Veel verrassingen in FA Cup

De FA Cup van dit seizoen is er één met veel verrassingen. Slechts één club uit de hoogste divisie heeft de halve finales bereikt: Portsmouth.

Portsmouth was verrassenderwijs te sterk voor Manchester United, terwijl Barnsley na Liverpool ook Chelsea aan de zegekar bond. West Bromwich Albion, net als Barnsley uit het Championship, voegde zich bij het laatste kwartet door Bristol Rovers met 5-1 de baas te zijn. Ook het Cardiff City van Glenn Loovens en Jimmy Floyd Hasselbaink mag zich halve finalist noemen. Uit bij Middlesbrough werd er met 0-2 gewonnen.

Het is voor het eerst sinds 1991 dat geen club uit de top vier (Arsenal, Man Utd, Chelsea of Liverpool) in de halve finales zit. In 1908 kwam het voor het laatst voor dat er drie clubs in de halve finales belandden die niet uitkwamen in de hoogste divisie. Barnsley en Portsmouth hebben een grote kans om hun debuut in 'Europa' te maken volgend seizoen, nu de grote jongens zijn uitgeschakeld. West Brom en Cardiff speelden respectievelijk in 1981 en 1993 voor het laatst Europees voetbal.

Update:

De loting heeft de volgende halve finales opgeleverd:

Barnsley - Cardiff City
West Bromwich Albion - Portsmouth

Zowel de halve finales als de finale worden afgewerkt in het Wembley stadion.

Submitter:  Bron: FOK!sport