Kerkrade wordt retro walhalla voor een dag

koei
Retro is hot! Zo heet zelfs dat er eind augustus een Retro spel/computer beurs gehouden zal worden in Kerkrade.

Op deze beurs zal iedere verzamelaar van Atari, Amiga, Sega, MSX, Commodore, Nintendo, Vectrex, Acorn en nog een aantal andere uitgevers waarschijnlijk wel iets van zijn gading kunnen vinden. Mocht je geen verzamelaar zijn dan kun je natuurlijk altijd langs gaan om die antieke spelcomputers een keer in werking te zien, want naast een handelsbeurs is het tegelijkertijd ook een soort tentoonstelling waarop iedereen zijn toppers kan laten zien. Naast alle oude retro games en spelcomputers zullen er ook meer recente games te koop zijn voor onder andere de PlayStation en Xbox.

Daarnaast kun je natuurlijk dan ook gelijk een bezoekje brengen aan de interactieve expo "Games, let's play!" die in hetzelfde gebouw gehouden wordt van 17 mei tot en met 28 oktober. In deze tentoonstelling komen allerlei games aan bod, van het oude ganzenborden tot aan de huidige computergames. Vanaf 25 augustus staan de computergames in de spotlights.

De beurs en de expo worden beide gehouden in het Industrion te Kerkrade. De beurs is op 26 augustus vanaf 11 tot 4 te bezoeken. Meer informatie kun je vinden op de site van het Industrion.