Vink en Braamhaar kandidaat voor EK 2008

Gerard (RedFever007)
Pieter Vink en Eric Braamhaar zijn door de UEFA geselecteerd om als scheidsrechter actief te zijn op het EK 2008 dat in Oostenrijk en Zwitserland wordt gespeeld. Uiteindelijk zal maar één van beide scheidsrechters daadwerkelijk de fluit ter hand nemen. In totaal selecteerde de UEFA 24 scheidsrechters waarvan de helft nog afvalt.

Braamhaar en Vink zullen niet allebei worden uitgekozen. "Zo zijn de regels. In principe is Eric de eerste man. Maar we zullen moeten afwachten tot december voordat de UEFA duidelijkheid geeft. Het belangrijkste is dat er weer een Nederlandse scheidsrechter actief is op een groot toernooi," zo liet Vink weten op de jaarlijkse scheidsrechtersdag in Zeist.

Eric Braamhaar hoopt dat hij door de UEFA wordt geselecteerd. "Ik heb nog geen vakantie geboekt. Maar ik hoop dat ik een reis kan boeken naar Oostenrijk en Zwitserland." De UEFA zal in december bekend maken welke scheidsrechter Nederland zal vertegenwoordigen. In totaal zullen twaalf arbiters actief zijn op het EK.