwe actiedag wordt.

Dinsdag zou voor de politiebonden ACP en ANPV te vroeg komen om zich aan te sluiten bij de door NPB geïnitieerde actie om het verkeer te storen. Overigens weigerde NPB-voorzitter Hans van Duijn een tip van de sluier op te lichten over hoe dat er in de praktijk uit gaat zien. Meer dan dat agenten het verkeer in 'heel veel' steden gaan 'beïnvloeden' wilde hij zondag niet kwijt. Rigoureuze acties als het blokkeren van wegen zijn wel uitgesloten.

Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) en de politiebonden werden het vrijdagnacht opnieuw niet eens over een nieuwe cao. Dat leidde tot nieuwe stakingen, waardoor afgelopen weekeinde drie voetbalwedstrijden werden afgelast.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zondag weten dat agenten geen politiewagens mogen gebruiken als ze het verkeer gaan hinderen. Bij stakingen mag de politie namelijk geen gebruikmaken van politiebevoegdheden of politiematerieel, om bij het publiek niet de indruk te wekken dat er gewerkt wordt.

Springlevende man was jaren dood

Icoon Bizar De Zuid-Afrikaan Jackson Rikhotso is jarenlang als dode door het leven gegaan. Volgens de autoriteiten was de man al vanaf 1994 dood en hij werd ook op die manier behandeld. Vorige week erkende de overheid een foutje te hebben gemaakt en daardoor kan de man aan zijn 'tweede leven' beginnen.

Pas nadat Rikhotso meerdere keren te horen had gekregen dat hij dood zou zijn, besloot hij er werk van te maken. De eerste keer dat men zei dat hij niet meer leefde, was in 1994 toen de man wilde stemmen. Hij was geschokt door wat men zei, maar ondernam geen verdere stappen, omdat het wel een grap zou zijn.

Jaren later werd de inwoner uit Julesburg het slachtoffer van overstromingen, waarbij zijn huis compleet werd vernield. De gemeente wees hem een nieuw huis toe, maar later ging dit aan zijn neus voorbij, want een dode heeft immers geen huis nodig.

Rikhotso maakte pas werk van het foutje van de overheid toen hij zijn pensioen wilde aanvragen en hij opnieuw te horen kreeg dat hij niet meer in leven was. Hij verzamelde allerlei bewijzen waaruit bleek dat hij wel degelijk nog steeds leeft. De overheid stuurde hem daarop een brief met de mededeling dat er een foutje was gemaakt. "Ik ben heel erg blij, maar dit heeft me heel veel energie gekost", aldus Rikhotso.

Bomgordelterrorist blaast soldaten VS op

Icoon AanslagIn Bagdad heeft een zelfmoordterrorist vijf Amerikaanse militairen de dood ingejaagd. Negen Irakezen en drie andere VS-soldaten raakten gewond.

De dader kwam op de militairen aflopen die op straat liepen te patrouilleren en blies zich middels een bomgordel op. Het is de zwaarste aanslag in Bagdad in maanden op de Amerikaanse troepen.

Het Amerikaanse leger zegt in een reactie dat het ''vastbesloten blijft om de burgers van Bagdad veiligheid te bieden''.

Poorten Land van Ooit nu echt gesloten

Icoon BinnenlandsHet Land van Ooit heeft zijn poorten officieel gesloten. De kijkdagen van afgelopen weekeinde hebben meer dan achtduizend bezoekers getrokken. De meeste bezoekers leken volgens organisator Troostwijk Veilingen te komen voor het bezichtigen van de kostuums van het Brabantse themapark die onder de hamer gaan.

Tot en met dinsdag 17.00 uur kan via de online veiling nog geboden worden op 3500 veilingstukken. Daarop waren maandag bijna vijftienduizend biedingen gedaan. Het hoogste bod was 12.750 euro voor een houten ridderfort, meldt Troostwijk.

De opbrengst van de veiling gaat naar de schuldeisers, waaronder de Belastingdienst. Een woordvoerder van Troostwijk wil nog niet speculeren over hoeveel de veiling oplevert.

Zaterdag trok het park meer dan drieduizend bezoekers. Zondag kwamen vijfduizend mensen afscheid nemen van het park in Drunen, dat officieel werd gesloten met het spelen van het Ooitse volkslied.

Het Land van Ooit opende in 1989 zijn poorten. In 2006 ging het park al een keer failliet, maar toen kende het een doorstart. Door een tekort aan bezoekers bleek het echter niet mogelijk om het park open te houden. Op 22 november vorig jaar werd het Land van Ooit failliet verklaard. Het terrein is enkele weken geleden overgenomen door de gemeente Heusden, waaronder Drunen valt.

Hillary Clinton zet dochter Chelsea in

Icoon AmerikaChelsea Clinton heeft zich in de spannende race om de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gestort. In de staat Mississippi, waar dinsdag voorverkiezingen worden gehouden, voerde zij maandag in de steden Grenada en Oxford namens haar moeder campagne.

Ook Hillary's echtgenoot Bill woonde dit weekend al campagnebijeenkomsten in Mississippi bij.

De inspanningen van de Clintons zijn slechts bedoeld om de schade te beperken. Barack Obama is in Mississippi, met zijn zwarte meerderheid, overduidelijk de favoriet. Met slechts 33 gedelegeerden voor de partijconventie op het spel, kan Clinton zich een nederlaag in deze staat nog permitteren.

Clinton werd al niet meer als serieuze kandidaat beschouwd, tot zij zich vorige week na elf verliezen op rij terug in de race vocht door te winnen in de staten Texas en Ohio. Haar campagneteam richt zijn pijlen nu op de belangrijke staat Pennsylvania, die veel demografische overeenkomsten vertoont met het naburige Ohio en waar op 22 april maar liefst 158 gedelegeerden te verdelen vallen.

Obama won afgelopen weekend zeven gedelegeerden bij de voorverkiezingen in Wyoming. Clinton kwam slechts tot vijf. Om de Democratische presidentskandidaat te worden heeft een kandidaat de steun van 2025 gedelegeerden nodig. Volgens het persbureau Associated Press staat Obama nu op 1578 gedelegeerden en heeft Clinton er 1468. Gedelegeerden en supergedelegeerden kiezen op de partijconventie aan het eind van de zomer de uiteindelijke presidentskandidaat. Omdat de twee senatoren zo dicht bij elkaar liggen, zullen de honderden supergedelegeerden, partijbonzen en congresleden, de doorslag geven.

Nu de strijd om de Democratische nominatie is uitgemond in een spannende nek-aan-nekrace, breekt de nationale afdeling van de partij zich het hoofd over wat er gedaan moet worden met de gediskwalificeerde voorverkiezingen in Michigan en Florida. De uitslagen werden geschrapt, omdat de voorverkiezingen zonder toestemming naar voren waren geschoven. Hoewel geen van beide kandidaten campagne voerde, won Clinton in beide staten; in Michigan stond Obama niet eens op het stembiljet. Om de 313 gedelegeerden in deze staten toch een stem te geven, overweegt de partij nu om de voorverkiezingen per post over te laten doen.

Toekomst De Nieuwste Show onzeker

Icoon TelevisieOf De Nieuwste Show nog een lang leven is beschoren, is onzeker. Producenten BNN en NPS zijn in overleg met de zendercoördinator van Nederland 3 over de toekomst van de talkshow, meldt een woordvoerder van de jongerenomroep.

Berichten over een abrupt einde werden eind vorige week in de wereld geholpen door showbizzprogramma RTL Boulevard. Van een plotseling einde is niets waar, zegt de woordvoerder. Wel erkent BNN dat het niet goed gesteld is met de kijkcijfers van het satirische nieuwsprogramma. De laatste aflevering, die donderdag te zien was, werd door 217 duizend mensen bekeken.

Naar verwachting wordt later deze week duidelijk of De Nieuwste Show, die wordt gepresenteerd door Patrick Lodiers, nog langer te zien zal zijn.

Rover: 'Nekslag voor ov-chip'

Icoon BinnenlandsRover, de belangenorganisatie van reizigers in het openbaar vervoer, is zeer ongerust over het laatste nieuws omtrent de ov-chipkaart. De organisatie vreest dat "ondanks de belofte van TNO en TLS dat 'elektronisch zakkenrollen' niet mogelijk zou zijn, dit nu waarschijnlijk tóch zal lukken".

Duitse computerexperts stellen dat de chip op het nieuwe reisbewijs op relatief eenvoudige wijze valt te kraken. "Met de methode kan informatie uit de chip gelezen, gekopieerd en gewijzigd worden. Hierdoor is het mogelijk het tegoed van andere reizigers te stelen", stelt Rover.

De organisatie stelt dat de vinding van de Duitsers de nekslag is voor de matig beveiligde Mifare Classic Chip. Volgens Rover moeten alle reeds uitgegeven ov-chipkaarten worden vervangen door exemplaren met een beter beveiligde chip.

Xbox360 officieel in prijs verlaagd

Iedereen die zijn brievenbus in de gaten heeft gehouden op Bart Smit foldertjes heeft het misschien al gezien: de Xbox360 is in prijs verlaagd. Dit heeft Microsoft vandaag officieel bevestigd in een persbericht.

De Arcade met 5 Arcade games gaat 199,99 euro kosten en is daarmee goedkoper dan een Wii. De Premium zakt naar 269,99 euro en de Elite krijgt een prijskaartje van 369,99 euro.

Naast de prijsverlaging brengt Microsoft ons ook nog even op de hoogte van de attach ratio van de Xbox 360 in Europa. Deze ligt met 7 games per console een stuk hoger dan de 3,8 games per PS3 en de 3,5 games per Wii.



Goedkoper dan de Wii

Saudische oorvijg om oorvijg

Icoon OpmerkelijkEen rechtbank in Saudi-Arabië heeft een onderwijzer op een lagere school tot zes oorvijgen veroordeeld. Hij krijgt daarmee met gelijke munt betaald voor zes fikse draaien om de oren die hij een leerling had gegeven, meldde de Saudische krant Okaz vandaag.

De leraar had de oorvijgen uitgedeeld omdat de jongen met zijn vingers op een koelwaterapparaat had geroffeld. Die was daar kennelijk zo door ontdaan dat hij van school is gewisseld. Zijn vader had aangifte gedaan van het voorval. De straf voor de leraar zal worden uitgevoerd door een politieagent.

PSV - Ajax op woensdag 19 maart

De topper PSV - Ajax zal worden gespeeld op woensdag 19 maart. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. Afgelopen zondag werd de wedstrijd verboden wegens aangekondigde stakingen van de politie.

Ook voor de andere wedstrijden, die zondag om dezelfde reden moesten worden uitgesteld, is een nieuwe datum gevonden. VVV-Venlo - FC Twente staat voor dinsdagavond 11 maart op het programma, AZ - Feyenoord wordt een dag later gespeeld.

Met dank aan INViCTuS voor de submit

Frank de Boer misschien alsnog assistent

Frank de Boer is met bondscoach Bert van Marwijk in gesprek over een eventuele positie als assistent-bondscoach. Dat meldde de 112-voudig international zondagavond zelf op RTV Noord-Holland.

"Ik denk dat het ook voor mij een fantastische ervaring is”, aldus de Boer. Eerder dit jaar liet De Boer al doorschemeren wel oren te hebben naar een eventuele combinatie van jeugdcoach bij Ajax en assistent bij Oranje. Hij wilde echter niet full-time assistent worden. Momenteel is De Boer trainer bij de D1 van Ajax, volgend jaar volgt hij Sonny Silooy op als coach van de A1.

Gebrselassie niet op Marathon OS

Haile Gebrselassie zal niet starten op de marathon van de Olympische Spelen, deze zomer in Peking. Gebrselassie heeft last van astma en vindt het niet verstandig om de marathon te lopen in de vervuilde Chinese lucht.

De Ethiopiër is wel van plan te starten op de 10.000 meter. Op de Fanny Blankers Koen-Games, eind mei in Hengelo, zal hij zich proberen te plaatsen voor die afstand. De marathon vindt Gebrselassie echter geen goed idee. “De luchtvervuiling in China is een bedreiging voor mijn gezondheid. In mijn huidige staat zou het moeilijk zijn om daar 42 kilometer te lopen”, zei hij maandag.

Zijn Nederlandse manager bevestigt dat het puur om gezondheidsredenen gaat. „Hij loopt in Peking te veel risico.” De 34-jarige wereldrecordhouder droomt ervan om de 42 kilometer ooit nog eens in minder dan 2 uur en 3 minuten te lopen. „Als hij in Peking de marathon zou lopen, loopt hij zo veel schade op dat hij nooit meer op zijn oude niveau komt”, aldus Hermens.

Man laat naakte billen zien in Burnout Paradise

Burnout Paradise heeft een feature waarbij een foto genomen wordt van je tegenspeler, zodra je hem of haar van de weg af schopt.

Najee Kennedy, een 12-jarige jongen kreeg de schok van zijn leven toen hij het achterwerk zag van een man terwijl hij Burnout Paradise aan het spelen was. Najee's vader, Charles Johnson, was ook ernstig geschrokken toen hij het achterwerk zag van de man.

CBS TV heeft dit incident gebruikt als voorbeeld om te laten zien hoe pedofielen contact krijgen met kinderen door middel van online games, ook al is er geen indicatie dat de man een poging heeft gedaan om contact te zoeken met Najee

De politie is begonnen aan een onderzoek en hoopt de dader te pakken te krijgen.



...Gamers Beware!!...

El Ahmadi in gesprek met Feyenoord

Het begint erop te lijken dat Karim El Ahmadi volgend jaar bij Feyenoord gaat spelen. De middenvelder van FC Twente heeft toestemming gekregen om met Feyenoord te praten over een transfer.

De Telegraaf meldt dat FC Twente de Marokkaanse tukker toestemming heeft gegeven om met de Rotterdammers te praten over een overgang naar de club. Feyenoord had in de zomer al navraag gedaan naar de middenvelder. Het eerste bod van Feyenoord was veel te laag volgens de leiding van FC Twente, waardoor de transfer uitbleef.

In de winterstop probeerden de Rotterdammers het opnieuw, maar zonder succes. Het huidige bod is nog te laag maar het biedt perspectief waardoor El Ahmadi toestemming kreeg voor een gesprek. FC Twente heeft eerder aangegeven dat de vraagprijs voor El Ahmadi, die nog tot 2011 onder contract staat, twaalf miljoen bedraagt. Feyenoord vindt dat bedrag vooralsnog te hoog.

[Upd] Veel verrassingen in FA Cup

De FA Cup van dit seizoen is er één met veel verrassingen. Slechts één club uit de hoogste divisie heeft de halve finales bereikt: Portsmouth.

Portsmouth was verrassenderwijs te sterk voor Manchester United, terwijl Barnsley na Liverpool ook Chelsea aan de zegekar bond. West Bromwich Albion, net als Barnsley uit het Championship, voegde zich bij het laatste kwartet door Bristol Rovers met 5-1 de baas te zijn. Ook het Cardiff City van Glenn Loovens en Jimmy Floyd Hasselbaink mag zich halve finalist noemen. Uit bij Middlesbrough werd er met 0-2 gewonnen.

Het is voor het eerst sinds 1991 dat geen club uit de top vier (Arsenal, Man Utd, Chelsea of Liverpool) in de halve finales zit. In 1908 kwam het voor het laatst voor dat er drie clubs in de halve finales belandden die niet uitkwamen in de hoogste divisie. Barnsley en Portsmouth hebben een grote kans om hun debuut in 'Europa' te maken volgend seizoen, nu de grote jongens zijn uitgeschakeld. West Brom en Cardiff speelden respectievelijk in 1981 en 1993 voor het laatst Europees voetbal.

Update:

De loting heeft de volgende halve finales opgeleverd:

Barnsley - Cardiff City
West Bromwich Albion - Portsmouth

Zowel de halve finales als de finale worden afgewerkt in het Wembley stadion.

Een horloge met meerdere horloges

Je kent ze wel, van die kantoorruimtes waar aan de wand allemaal klokken hangen die aangeven hoe laat het is in New York of London. Allemaal leuk een aardig maar zodra je die ruimte verlaat weet je niet meer hoe laat het ergens anders is.

Herken je dit probleem dan zijn deze klokjes van Diesel mischien een oplossing, goedkoop is een ander verhaal want het gaat je minimaal 500 dollar kosten.

Sleutel ov-chipkaart gekraakt

Icoon Vervoer Twee Duitse onderzoekers hebben de sleutel van de ov-chipkaart gekraakt, waardoor het mogelijk is om reistegoed van de ov-chipkaart van andere passagiers te stelen. Eerder beweerde TNO dat dit risico niet bestaat.

De Duitsers Karsten Nohl en Henryk Plötz hebben in hun rapport beschreven hoe ze de sleutel tot de Mifare Classic chip achterhaald hebben. Deze chip wordt ook gebruikt in de ov-chipkaart. Met de methode kan informatie uit de chip gelezen, gekopieerd en gewijzigd worden.

Hierdoor is het mogelijk het tegoed van andere reizigers te stelen. Het zelf opwaarderen van de kaart is nog niet mogelijk, omdat vervoersbedrijven dit te makkelijk kunnen achterhalen. Nohl stelt dat dieven zich waarschijnlijk zullen richten op het stelen van informatie van andermans ov-chipkaart.

De ov-chipkaart moet op 1 januari 2009 officieel ingevoerd worden. Nu al wordt het op lokale basis gebruikt. Trans Link Systems, de fabrikant van de ov-chipkaart, gebruikte het rapport van TNO om invoering van de ov-chipkaart door te laten gaan. Nu blijkt dat rapport dus niet te kloppen.

Groot-Brittannië terug naar steenkool

Icoon MilieuDe Britse regering heeft besloten een nieuwe generatie elektriciteitscentrales te bouwen die werken op steenkool. Dat meldde de Britse krant The Independent vandaag.

''Schone steenkool speelt een cruciale rol bij het dichten van het Britse energiegat,'' aldus John Hutton, de minister voor de energievoorziening. Sinds 1984 bestaan er geen steenkoolcentrales meer in Groot-Brittannië.

Critici zijn bang dat het hernieuwde gebruik van steenkool de wereldwijde strijd tegen de opwarming van de aarde ondermijnt. Groot-Brittannië geldt als een van de leiders op het gebied van de bestrijding van de klimaatverandering. De Britse ministers benadrukten dat zij alle milieukwesties serieus in overweging hebben genomen alvorens dit besluit te nemen.


Mascherano op tijd fit voor Inter

Liverpool kan morgenavond in de Champions League-return tegen Internazionale beschikken over Javier Mascherano. De Argentijn reisde met de selectie mee naar Milaan.

Liverpool verdedigt in Italië een 2-0 voorsprong, die het in de slotfase behaalde op Anfield. Mascherano was een twijfelgeval voor de return, nadat hij in het gewonnen duel met West Ham United gebleseerd raakte. Hij moest het treffen met Newcastle United aan zich voorbij laten gaan, maar is er morgen weer bij. Steve Finnan is er niet bij in het Giuseppe Meazza; hij heeft nog teveel last van zijn hamstring. Jamie Carragher staat voor zijn honderdste Europese wedstrijd.

Voor Inter zijn er weinig personele problemen. Alleen Marco Materazzi mag niet meespelen, na zijn rode kaart die hij opliep in Liverpool. Mochten de Engelsen stand houden in Italië dan zijn ze na Arsenal, Chelsea en Manchester United de vierde Engelse club in de kwartfinales. Ook AS Roma, Fenerbahçe, FC Barcelona en Schalke 04 bereikten de laatste acht reeds.

De zwaartekracht zal in 2008 afgeschaft worden

Later dit jaar zal de futuristische racegame WipEout HD verschijnen op het PlayStation Netwerk. In onderstaande trailer is te zien hoe de graphics en gameplay van de game uitgewerkt zullen worden.


WipEout HD is het eerste deel van WipEout op de console sinds de game een aantal jaren terug op de PSP verscheen. Dit deel, welke via het PSN te downloaden zal zijn, kent een flink opgepoetste engine en een hoop oude en nieuwe tracks. De game zal ook de SIXAXIS ondersteunen en je zult met maximaal acht man tegelijk online kunnen spelen.

Zerg Zerg Zerg in Starcraft 2 trailer en screenshots

Speciaal voor de grote schare fans in Zuid-Korea heeft Blizzard laatst in het Aziatische land een nieuwe Starcraft 2 trailer laten zien, een die zich specifiek richt op de Zerg.

En omdat we de slechtsten niet zijn, gooien we er ook maar meteen een aantal nieuwe screenshots tegenaan, waarop vooral de Zerg te zien is.









Wanneer de game precies uitkomt is nog onduidelijk, wel zullen we hem dit jaar nog kunnen spelen op de PC.

'40% van Nederlanders heeft last van verkeer'

Icoon FileTwee op de vijf Nederlanders hebben last van het verkeer in de woonbuurt. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd.

De meeste mensen ergeren zich aan snelheidsduivels. Bijna drie op de tien vinden dat in hun buurt vaak te hard wordt gereden. Een op de tien noemt geluidshinder of agressief verkeersgedrag een bron van ergernis. Een op de 25 Nederlanders ziet aanrijdingen als overlast.

In de steden is de verkeersoverlast het grootst. In zeer sterk stedelijke gebieden (2500 adressen of meer per vierkante kilometer) ondervindt 43 procent van de inwoners verkeershinder. Bewoners van aandachtswijken, de zogenoemde Vogelaarwijken, hebben het meest last van het verkeer. Bijna de helft zegt hiervan hinder te ondervinden.

Alle vormen van verkeersoverlast komen in de aandachtswijken naar verhouding vaker voor dan in andere stadswijken. De bewoners van deze wijken hebben vooral meer last van agressief rijgedrag dan in andere buurten. Een kwart ergert zich hier aan. Dat is twee keer zoveel dan elders in de stad.

In kinderrijke buurten is minder verkeersoverlast dan in buurten met weinig kinderen. Vooral de geluidsoverlast is daar geringer, maar ook agressief rijgedrag en aanrijdingen komen minder vaak voor. Dit komt deels doordat gezinnen met kinderen vaker de niet-stedelijke buurten opzoeken waar al minder verkeersoverlast is.

Bomberman Land en Touch 2 komen deze week

In eerste instantie zouden de games Bomberman Touch 2 (Nintendo DS) en Bomberman Land (PSP, Wii) afgelopen vrijdag in de winkels liggen. Deze datum werd uiteindelijk toch niet gehaald door Global Distribution, waarna de games nu aanstaande vrijdag te koop moeten zijn. Met Bomberman Land en Touch 2 neemt Cheerful White je mee naar een attractiepark vol met puzzels en vijanden. Blaas jezelf een weg door de rankings in de verscheidene minigames die de story mode rijk is. Natuurlijk kent de game ook de vertrouwde battle mode die je met vier tot acht mensen tegelijk kan spelen.


Bomberman Land (Wii)

Twee jongeren gedood bij botsing met trein

Icoon FileGisteravond zijn rond negen uur op een spoorwegovergang in Bunde (Limburg) twee jongeren overleden. Het gaat om een 20-jarige brommerrijder uit Maastricht en een 16-jarig meisje dat bij hem achterop zat.

De brommer werd door een intercity gegrepen op de overweg op de Fregatweg. Deze overgang is bewaakt met twee halve spoorbomen. Vermoedelijk is de bestuurder van de brommer er doorheen geslalomd.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Bungie ontnaait genaaide gamer

Nathaniel, de arme ziel die zijn unieke Xbox 360 vol handtekeningen schoon terug kreeg van de reparatiedienst van Microsoft, is inmiddels in de zevende hemel. Bungie heeft hem namelijk een pakketje toegestuurd met daarin "enkele" goodies om hem te compenseren voor zijn verlies.

Nog dezelfde dag dat het verhaal online kwam heeft Bungie telefonisch aangegeven iets te willen doen voor de arme Nathaniel, en binnen zes dagen hadden een pakket samengesteld met allemaal unieke Halo 3 goodies.

Niet alles is goed te zien op bovenstaand plaatje, daarom dus ook nog even een lijstje met wat allemaal op is gestuurd:

# Legendary Edition Helmet signed by most (if not all) of the studio staff
# Halo 3 Soundtrack (two disc) signed by Marty O’Donnel (with "DO NOT ERASE!" written under his name)
# Bungie Jacket
# Bungie T-Shirt
# Halo 3 Messenger Bag
# Two Halo 3 Limited Edition Wireless Controllers (one covenant, one human)
# Halo 3 Faceplate and Skins for Xbox 360
# Four McFarlane Action Figures (MC, EVA Spartan, Brute Chieftan, Jackal Sniper)
# Halo Actionclix Preview pack (Target exclusive sticker on the front)
# Halo Actionclix Game Pack 4
# Halo 3 Wall Graffix
# Halo 3: Ghosts of Onyx Novel
# Halo Graphic Novel
# Halo 3 Wristband
# Halo 3 Hackeysack

Eind goed, al goed dus!

Dreamcast-actie kwam niet van SEGA

Een aantal users had het al opgemerkt, de actie op Dreamcast.com was niet van SEGA. De hele site is namelijk al jaren niet meer in het bezit van de game-developer. Wat er dan wel gebeurt met de serie-nummers en e-mailadressen die mensen hebben ingestuurd is onbekend. De host van de site HostDime inc. heeft aangegeven te gaan uitzoeken wat er aan de hand was met de site. Mocht SEGA in de tussentijd de site offline willen zien, dan zal de host daarvoor zorg dragen.

Jonge liberalen komen ook met tegenfilm(pje)

Icoon FilmIn verband met de naderende vertoning van de anti-Koranfilm van Geert Wilders komt óók de JOVD (jongerenorganisatie van de VVD) met een 'tegenfilm'. Maar anders dan de andere tegenfilms, is deze film van slechts één minuut niet gericht tegen filmmaker Wilders, maar bedoeld als steun voor de vrijheid van meningsuiting. Het filmpje behelst overigens niet meer dan het uitspreken van het welbekende verzetsgedicht - 'een volk dat voor tirannen zwicht' - van Van Randwijk.

Naar eigen zeggen wil de JOVD hiermee ingaan tegen de stroom van kritiek op Wilders, die volgens de jonge liberalen het volste recht heeft zijn mening te geven mits hij binnen de grenzen van de wet blijft.

De JOVD zegt geschrokken te zijn van de uitlatingen van een aantal kabinetsleden en politici over de film van de PVV-leider. Volgens Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat had het kabinet sterker positie moeten kiezen voor de vrijheid van meningsuiting, na de druk van een aantal buitenlandse landen om deze buitenspel te zetten

De jonge liberalen hopen wel dat Wilders zijn recht op vrijheid van meningsuiting verantwoordelijk gebruikt. Wanneer hij een Koran gaat verbranden zou dat onnodig en kwetsend zijn, menen de liberale jongeren. ''Wij hopen dat hij zijn boodschap op een nette en fatsoenlijke manier brengt. Tot die tijd moeten we als Nederlanders pal achter het recht op vrijheid van meningsuiting blijven staan. We mogen niet zwichten voor de dreigementen van tirannen uit Khartoum of Teheran. Daarin had H.M. Van Randwijk meer dan 50 jaar geleden al gelijk!"''



Meer info hier

[NBA] Kings winnen nipt van Lakers

De Los Angeles Lakers verloren zondagnacht thuis tegen de Sacramento Kings. Beno Udrih was de grote man bij de Kings. Hij scoorde 25 punten en gaf tien assists. De 26 punten van Kobe Bryant en de 25 van Pau Gasol waren niet voldoende. Eindstand in het Staples Center was 114-113 voor de Kings.

Gasol, de center van de Lakers, speelde een goede wedstrijd. Sinds zijn komst bij het team is er maar tweemaal verloren. Gisteravond had de man uit Spanje ook een uitstekende avond. Hij pakte zeven rebounds en gaf negen assists en voegde ook nog eens 25 punten toe aan de score.

De jongens in purple and gold verloren de wedstrijd door hun onervarenheid. De Kings hadden een goede zoneverdediging staan waar de jonge spelers van de Lakers moeite mee hadden. Kevin Martin en Ron Artest gingen vrolijk door met hun offensieve spel. Martin, die 21 punten maakte, bewees dat hij de leider van dit team is.

Uitslagen in de NBA:

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersSacramento Kings113-114
Milwaukee BucksPhiladelphia Sixers97-119
Toronto RaptorsSeattle Sonics114-106
Phoenix SunsSan Antonio Spurs94-87
Detroit PistonsChicago Bulls116-109

Hof: Kouwenhoven geen oorlogsmisdadiger

Icoon Justitie Het gerechtshof in Den Haag heeft vanochtend de Nederlandse zakenman Guus Kouwenhoven vrijgesproken van oorlogsmisdaden en illegale wapenhandel in Liberia. Het hof kwam tot dit oordeel door een groot gebrek aan bewijs.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden nog 20 jaar cel omdat Kouwenhoven in 2002 en 2003 illegaal wapens zou hebben geïmporteerd naar Liberia, dat toen werd verscheurd door een burgeroorlog. Volgens de rechters heeft justitie dat niet kunnen bewijzen, vanwege de ''gebrekkige kwaliteit'' van de getuigen die werden opgevoerd.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde de Nederlandse zakenman begin juni 2006 tot 8 jaar celstraf wegens wapenhandel. Hij werd vrijgesproken van het medeplegen van oorlogsmisdrijven. Het OM was het daarmee niet eens en ging in hoger beroep.

Zware kritiek op het OM
Het hof uitte flinke kritiek op het opsporingsonderzoek van het OM in deze zaak. De rechters benadrukten dat de aanklagende instantie zelf ook had kunnen weten dat de verklaringen veel tegenstellingen en objectief vast te stellen onwaarheden bevatten. Het hof: ''Die toetsing is achterwege gebleven, ondanks dat daar alle aanleiding voor was. De verdediging heeft daar ook voortdurend op gewezen en heeft de verklaringen wel getoetst.''

Het gerechtshof noemde deze werkwijze van het OM ''een grote zorg die voor de rechter een negatieve invloed heeft voor de waarheidsvinding''. De raadsheren vinden het ''verontrustend dat het OM zo weinig oog voor deze ontwikkeling heeft gehad.''


UWV claimt centen van 12 jaar terug

Icoon OpmerkelijkUitkeringsinstantie UWV blijkt goed op het door haar beheerde geld te letten. Zo ontving Harry van Marle uit Heerde een brief waarin hem werd medegedeeld dat hij over de eerste zes maanden van 1996 telkens één cent te veel heeft ontvangen. En die zes centen worden nu op zijn uitkering ingehouden.

Van Marle zegt vandaag in De Telegraaf daar geen snars van te begrijpen. Volgens hem kost het opstellen en versturen van zo'n brief veel meer dan de zes centen die nu op zijn uitkering worden ingehouden. Twee jaar geleden kreeg hij overigens ook al een naheffing van welgeteld één eurocent. ''De claim van één eurocent ging destijds over het jaar 1998, dus het lijkt wel alsof ze steeds verder terug in de tijd gaan om centen te oogsten.''

Het UWV laat via een woordvoerder weten dat de brieven automatisch worden verstuurd, ongeacht het bedrag dat wordt ingehouden. ''De brief zou sowieso al worden verstuurd, dus het kost niks extra.''

CD: The Presidents of the USA - These Are The Good Times Peo

De gevoelige snaar raken is The Presidents of The United States of America (PUSA) vaak zat gelukt. In optimistische zin weliswaar want het trio stond garant voor vrolijke upbeat muziek die je per direct uit een depressie konden rocken. Massa's mensen schreeuwden in de jaren negentig de woorden van 'Lump', 'Dune Buggy' en vooral 'Peaches' mee:

"Peaches come from a can
they were put there by a man
In a factory downtown
If I had my little way I'd eat peaches everyday
Sun soakin bulges in the shade"


Meer informatie Prince of Persia film bekend

'Prince of Persia: The Sands of Time' is de verfilming van het gelijknamige spel van vijf jaar terug. Deze stond al een hele tijd in de planning en deze zomer zal begonnen worden met het filmen.

Midden juni om precies te zijn, in Marokko. Daarnaast zal er ook in de Pinewood Shepperton Studios in het Verenigd Koninkrijk gefilmd worden.
De film zal geregisseerd worden door niemand minder dan Mike Newell, die al eerder Harry Potter and the Goblet of Fire en Donnie Brasco regisseerde. Ook gerenommeerd filmmaker Jerry Bruckheimer zal zich met het project bemoeien. Als schrijvers zijn aangetrokken Jordan Mechner, geestelijk vader van de Prince of Persia games en Jeffrey Nachmanoff, die eerder schreef voor de film The Day After Tomorrow. Er is nog niet bekend wie de prins gaat spelen.

Zoals het er nu naar uitziet komt de film ergens in 2009 uit.

Dark Sector laat nog een weekje langer op zich wachten

De 3rd person shooter Dark Sector zal in plaats van op 28 maart, nu op 4 april verschijnen. Dat maakte de publisher bekend. Reden voor het uitstel is niet bekend. In Dark Sector kruipt de speler in de huid van Hayden Tenno, een geheim agent met een gevaarlijke missie in Lasria, een Oost-Europese stad in verval met een dodelijke geheim uit de Koude Oorlog. Als Hayden ontwaakt na een aanval van een onbekende vijand merkt hij dat hij is besmet met het Technocyte virus. Door het virus verandert zijn lichaam langzaam en krijgt hij onmenselijke krachten. Hayden zal moeten leren om te evolueren, zijn krachten te ontwikkelen en om te overleven om een held te worden.

71 auto's in Europese Line-up Gran Turismo 5: Prologue

Sony heeft bekend gemaakt welke auto's in de Europese versie van de "demo" van Gran Turismo 5 zullen zitten. Dit zullen er flink meer zijn dan onze Japanse vrienden hadden, want waar zij het met 37 auto's moesten doen, krijgen we er in Europa niet minder dan 71.

Lexus IS F '07
Nissan Skyline GT-R V-spec II Nur '02
Nissan Fairlady Z Version S '07
Nissan Skyline Sedan 350GT Type SP '06
Nissan Skyline Coupe Concept '07
Nissan Skyline Coupe 370GT Type SP '07
Nissan Skyline Coupe (V36) Tuned Car
Nissan GT-R Proto '05
Nissan GT-R '07
Honda Integra TYPE R '04
Honda NSX Type R '02
Acura NSX '91
Mazda Atenza Sport (2007 Tokyo Motor Show reference exhibit)
Mazda RX-8 Type S '03
Mazda RX-7 Spirit R Type A (FD)
Mazda RX-7 (FD) Special Tuned Car
Subaru Impreza WRX STI (18inch BBS Wheel Option) '07
Subaru Impreza Sedan WRX STI spec C Type RA '05
Mitsubishi Lancer Evolution IX GSR '05
Mitsubishi Lancer Evolution X GSR Premium Package '07
Mitsubishi Lancer Evolution IX GSR Tuned Car
Mitsubishi Lancer Evolution X GSR Tuned Car
Suzuki Cappuccino '95
Suzuki Swift Sport '07
Suzuki Cervo SR '07
Suzuki Cappuccino Tuned Car
Suzuki Swift Sport Tuned Car
Daihatsu Copen Active Top '02
Daihatsu OFC-1 '07
Chevrolet Corvette Z06 '06
Chevrolet Corvette Z06 (C6) Tuned Car
Dodge Viper GTS '02
Dodge Viper SRT10 Coupe '06
Dodge Viper SRT10 Coupe Tuned Car
Ford Mustang V8 GT Coupe Premium '07
Ford GT '05
Ford Focus ST '06
Ford GT Tuned Car
Audi R8 4.2 FSI R tronic '07
Audi TT Coupe 3.2 quattro '07
BMW Z4 '03
BMW 135i Coupe '07
BMW M3 Coupe '07
BMW 135tii '08
Mini Cooper-S '06
Mercedes-Benz SL 55 AMG '02
Volkswagen Golf GTI '01
Volkswagen Golf V GTI '05
Alfa Romeo 147 TI 2.0 TWIN SPARK '06
Alfa Romeo Brera Sky Window 3.2 JTS Q4 '06
Ferrari 599 '06
Ferrari F430 '06
Ferrari 512BB '76
Ferrari F40 '92
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione '91
Citroen C4 Coupe 2.0VTS '06
Renault Clio Renault Sport V6 24V '00
Clio Renault Sport V6 24V Tuned Car
Aston Martin DB9 Coupe '06
Jaguar XK Coupe '06
Lotus Elise 111R '04
Lotus Elise '96
Lotus Elise 111R Tuned Car
Lotus Elise Tuned Car
TVR Tuscan Speed 6 '00
TVR Tamora '02
Art Morrison Corvette'60
Amuse/Opera Performance Gran Turismo 350Z RS
Amuse S2000 GT1 Turbo
Mine's BNR34 Skyline GT-R N1 base '06
Blitz Dunlop ER34 '07

Gran Turismo 5 ligt 28 maart in de winkels en op PSN.

Burgers verklikken meer uitkeringsfraude

Icoon EconomieBurgers verklikken meer uitkeringsfraude, maar ook door betere administratie wordt de fraudeur gepakt.

Burgers hebben vorig jaar twaalf procent meer gevallen van AOW-fraude gemeld dan in 2006. Het totale bedrag dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aan uitkeringsfraude heeft ontdekt is met een half miljoen euro toegenomen tot 8,1 miljoen euro.

Het aantal controles dat de SVB heeft uitgevoerd is daarentegen fors afgenomen, van 4447 controles in 2006 naar 3659 vorig jaar. Dat laat de SVB, die namens de overheid uitkeringen als AOW en kinderbijslag uitkeert, maandag weten.

De SVB verklaart de toename van de geconstateerde fraudebedragen behalve door het grotere aantal klikkende burgers door een betere administratie en intensievere samenwerking met verschillende overheidsinstanties.

De meeste fraude wordt gepleegd met de Algemene Nabestaandenwet (ANW) en de Algemene Ouderdomswet (AOW). Het bedrag waarvoor aangifte werd gedaan nam bij de AOW met zeventien procent toe, tot 3,7 miljoen euro. Het minst werd gefraudeerd met de kinderbijslag.

Grote twijfels over ambtenaren die golfen

Icoon Opmerkelijk De Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak heeft twijfels over de ijver van ambtenaren die golf spelen. Wanneer ambtenaren golf spelen is de kans groot dat ze niet hard genoeg werken, meent de 19 december tot president gekozen ex-bouwondernemer Lee Myung-bak. Dat zei een woordvoerder van Lee Myung-bak vandaag.

Hij ontkende dat de president ambtenaren verbiedt te golfen. Dat kan alleen in autoritaire regimes volgens de zegsman. Lee Myung-bak heeft alleen gezegd dat het onmogelijk is dat ambtenaren daar tijd voor hebben.

Verscheidene ambtenaren hebben gezondheidsproblemen sinds de nieuwe president iedereen uiterlijk 07.30 aan het werk wil zien. ''Dienaren moeten opstaan voor hun meesters. Ambtenaren zijn de dienaren van het volk. Wanneer die later beginnen dan hun meesters is er iets niet in orde'', vindt Lee Myung-bak. Kabinetschef Yu Woo-ik heeft een beroep op de nieuwe president gedaan iets later te beginnen maar Lee was niet te overreden.

McLaren niet achteraan in pits

Hoewel McLaren afgelopen seizoen afsloot met 0 punten door de diskwalifatie, hoeft het team niet achteraan in de pitstraat te staan. In plaats daarvan heeft het team de vijfde pitbox toegewezen gekregen, tussen Williams en Red Bull in.

Na een gesprek met Bernie Ecclestone en de overige teams werd besloten McLaren de vijfde stek toe te wijzen. Volgens Autosport.com zou het team anders niet genoeg plek hebben om hun niet geringe motorhome achter de pitbox neer te zetten.

Hulpverleners mishandeld door opstandige vriend

Icoon PolitieEen 27-jarige man uit Nijmegen heeft zondag een ambulancemedewerker mishandeld en bedreigd die zijn 26-jarige vriendin wilde helpen. Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette hij zich hevig en verwondde hij één van de agenten.

Ambulancemedewerkers kregen rond 15.30 uur het verzoek een vrouw met gezondheidsklachten te helpen in de Nijmeegse wijk Dukenburg. De vriend van de vrouw belemmerde echter de hulpverleners en na enkele waarschuwingen besloten ze de hulpverlening te staken en de politie in te schakelen.

Toen agenten hem vervolgens wilden aanhouden verzette hij zich. Een van de agenten moest zich later voor zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De opstandige vriend is aangehouden voor mishandeling.

Cruijff vertrok 'voor de rust' bij Ajax

Icoon VoetbalJohan Cruijff gaf de opdracht om Ajax op technisch gebied te reorganiseren terug aan de ledenraad omdat hij geen onrust wilde brengen bij de Amsterdamse club. Dat zegt hij maandag in zijn column in De Telegraaf.

De clubicoon wierp zich vorige maand op om Ajax bij te staan, na een vernietigend rapport van de commissie-Coronel over het beleid bij de club. Meningsverschillen met zijn protegé Marco van Basten, vanaf 1 juli de nieuwe trainer bij Ajax, maakte dat Cruijff terugkwam op zijn toezegging. De twee voormalige topspelers waren het met name oneens over hoe veranderingen aan te pakken binnen de jeugdopleiding.

"Ik wil nogmaals benadrukken dat er sprake is van alleen een zakelijk verschil van inzicht tussen de toekomstige technische staf en mij", schrijft Cruijff maandag. "Mijn beweegreden om te vertrekken is simpel. Ik vind het essentieel dat er bij Ajax mensen aan het roer staan die overtuigd zijn van wat ze doen. Tenslotte hebben zij de leiding. Alleen waren die mensen niet overtuigd van mijn plan. Dan had ik mijn mening wel door kunnen drukken, maar zo werkt het niet."

Cruijff stelt dat in de gesprekken met de nieuwe technische staf is gebleken dat Van Basten het met zijn eigen mensen op zijn eigen manier wil doen. "Als hij dat vindt, dan moet hij dat ook doen. Dat is zijn goed recht. Alleen is het mijn goed recht om vast te houden aan mijn eigen visie. Die is richting de jeugdopleiding van Ajax heel duidelijk en daar doe ik geen concessie aan."

Dat hij drie weken na zijn terugkeer bij de Amsterdamse club alweer is vertrokken, heeft volgens de legendarische nummer 14, in tegenstelling tot berichten in de media, juist niet geleid tot onrust bij Ajax. "Juist door deze stap te nemen is de rust bewaard gebleven. Er is niemand ontslagen, er is geen ruzie en er is niets geëscaleerd. Als ik door was gegaan had ik waarschijnlijk wel risico's genomen. Daar was niemand bij gebaat."

Marco van Basten liet vrijdag, nadat bekend werd dat Cruijff zijn opdracht inleverde, al weten dat hij vond dat Cruijff te hard van stapel liep in zijn wil om dingen te veranderen bij Ajax. "Wat Johan wilde doen met de jeugdopleiding van Ajax ging mij te snel, het is me te rigoureus. Ik ben op zich niet ontevreden met hoe het nu gaat. Maar ik wil eerst bekijken hoe het zit. Dat moet ik zelf ervaren en daarna wil ik het op mijn manier doen en in een verantwoord tempo."

Doden bij botsing trein en bus in Argentinië

Icoon OngelukAchttien mensen zijn om het leven gekomen toen een autobus zondag op een overweg in Argentinië werd gegrepen door een trein. Minstens 47 gewonden werden naar ziekenhuizen gebracht, negen van hen in kritieke toestand, zei de politie.

Het ongeluk deed zich voor bij Dolores, tweehonderd kilometer ten zuiden van Buenos Aires. De bus was van de Argentijnse hoofdstad op weg naar Mar del Plata aan de Atlantische oceaan. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De machinisten op de trein hebben verklaard dat de spoorbomen dicht gingen toen de bus opeens voor de trein langs het spoor probeerde over te steken.

Honden razend populair tijdens speeddate

Icoon OpmerkelijkDe Turkse herder Atakoy was gistermiddag tijdens de speeddate in het Amsterdamse Bos een van de populairste kandidaten. Voor hem stonden na afloop wel vier gezinnen in de rij om de viervoeter mee naar huis te nemen.

De eerste Date a Dog, waar asielhonden kunnen kennismaken met een nieuw baasje, was volgens initiatiefneemster Ellen Bonsel een groot succes.

Het hondenweer weerhield de ongeveer honderd belangstellenden er niet van naar het bos te komen om een van de dertig dieren in levende lijve te bewonderen. Aan het einde van de middag was er volgens Bonsel voor elke hond belangstelling. De potentiële baasjes die niet de enige kandidaat waren voor een hond, zoals bij Atakoy, hebben deze week een gesprek met het betreffende asiel. Dan wordt gekeken welk gezin het beste bij het dier past.

Moslimlanden buigen zich over 'islamofobie'

Icoon BuitenlandsLeiders van islamitische landen debatteren later deze week op een topconferentie in Senegal over de anti-Koranfilm van Geert Wilders en de Deense spotprenten van de profeet Mohammed. De Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), die 57 landen verenigt, bespreekt dan het eerste rapport van een speciale Islamofobie-commissie. Dat maakte de secretaris-generaal van de OIC maandag bekend.

De kwestie moet worden opgelost in een "toegewijde politieke dialoog" en een "historische verzoening" tussen islam en het Westen, aldus Ekmeleddin Ihsanoglu.

De spotprenten en de film zijn volgens hem "specifiek ontworpen om de meest heilige symbolen van de islam te beledigen". De OIC-leiders, onder wie vele staatshoofden, zullen vanaf donderdag naar verwachting "passende maatregelen" nemen tegen "zulke daden van islamofobie", stelt Ihsanoglu. Hij noemde geen concrete voorbeelden.

Deense tekenaar: 'Wilders moet film uitzenden'

Icoon BinnenlandsGeert Wilders moet de druk weerstaan om zijn anti-Koranfilm niet uit te zenden. Dat zegt de Deense cartoonist Kurt Westergaard, die met zijn Mohammed-spotprent in islamitische landen voor grote opschudding zorgde, maandag in de Volkskrant.

Westergaard zegt niet te snappen dat Nederlandse politici stellen dat Wilders zijn anti-Koranfilm niet moet vertonen. "Er is in Denemarken geen politicus die dat zou zeggen. Dat zou zijn politieke ondergang betekenen. Een Deens politicus weet dat je de vrijheid van meningsuiting niet moet inperken", aldus de Deen in de Volkskrant. "Wilders moet zijn film gewoon uitbrengen."

Wilders en Westergaard ontvingen beiden doodsbedreigingen. Ondanks de gevolgen van de publicatie van zijn cartoon zegt Westergaard geen spijt te hebben van de spotprent over Mohammed.

Zondag nog gingen meer dan tweeduizend mensen in de Afgaanse stad Jalalabad de straat op om te demonstreren tegen de aanstaande film van Wilders en de Mohammed-cartoon. De demonstranten riepen 'Dood aan Denemarken, dood aan Nederland'.

Matt Damon wordt opnieuw vader

Icoon ShowbizzHollywoodster Matt Damon wordt voor de tweede maal vader. Dat heeft het Amerikaanse tijdschrift People zondag gemeld. De Oscarwinnaar en zijn vrouw Luciana Bozan kregen bijna twee jaar geleden hun dochter Isabella.

Bozan bracht uit een andere relatie haar 9-jarige Luciana mee. Het paar is sinds eind 2005 getrouwd. Damon acteerde onder meer in de films Good Will Hunting en Saving Private Ryan.


Matt Damon heeft geneukt...

Marit van Bohemen en Bridget zijn zwanger

Icoon ShowbizzBridget Maasland is in verwachting. De presentatrice zei dat maandagochtend tegen Ruud de Wild op radiozender Q-music. "Ik ben hartstikke, hartstikke zwanger", aldus de 33-jarige Maasland. Ook tv-presentatrice en actrice Marit van Bohemen (36) is zwanger van haar eerste kind.

De vader is haar even oude vriend Steven Tengel. "Ik vind het heel bijzonder dat dit nu staat te gebeuren", aldus Van Bohemen. "We zijn heel blij en ik vind het spannend, omdat het voor mij de eerste keer is." Haar partner heeft al een dochter (9) uit een eerdere relatie.

Van Bohemen presenteert momenteel het programma Campinglife, samen met haar ex-vriend Sander Janson. Eerder deed ze onder meer Klussen met Kijkers en speelde ze rollen in televisieseries als Onderweg naar Morgen en De Vlaamsche Pot.





Onderzoeksschip stopt zoektocht Holloway

Icoon MisdaadDe bemanning van het onderzoeksschip Persistence is in het weekeinde gestopt met het zoeken naar het lichaam van Natalee Holloway in de zee rondom Aruba.

Het vaartuig heeft wegens geldgebrek koers gezet richting de thuishaven Louisiana in de Verenigde Staten. Dat heeft het onderzoeksinstituut Texas EquuSearch maandag gemeld.

Onlangs benadrukten de vader en moeder van Natalee Holloway nog dat ze de zoektocht naar hun vermiste dochter zullen doorzetten met de sonarboot Persistence. De bemanning, die sinds december vorig jaar nauwgezet de zeebodem bij Aruba scant, is echter door het geld van Amerikaanse donateurs heen. De kosten zouden al enkele miljoenen dollars bedragen.

Camacho stapt op bij Benfica

José Antonio Camacho heeft zijn taken als trainer van SL Benfica neergelegd. De Spanjaard stapte op na de 2-2 remise tegen UD Leiria afgelopen weekend.

Na het duel kondigde Camacho zijn afscheid aan tijdens de persconferentie. "Ik kan niets doen om dit team beter te laten presteren", zegt hij. Voorzitter Luís Filipe Vieira zat naast hem en bevestigde dat hij het verzoek van zijn coach had geaccepteerd.

De 52-jarige Camacho verving Fernando Santos eerder dit seizoen en verlaat de Portugese club op de tweede plaats, al is het gat met koploper FC Porto een aanzienlijke 14 punten. Tevens bevindt de Portugese club zich nog in de UEFA Cup, al moest het onlangs een dure 1-2 thuisnederlaag tegen Getafe incasseren. Camacho trainde Benfica al eerder en wist toen de beker te winnen, alvorens hij naar Real Madrid vertrok. Fernando Chalana zal bij Benfica voorlopig de honneurs waarnemen.

Iraakse vrouw blaast zichzelf op

Icoon TerrorismeEen Iraakse vrouw heeft door zichzelf op te blazen een bloedige aanslag gepleegd op een lokale voorman in de onrustige provincie Diyala ten noorden van Bagdad. Daardoor vielen naast de dader vier doden in de plaats Kanan: sjeikh Ghadban al-Kharki, diens dochter en twee lijfwachten.

De vrouw verscheen vanmorgen  voor de woning van de sjeikh en blies zichzelf op toen die naar buiten kwam om te vragen wat zij wenste. In de laatste maanden zijn er verscheidene zelfmoordaanslagen door vrouwen gepleegd in Diyala.

Mr. Game & Watch schopt kont in Super Smash Bros. Brawl

Wie kent hem niet? Het platte silhouet mannetje Mr. Game & Watch. Heel lang geleden kwam hij voor in oer-simpele, maar o zo verslavende spelletjes. Misschien ben ik wel oud en ken je het niet. Misschien zou je er om lachen als je nu ziet hoe de spellen in elkaar zaten, maar meer hadden we toen nog niet. Nintendo heeft aan ons gedacht en Mr. Game & Watch ook weer in de nieuwe Super Smash Bros. gestopt. Ook in het nieuwste deel moet je hem eerst vrijspelen. Zie hier hoe hij te werk gaat.



Als we geen last krijgen van de problemen die we hier meldden dan kunnen we 6 juni gaan genieten van dit knok-festijn mui grande.

Yolanthe wist niks over schilderij en veiling

Icoon ShowbizzYolanthe Cabau van Kasbergen wist niks van een schilderij of een veiling. Dat zegt de actrice naar aanleiding van het bericht dat een schilderij met haar portret dit weekeinde niet werd verkocht tijdens een veiling van de Rotary in Zwijndrecht.

Kunstenaar Robert Doesburg was teleurgesteld dat niemand zijn doek wilde kopen en gaf de schuld min of meer aan Yolanthe omdat ze niet aanwezig was op de veiling. "Nu heb ik al die moeite voor niets gedaan", zei Doesburg gisteren. "Dat het doek niet is geveild kwam waarschijnlijk ook doordat Yolanthe niet aanwezig was, terwijl we daar wel op gerekend hadden, natuurlijk."

In het radioprogramma van Giel Beelen zei Yolanthe echter dat dit initiatief buiten haar en haar management om is gegaan. Ze ontkent dan ook te hebben toegezegd dat ze aanwezig zou zijn. Het doek, waarvan de opbrengst bedoeld was voor People's Trust Nederland, moest minimaal 3000 euro opbrengen, maar niemand bracht een bod uit.


Concert: Claw Boys Claw in Tivoli

Het was een druiligere avond, die van 7 maart jongstleden, de schemering was vervangen door de donkere avond en de straten van de Oude Gracht waren nat en glibberig. Richting de Utrechtse poptempel Tivoli stonden weerszijden van de straat bezaaid met fietsen. Portieken, relingen van hekken en parkeerplaatsen waren volgestouwd met tweewielers. Nu is dat eigenlijk altijd zo als er een redelijk populaire band speelt, maar nu waren ze anders. Legio fietsen bevatten namelijk een felgekleurd kinderzitje.

CD: Milow - Coming of Age

Na de vele airplay op de Nederlandse radio moet je bijna onder een steen hebben geleefd (of geen radio luisteren) om nog nooit van Milow gehoord te hebben. De 'oude' successingle 'You Don't Know' van zijn debuutalbum getuigde van een uitstekend staaltje singer-songwriterschap. Pakkend en toch vrij simpel, een akoestische gitaar en de stem van Jonathan Vandenbroeck zijn het enige wat het nummer draagt. Bij onze zuiderburen werd de single al nummer 1 van de Eindafrekening 2007, bereikte de derde plek in de Ultratop en het bijbehorende album The Bigger Picture is daar bijna goud. Ook in Nederland viel de Belg al in de prijzen. Nu ligt zijn tweede plaat in de winkel, Coming Of Age.

Mirror's Edge screens en artwork gaan naar binnen

Het mysterieuze spel Mirror's Edge heeft zich al laten zien door middel van een aantal indrukwekkende screenshots. Voor de rest is er nog niet veel bekend gemaakt, maar toch wordt deze titel scherp in de gaten gehouden. Op deze nieuwe screens en artworks is nu ook te zien dat de hoofdpersoon, genaamd Faith, zeker wel met wapens om kan gaan en dat je niet alleen van dak naar dak rent, maar ook binnenlocaties gaat bezoeken.



We hopen natuurlijk dat we snel dit moois in beweging kunnen zien of in ieder geval wat meer duidelijkheid krijgen over de hele gameplay en het verhaal. Tot die tijd moeten we ons zoet houden met deze eye-candy.

Boek: Paul Goeken - De Oversteek

SubheaderNog napuffend van het vorige avontuur, welke behoorlijke gevolgen had, krijgt het team van Alfonso Silva weer een nieuw probleem voorgeschoteld. In zogenaamde cayuco's, kleine open vissersbootjes, komen letterlijk duizenden Afrikaanse vluchtelingen via de Canarische Eilanden naar Europa. Alsof dat niet genoeg is staat er ook een nieuw syndicaat op. Etablissementen met een criminele basis worden in een rap tempo overgenomen. Iedere keer door een ielig crimineeltje, geflankeerd door schijnbaar onkwetsbare sterke Afrikanen. Alfonso wordt dringend verzocht om plaats te nemen in een Europees crisisteam dat zich buigt over het vluchtelingenprobleem. Carmen Marrero krijgt de taak om als plaatsvervanger van Alfonso de Nueve te leiden. Samen met haar team buigt ze zich over de dreiging die het nieuwe syndicaat lijkt te worden.

[upd] Lek in Groningse waterleiding gevonden

Icoon BinnenlandsDe stad Groningen en omgeving kampen sinds het begin van de nacht van zondag op maandag met problemen met de waterleiding. Doordat de druk niet goed is, komt er weinig tot geen water uit de kraan. Dat meldde het Waterbedrijf Groningen.

De oorzaak van het probleem is een breuk in de waterleiding die rond twaalf uur 's nachts is ontstaan. Waar de breuk zit is nog onbekend. Ongeveer 220.000 mensen zitten zonder water.

De drukklachten komen behalve in Groningen ook voor in Eelde, Eelderwolde, Paterswolde, Zuidwolde en Haren. Omdat er mogelijk grondwater in de leiding terecht is gekomen, adviseert het Waterbedrijf de mensen het water dat ze nog wel kunnen tappen, eerst twee minuten te koken.

Volgens een voorlichter van de ingestelde crisisdienst is het nog onbekend wanneer het probleem is verholpen, maar hij gaat er vanuit dat dit maandag gaat lukken.

De Groningse ziekenhuizen komen niet zonder water te zitten. Het Waterbedrijf levert tanks met water voor de patiënten. Wel heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen maatregelen getroffen.

Het ziekenhuis draait zondagdiensten, heeft alle poliklinische afspraken afgezegd, het operatiekamerprogramma opgeschort en medewerkers die niet dringend aanwezig hoeven te zijn, verzocht thuis te blijven. Ook leerlingen van scholen in Groningen en de omliggende dorpen krijgen het advies thuis te blijven.

De meldkamer van de politie wordt ondertussen plat gebeld. De crisisdienst zet alle zeilen bij om particulieren en instellingen, zoals verzorgingstehuizen, voor te lichten.

Om het lek op te sporen is onder andere een helikopter van de politie ingezet. Ook tientallen medewerkers van het Waterbedrijf struinen met kaarten de weilanden af. Zodra het lek is gevonden, duurt het volgens de zegsman nog een à twee uur voordat er weer water uit de kraan komt.

Update: 8:53 - Het lek is gevonden
Het gat in de transportleiding is gevonden. Het gaat om een breuk in de leiding bij industrieterrein Euvelgunne. Het werd rond half negen maandagochtend gevonden.

Oostenrijkse politici krijgen zoutzuur

Icoon Buitenlands In het noorden van Oostenrijk hebben 4 ambtenaren pakketjes met zoutzuur ontvangen. Afgelopen vrijdag moest één persoon in het ziekenhuis worden opgenomen na het openen van een pakketje.

Een 61-jarige politicus liep brandwonden op aan zijn handen, toen er zoutzuur uit het pakket kwam dat hij opende. De man is aan zijn brandwonden en ademhalingsmoeilijkheden behandeld in het ziekenhuis. De andere drie ambtenaren zijn er allen goed vanaf gekomen. Een van hen had al een pakket ontvangen, maar nog niet geopend en de andere twee pakketten zijn door de politie onderschept.

De Oostenrijkse politie houdt er rekening mee dat er nog meer pakketten met zuur worden verstuurd. Er is één persoon aangehouden, maar deze ontkent alle betrokkenheid.

Eerder dit jaar kreeg de burgemeester van de Oostenrijkse plaats Spitz-an-der-Donau chocolade toegestuurd. Hij werd ernstig ziek na het eten van deze lekkernij, omdat er gif in verwerkt zat.

'Waarschuwing' Franse kiezers voor Sarkozy

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zondag in de eerste verkiezingen sinds hij zeven maanden geleden zijn ambt aanvaardde een blauw oog opgelopen. De socialistische oppositie behield in de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen de twee grootste steden Parijs en Lyon en kreeg ook uitzicht op de herovering van enkele belangrijke andere steden. Maar de kandidaten van de conservatieve UMP van Sarkozy deden het aanzienlijk beter dan vooraf op grond van de peilingen werd verwacht.

Een peiling van het bureau CSA onder de kiezers gaf aan dat 47,5 procent links ging stemmen, tegen 40 procent voor de conservatieven. Voorzitter François Hollande van de PS sprak van een 'waarschuwing' aan het adres van de president en de regering. Een op de drie kiezers gebruikte de stembusgang volgens het onderzoeksbureau Ipsos om ongenoegen over de president uit te spreken.

"De resultaten zijn niet gunstig", gaf UMP-leider Patrick Devedjian toe. In de meeste gevallen valt de beslissing pas volgende week in de tweede stemronde.

De in populariteit gekelderde Sarkozy, die zelf het landelijk belang van de lokale verkiezingen benadrukte, zegt dat hij zijn voorgenomen hervormingen ongeacht het resultaat zal doorzetten. Omdat hij nu weinig geliefd meer is hadden veel UMP-kandidaten zijn steun in hun campagnes afgeslagen. Talrijke burgermeesterskandidaten zagen er zelfs van af het partijembleem te gebruiken.

Volgens het instituut Ipsos/Dell gaan PS-kandidaten in nu nog door rechts bestuurde steden als Straatsburg, Reims, Caen en Rouen als duidelijke favorieten de tweede ronde in. In Parijs zegevierde de socialistische burgemeester Bertrand Delanoë. In Marseille kan UMP-vicevoorzitter Jean-Claude Gaudin nog hopen op behoud van het burgemeesterschap. In Bordeaux werd de conservatieve ex-premier Alain Juppé al in de eerste ronde met een absolute meerderheid herkozen, waardoor zijn terugkeer in de landelijke politiek nabij lijkt te zijn.

De socialisten hopen komende zondag dertig tot vijftig steden die zeven jaar geleden verloren gingen te heroveren en zo een tegenwicht te kunnen vormen voor de regering in Parijs. Zij beheersen nu 170 van de 403 steden met meer dan twintigduizend inwoners.

De gemeenteraadsverkiezingen vormden ook een test voor 22 van de 33 ministers en staatssecretarissen die in de race waren voor een burgemeesterspost of raadszetel. Minister van onderwijs Xavier Darcos moet na de eerste ronde in de stad Périgeux een achterstand zien in te lopen op een tegenstander van de PS. Minister van justitie Rachida Dati kwam in het 7e arrondissement in Parijs net tekort voor de absolute meerderheid en moet volgende week op herhaling. Minister van defensie Hervé Morin werd in Epaignes met 87 procent herkozen.

Super Smash Bros. Brawl werkt niet op alle Wii's

Volgens verscheidene bronnen hebben enkele Wii spelers problemen met Super Smash Bros. Brawl, hij werkt namelijk niet op alle machines.
Het is blijkbaar zo erg dat Nintendo een extra hulp pagina heeft opgesteld, zodat spelers met dit probleem hun consoles kunnen opsturen om ze schoon te laten maken.


"Super Smash Bros. Brawl utilizes a double-layer disc which has a large memory capacity. A very small percentage of Wii consoles may have trouble consistently reading data off this large capacity disc if there is some contamination on the lens of the disc drive. Nintendo has specialized cleaning equipment that can resolve this problem. (Please do NOT attempt to clean the lens yourself, as you may damage the system.)"

Verdere informatie van de FAQ:

"How can I get this fixed and how long will it take?"
If you are experiencing disc read errors, please utilize the form below to request a repair order. Nintendo is upgrading inbound and outbound shipping to expedite the total repair process. Specific repair times will be provided as you fill out the repair form below. There is no cost for the repair or shipping. Please note: returning the game to the retail store will not solve the problem. So we encourage users who are experiencing issues with playing Super Smash Bros. Brawl to utilize this repair order process.

"What if I have Virtual Console games or other stored data on my Wii console?"
Due to the nature of this particular issue, you should not lose any of your stored data. In some rare cases you may have to re-download your Virtual Console games from the Wii Shop Channel, but there is no cost to doing so.



...niet schoonmaken...

'08: 1 januari, 01:00 / 06:20

De vriend waar mijn ex mee heulde, was een uiterst lelijke jongen die ze slechts gebruikte om haar vele vrije tijd mee door te komen. Hij zat wat dat betreft in hetzelfde schuitje als ik: geen kans meer. Bij haar huis aangekomen excuseerde ik me voor het feit dat ik mezelf verkeerd had voorgesteld. Hij zei dat hij het wel begreep. Al snel zaten we binnen op de bank naar de veel te grote plasma-tv te kijken. Er kwam nog een vriend van haar binnen, Mark, waar ik altijd argwaan voor heb gekoesterd. Ze wilde me net iets te vaak bij hem GameCube'en en destijds vertrouwde ik haar ook al voor geen meter. Hij was hysterisch vrolijk en opgewekt en nestelde zich -natuurlijk- dicht tegen mijn ex aan op de bank.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.