Peter Molyneux blaast Project Dimitri nieuw leven in

Synyster84
Gamedesigner Peter Molyneux staat bekend om zijn uitspraken. De man heeft altijd de grootste plannen en belooft van alles, maar lost altijd maar een deel van deze beloftes in. Meestal is de techniek van nu de schuldige, die zouden hem teveel beperken. In 1999 begon het werk aan Project Dimitri, geen game maar een systeem voor AI. Molyneux is altijd geobserdeerd geweest over AI, het moest realistischer, echter.

Na jaren stilte rond Dimitri heeft Molyneux bekend gemaakt een doorbraak te hebben gemaakt in dit project. Deze stilte had te maken met het feit dat het een groot experiment was en er niks vatbaars was om te tonen. Zes maanden terug kwam echter de doorbraak. Naar het schijnt was het zo geweldig dat ze meteen werk ervan maakten om een hele game rond deze technologie te bouwen.



Peter Molyneux' Lionhead Studios

Molyneux durft zelfs een uitspraak te maken waarin hij claimt dat dit spel zo revolutionair gaat worden, dat het op de voorpagina van elk natuur en wetenschapsblad zal komen te staan.

Microsoft heeft Molyneux geopperd nog niets over zijn ontdekking te zeggen en daar houdt hij zich ook redelijk aan. Meer dan dit is nog niet bekend, maar we weten wel dat Peter graag dingen verteld die nog geheim moeten blijven.