Poorten Land van Ooit nu echt gesloten

Icoon BinnenlandsHet Land van Ooit heeft zijn poorten officieel gesloten. De kijkdagen van afgelopen weekeinde hebben meer dan achtduizend bezoekers getrokken. De meeste bezoekers leken volgens organisator Troostwijk Veilingen te komen voor het bezichtigen van de kostuums van het Brabantse themapark die onder de hamer gaan.

Tot en met dinsdag 17.00 uur kan via de online veiling nog geboden worden op 3500 veilingstukken. Daarop waren maandag bijna vijftienduizend biedingen gedaan. Het hoogste bod was 12.750 euro voor een houten ridderfort, meldt Troostwijk.

De opbrengst van de veiling gaat naar de schuldeisers, waaronder de Belastingdienst. Een woordvoerder van Troostwijk wil nog niet speculeren over hoeveel de veiling oplevert.

Zaterdag trok het park meer dan drieduizend bezoekers. Zondag kwamen vijfduizend mensen afscheid nemen van het park in Drunen, dat officieel werd gesloten met het spelen van het Ooitse volkslied.

Het Land van Ooit opende in 1989 zijn poorten. In 2006 ging het park al een keer failliet, maar toen kende het een doorstart. Door een tekort aan bezoekers bleek het echter niet mogelijk om het park open te houden. Op 22 november vorig jaar werd het Land van Ooit failliet verklaard. Het terrein is enkele weken geleden overgenomen door de gemeente Heusden, waaronder Drunen valt.