FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 augustus 2007

Boze boer valt politie aan met tractor

Icoon OpmerkelijkEen boze Duitse boer was woedend op de politie omdat die zijn tractor in beslag wilde nemen. Daarom nam hij het heft in eigen handen en vernielde met de tractor drie politieauto's. De boer wist zeven uur lang uit handen van de politie blijven door met de trekker het bos in te rijden. Dat maakte de Duitse politie bekend.

De politie zette de 53-jarige akkerbouwer aan de kant omdat hij ondanks meerdere waarschuwingen zonder rijbewijs achter het stuur bleef zitten. Agenten riepen de hulp van drie surveillancewagens in omdat de boer uit zijn trekker weigerde te stappen. De akkerbouwer weigerde en ramde de auto's met zijn trekker. Daarbij maakte hij gebruik van zijn giersproeier en hydraulische vork. De agenten konden op tijd ontkomen aan de woedende boer. De akkerbouwer werd in de kraag gevat op zijn boerderij in Lauterbach.

Kerk kijkt kunst af van de Islam

Icoon OnderwijsIn Frankrijk heeft men een alternatieve manier gevonden om een poging te doen om wat meer mensen naar de kerk te krijgen: de pastoors en priesters gaan in de ‘leer’ bij een ander gebedshuis, namelijk de moskee. Door middel van cursussen en door bij elkaar te zitten en te praten over het geloof hoopt men dat er angst en vooroordelen wegvallen, aan beide kanten.

Geestelijken die hieraan meedoen krijgen een cursus van een week die meer inzicht moet geven over wat de Islam nu eigenlijk inhoudt, de geschiedenis ervan, en andere spirituele, sociale en culturele aspecten. Steeds vaker zijn er ‘gemixte’ koppels en de Kerk wil weten hoe ze daar het beste mee kunnen omgaan, zodat zij deze mensen ook bij hun parochie kunnen betrekken.

Meer dan 40 priesters en pastoors hebben dit jaar de cursus al gedaan, tegenover 28 vorig jaar. De vraag groeit dus. De meeste bisdommen hebben vandaag de dag een afgevaardigde die meer weet over de Islam. “Tot voor kort was de Kerk er voornamelijk op uit om broederlijk met immigranten en hun geloof om te gaan. Nu hebben we een opleiding nodig om dieptegang in de theologische dialoog te behouden,” aldus priester Max de Guibert.

Vermiste naaktzwemmer verstopt zich

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een vermiste naaktzwemmer uit het Amerikaanse Brooklyn is na een zoekactie van zeven uur teruggevonden. De 37-jarige blootrecreant had zich verstopt onder een pier, omdat hij te beschaamd was hulp te vragen.

Neal Mallo was zaterdagavond bloot gaan zwemmen. Zijn kleren had hij bij een vriendin laten liggen op het strand. Toen hij na een half uur nog niet terug was werd de vrouw ongerust. Ze nam Neals kledij mee en verwittigde het alarmnummer. De hulpdiensten hadden twee boten en een helikopter ingezet. Om 5.30 uur werd de naaktzwemmer gevonden onder de pier.

Avril Lavigne stript graag dronken

Icoon ShowbizzAvril Lavigne is gek op strippen. De 22-jarige rockster geeft openlijk toe dat ze graag stript na een paar glazen alcohol te hebben genuttigd.

"Ik sta er om bekend dat ik altijd naakt rondloop wanneer ik dronken ben", onthult Avril. De Canadese rockchick houdt erg van alcohol. "Ik vind het heel leuk om te drinken en feest te vieren. Ik word dan wild en kom soms in de problemen. Zo heeft iemand een keer de politie gebeld omdat ik zo hard gilde."


Avril stript graag wanneer ze dronken is

F1 teams akkoord met inhaalplan

De Formule 1 teams zijn akkoord gegaan met aanpassingen die in de toekomst het inhalen moeten bevorderen.

Een speciale werkgroep met de naam Overtaking Work Group moet gaan zorgen voor een nieuw te ontwerpen diffuser. Op dit moment zorgt de diffuser voor te veel negatieve luchtstroom, wat slipstreamen bijna onmogelijk maakt. De nieuwe diffuser moet vanaf 2009 toegepast gaan worden.

Verder doet de werkgroep ook onderzoek naar de invloed van de achtervleugel op de luchtstromingen achter de wagen. Verder wordt bekeken of het zin heeft om overbodige winglets, flaps, chimneys en barge boards te verbieden. Dit zou dan vanaf 2010 in moeten gaan.

Met engelen pratende prinses onder vuur

Icoon KoningshuisDe Noorse prinses Martha Louise ligt onder vuur. De Noorse krant Bergens Tidende heeft de prinses opgeroepen haar koninklijke titel op te geven omdat ze beweert te praten met engelen. De 35-jarige Martha is vierde in lijn van troonopvolging.

Ze heeft heel wat kritiek van de media over zich heen gekregen sinds ze betrokken blijkt bij een alternatieve privéschool die mensen leert met engelen te praten. Naast engelen beweert Martha Louise ook nog met paarden te kunnen praten. Koningshuiskenners vinden dat leden van het koninklijk huis zich niet moeten inlaten met spirituele zaken. Ook wordt betwijfeld of Martha Louise geestelijk alles wel op een rijtje heeft.

Martha Louise schreef op internet dat ze via de school heeft geleerd te communiceren met engelen en paarden. In een televisie-interview lichtte ze toe hoe hoe ze met de engelen communiceert. De onrust in de media vergelijkt ze met een heksenjacht. "Een paar honderd jaar geleden hadden ze me op de brandstapel gegooid." Martha Louise is de dochter van koning Harald V en koningin Sonja. Ze is een oudere zus van kroonprins Haakon. Vijf jaar geleden trouwde ze met een Noorse schrijver.


Heeft Martha Louise het nog wel op een rijtje?

Okken aangewezen voor WK atletiek

Arnoud Okken is door de Atletiekunie aangewezen om tijden de wereldkampioenschappen atletiek in Osaka op de 800m uit te komen.

Bram Som kan alleen nog meedoen als hij komende zaterdag met een goede tijd laat zien vormprogressie te boeken. Zonder Som zal de Nederlandse afvaardiging op het WK bestaan uit zes mannen en drie vrouwen. Topsportcoördinator van de atletiekbond Peter Verlooy; ”De Atletiekunie vaardigt een kleine maar kwalitatief hoogwaardige ploeg af naar de WK in Osaka. Uniek is de luxepositie die we met de meerkampvrouwen momenteel in Nederland hebben. Vier vrouwen hebben zich voor de zevenkamp gekandideerd, de drie met de meeste punten sturen we.”

De selectie bestaat uit:
Karin Ruckstuhl - Zevenkamp
Yvonne Wisse - Zevenkamp
Jolanda Keizer - Zevenkamp
Eugène Martineau -Tienkamp
Rutger Smith - Kogelstoten en Discuswerpen
Erik Cadée - Discuswerpen
Guus Hoogmoed - 100 en 200 meter
Gregory Sedoc - 110 meter horden
Arnoud Okken - 800 meter

Bisschop: Noem God voortaan maar Allah

Icoon BinnenlandsBisschop Muskens van Breda heeft vanavond in het tv-programma Netwerk gezegd dat hij het prima zou vinden om God voortaan Allah te noemen: "Allah is op zich een heel mooi woord voor God. Waarom zouden we niet allemaal samen zeggen: 'We noemen God voortaan Allah?' "

De bisschop baseert zijn idee op zijn ervaringen in Indonesië. In dat land wordt God zowel door moslims als door christenen Allah genoemd. Wat Muskens betreft zou het geen probleem zijn om dat hier voortaan ook te doen. Muskens: "Het kan God wat schelen hoe wij hem noemen. Daar staat hij boven. Dat zijn onze problemen. Wij zijn allemaal bezorgd dat God dat erg zou vinden. Dat God dat blasfemie zou vinden. Helemaal niet. Wij hebben dat uitgevonden om ruzie over te maken."

In feite is Allah niet anders dan de Arabische vertaling voor God. Muskens realiseert zich echter dat invoering van de naam Allah in de katholieke kerk niet op korte termijn zal plaatsvinden. "Dit klinkt natuurlijk gek. Dat krijg ik nooit klaar. Maar over honderd of tweehonderd jaar moet ik het nog maar eens zien."

De met gezondheidsproblemen kampende Muskens vroeg paus Benedictus XVI onlangs om hem ontslag te verlenen als bisschop van Breda. De 71-jarige Muskens sluit zich aan bij de Pauluscommuniteit van de benedictijnen in Teteringen. Als de paus het ontslag van Muskens aanvaardt, wordt Hans van den Hende bisschop van Breda.


"Allah of God, wat maakt het uit?"

Opruiming wespennest leidt tot brand

Een man uit Leeuwarden heeft net als iedereen een hekel aan wespen. Zijn ergernis was dan ook groot toen hij een wespennest in zijn huis ontdekte.

Gewapend met een gasbrander probeerde hij de beestjes te verbranden. Helaas voor de man vatte ook het isolatiemateriaal in zijn woning vlam.

Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse. De spuitgasten hadden snel het vuur onder controle, zodat de schade beperkt bleef.

Een deel van de gevel moest worden verwijderd. Van wespen zal de man voorlopig geen last hebben.

Vijf doden na val uit reuzenrad

Icoon Buitenlands In de Zuid-Koreaanse stad Bussan zijn vijf familieleden om het leven gekomen door een ongeluk met een reuzenrad. De slachtoffers vielen van twintig meter hoogte doordat het deurtje van hun gondel was opengesprongen. Door een technisch probleem raakte de gondel van het 66 meter hoge rad een andere gondel, zo meldt de politie.

De slachtoffers zijn vier vrouwen en een 6-jarige jongen. Enkele passagiers raakten gewond. Het rad is één van de topattracties van het reizende pretpark World Carnival, dat door Azië trekt.

Van der Vaart wil naar Valencia

Rafael van der Vaart baalt ervan dat hij van zijn club Hamburger SV niet naar Valencia mag vertrekken. Eerder vandaag wees de Duitse club een bod van veertien miljoen euro van de Spanjaarden van de hand.

"Ik wil absoluut weg, Valencia is mijn droom. Als ik in Hamburg moet blijven, zal dat pijnlijk zijn", liet Van der Vaart in een reactie weten. Maandag liet Dietmar Beiersdorf, technisch directeur van Hamburger SV, al weten dat een potentieel vertrek van Van der Vaart geen doorgang zal vinden.

"We hebben Valencia laten weten dat we Rafael niet zullen verkopen. En dat hebben we hem in een persoonlijk onderhoud ook gezegd. Hij heeft een belangrijke rol in onze plannen. Daar kan de aanbieding van Valencia niets aan veranderen. Hoeveel geld ze bieden, is niet belangrijk. We hebben steeds gezegd dat we Rafael van der Vaart op dit moment niet zullen verkopen", aldus Beiersdorf.

Van der Vaart is sinds 2005 actief voor de Duitse club. In die periode groeide de Nederlander uit tot aanvoerder van de Duitsers. Bovendien is hij een van de smaakmakers bij de Noord-Duitse club.

PSV wil tweetal behouden

PSV gaat niet akkoord met een vertrek van Ibrahim Afellay en/of Ismail Aissati. Beide spelers worden sinds het vertrek van Wesley Sneijder bij Ajax in verband gebracht met de Amsterdammers.

Algemeen directeur Jan Reker stelt dat Ajax zich niet hoeft te melden voor de twee. "We werken absoluut niet mee aan de verkoop van deze spelers," aldus Reker maandag. De Amsterdammers hebben tot op heden geen contact opgenomen met de Eindhovenaren over een eventuele transfer.

Damesbadkledingdief op camping Callantsoog

In het Noord-Hollandse Callantsoog heerst verzamelwoede. De onbekende verzamelaar spaart zoveel mogelijk gedragen badkleding van vrouwen. De afgelopen dagen zijn namelijk al meerdere badpakken en bikini's spoorloos verdwenen op camping Tempelhof. Dat heeft de eigenaar van de camping vandaag bekendgemaakt.

Een woordvoerder van de politie zei dat in elk geval vier aangiftes van vermiste badkleding zijn binnengekomen. Twaalf dagen geleden werd de eerste bikini gestolen. "Dat zette zich door tot afgelopen zaterdag. Iedere nacht verdwenen bikini's en badpakken", aldus de eigenaar.

Bij de camping hebben zich al achttien slachtoffers van de badpakfetisjist gemeld. "Maar niet iedereen heeft een diefstal gemeld, dus mogelijk zijn het er in totaal wel dertig." Een aantal badpakken en bikini's is de afgelopen week op een wastafel teruggevonden.

Tien (Talpa) gaat vrijdag op zwart

Icoon Media nieuwsDe Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname van Tien/Talpa door RTL Nederland maandag goedgekeurd. De NMa ziet geen gevaar voor een te sterke machtspositie in de markt voor de RTL Groep. John de Mol startte zijn zender twee jaar geleden met veel bombarie. Vanaf dat moment ging het al snel bergafwaarts.

De zender van De Mol gaat vrijdag al op zwart. Albert Verlinde zal vanaf het Gouden Kooi-landgoed met diverse Talpa-presentatoren, waaronder Jack Spijkerman en Bridget Maasland, terugblikken op de afgelopen jaren. Het wordt echter geen show waarin lang getreurd gaat worden. De meeste Talpa-sterren hebben inmiddels onderdak gevonden bij RTL. Deze laatste show is vrijdag om 20.30 uur te zien op Talpa.


Dido en Nathalie (foto: Erwin de Leeuw)
Niks kon Talpa redden, ook vlaworstelen in het Big Brother-huis niet.(foto: Erwin de Leeuw)

Rijplaten van duizenden kilo's gestolen

Icoon OpmerkelijkOnbekenden hebben afgelopen vrijdag en maandagochtend 25 loodzware rijplaten gestolen. Dat gebeurde aan de Keihoogteweg in het Zeeuwse Wissenkerke.

Een rijplaat is zes bij twee meter en weegt tussen de 1.300 en 1.500 kilogram. Voordat de ijzeren platen weg zijn gehaald zijn eerst drie pallets van 2,5 ton per stuk verplaatst. Volgens de politie is het de onverlaten te doen geweest om de opbrengst van de rijplaten.

Met dank aan mark17 voor de submit.

Medewerkers McDonalds rossen klanten af

Icoon OpmerkelijkMedewerkers van de McDonalds in het Utrechtse Maarssen hebben gisteren gevochten met klanten. Een 18-jarige man uit Mijdrecht en een 20-jarige man uit Abcoude hadden eten besteld bij de McDrive.

Bij het afrekenen noemde de kassamedewerker een hoger bedrag dan op het beeldscherm stond. De Mijdrechter zei er wat van waardoor een woordenwisseling ontstond tussen hem en de medewerker. De McDonaldsman wond zich zo op dat hij hij met een collega op de klanten afliep.

Samen sloegen ze de Mijdrechter in elkaar. Toen diens twintigjarige vriend hem te hulp kwam moest ook hij enkele klappen incasseren. De medewerkers van de fastfoodketen zijn aangehouden. De Mijdrechter raakte gewond aan zijn hoofd en been. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachten hebben een proces-verbaal gekregen.

Met dank aan NoNaMe85 voor de submit.

Krajicek onderuit in Toronto

Michaëlla Krajicek is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Canadese Toronto uitgeschakeld. De achttienjarige Nederlandse ging met 5-7 en 6-7 onderuit tegen Shahar Peer.

Krajicek wist in de eerste set nog uit te lopen naar een 3-0 voorsprong en gaf de als elfde geplaatste Israëlische goed partij. De eerste service van de Nederlandse liet haar echter te vaak in de steek, waardoor ze de wedstrijd verloor.

Verbod op databank criminele Antillianen

Icoon JustitieEr komt geen aparte databank met informatie over criminele Antillianen. De rechtbank heeft het justitie verboden. Met de databank zouden criminele Antillianen beter in het oog kunnen worden gehouden.

Gemeenten zouden makkelijker informatie kunnen uitwisselen met de databank. De rechtszaak was aangespannen door het Overlegorgaan Caribische Nederlanders. Bij lokale proeven bleek het verzamelen van de gegevens van criminele Antillianen en Arubanen een succes. De jongeren zijn mobiel en schrijven zich meestal nergens in.

Het overlegorgaan noemt het gegevensbestand een rassendatabank. De rechter was het daarmee eens. De maatregel zou bovendien te zwaar zijn voor het doel, namelijk de bestrijding van de hoge criminaliteit in deze groep. In Rotterdam-Rijnmond bleek het verzamelen van individuele gegevens een succes. Antillianen zijn daar verantwoordelijk voor acht procent van alle geweldsdelicten.

Door de individuele aanpak halveerde het aantal schietpartijen. Aangemoedigd door het succes wilden 21 gemeentes een landelijke databank voor Antilliaanse risicojongeren opzetten. Toenmalig minister Verdonk van Integratie werkte die vraag verder uit. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaf toestemming voor de proef, maar de rechter verbiedt het nu.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

BioShock demo op hard-mode spelen

De demo van BioShock is sinds vandaag te downloaden op Xbox Live Marketplace maar de demo bevat vooralsnog geen hard-mode. Dit is echter te veranderen met een glitch.

Om de hard-mode namelijk te spelen dien je naar de profiel settings te gaan (dashboard) waar je dan bij de 'default game settings' een moeilijkheidsgraad kan selecteren, waaronder dus ook de hard-mode. Daarna is het enkel de zaak om de BioShock demo te starten en op 'A' te drukken. Let wel: niet de cursor bewegen, dan valt de optie hard-mode weer weg. Succes!



Barbosa weer de sterkste in Portugal

Cândido Barbosa heeft zijn sprintheerschappij in de Ronde van Portugal vandaag hersteld. Na zijn nederlaag tegen Paride Grillo gisteren won de Portugees vandaag de achtste etappe. Die ging over 157 kilometer van Aveiro naar São João da Madeira.

Afgelopen week won Barbosa al de derde, de vierde en de vijfde etappe in Portugal. Sinds 2000 heeft de Portugese kampioen al zeventien etappes in de wielerronde van zijn land gewonnen.

Barbosa gaat ook nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement.

Greene terug op het trainingsveld

Serginho Greene is, na maanden van afwezigheid, weer begonnen met trainen. De verdediger van Feyenoord stond lange tijd aan de kant met een zware blessure aan zijn knie. Deze kwetsuur liep hij afgelopen maart, tijdens de wedstrijd tegen AZ, op en kwam daarna niet meer in actie.

Greene zal voorlopig nog individueel trainen. De medische staf van de Rotterdammers verwacht dat de verdediger zich volgende week weer bij de selectie zal voegen. Ook Tim Vincken en Andwélé Slory zijn naar hun rentree toe aan het werken, maar ook zij trainden maandag nog apart.

Het is nog niet duidelijk of Vincken en Slory komend weekend, tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, inzetbaar zijn. Het is in ieder geval zeker dat trainer Bert van Marwijk niet kan beschikken over Jacob Lensky. De Canadese speler heeft een enkelblessure en heeft het advies gekregen om een aantal weken rust te houden.

Vink en Braamhaar kandidaat voor EK 2008

Pieter Vink en Eric Braamhaar zijn door de UEFA geselecteerd om als scheidsrechter actief te zijn op het EK 2008 dat in Oostenrijk en Zwitserland wordt gespeeld. Uiteindelijk zal maar één van beide scheidsrechters daadwerkelijk de fluit ter hand nemen. In totaal selecteerde de UEFA 24 scheidsrechters waarvan de helft nog afvalt.

Braamhaar en Vink zullen niet allebei worden uitgekozen. "Zo zijn de regels. In principe is Eric de eerste man. Maar we zullen moeten afwachten tot december voordat de UEFA duidelijkheid geeft. Het belangrijkste is dat er weer een Nederlandse scheidsrechter actief is op een groot toernooi," zo liet Vink weten op de jaarlijkse scheidsrechtersdag in Zeist.

Eric Braamhaar hoopt dat hij door de UEFA wordt geselecteerd. "Ik heb nog geen vakantie geboekt. Maar ik hoop dat ik een reis kan boeken naar Oostenrijk en Zwitserland." De UEFA zal in december bekend maken welke scheidsrechter Nederland zal vertegenwoordigen. In totaal zullen twaalf arbiters actief zijn op het EK.

Scheidsrechters pakken agressieve coach aan

Voetbalcoaches moeten strenger worden aangepakt als ze zich gaan bemoeien met arbitraire beslissingen. Dat vindt de scheidsrechterscommissie van de KNVB.

Tijdens een presentatie over de arbitrage in het nieuwe seizoen pleitte Jaap Uilenberg, scheidsrechtersbaas van de KNVB, voor een hardere aanpak van agressieve coaches. "We willen de trainers langs de kant graag hun werk laten doen", legt Uilenberg uit. "Maar op excessen zoals we die vorig seizoen hebben gezien, zitten we absoluut niet te wachten. Meneer Atteveld die bij Roda JC in bedwang moet worden gehouden en meneer Huistra die bij Vitesse een speler van de tegenpartij een duw geeft. Zo horen coaches zich niet te gedragen. Dat gaan we aanpakken".

Concreet zal dit betekenen dat coaches, die het veld instappen na een arbitraire beslissing, direct naar de tribune worden verwezen.

Medunjanin mogelijk naar Ajax

Er is een kans dat Haris Medunjanin volgend seizoen bij Ajax speelt. De speler staat nu nog onder contract bij AZ, maar zou de vervanger moeten worden van Wesley Sneijder. De jonge middenvelder komt volgend seizoen namelijk uit voor Real Madrid.

Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, liet eerder vandaag al weten dat de club nog minimaal twee nieuwe spelers aan de selectie toe wil voegen. Nu het benodigde geld binnen is, willen de Amsterdammers de daad bij het woord voegen en de verse krachten snel aantrekken. Voor Sneijder ontving de club van trainer Henk ten Cate namelijk 27 miljoen euro.

Inmiddels is bekend geworden dat Medunjanin en AZ mee willen werken aan een eventuele transfer. Het is nog niet bekend hoeveel de speler van de Alkmaarders moet gaan kosten.

Timmer eerste keeper Feyenoord

Henk Timmer begint het seizoen bij Feyenoord als eerste keeper. De 35-jarige sluitpost was daar niet zeker van omdat Sherif Ekramy nadrukkelijk aan de deur klopt. Feyenoord-coach Bert van Marwijk heeft vandaag de knoop echter doorgehakt.

"Ik heb dit met Henk en Sherif besproken en zij kennen mijn beweegredenen. Daar wil ik het graag bij laten", aldus Van Marwijk.

In de zomer van 2006 verruilde Timmer AZ voor Feyenoord. Bij de stadionclub speelde hij vorig seizoen 32 Eredivisiewedstrijden. Soms blonk hij uit, maar er was ook kritiek.

FOK!radio: Een jaar na de moderatorstaking

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het afgelopen jaar gebeurde er weer van alles in FOK!radio. In de maand augustus kijken we daar in een speciale zomereditie op terug! Vanavond deel 2, live vanaf 20:00 uur!

Op het FOK!forum worden vele topics gepost, maar eens in de zoveel tijd is er een topic dat het hele forum op zijn kop zet.
Precies een jaar geleden werd er een topic aangemaakt over een aantal lieve katjes en een opblaasbadje in het subforum Flora en Fauna. Het topic ontketende een rel. Na deze rel besloten de twee moderators van Flora en Fauna om op te stappen en het protest van een 16 collega moderators dat hier op volgde deed nogal wat stof opwaaien.
De moderators besloten in staking te gaan omdat ze het niet eens waren met het beleid van FOK! Vanavond blikken we terug op deze roerige periode op het FOK!forum.

We zijn ook benieuwd wat jij de leukste momenten vond van het afgelopen jaar. Laat het ons weten op radio@fok.nl. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Top of Flop: Ik heb schijt

De Top of Flop van vorige week wist jullie niet echt te boeien. Buttons van Sia was een flop,  dus. Karstman wist jullie mening het beste te verwoorden: "Vind deze mevrouw een beetje raar. Hoewel het liedje best aardig is toch maar een flopje."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Appa, een buitengewoon getalenteerde Amsterdamse rapper van Marokkaanse afkomst. Rachid el Ghazoui, zoals Appa officieel heet, kwam afgelopen vrijdag in het nieuws door zijn wilde uitspraken over Geert Wilders in dagblad De Pers. In zijn laatste clip "Ik heb schijt" rapt hij samen met Sjaak, collega MC en ook van Marokkaanse afkomst.

Cunego wint vierde etappe in Duitsland

De vierde etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door de Italiaan Damiano Cunego. Na 183,3 kilometer koersen versloeg de renner van Lampre zijn medevluchters Davide Rebellin (Gerolsteiner) en David Lopez (Caisse d'Epargne) in de sprint.

Gisteren reed Niki Terpstra lang vooraan, vandaag was een andere Nederlander die lange tijd vooraan reed. Piet Rooijakkers wist met de Pool Mariusz Wertecki uit het peloton te ontsnappen. Het duo hield lang stand, maar op twintig kilometer van de streep werden ze bijgehaald.

Tijdens de beklimming van de Rietbergpass bleken Cunego, Rebellin, Lopez, Rigoberto Uran, Levi Leipheime en de Nederlander Robert Gesink de sterkste. Gesink moest vervolgens in de afdaling afhaken. Uran, die als eerste de top had bereikt, was toen al zwaar ten val gekomen. De Colombiaan miste een bocht, kwam in een beek terecht, en heeft waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen opgelopen.

In Sonthofen was Cunego te rap voor Rebellin en Lopez, die veel te vroeg de sprint aantrok. De Duitser Jens Voigt blijft in het bezit van de leiderstrui. Niki Terpstra mag morgen wederom in de bergtrui starten.

HSV wijst bod op van der Vaart af

Hamburger SV heeft het bod van Valencia op Rafael van der Vaart afgewezen. Dat meldt de Duitse club vanmiddag op haar website.

Het bod was naar verluidt veertien miljoen euro, maar over het exacte bod wil HSV niets kwijt. Volgens directeur Dietmar Beiersdorfer wees HSV het bod van de Spaanse club resoluut van de hand. "En dat hebben we Rafael in een persoonlijk onderhoud ook laten weten. Hij is een belangrijk onderdeel van onze plannen. Daar verandert het bod van Valencia niets aan".

Tropische omgevingen in Sega Rally

Sega besloot dat het met de matige zomers in Europa wel eens tijd werd voor wat vakantiegevoel, dus komen ze volgende maand met Sega Rally. Een racegame waarbij je door tropische jungles, parelblauwe zeeën en eeuwenoude ruïnes kunt rijden. Je zult door de modderige jungles en over de witte stranden scheuren in je strijd om de eerste plek.

Sega Rally wordt in september verwacht voor PS3, PSP, PC en Xbox 360.








Ajax wil nog minimaal twee nieuwe spelers


Ajax wil nog minimaal twee spelers aantrekken. Dat heeft de technisch directeur van de Amsterdammers, Martin van Geel, tegenover het ANP gezegd.

"We hebben sinds afgelopen woensdag al contact met sommige jongens en clubs. Het is nu zaak om heel snel te handelen", aldus Van Geel. "De nieuwelingen komen normaal gesproken te laat voor de eerste wedstrijd tegen Slavia Praag. We zouden ze dan morgen moeten vastleggen en zonder een training al moeten laten meespelen", vervolgde Van Geel. Door het vertrek van Ryan Babel naar Liverpool en Wesley Sneijder naar Real Madrid heeft Ajax veel geld om te investeren.

Twee kinderen overleden door insectenspray

Icoon BizarIn Egypte zijn twee meisjes van vier en zes jaar overleden nadat de kamer waar zij sliepen door hun vader met een anti-insectenspray behandeld was. Dit deed hij omdat de kinderen klaagden over luizen. De spray had hij in een winkeltje om de hoek op de kop gektikt.

Toen de kleintjes begonnen met overgeven werden zij door hun ouders naar het ziekenhuis gebracht. Het jongste kind overleed nog voor zij het ziekenhuis konden bereiken, haar zusje stierf even later in het ziekenhuis. Een oudere zus verblijft nog in het ziekenhuis. Achteraf bleek de spray bestemd te zijn voor insectenbestrijding op boerderijen en zeer schadelijk voor de mens te zijn.

Stoute juf

In Amerika gaan ze wat vrijer om met privacy gegevens van mensen
die dingen hebben gedaan die niet helemaal (of helemaal niet ) door
de beugel kunnen.

Dus voor de liefhebbers hier een overzichtje van alle juffen van scholen
in Amerika die zich aan leerlingen hebben vergrepen, en laten we eerlijk zijn, sommige van de dames zijn best aantrekkelijk om te zien. 

Heb jij de mooiste tuin van alle FOK!kers?

Icoon Sitenews Heb jij gifgroene vingers? Een tuin om jaloers op te zijn of gewoon een goede hovenier? Als jouw tuin er tiptop uitziet, doe dan mee aan de tuinwedstrijd in het Flora & Fauna-forum. Stuur voor 1 september aanstaande maximaal drie foto's van je eigen tuin op naar gouden.tuinkabouter@fok.nl. Denk eraan dat je geen Photoshop of andere cheats mag gebruiken.

Door mee te doen maak je kans op een originele Gouden Tuinkabouter. Ook win je een icoontje waar je minstens een jaar mee kan pronken en een FOK!-shirt. Ga voor meer informatie naar het betreffende topic. Succes!



Een van de prijzen

Fatima boos op Panorama om sexy shoot

Icoon ShowbizzEx-hockeymeisje Fatima Moreira de Meló is boos en wel op de Panorama. Aanleiding is het plaatsen van een twee jaar oude fotoshoot die het Rabobankmeisje deed voor de FHM.

De Portugese is 'not amused', niet omdat ze zich schaamt voor de foto's, maar omdat ze het destijds uit pr-overwegingen had laten maken. "Ik zit er niet op te wachten om nog eens een keer ongevraagd op de cover van de Panorama te verschijnen", aldus De Meló. Ook de Rabobank schijnt niet blij te zijn met de publicatie. Ze beraden zich momenteel op een officiële reactie.

De foto's met Fatima vind je overigens hier en hier.

Fatima Moreira de Mélo op de cover van de FHM
Fatima Moreira de Mélo op de cover van de FHM, nu ook op de Panorama.

Karthikeyan hoopt op racestoeltje bij Williams

Narain Karthikeyan hoopt voor het volgend F1-seizoen een racestoeltje te bemachtigen bij Williams. De Indiër is sinds 2006 testcoureur bij het Engelse team.

Voor Williams rijden momenteel Nico Rosberg en Alexander Wurz, maar beiden hebben nog niet getekend voor het volgend seizoen. Karthikeyan hoopt daarom volgend jaar op meer. "Ik heb bij Williams nog een contract voor het volgend seizoen. Hopelijk ben ik dan degene die achter het stuur mag kruipen als racecoureur". Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren weet Karthikeyan niet. Als alternatief kan de Indiër wel aan de slag in de A1 Grand Prix. "Ik heb een verbintenis met de A1 Grand Prix, daar zou ik kunnen gaan racen".

Begin vorige maand solliciteerde Karthikeyan nog openlijk naar het vrijgekomen racestoeltje bij Spyker F1, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Blazing Lizard beslecht strijd tussen piraten en ninja's

Al decennialang wordt er op internet gediscussieerd wie er beter zijn, piraten of ninja's. Uit onderzoek bleek dat een erg kleine meerderheid van de FOK!games-users vindt dat ninja's beter beter zijn dan piraten en korte tijd was er ook de slogan "FOK!games, alleen voor echte ninja's". Toch duurt tot op de dag van vandaag de discussie voort. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, want Blazing Lizard komt met een game die de twee culturen tegenover elkaar zet in een spel dat slechts een winnaar kent: Pirates vs Ninjas Dodgeball.

Het eerste deel in wat een serie van Pirates vs Ninjas-games moet worden, zul je kunnen kiezen uit vijf groepen, waaronder dus piraten en ninja's, en daarmee het op kunnen nemen tegen andere in een stevig potje trefbal. Denk hierbij niet aan een veld verdeeld in twee helften, je zult spelen in zes vrije arena's en je zult ook verschillende combat moves en speciale krachten hebben.
Chris Stockman, Studio Director van Blazing Lizard, kon er weinig meer over zeggen:

"What more needs to be said when it comes to Pirates vs. Ninjas. This is the ultimate in rivalries, and we aim to have them settle it with all out balls to the wall action."

Pirates vs Ninjas Dodgeball zal verschijnen voor nog nader te bepalen consoles in het begin van 2008.





Petitie tegen verbod onlinepoker

Icoon Justitie De Nederlandse pokergemeenschap is een petitie gestart om te voorkomen dat online poker verboden wordt. Vanaf volgend jaar wil het huidige kabinet al het poker op internet verbieden. De enige uitzondering op de regel is Holland Casino dat in bezit is van de overheid. Online poker dat aangeboden wordt op Holland Casino krijgt een belastingtarief van 40 procent.

Holland Casino maakt zich niet druk over de commotie rondom het wetsvoorstel. "Wij zijn de enige legale aanbieder van kansspelen in Nederland", aldus Laurens Woldberg, woordvoerder van Holland Casino. Het bedrijf biedt nog geen online poker aan. "Wel hebben we eerder aangegeven dat het ons goed lijkt om ook online één legale aanbieder te hebben". Holland Casino heeft een monopolie op gokken om gokverslaving in Nederland tegen te gaan.

De Nederlandse Pokerbond is verontrust. "De vraag naar pokergelegenheden is enorm aan het stijgen. Door buitenlandse aanbieders buiten spel te zetten, verhoog je juist de kans op illegaliteit", stelt een zegsman vandaag in de Spits. Bovendien stellen enkele hoogleraren dat poker geen kansspel maar een behendigheidsspel is. Ook is er geopperd poker onder dezelfde wetgeving te laten vallen als bingo.



Voortaan alleen online bij Holland Casino



Met dank aan G-lock voor de submit.

Zestal screenshots van Dungeons & Dragons: Tactics

Met nog iets meer dan een maandje wachten op de release heeft Atari alvast wat screenshots vrijgegeven van Dungeons & Dragons: Tactics. In deze turn-based RPG gebaseerd op de 3.5 regels van Dungeons & Dragons. De game zal alle core classes kennen en ook nog twee Psionic classes, de Psion en de Psychic Warrior.
Atari zal ook in de loop der tijd extra content ter beschikking stellen, dit zal gewoon te downloaden zijn naar je memorystick.





Engelse in ziekenhuis na overdosis koffie

Icoon OpmerkelijkDe 17-jarige Jasmine Willis uit Durham heeft voorlopig even genoeg van koffie. Tijdens haar werk in een sandwichbar dronk het meisje zeven dubbele espresso's. Ze kreeg zo een overdosis cafeïne binnen.

Het meisje wist niet dat ze dubbele espresso's dronk. "Ik begon zonder reden hysterisch te lachen en te huilen", zegt Jasmine. "Ik was helemaal de weg kwijt. Mijn hart klopte zo snel, ik dacht dat ik in shock ging."

De tiener werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen een overdosis aan cafeïne bij haar vaststelden. Het duurde een aantal dagen voordat ze weer helemaal hersteld was.

Afslankpremie van 50 euro voor drie kilo

Icoon OpmerkelijkEen burgemeester in Noord-Italië heeft een premie van 50 euro uitgeloofd voor de vrouwen in zijn gemeente die in een maand drie kilo afvallen. De mannen moeten een kilo extra aan overtollig gewicht zien kwijt te raken om het bedrag te verdienen.

Het Italiaanse ministerie van Gezondheid ondersteunt het initiatief, meldden Italiaanse kranten vandaag. Rome hoopt dat andere plaatsen het voorbeeld van de gemeente Varallo Sesia volgen.

De burgemeester wil zelf ook afvallen. Hij zal geen premie incasseren. Inwoners die hun nieuwe gewicht vijf maanden op peil houden, krijgen 100 euro extra. Een arts ziet toe op het afslanken om fraude te voorkomen.

Belgen gaan twee topduels Eredivisie fluiten

Het uitwisselingsproject van scheidsrechters in België en Nederland zal dit seizoen worden uitgebreid. Twee duels tussen de 'grote' clubs PSV, Ajax, Feyenoord en AZ zullen worden gefloten door Belgische arbiters.

Sinds 2004 zijn Belgische arbiters in de eredivisie actief, maar de topwedstrijden waren tot nu toe aan Nederlandse scheidsrechters toebedeeld.

Nederlandse arbiters gaan in de Belgische Eerste Klasse twee toppers leiden. Daarbij gaat het om duels tussen Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en Racing Genk.

Demo's Fatal Inertia en Dynasty Warriors Gundam onderweg

Naast de demo voor Bladestorm, kondigde Koei ook aan dat er demo's zullen verschijnen voor Fatal Inertia en Dynasty Warriors Gundam. Morgen, exact een maand voor de release, zal de demo voor de futuristische racegame Fatal Inertia al te downloaden zijn vanaf Xbox Live Marketplace en PlayStation Network. Dynasty Warriors Gundam laat nog even op zich wachten, de demo van deze game komt pas eind oktober.

"For titles like Bladestorm: The Hundred Years War in particular these demos are vital in giving gamers the opportunity to experience a flavour of what is a completely new gaming title. Words can only convey so much of what is a distinctive departure from the Dynasty Warriors games that KOEI are renowned for. By giving gamers the chance to experience firsthand what our games have to offer we hope that actions will speak even louder than words"

Aldus Will Curley, Sales Manager voor KOEI Ltd.

Zoek de verschillen tussen Bladestorm screens

Op 2 november zul je in de rol kunnen kruipen van een commandant die de leiding heeft over een groep huurlingen ten tijde van de 100-jarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Om ons warm te krijgen heeft Omega Force alvast de eerste beelden vrijgegeven van de Xbox 360-versie en tevens de eerste Engelstalige PS3-beelden.
Koei kondigde vandaag ook aan dat begin oktober de demo van de game te spelen zal zijn.

PlayStation 3




Xbox 360



Lord of the Rings Online Book 10 vanaf 21 augustus

Codemasters en Turbine Inc. hebben aangekondigd dat binnenkort de tweede gratis uitbreiding voor Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar te downloaden zal zijn. Book 10: City of Kings gaat verder waar SoA gebleven was. Er komen zo'n honderd nieuwe quests bij, speelstijl van monsters zal flink verbeterd worden en er zullen reputatie- en handelsysteem worden toegevoegd. Een grappige toevoeging is Critter Play. Je zult dan bijvoorbeeld de wereld van Middle Earth kunnen zien door de ogen van een kip.

"Our first update significantly expanded the world of Middle-earth with new story arcs, quests, and exciting new kinds of gameplay. For Book 10 we continue the epic story and introduce a ton of new content, but we also are introducing legendary play, a completely new way to experience monster play that enables you to play as a powerful Ranger of the North or a terrible Troll."

Aldus Jeffrey Anderson, president en CEO van Turbine, Inc.

De veranderingen op een rij:

quote
* Het verhaal gaat verder! — Amarthiel, geïntroduceerd in Book 9: Shores of Evendim, heeft de palantir van Carn Dûm opgeëist en is nu van plan om van Annúminas haar nieuwe uitvalslocatie te maken, terwijl ze verder zoekt naar haar verloren ring: Narchuil. De Dúnedain werken haar tegen terwijl de Rangers een laatste wanhopige poging wagen om de palantir uit de greep van Amarthiel te bevrijden. Voordat Amarthiel op zoek kan gaan naar Narchuil doet zich echter een gevaarlijke mogelijkheid voor die de Dúnedain het voordeel kan geven om het oog van Angmar te verblinden.

* Legendary Play: Eenmaal in de Ettenmoors kunnen spelers “monster play” op een totaal nieuwe manier ervaren door hun Destiny Points in te wisselen om als een Ranger of the North of Troll te spelen. Hiermee kunnen ze hun bevriende spelers een strategisch voordeel bieden in het gevecht om de heerschappij over de Ettenmoors.

* Critter Play: Vriendelijke boerderijdieren vinden het heerlijk om rond te dwalen in het landschap, de kippenren te bekijken, op wormen te jagen en nog veel meer! Spelers kunnen Midden-Aarde nu vanuit een ander, soms onverwacht, oogpunt bekijken. Bijvoorbeeld als kip, de eerste van de vele toekomstige speelbare dieren die toegevoegd worden in het spel.

* Nieuwe reputatie- en onderhandelsystemen: Book 10: The City of the Kings introduceert reputatie- en onderhandelsystemen. Het reputatiesysteem stelt spelers in staat om een positieve of negatieve status op te bouwen bij de verschillende rassen en groeperingen in Midden-Aarde, gebaseerd op het aantal voltooide quests en verslagen monsters. Het onderhandelsysteem stelt spelers in staat trofeeën die gewonnen zijn in de strijd te ruilen tegen beloningen als wapens en items.

* Meer dan honderd nieuwe quests: Het verhaal gaat verder terwijl spelers de Fellowship blijven ondersteunen en zich in nieuwe avonturen storten en nieuwe kerkers en ruim een dozijn nieuwe monsters ontdekken.

* Verbeterde User Interface: De interface van het spel is nu volledig naar eigen wens aan te passen. Naast de mogelijkheid je interface van een skin te voorzien voor een unieke stijl, stelt Book 10: The City of the Kings spelers in staat het formaat van de verschillende interface-elementen te veranderen in het "Opties"-paneel.


Vanaf 21 augustus zal de update gratis te downloaden zijn voor spelers van Shadows of Angmar.




Rooney drie maanden aan de kant

Manchester United heeft vandaag bekend gemaakt dat Wayne Rooney ongeveer drie maanden nodig zal hebben om van het haarscheurtje in de linkervoet te herstellen.

Rooney liep de blessure afgelopen weekeinde op, in de competitiewedstrijd tegen Reading. Voor het nationale Engelse elftal is de blessure van de aanvaller ook een aderlating. De EK-kwalificatieduels in september tegen Israël en Rusland moet Rooney aan zich voorbij laten gaan.

Eerder zei de trainer van United, Alex Ferguson, dat hij geen vervanger zal aantrekken voor Rooney.

PSV boos over 'geinig' NOS-filmpje

PSV is op zijn zachtst gezegd niet blij met een door de NOS in scène gezet filmpje. In het filmpje rijdt PSV-speler Kenneth Perez weg bij de Amsterdam ArenA en beledigt zijn vorige werkgever Ajax door het afscheidsgeschenk van de club kapot te gooien op het asfalt. Gisteravond was het filmpje in Studio Voetbal te zien.

In het gewraakte filmpje waar het programma mee werd afgesloten, speelde een acteur de rol van Perez. Nadat de Deen bij zijn afscheid in de Arena was uitgefloten (echte beelden), scheurde de acteur die Perez speelde in een auto weg en gooide het beeldje van de Griekse held Ajax uit het raam. Onderwijl klonk uit de autoradio Guus Meeuwis met een ode aan Brabant.

Jan Reker, de algemeen directeur van PSV, heeft een brief gestuurd aan de NOS-directie waarin hij zijn onvrede laat blijken. ''PSV is van mening dat een landelijk journalistiek instituut als de NOS dit niet kan maken. Niet naar de speler, niet naar PSV, niet naar Ajax, niet naar de supporters van beide clubs en niet naar de kijkers van het programma Studio Voetbal. In het geacteerde fragment ontbreekt immers elke context en de consequenties van deze actie dienen niet onderschat te worden. De speler is al uitgefloten bij zijn afscheid in Amsterdam en zal de komende seizoenen meerdere malen geconfronteerd worden met zijn oude club, waartegen hij géén wrok koestert zoals u in scène zet.
[....]
PSV duldt dit soort uiterst verwerpelijke en onaanvaardbare praktijken niet. Wij eisen vandaag excuses van de NOS in al haar uitzendingen plus teletekst van vandaag en ook bij aanvang van de eerstvolgende uitzending van Studio Voetbal. Tevens eisen wij onmiddellijke verwijdering van het filmpje van internet''
, aldus Reker in een verklaring die ook op de website van PSV is gezet.



Link: volledige uitzending van Studio Voetbal, het filmpje staat helemaal aan het eind.

Update: De NOS noemt het filmpje in een reactie satire, maar komt PSV deels tegemoet door het van internet te halen. Nu staat het nog in de gelinkte uitzending. Maar mocht het weg zijn, dan staat bij Dumpert.nl nog een kopie van het filmpje.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Astana niet welkom in Vuelta

Astana mag over drie weken niet aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje. Organisator Unipublic heeft vandaag de uitnodiging aan de Kazachse wielerploeg ingetrokken vanwege de dopinggevallen in het team.

Begin augustus zei de organisator van de Vuelta nog dat Astana wel welkom was, maar dit was voordat bekend was geworden dat Astana-renner Andrej Kasjetsjkin betrapt was op bloeddoping. Tijdens de Tour de France was zijn ploeg- en landgenoot Alexandre Vinokourov ook al betrapt op bloeddoping.

"Wij respecteren de aangekondigde maatregelen en schorsingen van de betrapte renners. Door de dopinggevallen van de twee belangrijkste renners uit de ploeg, die vorig jaar op het podium van de Vuelta stonden, hebben wij echter toch besloten de uitnodiging in te trekken", aldus de organisator in een persverklaring.

Unipublic is zich er van bewust dat door het besluit de gehele ploeg wordt getroffen. "Wij betreuren het dat deze renners hun beroep niet kunnen uitoefenen. Toch konden wij deze beslissing niet langer uitstellen."

Begeleiders speurhonden vervolgd wegens meineed

Icoon JustitieZeven begeleiders van speurhonden worden vervolgd omdat ze de identificatie van verdachten niet volgens de regels hebben uitgevoerd. Ze worden verdacht van meineed en valsheid in geschrifte.

Volgens de regels mag een begeleider niet weten welk monster de geur van een verdachte bevat, zodat hij zijn hond niet kan beïnvloeden. Dat is volgens het Openbaar Ministerie in Zutphen tussen september 1997 en maart 2006 niet altijd gebeurd, terwijl op de processen-verbaal stond dat ze de regels hadden nageleefd.

In de periode valt ook de zogenoemde Deventer-moordzaak. In die zaak werd fiscaal-jurist Ernest Louwes aanvankelijk mede op basis van een geurproef veroordeeld voor de moord op de 60-jarige weduwe Jacqueline Wittenberg in 1999. Op een mes dat na de moord werd gevonden, ontdekte een politiehond de lichaamsgeur van Louwes. Later bleek dat het mes nagenoeg onmogelijk het moordwapen kon zijn.

PSV niet blij met NOS-grap

PSV is niet blij met een door de NOS in scène gezet filmpje. In dat filmpje rijdt PSV-speler Kenneth Perez weg bij de Amsterdam ArenA en beledigt zijn vorige werkgever door het afscheidsgeschenk van de club kapot te gooien op het asfalt. Gisteravond was het filmpje in Studio Voetbal te zien.

In het gewraakte filmpje waar het programma mee werd afgesloten, speelde een acteur de rol van Perez. Nadat de Deen bij zijn afscheid in de Arena was uitgefloten, scheurde deze weg en gooide hij het beeldje van de Griekse held Ajax uit het raam.

Jan Reker, de algemeen directeur van PSV, heeft een brief gestuurd aan de NOS-directie waarin hij zijn onvrede laat blijken. "PSV is van mening dat een landelijk journalistiek instituut als de NOS dit niet kan maken. (...) In het geacteerde fragment ontbreekt immers elke context en de consequenties van deze actie dienen niet onderschat te worden. Wij eisen vandaag excuses van de NOS in al haar uitzendingen plus teletekst van vandaag en ook bij aanvang van de eerstvolgende uitzending van Studio Voetbal. Tevens eisen wij onmiddellijke verwijdering van het filmpje van internet", aldus Reker.

Beveiligingsbedrijf krijgt rekening roof Beverwijk

Icoon MisdaadHet beveiligingsbedrijf dat de Beverwijkse Bazaar beveiligt krijgt de rekening toegestuurd van de juwelenroof die dit weekend plaatsvond  op de bazaar. Dat zei de directeur van de oosterse markt, Bart van Kampen, vandaag op Radio 1.

Inbrekers roofden in de nacht van zaterdag op zondag voor honderdduizenden euro's aan juwelen en goud uit een bankkluis van de grootste juwelierszaak op de Beverwijkse Bazaar.

''Alle alarmen zijn afgegaan, er is geen opvolging aan gegeven door de beveiligingsdienst. Dit is niet uit te leggen. De rekening hoort daar te liggen'', aldus Van Kampen. De dader of daders zijn nog voortvluchtig, zo zei de politie vanochtend. ''We hebben een groot rechercheteam op de zaak gezet'', aldus een zegsman.

De rovers kwamen de zaak binnen door een gat te maken in het dak en braken op professionele wijze de kluis open. Ondanks de aanwezigheid van camera's en vier alarmsystemen op het dak, in de kluis, in de winkel en in de hal van de Bazaar, wisten de inbrekers binnen te komen. De centrale stuurde de melding door naar de beveiligers die surveilleerden op het complex. Met die melding is vervolgens niets gedaan, zo zei een woordvoerder van de bazaar gisteren al.

''Dit moet niet kunnen. Die kluis is niet te kraken. Er zitten stalen banden omheen, beton en ijzer. Hij is 50 centimeter dik en er zit een alarm op. Er is vier uur vrij gewerkt en tig maal is het alarm afgegaan en daar is niet op gereageerd. Dit is niet te geloven. De mevrouw die dienst had heeft zich gisteren ziek gemeld'', aldus Van Kampen.

Volgens de directeur is er sprake van een menselijk drama. Het is onduidelijk of de eigenaar van de juwelenzaak verzekerd is. ''Maar de Nederlandse veiligheidsdienst wel'', aldus Van Kampen.

Een woordvoerder van het beveiligingsbedrijf, Nachtveiligheidsdienst Bewaking Haarlem BV (NVD), zegt vandaag in een reactie dat de  dienstdoende medewerker ''voor zover bekend, wel actie heeft ondernomen, maar ter plaatse niets heeft geconstateerd.'' NVD heeft zelf een onderzoek ingesteld. Het bedrijf onthoudt zich op dit moment van verder commentaar op de zaak

'PvdA gaf niet thuis bij Marokkaanse namenlijstkwestie'

In april van dit jaar maakten we op FOK! melding van het Haarlemse PvdA-raadslid Moussa Aynan die actie voerde tegen namenlijsten die sommige gemeenten overleggen wanneer Nederlandse Marokkanen hun pas geboren kind komen aangeven. Volgens hem werkt de Nederlandse overheid hierdoor namelijk mee aan het discriminerende en Arabisch-nationalistische beleid van de Marokkaanse regering. De namenlijst die de Marokkaanse overheid hanteert, bevatten namelijk alleen Arabische namen, géén Berberse of christelijke.

Maar net als ex-moslim Eshan Jami voelt óók Aynan zich in de steek gelaten door de PvdA toen hij werd bedreigd door islamitische danwel Marokkaanse radicale types, die het oneens waren met zijn actie. In een opiniestuk op de website van de PvdA uitte Aynan afgelopen weekend zijn ongenoegen.

Op enige sympathie of steunbetuiging heeft hij de PvdA niet kunnen betrappen. ''Zoals Ehsan Jami tot mijn grote spijt heeft mogen ervaren, geven onze grote PvdA-politici niet thuis als het er echt op aankomt'', schrijft Aynan.

Het meest schokkend vindt hij dat de PvdA-kamerleden van Marokkaanse komaf, ondanks alle media-aandacht die er voor de zaak was, nooit de moeite hebben genomen om met hem in contact te treden. Ook niet Khadija Arib, het PvdA-Kamerlid dat tot grote onvrede van Wilders deeluitmaakt van een Marokkaanse mensenrechtencommissie. ''In die commissie waar Arib lid van is, had zij deze kwestie mooi aan de orde kunnen stellen'', stelt Aynan. Hij vervolgt met: ''En misschien had staatssecretaris Ahmed Aboutaleb bij de ontvangst van zijn lintje uit handen van koning Mohamed een woordje met de vorst kunnen wisselen over de namenlijst.''

Ambassade
Aynan is met een petitie tegen de namenlijst nog wel langs gegaan bij de Marokkaanse ambassade. Volgens de Marokkaanse ambassadeur was het gebruik van de namenlijst echter volledig legitiem en viel het onder de soevereiniteit van de Marokkaanse staat. ''Nee, Marokkanen (waar ook ter wereld) moesten juist erg blij zijn dat er nog iemand was die hen voorschreef welke namen ze aan hun kinderen moesten geven.'' En christelijke namen zouden toch nooit geaccepteerd worden.

Bovendien zo zei de ambassadeur, was het PvdA-raadslid bezig om de naam van Marokko te schaden. Hij vertelde hem dat de Marokkaanse staat op drie pijlers gebouwd is: de islam, het Arabisch en de monarchie. ''Deze heilige drie-eenheid mag en kan nooit ter discussie worden gesteld.''

=
Link: De column van Moussa Aynan op de PvdA-site.

Silly season update (augustus '07)

Het is pas augustus, maar de geruchtenmolen komt alweer goed op gang in de Formule 1. Dit is de eerste van de maandelijkse reeks silly season-updates van dit seizoen.

coureurstatus
BMW
AlonsoLijkt niet tevreden bij McLaren, BMW ziet hem graag komen.
HeidfeldContractsverlenging lijkt op handen.
KubicaGetekend, maar zou kunnen worden afgekocht voor Alonso.
Ferrari
AlonsoLijkt niet tevreden bij McLaren, vervanging van Massa is mogelijk.
HamiltonFerrari zou 35 miljoen dollar bieden, slachtoffer zou Massa zijn.
MassaWaarschijnlijk, maar nog niets getekend.
RäikkönenGetekend.
RosbergErg onwaarschijnlijk.
Honda
BarrichelloGetekend.
ButtonGetekend.
McLaren
AlonsoGetekend, maar mag eerder weg.
De la RosaMogelijke vervanger van Alonso.
HamiltonGetekend, maar Ferrari zou een optie zijn.
PaffetMogelijke vervanger van Alonso.
RosbergMogelijke vervanger van Alonso.
Prodrive
De la RosaHoogst onzeker, status van het team is ook nog niet duidelijk.
PaffetHoogst onzeker.
WurzHoogst onzeker.
RBR
CoulthardGetekend.
WebberGetekend.
Renault
AlonsoZou graag terug willen, zou dan Fisichella vervangen.
FisichellaZit op schopstoel, zou vervangen worden door Piquet jr. of Alonso.
GlockLeider in de GP2, zou al gesprekken hebben gevoerd.
KovalainenNog geen duidelijkheid.
Piquet jr.Zou zeker zijn van Fisichella's stoeltje.
Spyker
AlbersNiet onmogelijk, maar sterk afhankelijk van sponsorproblemen.
GenéGenoemd als tweede coureur.
KlienOndanks mislopen van 2007-stoeltje, toch niet onwaarschijnlijk in 2008.
SutilGetekend.
YamamotoNog geen duidelijkheid.
STR
BourdaisGetekend.
VettelGetekend.
Super Aguri
DavidsonGetekend.
SatoGetekend.
Toyota
GlockLeider in de GP2, zou al gesprekken hebben gevoerd.
SchumacherOnzeker, heeft al wel ingebonden qua salariseisen.
SutilMogelijke vervanger van Schumacher.
TrulliGetekend.
Williams
KarthikeyanOnwaarschijnlijk, maar zou Wurz kunnen vervangen.
KovalainenNiet waarschijnlijk, maar zou Wurz kunnen vervangen.
Piquet jr.Onwaarschijnlijk, maar zou Wurz kunnen vervangen.
RosbergGoede kans op contractsverlenging.
WurzNog geen duidelijkheid, Karthikeyan, Kovalainen en Piquet jr. zijn mogelijke vervangers.

Ook op het FOK!forum wordt meegespeculeerd, in het topic [F1] Silly Season 2008! Let the speculaties begin!.

United: "Geen vervanger Rooney"

Manchester United koopt geen vervanger voor Wayne Rooney. Gisteren liep de aanvaller een haarscheurtje op in zijn linkervoet en is enkele weken uit de roulatie, als het tegenzit zelfs maanden.

De manager van United, Alex Ferguson, vreest niet dat de spoeling dun wordt. “Carlos Tevez is straks beschikbaar en Ole Gunnar Solskjaer en Louis Saha maken binnenkort hun rentree. Met Rooney erbij hebben we de beschikking over vier aanvallers, dat is voldoende.”

Van Bommel Bayerns speler van het jaar

De fans van Bayern München hebben Mark van Bommel in zijn eerste jaar bij de Duitse club opgeroepen tot 'speler van het jaar'.

De Nederlandse middenvelder ontving over het seizoen 2006/2007 22,1% van de stemmen, Roy Makaay werd met 21,6% tweede. De derde plaats was voor Mehmet Scholl (13,6%).

"Dit is waanzinnig, ongelooflijk. Het is een grote eer en komend seizoen wil ik naast goed spelen, ook prijzen winnen," aldus een blije Van Bommel.

[CCWS] Baaldag voor Doornbos

Robert Doornbos kende een moeilijke race op Road America. Halverwege de race kwam de Nederlander in aanraking met zijn Minardi Team USA teamgenoot Dan Clarke, waardoor hij beschadigingen opliep aan zijn voorvleugel en wielophanging. Door twee ongeplande stops eindigde Doornbos uiteindelijk op de veertiende positie, vier ronden achter winnaar Sebastien Bourdais.

Een goede start bracht Doornbos in de openingsronde al direct de tweede plaats achter Sebastien Bourdais. Hij had in zijn eerste stint de snelheid om gemakkelijk in de slipstream van de raceleider mee te rijden. Na 23 ronden begonnen zijn banden echter minder grip te leveren, waardoor zijn wagen steeds moeilijker viel te besturen. Het bleek daarna niet Doornbos’ dag. Nadat hij in aanraking kwam met zijn teamgenoot, moest Doornbos twee keer extra zijn team bezoeken voor een nieuwe neus en reparaties aan zijn voorwielophanging. Hiermee liep de Rotterdammer vier ronden achterstand op op de leiders. Bourdais leidt nu het kampioenschap met 37 punten voorsprong op de Nederlander. Zijn thuisraces op Zolder en Assen in het vooruitzicht geven Doornbos echter een enorme boost.

"Ik was heel tevreden met mijn start, kon goed aandringen bij Bourdais. Mijn tweede stint op andere banden was niet echt geweldig, Graham Rahal kon me vrij gemakkelijk voorbij steken. Toen ook Dan me inhaalde had ik niet verwacht dat hij na het invoegen direct vol op de rem zou stappen. Ik kon hem niet meer ontwijken en reed achter op hem. Weg kansen op een goed resultaat. Jammer, want we verliezen zo flink wat punten voor het kampioenschap, terwijl we toch op een podium hadden gerekend. Nu op naar Europa voor de races op Zolder en Assen. Hier wil ik zeker terrein goedmaken!", aldus de Nederlander.

Drenthe, Sneijder doorstaan medische keuring

Royston Drenthe en Wesley Sneijder hebben vanmorgen beiden met succes de medische keuring van Real Madrid doorstaan.

Vanavond zullen de twee Nederlanders hun handtekening zetten onder een contract voor vijf jaar bij de Koninklijke. Ze worden gezamenlijk aan de fans gepresenteerd op het presidentiële balkon van het Bernabéu-stadion.

Real betaalde voor Drenthe 13 miljoen euro aan Feyenoord en voor Sneijder 27 miljoen aan Ajax.

Palyama naar tweede ronde WK

Dicky Palyama heeft de tweede ronde bereikt op de wereldkampioenschappen in Kuala Lumpur. Hij won van de Iraniër Merahbi.
Palyama moest al vroeg aan de slag op de eerste dag van de kampioenschappen. Hij had echter van het vroege tijdstip geen last en won met 21-15 en 21-13 van Merahbi uit Iran. Palyama zei zelf dat het een mooie wedstrijd was om te wennen aan de hal en de wind.

Bij het gemengd dubbel verloren Ruud Bosch en Paulien van Dooremalen met 13-21, 22-20 en 12-21 van het Japanse team bestaande uit Masuda en Maeda. Morgen komen de rest van de Nederlanders, op Yao Jie na, in actie. Jie heeft in de eerste ronde een bye en speelt woensdag haar eerste wedstrijd.

Uitslagen Turkije speelronde 1

In Turkije begon afgelopen weekend de competitie weer. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen eerste speeldag:

ThuisUit:Eindstand
Büyüksehir Fenerbahce2-0
BesiktasKonyaspor1-0
AnkarasporAnkaragücü1-2
DenizlisporBursaspor0-0
Gaziantepspor Kasimpasa2-0
Galatasaray Caykur Rizespor4-0
GençlerbirligiOftasspor1-2
KayserisporManisaspor3-1
TrabzonsporSivassporGest.

Topscorers:

NaamAantal
Sükür (Galatasaray)2

Programma:

DatumThuisUit
17/8OftassporTrabzonspor
18/8FenerbahceGaziantepspor
19/8AnkaragücüDenizlispor
19/8BursasporGalatasaray
19/8Caykur RizesporGençlerbirligi
19/8 KasimpasaBesiktas
19/8KonyasporKayserispor
19/8ManisasporAnkaraspor
19/8SivassporBüyüksehir

Chinese speelgoedfabrikant pleegt zelfmoord

Icoon BuitenlandsDirecteur Zhang Shuhong van een Chinese fabriek die onder andere giftig Sesamstraatspeelgoed voor Fisher-Price produceerde heeft zelfmoord gepleegd. Zijn lichaam werd afgelopen zaterdag aangetroffen in zijn magazijn.

Afgelopen maand werden 1,5 miljoen stuks speelgoed uit de handel gehaald door Fisher-Price omdat de verf mogelijk te veel lood bevatte. In Nederland ging het om een beperkte hoeveelheid zakcomputers voor kinderen. Het meeste speelgoed dat uit de handel gehaald werd, was geproduceerd door de fabriek waarvan Shuhong de directeur was.

De productie werd vervolgens stilgelegd door de Chinese overheid. Ook legde Peking ruim vierhonderd bedrijven een exportverbod op. Chinese producten in Nederland zullen door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) extra streng gecontroleerd worden. Vooral speelgoed, noten en kerstverlichting krijgen extra aandacht.

Chinese noten kunnen giftige stoffen bevatten, hoewel deze nog niet in Nederland zijn aangetroffen. De kerstverlichting wordt ook extra onder de loep genomen: ''Die komt nu het land in en in het verleden was daar geregeld iets mis mee'' zo verklaart een woordvoerster van de VWA.

Er wordt in Nederland steeds meer geïmporteerd vanuit China; in 1997 voerde Nederland voor ‘maar’ 2,6 miljard in uit China. Vorig jaar was dat opgelopen tot bijna 23 miljard euro.

Met dank aan KlappernootatWork voor de submit.

Rapper Appa werkt voor Justitie

BinnenlandsRapper Appa, de 24-jarige Rachid el Ghazoui uit Amsterdam tegen wie Geert Wilders aangifte heeft gedaan wegens bedreiging, blijkt voor Justitie te werken. Dagblad De Pers schrijft dat de man achter de Youtube hit 'Schijt aan de overheid' jonge gevangenen coacht. Hij gebruikt daar ook hiphop bij.

Op de dag dat Appa in de krant liet weten Wilders aan te pakken als hij hem ooit tegenkomt - ''Dan is-ie van mij. Ik zweer je'' - had hij zijn eerste klus in een jeugdinrichting. Daar voerde hij gesprekken met gedetineerde jongeren. Appa is niet verbaasd dat Justitie hem nu inhuurt. ''Die jongens in de gevangenis luisteren niet naar de overheid, wel naar mij.''

Wat betreft de bedreiging van Wilders nuanceerde Appa zijn uitlatingen dit weekend. Hij blijft er bij het niet erg te vinden als Wilders middels een schot door zijn hoofd het zwijgen wordt opgelegd, maar hij stelt nooit te hebben gezegd dat hij hem iets fysieks aan zou doen. ''Waar stond dat dan? Kan je mensen tegenwoordig niet meer aanpakken met woorden als je een moslim bent?'' Op 3FM zei de rapper overigens dat hij Wilders wel in zijn gezicht zal spuwen mocht hij hem tegenkomen. Maar schijnbaar vind Appa dat niet onder fysiek geweld vallen.

Overigens zou Appa eerder dit jaar optreden op notabene een wervingsdag van de Amsterdamse politie. Die trok de uitnodiging echter in nadat dagblad De Pers kritische vragen over de rapper stelde.



Jongerencoach


Ik heb sgait...

Twee Vitesse spelers naar ziekenhuis

Rihairo Meulens en Etiënne Esajas moeten zich melden in het ziekenhuis. Meulens zal dinsdag geopereerd worden aan zijn rechterknie en Esajas moet onderzocht worden aan zijn grote teen.
De 19-jarige Rihairo Meulens heeft al sinds het oefenduel met Sivasspor last van de buitenmeniscus aan zijn rechterknie, hij zal hiervoor onder het mes gaan. Esajas heeft last van zijn grote teen en de 22-jarige aanvaller krijgt een CT-scan om te zien of er sprake is van een breuk of niet. Meulens zal de seizoensopener van Vitesse tegen Sparta moeten missen, of dit voor Esajas ook zo is is nog niet bekend.

Aad de Mos zal waarschijnlijk tegen Sparta wel weer kunnen beschikken over Purrel Fränkel en Mads Junker. Purrel heeft last van zijn hamstring terwijl Junker een spier verrekt heeft in zijn bovenbeen.

50 Cent stopt als Kanye West meer cd's verkoopt

Icoon MuziekRapper 50 Cent stopt met muziek maken als van zijn nieuwe album minder exemplaren worden verkocht dan van het album van rivaal Kanye West. Dat heeft de Amerikaanse rapper beloofd, zo meldt de internetpagina van de Britse nieuwszender BBC.

Beide albums komen op 11 september uit. ''Als Kanye West volgende maand meer albums verkoopt dan 50 Cent, stop ik met het schrijven van muziek'', aldus de rapper, die in het dagelijks leven Curtis Jackson heet. Hij voegt eraan toe dat hij wel muziek blijft maken voor andere artiesten.


50 Cent belooft te stoppen als...

Praatzender wil ook op 'gewone' kabel

Icoon TelevisieHet Gesprek, de nieuwe tv-zender die vanaf 2 oktober alleen maar praatprogramma's gaat uitzenden, wil ook op de 'gewone' analoge kabel een plaatsje verwerven. Tot dusver beijverde de zender van directeur Ruud Hendriks zich alleen voor digitale doorgifte.

Het tv-station in oprichting praat inmiddels met programmaraden en kabelexploitanten over analoge doorgifte, aldus een woordvoerder vandaag.

Het Gesprek wordt een opiniërend tv-kanaal, opgericht door Frits Barend, Derk Sauer, Pieter Storms en Ruud Hendriks. Vanaf 2 oktober zendt Het Gesprek op televisie en internet als eerste zender ter wereld uitsluitend vraaggesprekken en debatten uit.

Bekende namen als Anita Witzier, Max Westerman, Lennart Booij en Frits Barend gaan de programma's presenteren. ''Wij liggen helemaal op schema om op 2 oktober te starten met ontzettend veel nieuwe spraakmakende programma's'', zegt Hendriks. ''Ik kan mij niet voorstellen dat kabelmaatschappijen een nieuwe Nederlandstalige zender, die echt iets toevoegt aan het huidige medialandschap, niet vanaf het begin analoog zouden willen doorgeven. Het Gesprek zal met gedegen, vernieuwende televisie de kijker een goed alternatief bieden, naast het huidige analoge aanbod.''

Het Gesprek is al geruime tijd in onderhandeling met de kabelmaatschappijen over digitale doorgifte, maar heeft nu op aandringen van verschillende partijen besloten om ook voor analoge doorgifte beschikbaar te zijn. Zo krijgt de reclameverkoopmaatschappij van het Gesprek zeer positieve reacties van potentiële adverteerders.

Duke Nukem 3D naar XBLA?

In de reacties op een artikel op de gamesite Shacknews.com duikt 3D Realms' George Boussard op in een discussie over een eventuele port van Duke Nukem 3D naar het Xbox Live Arcade netwerk. Hij had het volgende te melden:
"Truth be told, we've talked to Microsoft about it and have some people that would port it," he wrote. "Just waiting on the good word from Microsoft to continue."

3D Realms ziet wel wat in een XBLA port van de 1996 shooter Duke Nukem 3D, maar wacht blijkbaar op een antwoord van Microsoft. Bussard heeft later zijn comment geverifiëerd, maar wil verder weinig kwijt over de eventuele plannen.


bron: Duke 3D HRP update pack
Chewing Gum and Kicking Ass...in full 3D?

Andere 3D classics zoals id's Doom zijn al op XBLA verschenen, dus de kans is groot dat ook deze game zal worden overgezet. De vraag is in hoeverre het origineel zal worden gerenoveerd voor de Xbox 360. Er zijn al vele fanprojecten die het spel van betere textures, 3D models en hele nieuwe 3D engines voorzien.
Het is overigens niet de eerste keer dat deze PC klassieker naar de console wordt overgedragen, er zijn al ports geweest naar onder andere de Nintendo 64 en de Playstation.

Jeugd zoekt zelfmoordtips op internetfora

Icoon OpmerkelijkVeel jongeren met een depressie zoeken op internetfora naar tips over zelfmoord. Dat melden diverse psychiaters naar aanleiding van een onderzoek in de gratis krant Metro. Zelfmoord is onder jongeren doodsoorzaak nummer twee na verkeersongelukken. Vorig jaar pleegden 44 depressieve jongeren zelfmoord. In 2004 waren dat er 32.

Kinderpsychiater Richard Hees: "Depressieve jongeren bezoeken uit nieuwsgierigheid speciale internetfora die gaan over depressie en zelfmoord. Ze komen er aanvankelijk om meer te weten te komen over hun ziekte maar gaan weg met zelfmoordplannen. De verhalen blijken besmettelijk."

Ook psychiater Martin Meyer kent het probleem. "De fora doen zich vaak voor als hulpsites, maar als je goed leest zie je dat zelfmoord wordt verheerlijkt. Zo komen de jongeren op ideeën."

Horizontaal
Hees denkt niet dat dergelijke internetfora zijn te verbieden. "Dat werkt op jongeren juist averechts. Wel moeten er alternatieve sites komen waar de jeugd direct met hulpverleners kan chatten." De achttienjarige Gaby uit Alkmaar is het daar mee eens. "Twee jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel en na het intypen van 'ik ben depressief' ging er een wereld voor me open. Een meisje waar ik veel mee chatte deed een zelfmoordpoging en ik dacht: dát wil ik ook! Op mijn zeventiende sneed ik mijn polsen door, precies zoals op internet stond. Horizontaal, niet verticaal. Ik loop nu bij een psychater en zie in dat dergelijke sites belachelijk zijn."

Dat er nog veel te doen is voor de hulpverleners blijkt uit de reactie van de 16-jarige Kelly. "Op het forum zitten mensen die mij echt begrijpen. Zij willen dat ik gelukkig ben en dat is pas als ik dood ben."


Jongeren steken elkaar aan met zelfmoordplannen.

Dronken man laat dochter (9) brommerrijden

Icoon OpmerkelijkEen 39-jarige man uit Dongen liet afgelopen zaterdag zijn dochter van negen jaar oud op een brommer rijden terwijl hij zelf achterop zat. De politie zag het duo zonder helm rijden op de Middellaan in Dongen.

Op het moment dat de politie ze zag reden ze zo’n vijftig kilometer per uur. De man werd gearresteerd en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek vier keer meer gedronken te hebben dan toegestaan. Naast een rijverbod van tien uur kreeg hij een proces-verbaal.

'Rosberg vervangt Alonso in 2008'

Volgens de laatste geruchten zou Nico Rosberg de beste kandidaat zijn om Fernando Alonso te vervangen, mocht die vertrekken bij McLaren Mercedes.

Alonso zou volgens speculaties in 2008 naast Nick Heidfeld bij BMW F1 gaan rijden. De opengevallen plaats bij McLaren zou dan worden opgevuld door Rosberg, die momenteel bij Williams rijdt.

Rosberg doet momenteel redelijk goede zaken bij Williams en het team zou de Duitser willen aanhouden voor volgend jaar. Er is echter nog niets getekend.

15-jarige door eigen moeder doodgestoken

Icoon ShockingEen vijftienjarig meisje in het Duitse Neurenberg is waarschijnlijk door haar eigen moeder doodgestoken. De 42-jarige moeder werd ’s morgens door een buurvrouw in het trappenhuis gevonden. Ze zat onder het bloed en beweerde haar dochter te hebben gestoken. De buurvrouw schakelde hierop de politie in.

Het lichaam van het meisje werd door de hulpdiensten in de woonkamer aangetroffen. Ze was doodgebloed na in haar borst gestoken te zijn. Als wapen zou een keukenmes gebruikt zijn. De moeder is gearresteerd maar de politie tast nog in het duister over een mogelijk motief.

Met dank aan mouthman en GSMboy voor de submit.

'Real mikt op Daniel Alves'

Na eerder Royston Drenthe en Wesley Sneijder te hebben gekocht, lijkt Real Madrid nu zijn pijlen te hebben gericht Daniel Alves van Sevilla. Real Madrid zal vermoedelijk een bedrag van veertig miljoen euro moeten betalen.

Volgens de Spaanse krant Marca stelt Sevilla de Braziliaanse rechtsback niet op in de voorronde van de Champions League tegen AEK Athene. Real Madrid kan dan later in het seizoen nog een beroep doen op de verdediger in Europees verband.

Sevilla was tot nu toe niet van plan om Alves te verkopen. President del Nido wimpelde tot twee keer toe een bod van ruim 30 miljoen euro af van een niet bij naam genoemde club, vermoedelijk Chelsea. De preses bewees in het verleden dat er best spelers mochten vertrekken als er maar een flinke vergoeding tegenover stond.

Nintendo onthult Pokémon Trainer in Smash Bros. Brawl

Het zal in Super Smash Bros. Brawl ook mogelijk zijn om te spelen met Pokémon Trainer, dit is het nieuwste karakter dat Nintendo vandaag onthulde. Als je je afvraagt waarom hij geen naam heeft, die heeft hij wel, zijn naam is Pokémon Trainer. Dit personage zal vanaf een afstandje toekijken terwijl zijn Pokémon Ivysaur, Charizard en Squirtle het werk voor hem doen. Voor diegene die bij deze verzameling Pokémon en het plaatje hieronder moeten denken aan Ash Catchem uit de tekenfilmserie, het is hem niet, het is Pokémon Trainer, aldus Nintendo.



Kerkrade wordt retro walhalla voor een dag

Retro is hot! Zo heet zelfs dat er eind augustus een Retro spel/computer beurs gehouden zal worden in Kerkrade.

Op deze beurs zal iedere verzamelaar van Atari, Amiga, Sega, MSX, Commodore, Nintendo, Vectrex, Acorn en nog een aantal andere uitgevers waarschijnlijk wel iets van zijn gading kunnen vinden. Mocht je geen verzamelaar zijn dan kun je natuurlijk altijd langs gaan om die antieke spelcomputers een keer in werking te zien, want naast een handelsbeurs is het tegelijkertijd ook een soort tentoonstelling waarop iedereen zijn toppers kan laten zien. Naast alle oude retro games en spelcomputers zullen er ook meer recente games te koop zijn voor onder andere de PlayStation en Xbox.

Daarnaast kun je natuurlijk dan ook gelijk een bezoekje brengen aan de interactieve expo "Games, let's play!" die in hetzelfde gebouw gehouden wordt van 17 mei tot en met 28 oktober. In deze tentoonstelling komen allerlei games aan bod, van het oude ganzenborden tot aan de huidige computergames. Vanaf 25 augustus staan de computergames in de spotlights.

De beurs en de expo worden beide gehouden in het Industrion te Kerkrade. De beurs is op 26 augustus vanaf 11 tot 4 te bezoeken. Meer informatie kun je vinden op de site van het Industrion.

Opvolger voor Supreme Ruler in Leipzig te zien

Eind deze maand zal Battlegoat Studios op de Games Convention in Leipzig de opvolger tonen voor hun game Supreme Ruler 2010. Het tweede deel in de serie moet flink gaan verbeteren op waar de mindere punten in deel een zaten. Zo zullen de geluidseffecten en de muziek flink onder handen genomen worden, er zullen veel meer singleplayer mogelijkheden komen en dingen als de AI en diplomatie zullen een make-over ondergaan.
Lead Designer en mede-oprichter van Battlegoat, David Thompson gaf kort aan waar het bedrijf naar kijkt met Supreme Ruler 2020:

"We’ve taken into account all of the suggestions of our player base and then some. Not all of the details are for public consumption yet, but I’m very excited about the new features. Also, the biggest criticism we heard about SR2010 was its approachability for new players. With SR2020 we’ve re-worked the Player Interface to make it more intuitive and easier for beginners while at the same time being very careful NOT to remove the depth and detail that our players expect."

Supreme Ruler 2020 moet in mei 2008 in de winkels liggen.

'Baby gebracht door ooievaars'

ooievaarIn het Limburgse Neerritter keken een paar kersverse ouders vreemd op. Veel mensen plaatsen een houten ooievaar in hun tuin als er een baby is geboren. Zo deed ook Roel van Oudheusden toen zijn dochter Sietske afgelopen weekend vier weken te vroeg geboren werd in het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Enkele uren na de geboorte keek Roel dan ook stomverbaasd toen er een fotograaf aanbelde met de mededeling dat er maar liefst 24 levende exemplaren van de ‘kraamvogel’ op het dak van zijn huis zaten. Van Oudheusden verzekert lachend: "Mijn vrouw en ik hebben onze dochter toch echt zelf gemaakt, maar als je al die ooievaars ziet zitten, begin je daar toch wel een beetje aan te twijfelen." Moeder Imke en dochter Sietske maken het uitstekend.

ooievaars
24 kraamvogels op je dak


Met dank aan Esposa voor de submit.

[update] Demo en trailer Bioshock te downloaden

Onverwachts is afgelopen nacht een demo van Bioshock op Xbox Live Marketplace verschenen. Het spel zelf zal 24 augustus in de winkels liggen. Mensen die niet konden wachten tot die datum, kunnen nu dus al een voorproefje van het spel krijgen.

[update] Goed nieuws voor de PC-bezitters. De demo van Bioshock zal namelijk ook gewoon voor dat systeem te spelen zijn, hij laat alleen even wat langer op zich wachten. Volgens Irrational zal hij later deze maand verschijnen en krijgen we er morgen meer over te horen.

Met dank aan Moe_Szyslak voor de submit

[update2] 2K Games heeft inmiddels ook de launchtrailer voor de game gepubliceerd. Met een ontspannen muziekje op de achtergrond wordt grof geweld in beeld gebracht.

All American Rejects treden op in Anarchy Online

Afgelopen zondag traden in het stadje Rubi-Ka in de game Anarchy Online de All American Rejects op. Speciaal voor het concert was er een podium neergezet, evenals een ruimte voor de toegestroomde fans om het concert te kunnen bekijken en beluisteren.

Het eerste live-concert in een MMORPG werd gedaan door Funcom in de hoop de stroom gebruikers van de game te verbreden en de mogelijkheden van een MMO-game te tonen. Het bedrijf wil dan ook vaker dit soort evenementen gaan organiseren. Hoewel het concert ditmaal alleen te bezoeken was voor Amerikaanse gebruikers, dit in vanwege een sponsordeal met US Telecom, hoopt Funcom dit soort evenementen in de toekomst globaliseren.
Craig Morrison, Producer / Director van Anarchy Online, over het concert:

Virtual world entertainment is definitively expanding, and this historical opportunity to bring a concert to our players is something we have wanted to do for years. We know how much our players love music, whether it's the award winning soundtracks from the game, listening to the in-game radio station GridStream or bringing their own, and now they will get to experience yet another level of interaction thanks to Microsoft Corp.’s Missive’s unique technology.

Fallout 3 website krijgt update

De website van Fallout 3 staat al enige tijd online, maar de website heeft kort geleden een flinke verbouwing ondergaan waardoor er nu veel meer info op te vinden is.

Je kunt je nu vermaken met info over het spel, downloads, art, vault met wat geschiedenis van de serie, verschillende links naar interessante websites, forums om over het spel te praten en zelfs een blog die regelmatig wordt bijgewerkt en waarop nieuws te vinden is over de game dat rechtstreeks bij bethesda vandaan komt.

Je kunt de vernieuwde website hier vinden. Het spel staat gepland voor een release in de herfst van 2008.

Fallout 3 is het nieuwe deel in de Fallout RPG-serie. Het spel zal een mix worden van real time gevechten en gepauzeerd orders uitdelen. Net als in de voorgaande delen zal ook dit spel weer een flinke hoeveelheid bloed en andere viezigheid bevatten wat niet geschikt is voor tere kinderhartjes.



Blijf erbij met je hoofd op de vernieuwde website

Gascoyne: "Verwacht geen wonderen"

Mike Gascoyne, technisch directeur bij Spyker F1, verwacht minder van de nieuwe B-spec dan bijvoorbeeld teambaas Colin Kolles.

Gascoyne vindt dat de hoop op de B-wagen wat te hoog is opgelopen in de pers. "Als je een wagen zomaar in het middenveld kan gooien, zou iedereen het doen! Het is niet zo makkelijk," aldus Gascoyne. "We doen een redelijke stap vooruit op aerodynamisch vlak en aan de achterkant winnen we wat op mechanisch vlak, maar we kunnen nog steeds op de achterste startrij komen te staan."

De nieuwe windtunnel in Brackley geeft echter goede hoop, volgens Gascoyne. "De windtunnel zou zes weken geleden al opgestart worden, dus wat dat betreft lopen we wat achter op schema. Maar we komen nu financieel in een beter positie terecht en met de windtunnel erbij kunnen echt stappen voorwaarts gaan zetten."

Tiger Woods pakt 13e major titel

Golfer Tiger Woods heeft voor de vierde keer in zijn loopbaan de US PGA Championship gewonnen. Het is zijn dertiende major titel als aanvoerder van de wereldranglijst. Woods startte het toernooi als titelverdediger.

De Amerikaan had voor de vier ronden op de golfbaan in Tulsa 272 slagen nodig. Landgenoot Woody Austin werd tweede met 274 slagen. Woods is zeer tevreden met zijn prestatie. "Dit is een fantastisch jaar aan het worden", aldus Woods. "In de eerste drie majors van het jaar wilde het maar niet lukken. Ik heb het gevoel dat ik nu beter speel dan in 2000". In het jaar 2000 won Woods twaalf toernooien waaronder het PGA Championship, de Masters en het Britse Open.

Woods heeft nu dertien majors op zijn naam staan, vijf minder dan recordhouder Jack Nicklaus. Volgens Woods moet het breken van dat record geen probleem zijn. "Als mijn gezondheid goed blijft en als ik wat geluk heb, moet ik dat kunnen verbeteren".

DVD: Maigret

Maar weinig mensen zullen weten dat er een nauwe relatie is tussen de Franse detective Maigret en de Groningse havenplaats Delfzijl. Het was namelijk in 1931 dat auteur Georges Simenon in Delfzijl verbleef en daar zijn eerste boek over Maigret schreef, Pietr-le-Letton. De serie boeken werd al vrij snel populair en er zouden in de daaropvolgende 41 jaar nog zo'n 103 verhalen met Maigret in de hoofdrol verschijnen. En zoals dat gaat bij een goede detective werden ook de verhalen van Maigret herschreven voor een verfilming. Dit gebeurde twee maal. Voor het eerst tussen 1961 en 1963, waarbij er in totaal 49 afleveringen werden gemaakt met Jean Richard in de hoofdrol. Later, in 1992, werden er opnieuw afleveringen opgenomen. Bruno Cremer nam de rol van Maigret op zich en zou deze rol tot 2005 blijven spelen. Deze serie wordt nu in meerdere delen op dvd uitgebracht. Het eerste deel van zes afleveringen kwam in april op de markt en nu volgt een tweede deel met wederom zes afleveringen.

Haase komt top 100 binnen

Robin Haase is maandag voor het eerst in zijn loopbaan de tophonderd van de ATP-lijst binnengedrongen. Hij steeg zeven plaatsen naar de 96ste positie op de wereldranglijst.

Vorige week wist Haase zich te kwalificeren voor het Masters Serie-toernooi in Montreal. In de tweede ronde van het hoofdtoernooi was Marcos Baghdatis (Cyp) te sterk voor de jonge Nederlander.

Op dit moment is Haase de beste Nederlander op de wereldranglijst. Raemon Sluiter bleef steken op de 112de plaats. Peter Wessels zakte twee plaatsen naar de 213de positie. Bij de vrouwen bleef Michaëlla Krajicek op de 34ste staan. Elise Tamaëla is op de 183ste positie de tweede Nederlandse. Roger Federer en Justine Henin blijven de lijst aanvoeren.

Koller wekt interesse Feyenoord

Feyenoord heeft een alternatief voor Danny Koevermans op het oog. De Rotterdammers zien Jan Koller wel zitten mocht AZ Koevermans niet laten gaan. De lange Tsjech wil vertrekken bij AS Monaco.

In het verleden werkte Feyenoord trainer Bert van Marwijk al samen met Koller bij Borussia Dortmund. Eerste keuze blijft voorlopig Koevermans. De Schiedammer heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar de Kuip, maar AZ staat dit voorlopig nog niet toe.

Valencia toont interesse in Van der Vaart

Valencia heeft interesse in Rafael van der Vaart. De Spaanse club heeft een bod op de middenvelder van HSV in voorbereiding. Dit bod zal ongeveer veertien miljoen euro bedragen.

Eerder aasde de Spaanse club al op Wesley Sneijder echter was de vraagprijs van Ajax te hoog voor de Spanjaarden. Van der Vaart heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit graag naar Spanje te willen verkassen. Zijn moeder is van Spaanse komaf.

I don't need a man

Sinds we ons in de jaren zestig massaal realiseerden dat vrouwen gelijk behoren te zijn aan mannen in loon, arbeid, algehele rechten en al die andere fantastische dingen die de emancipatie voortgebracht heeft, is de positie van de vrouw sterk verbeterd. Het hedendaagse kutje heeft stemrecht, staat niet langer alleen maar in de keuken, dumpt de kinderen bij de crèche, laat abortus plegen en laat zich als kers op de taart nog in in amoureuze uitstapjes met vreemden. Een hartverwarmend en vrouwvriendelijk relaas over de successen der emancipatie.

Blindvertrouwen op NS Bijlmer

Het NS station Bijlmer moet een intercity station gaan worden. Vijfentwintigduizend reizigers in anderhalf uur moet het station straks kunnen verwerken. Het station is daarvoor al flink verbouwd.

Er wordt werkelijk overal rekening mee gehouden. Zo zijn er voor blinden en slechtzienden op het perron geleidelijnen aangelegd. Dit systeem zorgt ervoor dat blinden en slechtzienden vanaf de stationshal veilig naar de verschillende perrons worden geleid.

De geest van Joop

Het is een rustige zaterdagmiddag. Ik geef de plant wat water en mezelf wat brood met vlees. De computer zet ik aan, want dat doe ik altijd. De frontpage is nog steeds een vrijhaven voor botmongolen, smilie-posters, Wilders-fans en voor personen die deze categorieën op sublieme wijze weten te combineren. Dan maar een bezoekje aan het forum. De lust is echter niet aanwezig om te reageren.

Boek: Ted Simon - Dromen van Jupiter

In 1979 verscheen het boek Jupiters reizen, waarin de 42-jarige Ted Simon aka 'Jupiter' vertelt over zijn vier jaar durende wereldreis op de motor. Dit boek heeft destijds de status van cultboek verworven en was de basis voor de film Long way round. Bijna dertig jaar later herhaalde Ted Simon deze reis. Inmiddels 69 jaar oud, reed hij door 48 landen, dit keer in 'slechts' twee jaar. Zijn ervaringen op deze tweede herhalingsreis staan beschreven in het net verschenen Dromen van Jupiter. Ter ere van dit nieuwe boek verscheen ook het oorspronkelijke Jupiters reizen opnieuw. In de Jupiter-reeks bestaat verder het boek Terugkeer naar Jupiter, dat over een motorreis in Thailand, Maleisië en India gaat. Helaas is die titel niet meer verkrijgbaar.

[upd] Dodelijke steekpartij in Schevenings café

Icoon PolitieBij een steekpartij in een café in Scheveningen is zondagavond een dode gevallen. Dat heeft de politie laten weten.

Volgens een woordvoerster vond de steekpartij rond 22.00 uur plaats in een kroeg aan de Kapitein De Rijkstraat. Het slachtoffer zou een medewerker of de eigenaar zijn, maar zijn identiteit is nog niet bekend. Ook over de toedracht kon de politie nog niets zeggen. De dader is voortvluchtig.

Update 8.10 uur
Het slachtoffer is de eigenaar van café 't Snuitje. De 52-jarige kroegbaas werd rond 22.00 uur door de dader naar buiten geroepen, waarna hij met een mes in zijn hals werd gestoken. De man overleed ter plekke.

De dader was ook vanochtend nog voortvluchtig. Over de toedracht kon de politie nog niets zeggen.

Koldo Gil niet betrokken bij zaak-Fuentes

De internationale wielerunie UCI heeft gisteren gezegd dat wielrenner Koldo Gil niet betrokken is bij de zaak-Fuentes.

De Spaanse renner van Saunier Duval was tot gisteren geschorst vanwege de vermeende betrokkenheid bij de dopingzaak. Gil kan nu aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje, die 1 september van start gaat.

De UCI had Gil een brief gestuurd waarin alles uitgelegd werd. "Er valt nu een last van me af. Het was zonder wielerwedstrijden absoluut geen gemakkelijk jaar voor me," aldus de wielrenner.

Vorig jaar reed hij voor Liberty Seguros en was een van de vele renners die genoemd werd in de zaak-Fuentes na de arrestatie van ex-teambaas Manolo Saiz. Vorig jaar kwam de zaak rond de Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes aan het rollen na een inval van de politie bij Saiz en Fuentes. De Madrileense politie vond tweehonderd zakken bloed, steroïden en diverse apparatuur.

Mourinho heeft alweer nieuwe mijlpaal voor ogen

José Mourinho, de trainer van Chelsea, is trots op het vestigen van het record aantal ongeslagen thuiswedstrijden achtereen. The Blues wonnen gisteren met 3-2 van Birmingham, hun 64e opeenvolgende competitieduel op Stamford Bridge zonder nederlaag.

“Ik ken de meeste spelers uit het Liverpool-team eind jaren zeventig (tot gisteren mederecordhouder.). Om die serie in dit tijdperk te verbeteren, is een fantastische prestatie,” aldus Mourinho.

Ook Mourinho’s persoonlijke ongeslagen thuisreeks in competitiewedstrijden wordt steeds indrukwekkender. De laatste keer dat de Portugees z’n eigen fans naar huis moest laten gaan met een nederlaag was begin 2002. FC Porto verloor toen van Beira Mar. “Ik sta nu op 99. Hopelijk maakt mijn goede vriend Harry Redknapp geen einde aan de reeks, ik zou graag de honderd halen.”

Redknapp is trainer van de volgende tegenstander van Chelsea, Portsmouth.

Grote juwelenroof op Beverwijkse Bazar

MisdaadOp de Beverwijkse Bazar - in de volksmond nog steeds Zwarte Markt geheten - heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote juwelenroof plaatsgevonden. De dieven kwamen via het dak naar binnen in een pand aan de Montageweg van de zogenoemde Oosterse Markt en maakten daarna met een slijptol een gat in een betonnen muur.

Hierdoor kregen ze toegang tot de zaak van juwelier Crown. Deze zaak van een Irakese ondernemersfamilie is de grootste en meest prestigieuze van de vijftig juweliers die de Beverwijkse Bazar rijk is.

De kluis van deze juwelier werd opengebroken en alle vitrines in de zaak werden leeggehaald. Hierdoor hebben de rovers voor meer dan een miljoen aan juwelen en andere kostbaarheden kunnen bemachtigen.

De inbraak vond plaats rond 03.00 uur. Het inbraakalarm is afgegaan en de alarmcentrale heeft de melding ook doorgegeven, maar surveillerende bewakers hebben er niet op gereageerd. Ook lichtten ze de politie niet in. Het duurde tot vier uur nadat het alarm het eerste signaal had gegeven, voordat de roof werd ontdekt.

Alle juweliers op de markt bleven gisteren uit protest tegen de gang van zaken dicht. Ze willen eerst opheldering waarom er niet op het alarmsignaal is gereageerd.

Uitslagen Frankrijk speelronde 2

Afgelopen weekend werd de tweede competitieronde in Frankrijk gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen tweede speeldag:

ThuisUit:Eindstand
Toulouse FCOl. Lyon1-0
AJ AuxerreGirondis Bordeaux0-2
Saint-EtienneValenciennes3-1
Ol. MarseilleStade Rennes0-0
AS NancyCaen1-0
FC SochauxLe Mans1-3
Ol. NiceRC Strasbourg1-0
FC LorientAS Monaco2-1
FC MetzLille OSC1-2
RC LensPSG0-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Le Mans264 - 1
2AS Nancy263 - 0
3Gir. Bordeaux263 - 0
4St. Etienne244 -2
5FC Lorient242 - 1
6Lille OSC242 - 1
7Ol. Lyon232 - 1
8Valenciennes234 - 4
9Caen231 - 1
10Ol. Nice231 - 1
11Toulouse232 - 3
12Ol. Marseille220 – 0
13PSG220 - 0
14AS Monaco212 - 3
15RC Lens210 - 1
16Strasbourg210 - 1
17FC Sochaux211 - 3
18Stade Rennes210 - 2
19FC Metz201 - 3
20AJ Auxerre200 – 4

Topscorers:

NaamAantal
Audel (Valenciennes)4
Túlio (Le Mans)3
Feindouno (Saint-Etienne)4

Grillo pakt achtste etappe Ronde van Portugal

De zevende etappe van de Ronde van Portugal is gewonnen door Paride Grillo. De 25-jarige Italiaan was na 168 kilometer in de straten van Gondomar de sterkste in een massasprint. Cândio Barbosa blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement. De Portugees, die al drie etappes won, eindigde als derde.

De top tien in het algemeen klassement staat binnen twee minuten afstand van elkaar. Vooral morgen wordt er spektakel verwacht van de klassementrenners als de rit eindigt op de Torre, de hoogste berg van Portugal. De top ligt op 1961 meter.

Schapenboer gegijzeld na internetliefde

Icoon OpmerkelijkEen Australische boer is gisteren veilig thuisgekomen, nadat hij in Mali op zoek ging naar zijn internetliefde en werd gekidnapt. De 56-jarige Des Gregor is twaalf dagen gevangen gehouden door gewapende bandieten in het Afrikaanse land, meldden Australische media vandaag.

De verliefde Gregor arriveerde afgelopen maand in Mali om zijn zogenaamde verloofde Natascha, die hij kende via internet, te ontmoeten. Hij zou in het Afrikaanse land een bruidsschat ontvangen van gouden staven ter waarde van 100.000 dollar.

Op het vliegveld van Mali stond een auto op de schapenboer te wachten. Deze bracht hem niet naar zijn geliefde Natascha, maar naar een hotelkamer vol met gewapende mannen. Zij sloegen hem in elkaar, trokken zijn kleding uit, bonden hem vast en ontnamen hem zijn creditcards en geld. De mannen dreigden zijn ledematen eraf hakken als zijn familie het losgeld van een ton niet betaalde.

Gregor kwam vrij doordat de Australische politie de kidnappers er van wist te overtuigen dat hun gijzelaar het losgeld kon ophalen bij de Canadese ambassade in de hoofdstad Bamako. De oplichters lieten de Australische vrijgezel even vrij, waarop de politie hem kon redden.

Gregors broer Phil zei dat Des volledig verblind was door de liefde en de zwendel daardoor niet had zien aankomen. Gregor waarschuwde bij zijn aankomst in Australië mensen die liefde zoeken op internet. ''Zorg ervoor dat je alles 100 procent checkt'', aldus de met de schrik vrijgekomen schapenboer.

Drie doden bij kerkaanslag Missouri

Icoon MisdaadEen gewapende man heeft gisteren tijdens een kerkdienst in de Amerikaanse staat Missouri het vuur geopend op circa vijftig katholieke kerkgangers. Drie mensen zijn om het leven gekomen en vijf personen raakten gewond. De politie heeft een man gearresteerd.

Het schietincident vond 's middags plaats tijdens een kerkdienst van voornamelijk Spaanstalige immigranten. Toen de politie op de plaats van het delict aankwam, hield de man de kerkgangers nog onder schot. Een onderhandelaar sprak enkele minuten met de gewapende man, alvorens agenten hem konden arresteren.

De politie kon de identiteit van de arrestant niet bekendmaken, maar deelde wel mee dat de man de dag ervoor een incident had gehad met een familie die bij de kerkdienst aanwezig was.

Kinderen Zuid-Nederland weer naar school

Icoon OnderwijsBasisschoolleerlingen in het zuiden van het land zijn maandag de eersten die weer in de bankjes kruipen. Hun vakantie van zes weken zit er dan op.

Volgende week openen ook de middelbare scholen in het zuiden en de basisscholen in het noorden de deuren. Vanaf 3 september zijn alle scholen in Nederland weer in bedrijf.

Nieuw dit jaar op de basisschool is de verplichting om kinderen voor- en naschoolse opvang te bieden. Naar verwachting lukt dat nog lang niet overal.

Traditioneel vormt het begin van het nieuwe schooljaar ook het startsein voor een campagne van Veilig Verkeer Nederland over schoolgaande jeugd op de weg. Uit cijfers van de afgelopen twintig jaar blijkt dat het aantal verkeersongelukken met kinderen kort na de vakantie schrikbarend hoog is.

'Pimp je auto met airco'

Icoon OpmerkelijkHet is geen geheim dat het in de Amerikaanse staat Texas 's zomers heel heet is. Stedenbouwkundige, Scott Dawson, reed drie jaar rond zonder airco in zijn auto en vond het tijd voor een airco installatie in zijn auto.

Hij had daar geen 1200 dollar voor over en kwam op het slimme idee om een veel goedkopere airco voor in huis op zijn auto te zetten. Met een paar bouten had hij het gevaarte op zijn dak bevestigd, het is bepaald geen 'babe magnet' maar het werkt wel.

Scott heeft niet nagedacht over de extra luchtweerstand en het hogere benzine verbruik door de airco. Waarschijnlijk deed hij het alleen voor de aandacht die hij met deze stunt zou trekken.

Subheader
Pimp my ride voor gevorderden


Geert Wilders mogelijk 30 zetels in peilingen

Icoon PolitiekVolgens Maurice de Hond overweegt bijna één op de vijf Nederlanders op de Partij van de vrijheid te stemmen. Elf procent van de Nederlandse bevolking zou op de PVV stemmen als vandaag verkiezingen zouden worden gehouden.

Acht procent zegt 'mogelijk' op de partij te gaan stemmen. Daarmee zou de partij op 30 zetels in de Tweede Kamer komen te staan. In de peilingen komt de partij echter niet verder dan 18 zetels. De SP doet het iets slechter en zou één zetel verliezen en uitkomen op 23 zetels. De partij voor de dieren zou er één zetel bij krijgen en op 3 komen.

Geert Wilders pleitte woensdag in een open brief in De Volkskrant voor een verbod op de koran. Haagse politici verwezen het voorstel massaal naar de prullenbak. Advocate Els Lucas deed naar aanleiding van de brief aangifte voor het aanzetten tot haat tegen moslims. Driekwart van de Nederlanders is tegen een verbod op de koran, zo bleek donderdag uit een peiling, ook van De Hond. Negentien procent van de bevolking ziet wel wat in een verbod van het heilige boek van de islam.

Met dank aan NoNaMe85, mouthman, Beuzebelder, Aka-Zigor voor de submit.

Prijzenoorlog om Duitse opblaaspoppen

Icoon OpmerkelijkIn Duitsland is een ware prijzenoorlog aan de gang tussen seksshops. Producten als opblaaspoppen zijn daardoor soms meer dan 90 procent goedkoper verkrijgbaar dan vroeger.

Dit meldde de krant Express zondag. Prijsbreker is het bedrijf Eis.de, dat alleen via internet opereert. Opblaaspop Banging Bonita (blond, blauwe ogen, enorme borsten) is bij Eis.de al voor 4,97 euro verkrijgbaar. Bij de traditionele marktleider Beate Uhse kost precies dezelfde opblaaspop maar liefst 99 euro.

Maar voor die 99 euro krijg je bij Beate Uhse, die circa 300 winkels hebben, ook persoonlijk advies tijdens het verkoopgesprek, iets dat je op internet niet krijgt. Ook wijst Beate Uhse erop dat het bedrijf aan kwaliteitscontrole doet. "Wie weet of de condooms van de concurrentie het überhaupt houden?" aldus de zegsvrouw.

Eis.de heeft geen moeite met het goedkope imago. "Wij zijn de ALDI van de erotiekmarkt, even goed en toch gunstig geprijsd"

Met dank aan NoNaMe85 voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.