Cunego wint vierde etappe in Duitsland

De vierde etappe van de Ronde van Duitsland is gewonnen door de Italiaan Damiano Cunego. Na 183,3 kilometer koersen versloeg de renner van Lampre zijn medevluchters Davide Rebellin (Gerolsteiner) en David Lopez (Caisse d'Epargne) in de sprint.

Gisteren reed Niki Terpstra lang vooraan, vandaag was een andere Nederlander die lange tijd vooraan reed. Piet Rooijakkers wist met de Pool Mariusz Wertecki uit het peloton te ontsnappen. Het duo hield lang stand, maar op twintig kilometer van de streep werden ze bijgehaald.

Tijdens de beklimming van de Rietbergpass bleken Cunego, Rebellin, Lopez, Rigoberto Uran, Levi Leipheime en de Nederlander Robert Gesink de sterkste. Gesink moest vervolgens in de afdaling afhaken. Uran, die als eerste de top had bereikt, was toen al zwaar ten val gekomen. De Colombiaan miste een bocht, kwam in een beek terecht, en heeft waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen opgelopen.

In Sonthofen was Cunego te rap voor Rebellin en Lopez, die veel te vroeg de sprint aantrok. De Duitser Jens Voigt blijft in het bezit van de leiderstrui. Niki Terpstra mag morgen wederom in de bergtrui starten.