Piquet jr. niet gespannen voor debuut

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Komend weekend gaat de Formule 1 beginnen aan seizoen 2008. Nelsinho Piquet jr. zal in Melbourne zijn debuut maken, en verwacht dat hij meteen om de punten mee kan doen.

"Ik denk dat ik erg competitief kan zijn en zou graag punten scoren in mijn eerste race, hoewel ik me realiseer dat ik alles stap voor stap zal moeten doen. De afgelopen weken zijn we erg druk geweest", zei Piquet jr. "Ik heb gewerkt aan de auto en aan de voorbereidingen op mijn eerste race. Door al het testwerk voel ik me nog niet echt een racecoureur, maar ik denk dat dat gevoel verandert zodra ik op het circuit arriveer en daar met mijn ingenieurs aan de slag ga," aldus de jonge Braziliaan met een Nederlandse moeder.

"Melbourne is een nieuw circuit voor me. Ik hoop dat ik deze baan snel onder de knie krijg. Ik heb alles gedaan om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op deze race, maar de voorbereiding begint pas echt als je je eerste ronden rijdt over het circuit. Pas dan krijg je een goed idee van de eigenschappen van het circuit, hoe je de kerbstones moet gebruiken en welke lijnen je het beste kunt rijden."

Renault heeft voor Piquet jr. gekozen als teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.