FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 juli 2006

Winst USA en Cuba in HHW

Dinsdag hebben zowel Cuba als de Verenigde Staten hun wedstrijd in de Haarlemse Honkbalweek gewonnen. Cuba won nipt met 2-1 van Chinese Taipei, terwijl de Amerikanen het Chinese team versloegen met 7-5.

De wedstrijd tussen Cuba en Chinese Taipei was verdedigend van een zeer hoog niveau en de pitchers van beide partijen leverden goed werk af. Tot de negende inning leek het erop dat er voor het eerst deze week een verlenging zou komen, maar de Cubanen gingen er toch met de winst vandoor omdat Leslie Anderson op een honkslag van Juan Moreno over de thuisplaat kwam en de verlossende 2-1 scoorde.

De Verenigde Staten stonden na vijf innings met maar liefst 5-0 achter tegen China. De Amerikanen rechtten echter hun rug en door scores in de 6e, 8e en 9e inning gingen ze uiteindelijk met de 7-5 winst vandoor.

Floyd Landis wint criterium van Stiphout

Naast winnaar van de Tour de France mag Floyd Landis zich ook winnaar van de Profronde van Stiphout noemen.

In de Brabantse plaats was de Amerikaan het sterkste in de sprint van een kopgroep, bestaande uit drie coureurs. Michael Rasmussen en Bram Tankink werden respectievelijk tweede en derde. Beide coureurs haalden ook deze posities in 2005. Toen was Ivan Basso in Stiphout de snelste voor Rasmussen en Tankink.

Italiaanse clubs ontevreden na hoger beroep

In een reactie na het hoger beroep in het Italiaanse fraudeschandaal, laten de clubs AC Milan, Fiorentina, Juventus en Lazio Roma weten dat ze ontevreden zijn over het vonnis. Ondanks dat eerder deze avond de opgelegde straffen werden verminderd, zullen Fiorentina, Juventus en Lazio Roma opnieuw in beroep gaan.

"Het verschil in de manier waarop wij worden behandeld en de andere ploegen is ongelooflijk. We gaan tegen alles in beroep", aldus Juventus' advocaat Cesare Zaccone. Een ontdane voorzitter Cobolli Gigli viel de advocaat bij: "We kunnen dit absoluut niet accepteren. Het is een zeer streng signaal dat vooral geldt voor Juventus."

Milan-voorzitter Silvio Berlusconi liet weten teleurgesteld te zijn. Hij had gehoopt dat de beroepscommissie de gehele straf van AC Milan zou kwijtschelden. De Milanese club weet nog niet of men in beroep gaat tegen de uitspraak.

"Het is een prima stap", was het commentaar van Fiorentina-voorzitter Diego Della Valle. "Maar Fiorentina is onschuldig en we zullen proberen om ons van deze schaduw te ontdoen. We zullen doorgaan. We hadden de Champions League bereikt, dat hadden we verdiend op het veld." Claudio Lotito, de grote baas van Lazio, beklaagt zich erover dat zijn club eveneens Europees voetbal misloopt: "We mogen niet meedoen aan de UEFA Cup, terwijl we dat hebben verdiend op het veld. Dat is niet in lijn met het recht."

Xbox-moordzaak bereikt zijn einde

Of het drietal levenslang in de gevangenis zal verblijven of de doodstraf krijgt moet nog worden bepaald, maar wel zeker is dat de drie mensen die de zogenaamde "Xbox Slayings" begingen schuldig worden bevonden aan moord met voorbedachte rade.

De zaak stamt uit 2004, toen Troy Victorino, 29, Michael Salas en Jerone Hunter, beiden 20, een huis binnen gingen waar Erin Belanger, 22, en vijf vrienden aan het slapen waren. Alle zes werden ze door het drietal met honkbalknuppels vermoord.

De openbaar aanklager stelde dat Victorino woedend was nadat Belanger hem had gevraagd het huis van haar oma, waar hij verbleef, te verlaten. Ze hield vervolgens een aantal van zijn bezitingen achter, waaronder een Xbox. Victorino liet dit niet op zich zitten, riep drie vrienden op, en ze sloegen vervolgens iedereen dood in het huis.

Het vierde lid van de groep, 20 jaar jonge Robert Cannon, wilde in eerste instantie getuigen tegen zijn medeverdachten in ruil voor strafvermindering, maar trok dit terug aan het begin van het proces. Zijn lot zal bepaald worden in een andere rechtszaak.


Het waard om moord voor te plegen

[upd] Groot alarm in Amsterdams havengebied

Icoon OngelukIn het Westelijk Havengebied in Amsterdam is groot alarm geslagen. Aan de Coenhavenweg staat een vat met een mogelijk gevaarlijke stof op springen. De brandweer heeft de omgeving afgezet.

Het vat met de stof staat bij een bedrijf dat scheepsafval verwerkt. Wat er precies inzit, is nog niet duidelijk. Politie, ambulances en verschillende experts op het gebied van gevaarlijke stoffen zijn ter plaatse om hulp te bieden als dat nodig is.

Update 21.59 uur
De Amsterdamse televisiezender AT5 meldt dat de brandweer de situatie sinds 21.40 uur onder controle heeft. In het vat zou aluminiumfosfide gezeten hebben, een stof die gebruikt wordt bij ongediertebestrijding. In combinatie met water ontstaat er een giftig gas, wat hoofdpijn en stuiptrekkingen veroorzaakt en in hoge concentraties zelfs dodelijk kan zijn.

Na de melding werd direct de omgeving van de Coenhavenweg afgezet, en werden kantoren en bedrijven ontruimd. Om het ontploffingsgevaar te verminderen, is het vat een beetje open gezet zodat er gecontroleerd gas uit kon ontsnappen. Dit gas is met droog zand zo goed mogelijk onschadelijk gemaakt. Het gevaar voor een grote gifwolk is daarmee inmiddels geweken.

Straffen Italië vallen lager uit

Icoon Voetbal De beroepscommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft de straffen voor de clubs in de grootscheepse fraudezaak in Italië verminderd. De voetbalclubs waren in hoger beroep gegaan tegen de hoge straffen die ze twee weken geleden kregen opgelegd.

Lazio Roma en Fiorentina zullen niet worden teruggezet naar de Serie B, maar starten in de Serie A met respectievelijk 11 en 19 punten in mindering. Juventus komt wel uit in de Serie B, maar krijgt in plaats van dertig 17 punten in mindering. AC Milan tenslotte zal in de Serie A niet met 15 punten in mindering starten, maar met acht punten minder.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Jans heeft 15 doelstellingen voor komend seizoen

Tijdens een persconferentie maandagavond heeft de trainer van FC Groningen, Ron Jans, zijn 15 doelstellingen voor komend seizoen bekendgemaakt.

Naast dat Jans naar een hoger plan wil met de club, gaat de begrotig omhoog: Vorig seizoen was het 10,4 miljoen euro, voor aankomend seizoen zal dit 12,5 miljoen euro bedragen.

De doelstellingen van Ron Jans:

1. Structureel bij de eerste tien, maar gezien de invoering van de play-offs bij de eerste negen in de Eredivisie.

2. In de beker minimaal in de kwartfinale komen, al is de prestatie soms vanwege het formaat afhankelijk van geluk en pech.

3. De groepsfase van de UEFA Cup bereiken, al zal FC Groningen als ongeplaatste ploeg een zware tegenstander treffen.

4. Meer dan 50 goals scoren en dus meer dan de 46 van afgelopen seizoen.

5. Minder dan 43 tegengoals incasseren om de prestatie van afgelopen seizoen te verbeteren.

6. Meer dan elf keer de nul achterin houden.

7. Meer dan zes punten uit de eerste zes wedstrijden.

8. Meer dan 20 punten in uitwedstrijden; afgelopen seizoen behaalde de FC daarin 14 punten.

9. Meer punten halen tegen Sparta en Heracles. Dat was er het afgelopen seizoen één.

10. Euroborg een vesting te laten blijven die haast onneembaar is. Sinds de verhuizing verloor de FC alleen één bekerduel.

11. Het teamproces nog verder verbeteren. Een ruzie kan soms goed zijn, als deze uiteindelijk maar wordt uitgesproken. De groep zit goed in elkaar.

12. Het integreren van de nieuwe buitenlandse spelers.

13. Naast het basissysteem 4-4-2 met een ruit op het middenveld ook andere systemen blijven beheersen.

14. Meer dan drie keer scoren uit dode spelsituaties als directe vrije trappen, inworpen, corners en vrije trappen van de zijkant. Vorig seizoen scoorden Silva en Buijs uit vrije trappen.

15. Aan het einde van het seizoen nog niet opgebrand zijn en na de competitie weer in een spannende play-offserie meestrijden om deelname aan Europees voetbal.

TCGF

Geen trauma zo klein, of er is wel een hulpgroepje voor… De feiten zijn best wel schokkend, en ik kan mij erg goed voorstellen dat bepaalde gebeurtenissen erg traumatisch kunnen zijn. Je staat er niet altijd bij stil, maar jaarlijks raken meer dan 6.000 mensen getraumatiseerd door geiten! En de gevolgen dat dat weer heeft…

Gelukkig is er de TCGF (The Childhood Goat Trauma Foundation) om eens bij te staan in moeilijke tijden!

De testimonies van geitenslachtoffers zijn erg ontroerend om te lezen. Zo iets wens je je ergste vijanden niet toe! Gelukkig heeft de TCGF veel nuttige tips om een geitentrauma te voorkomen.

Voor iedereen met een geitentrauma: er is hoop…..!

Uitslag PlayStation awards

Sony heeft in Japan de jaarlijkse PlayStation awards uitgereikt. Met deze awards krijgen spellen die het goed gedaan hebben voor Sony een leuke status. Games die meetellen moeten uitgekomen zijn tussen mei 2005 en mei 2006.

Gold (500.000 tot 1.000.000 stuks verkocht):
- Biohazard 4 (PS2, Capcom)
- Monster Hunter Portable (PSP, Capcom)
- Monster Hunter 2 (PS2, Capcom)
- Sengoku Musou 2 (PS2, Koei)
- Jikkyou Powerful Pro Yakyuu 12 (PS2, Konami)
- Dirge of Cerberus - Final Fantasy VII (PS2, Square Enix)
- Dragon Ball Z Sparking (PS2, Bandai Namco)
- Tales of the Abyss (PS2, Bandai Namco)
- Dai-3-Ji Super Robot Taisen Alpha: Shuuen no Ginga e (PS2, Banpresto)

Platinum (1 Miljoen tot 2 Miljoen stuks verkocht):
- Winning Eleven 9 (PS2, Konami)
- Winning Eleven 10 (PS2, Konami)
- Kingdom Hearts II (PS2, Square Enix)

Double Platinum (2 Miljoen tot 3 Miljoen stuks verkocht):
- Final Fantasy XII (PS2, Square Enix)

Hideo Kojima over Metal Gear Solid 4

Hideo Kojima van Konami heeft op de Comic Con een aantal interessante feitjes losgelaten over zijn opkomende titel Metal Gear Solid 4. Zo zal de game te groot zijn voor standaard DVD formaat waardoor Blu-Ray noodzakelijk is. Sony wil verder dat de game speelbaar is in 1080p. Voor de mensen die willen spelen heeft Kojima ook goed nieuws, de journalisten dan, want de game zal speelbaar zijn op de E3 van 2007. Hideo wist ook te melden dat het team dat aan deeltje vier werkt, het grootste team is dat ooit aan een Metal Gear Solid game gewerkt heeft. Over de motion sensor kon hij nog weinig vertellen; er wordt momenteel uitgebreid getest of het mogelijk is voor bepaalde actiescènes, als het breken van een nek, maar het is nog niet zeker of het gebruik ervan nodig gaat zijn in de game.

Straffen Italië vallen lager uit

De beroepscommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft de straffen voor de clubs in de grootscheepse fraudezaak
in Italië verminderd.

Lazio Roma en Fiorentina zullen niet worden teruggezet naar de Serie B, maar starten in de Serie A met respectievelijk 11 en 19 punten in mindering. Juventus komt wel uit in de Serie B, maar krijgt in plaats van dertig 17 punten in mindering. AC Milan tenslotte zal in de Serie A niet met 15 punten in mindering starten, maar met acht punten minder.

Agressieve patiënt drijft personeel tot wanhoop

Icoon BinnenlandsEen psychiatrische patiënt die als 'heel erg agressief' wordt beschreven, zit al 200 dagen in een kamertje van drie bij vier, met een aangrenzende buitenkooi van 1,5 bij drie meter. Hij zit daar 24 uur per dag, zeven dagen in de week en heeft verder geen enkele bewegingsvrijheid. De bond voor verplegend personeel, NU'91, spreekt van een 'mensonwaardige situatie', en eist onmiddellijk ingrijpen.

De man is officieel in behandeling in de psychiatrische inrichting in Venray, maar van het behandelen komt weinig terecht. De patiënt komt uit Liberia, waar hij dienst deed als kindsoldaat. Hij is nu agressief en onbenaderbaar. Het personeel weet niet wat ze aanmoet met de man. Zij voelen zich onveilig, maar vinden het ook erg dat zij de man niet kunnen verzorgen. Ook NU'91, dat onmiddellijk ingrijpen had geëist, weet geen oplossing.

Volgens de bond zouden er in totaal 75 tot honderd psychiatrische patiënten in dezelfde mensonwaardige omstandigheden zitten. "Dit aantal groeit snel en dat is een ernstig probleem", aldus een woordvoerder van de NU'91.

Monopoly verruilt cash voor cards

Icoon GamesSpellenfabrikant Hasbro heeft besloten het beroemde bordspel Monopoly de 21ste eeuw binnen te loodsen. In de nieuwe versie van het spel, dat de naam Monopoly Hier en Nu Electronisch Bankieren draagt, is het ouderwetse papiergeld vervangen door debetkaarten. Met behulp van een klein apparaatje wordt het juiste saldo op de kaarten van de deelnemers geplaatst. De klassieke pionnen hond en strijkijzer worden vervangen door een hamburger en een mobieltje.

De actualisatie van het spel gaat nog verder. De eigendomsprijzen zijn aangepast aan de huidige markt en het passeren van het startvlakje wordt nu beloond met een paar miljoen euro. Ook zijn enkele straten vervangen. Zo kan men straks naar hartelust gaan bouwen op de nieuwe locatie Paleis Noordeinde.

Volgens marketing director Helen Martin van Hasbro UK is de nieuwe versie vorig jaar al in Frankrijk en Duitsland gelanceerd en is de respons erg positief. Alle veranderingen ten spijt, is er één ding waar spelers niet aan kunnen ontkomen: "Je gaat nog steeds de gevangenis in, dat zal altijd zo blijven", aldus Martin.

Wie is er niet mee opgegroeid?
Wie is er niet mee opgegroeid?

Smit wacht vervolging enkeltje Marokko-actie

JustitieDe 'enkeltje Marokko' pamfletten, die Nieuw Rechts van Michiel Smit begin deze maand in Maassluis verspreidde, zullen tot een vervolging leiden van Smit. Eerdere leek het er op dat de politie in de waardebonnen voor een gratis terugreis naar Marokko geen strafbaar feit zag.

Burgemeester Koos Karssen (CDA) van Maassluis zegt dat het volgens hem echter wel een strafbaar feit betreft: ''Er is mij door de politie verzekerd dat de zaak wordt vervolgd. Ik heb daar ook op aangedrongen. Er wordt onderzoek naar gedaan en daarover is overleg met de officier van justitie.''

Volgens Smit betrof het een ''ludieke actie'' die een reactie was op de ongeregeldheden tijdens de Straatspeeldag van 31 mei en op de manier hoe burgemeester Karssen daarop reageerde. Tijdens die dag gooiden zo'n 50 basisschooljongetjes (9 tot 12 jaar) van Marokkaanse komaf stenen naar de vrijwillige begeleiders. Ze werden ook uitgescholden voor 'kankerhoer', 'kankerjood' en 'smerige christenhond'. Dezelfde kinderen misdroegen zich overigens later die dag ook bij het pannavoetbal, dat georganiseerd was door vrijwilligers van Marokkaanse komaf.

Meer ludiek
De voorman van Nieuw Rechts is niet onder de indruk van de vervolging. Hij heeft meer 'ludieke acties' in petto. Begin augustus wil hij actie voeren tegen gemeenten die woningen verstrekken aan uitgeprocedeerde asielzoekers ''terwijl gewone Nederlanders op een huis zitten te wachten.''

Ook overweegt hij een 'meldpunt illegale arbeid' te starten. Op bouwplaatsen wil hij folders verspreiden waarin wordt opgeroepen de namen van 'illegale arbeiders' aan Nieuw Rechts te melden, zodat Smit die kan doorgeven aan de politie.

Ik ben een Poema meneer!

Acda en de Munnik, wat mij betreft mogen die aan de hoogste boom. Zij hebben het "liedjes maken maar altijd het zelfde laten klinken" tot een ware kunst verheven. Er zijn zat mensen die er van houden. Dus moeten we die ook een beetje aandacht geven.

Er is iemand die vindt dat een liedje van De Poema's op cd uit moet komen. God mag weten waarom.
Je weet wel, de Poema's, zo'n gelegenheids bandje van Acda en de Munnik samen met Van Dik Hout.
Zelfs dit zogenaamde rock liedje wordt verkracht door Thomas Acda.

Je mag zelf je mening geven in het gastenboek van deze grote fan.
Oh, de fan is trouwens ook de submitter vermoeden wij, we weten het niet zeker hoor.

Met dank aan de spammer PauldeMunnik voor de submit

Sluiter onderuit in Umag

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het Studena Croatia Open in Umag. De Nederlandse tennisser ging vandaag met 3-6, 2-6 onderuit tegen de Argentijn Juan Martín Del Potro, die met een wildcard tot het toernooi werd toegelaten.

Sluiter bevond zich in goed gezelschap, want ook de als tweede geplaatste Spanjaard Juan Carlos Ferrero en Guillermo Coria, die als derde geplaatst was, sneuvelden in de eerste ronde. Ferrero verloor met 6-7(4), 7-6(5), 5-7 van zijn landgenoot Albert Portas en Coria ging met 2-6, 3-6 ten onder tegen de Tsjech Robin Vik.

Bedreiger Nederlandse politici opgepakt

PolitieDe Rotterdamse recherche heeft een 25-jarige man uit de havenstad gearresteerd die verdacht wordt van het stelselmatig bedreigen van politici. Hij had het voorzien op Rita Verdonk, Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali, Marco Pastors en Ronald Sörensen van Leefbaar Rotterdam en Michiel Smit van Nieuw Rechts. Alle politici kregen naar aanleiding van zijn dreigementen persoonsbeveiliging.

De Rotterdammer viel door de mand toen hij ook dreigmails ging sturen naar de Marokkaanse schone Lamya M'Haidra, die meedeed aan de verkiezingen voor de Koningin van het Zomercarnaval in Rotterdam. Hij bedreigde haar met de dood omdat 'volgens de Koran het tonen van bloot op een praalwagen verboden is'. De politie herkende een patroon in die mails.

Een speciaal rechercheteam onderzoekt of er meer mensen achter de bedreigingen zitten. De Rotterdammer wordt ook verdacht van een valse bommelding bij het bedrijf Riwal in Dordrecht. De politie heeft niet bekend gemaakt of de nu gearresteerde man een islamitische achtergrond heeft.

'Vennegoor dankzij Benni naar FC Porto'

Volgens de Portugese media komt Jan Vennegoor of Hesselink spoedig tóch naar FC Porto. De club van trainer Co Adriaanse zou de spits van PSV aan kunnen trekken omdat ze geld binnen zouden krijgen van een andere transfer.

Benni McCarthy, voormalig speler van Ajax, zou de overstap maken naar Blackburn Rovers, en met de 2,5 miljoen euro die Porto voor de Zuid-Afrikaan zou ontvangen, zou de Portugese landskampioen kunnen voldoen aan de vraagprijs van 8,5 miljoen voor Vennegoor. Radiozender Rádio Renascença meldt dat Vennegoor of Hesselink en FC Porto er onderling al wel uit zijn.

De zusjes Gibson

De zusjes Gibson zijn twee leuke dames die graag hun lichaam voor de camara laten zien. Ze hebben verschillende fotoreportages gemaakt, zowel alleen als met hun tweeën samen. En die foto's zijn natuurlijk de bewonderen op het wereld wijde web. Maar om nu niet te veel te gaan zoeken hebben de dames een mooie open dir voor ons achter gelaten zodat we alles op één plek kunnen bekijken.

De zusjes Gibson, veel kijkplezier.

Scholten ronde verder

Roland scholten heeft dinsdag in Blackpool op het derde Major-Darts toernooi van de PDC, het Stan James World Matchplay, zijn wedstrijd tegen 'The Pie Man" Andy Smith gewonnen.

Scholten begon de wedstrijd in de eerste ronde ronduit goed. The Tripod kwam met 3-1 in legs voor. Hij gooide in de vierde leg een 11-darter. Naar mate de wedstrijd vorderde, speelde Scholten zeer wisselvallig. Uiteindelijk won hij met 10-6.

Scholten neemt het woensdag in de tweede ronde op tegen Andy Jenkins, die met 11-9 won van Alan Warriner-Little

Peuter verpletterd in winkel Media Markt

Icoon BuitenlandsEen peuter is zaterdag in een Belgisch filiaal van de Media Markt overleden. Dit gebeurde doordat de driejarige geplet werd door een Amerikaanse koelkast met ingebouwde televisie. Dit meldden verschillende Belgische media.

De koelkast, die een gewicht had van bijna 130 kilo, plette de driejarige Ewan doordat die van een pallet afschoof en zo op het jochie terecht kwam. Hij werd meteen afgevoerd naar het lokale ziekenhuis, waar artsen tevergeefs probeerden alles te doen wat ze konden om het leven van het knaapje te redden. De peuter overleed zondag. De ouders zijn zo geraakt door de dood van hun kleine dat ze zelf ook in het ziekenhuis zijn opgenomen.


Met dank aan tasty voor de submit.

Jongeren gooien raam rijdende bus in

Icoon MisdaadEen passagier van een lijnbus in het district Arnhem heeft gisteravond glasscherven over zich heen gekregen toen de ruit van de rijdende bus vermoedelijk in werd gegooid. De buschauffeur zegt dat hij kort na het incident twee jongens op een brommer heeft zien wegrijden.

Het voorval vond gisteravond plaats op de Velperweg in Arnhem. De chauffeur zegt een harde klap te hebben gehoord. Toen hij keek wat er aan de hand was, zag hij dat een raam aan de rechterkant van de bus kapot was. De passagier is er met de schrik van af gekomen. De politie zoekt getuigen.


Met dank aan Ganz voor de submit.

Nederlands hockeyteam deklasseert Pakistan

Het Nederlands hockeyherenteam heeft de derde wedstrijd in de Champions Trophy met maar liefst 9-2 gewonnen van Pakistan.

Vooraf werd de verzengende hitte in het Spaanse Terrassa gevreesd door het team, maar dat had niet zijn effect op de prestaties. Al in de eerste minuut opende Matthijs Brouwer de score. Vervolgens liep Nederland gemakkelijk uit naar een geruststellende 4-0 voorsprong bij de rust.

De tweede helft stond ook bol van de doelpunten. Na zeventig minuten was de eindscore van 9-2 bereikt. Ronald Brouwer bleek het meest succesvol met vier treffers. Nederland staat nu in de poule op de eerste plaats met zeven punten uit drie wedstrijden.

UEFA verschuift deadline voor Italiaanse clubs

De Italiaanse voetbalbond krijgt van de UEFA een dag extra de tijd om de deelnemers aan de Champions League en de UEFA Cup in te schrijven. Dit heeft de Europese voetbalbond besloten vanwege de de uitspraak in het beroep van het Italiaanse fraudeschandaal. De Italianen hoeven nu pas morgen hun deelnemende ploegen bekend te maken aan de UEFA.

Juventus, AC Milan, Lazio en Fiorentina wisten zich afgelopen seizoen te plaatsen voor Europees voetbal. Maar vanwege hun aandeel in de fraudezaak is het de vier teams verboden om mee te spelen in continentale toernooien. De ploegen gingen in beroep tegen de uitspraak en dinsdagavond zal duidelijk worden of één of meerdere clubs alsnog Europa in mogen.

Als het verbod voor het viertal blijft staan, mogen AS Roma, Chievo (beide Champions League), Palermo en Livorno (beide UEFA Cup) de Europese tickets overnemen. Vrijdag verricht de UEFA de loting voor de laatste voorronde van de UEFA Cup en de Champions League.

Saudi-Arabië: Oorlog met Israël

Icoon OorlogKoning Abdullah van Saudi-Arabië heeft gedreigd dat er een oorlog zal komen tegen Israël, als het land niet stopt met het aanvallen van Libanon en van de Palestijnen. "Als de vredesoptie faalt, komt dat door de Israëlische arrogantie. In dat geval zal er geen andere optie zijn dan oorlog," zo schreef de Arabische vorst in een verklaring die op de op de Saudische televisie voorgelezen werd.

Volgens de koning hebben de Arabieren geprobeerd om de vrede te bewaren, maar is dat niet gelukt door de houding van Israël. Zijn geduld is nu bijna op. Als Israël niet snel alsnog bijdraait, zal de toevlucht genomen worden tot hardere maatregelen dan woorden alleen. Daarnaast zegde de koning geld toe aan Libanon en de Palestijnen.

Eerder vandaag zei de Israëlische premier Olmert dat Israël voorlopig niet stopt met de aanvallen op Libanon. Voorlopig wordt doorgegaan met de strijd tegen Hezbollah. Minister Rice van de VS staat hier ook achter. Gisteren zei ze nog dat er geen sprake kan zijn van een staakt-het-vuren zolang Hezbollah en andere terreurgroepen doorgaan met aanvallen op Israël.

Koning Abdullah van Saudi-Arabië
Koning Abdullah van Saudi-Arabië


Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Biseswar op proef bij Heracles


Heracles biedt Diego Biseswar mogelijk de kans actief te blijven in de Eredivisie. De jonge Feyenoorder is op proef bij de club uit Almelo.

Mocht Biseswar tijdens zijn oefenstage in de smaak vallen bij trainer Ruud Brood, dan is Feyenoord bereid om hem te verhuren aan de Almelose club. Afgelopen weekeinde kreeg de 17-jarige Biseswar te horen dat er voor hem geen trainingskamp in Winterswijk was weggelegd en dat er voor hem enkel een plaats restte bij de beloftes van de club uit de Kuip.

Matrix Games presenteert Forge of Freedom

Uitgever Matrix Games en developer Western Civilization Software hebben een nieuwe game aangekondigd. Forge of Freedom is de spirituele opvolger van Crown of Glory, de goed ontvangen grand-strategy game over Napoleon en aanverwanten. Forge of Freedom verplaatst het toneel naar de Amerikaanse Burgeroorlog. Dit brengt een aantal belangrijke veranderingen met zich mee, omdat de Burgeroorolog maar twee zijdes kent en de VS heel anders waren georganiseerd dan Europa in die tijd. Het is uiteraard de bedoeling een der zijdes (Noord of Zuid) naar de overwinning te leiden.

De grootste mutaties hebben plaatsgevonden in het diplomatieke en economische gedeelte van de game. Elke staat heeft een eigen gouverneur met een eigen wil, waar jij als speler rekening mee moet houden. Daarnaast moet je de Europese landen te vriend houden om te voorkomen dat zij zich achter je tegenstander scharen en misschien zelfs jou van hulp kunnen voorzien. Verder is de game weinig veranderd; de twee belangrijkste eigenschappen die deze game onderscheidden van soortgenoten zijn gehandhaafd. Nog steeds kan jij je legers aanvoeren op de tactical map (of quick battle natuurlijk) en de speler kan een grote hoeveelheid management aan de AI overlaten.

De game wordt "later this summer" verwacht. Aangezien Matrix Games zelf de distributie regelt, is de game dan ook voor Europeanen te verkrijgen (Digital Download of "gewoon" ). Voor meer info: klik.



Jani mag weg bij Toro Rosso

Scuderia Toro Rosso vrijdagtester Neel Jani mag vertrekken van teameigenaar Gerhard Berger. De Zwitser past niet in de toekomstplannen van Toro Rosso die Berger voor 2007 heeft.

Het team van Scuderia Toro Rosso zou graag met dezelfde racecoureurs verder willen. Aangezien de vrijdagtestsessie volgend jaar zal wegvallen vervalt de positie van Neel Jani. "Voor Neel is volgend jaar waarschijnlijk geen plek meer bij ons. Ik denk dat Red Bull hem ergens anders zal onderbrengen. Het zou ideaal zijn als Vitantonio en Scott volgend seizoen voor ons blijven rijden", aldus Berger.

Kiezers kiezen zelf stemlokaal

Icoon Politiek Kiezers mogen bij de volgende Tweede-Kamerverkiezingen zelf bepalen waar in de stad ze gaan stemmen. Het experiment dat al een aantal keer is gehouden wordt voortgezet.

Elke kiezer krijgt thuis een stempas toegestuurd, in plaats van een oproepingskaart. Ze kunnen daarbij zelf kiezen waar in de woonplaats ze hun stem uitbrengen. Ook is het mogelijk om in mobiele stemlokalen op stations en in winkelcentra te stemmen.

Gemeenten hoeven dit beleid niet te volgen, maar kunnen zelf kiezen. Op de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart deden 239 gemeenten met het experiment mee. Het experiment was bijna overal een groot succes. Zo'n 14 procent stemde bij een ander stemlokaal. 44 procent van de niet-stemmers zouden wellicht wel stemmen als dat ergens anders mogelijk zou zijn.

Bilic nieuwe bondscoach Kroatië

Slaven Bilic is de nieuwe bondscoach van Kroatië. De 37-jarige trainer volgt Zlatko Kranjcar op, die moest vertrekken na een tegenvallend wereldkampioenschap voetbal. Kroatië kwam in Duitsland niet verder dan de groepsfase.

Als speler was Bilic actief voor Hajduk Split, Karlsruhe, West Ham United en Everton en behoorde daarnaast tot het Kroatische nationale team dat in 1998 brons won op het WK. Tevens was hij werkzaam als bondscoach van Jong Kroatië. Bilic heeft een contract getekend voor twee jaar.

Kijk- en luistergeld voor computer en gsm

Icoon Media In Duitsland moet vanaf 2007 kijk- en luistergeld worden betaald voor computers en mobiele telefoons, waarmee tv- of radioprogramma's gevolgd kunnen worden. Het gaat voornamelijk om computers die op het internet aangesloten zijn en mobiele telefoons met UMTS-technologie.

Deze moderne apparaten worden beschouwd als moderne radio- en tv-toestellen. De staat eist daarvoor 17,03 euro kijk- en luistergeld per maand. Dit kan vooral nadelig zijn voor bedrijven. Voor elke ontvangstlocatie moet apart worden betaald: voor een groot callcenterbedrijf kan de maatregel behoorlijk in de kosten lopen. Maar ook een bakker die een kassa met internetaansluiting heeft moet betalen. Middenstanders protesteren dan ook tegen de maatregel.

In Nederland is kijk- en luistergeld al jaren afgeschaft. Het is deel uit gaan maken van de inkomstenbelasting.

Met dank aan McCarthy voor de submit.

Rooney vertrok bij Everton wegens trainer

Wayne Rooney is twee jaar geleden bij Everton vertrokken vanwege trainer David Moyes. De 20-jarige Engelse spits heeft dat gezegd in zijn biografie 'My Story So Far'.

"Het maakte me niet uit waar ik heen zou gaan, als ik maar weg kon bij David Moyes. Hij bemoeide zich teveel met me. Daar werd ik gek van. Moyes wil mensen volledig controleren," aldus Rooney die in 2004 Everton verruilde voor Manchester United.

Opblaaspop in de auto

Icoon Opmerkelijk Ben je bang om alleen te rijden in het donker? De 'buddy on demand' is voor jou! Het is een opblaaspop voor bange autorijders. Hij past in het handschoenenvakje en als je hem niet meer nodig hebt trek je het dopje uit het ventiel. De pop is speciaal gemaakt voor vrouwen die bescherming nodig hebben.

De 'buddy' is een idee van de Britse autoverzekeraar Sheila's Wheels die zich speciaal op vrouwen richt. 82 procent van de vrouwen zou zich veiliger voelen als er in de auto iemand naast hen zit. De helft van de vrouwen rijdt niet graag in het donker. 'U vraagt, wij draaien' moet de verzekeraar gedacht hebben.

Woordvoerder Jacky Brown van het bedrijf probeert het product te promoten. "We zeggen niet dat een opblaasbare man het enige antwoord is, maar we hopen dat hij vrouwen wat meer zelfvertrouwen geeft en dat hij rijden in het donker iets minder eng maakt". De toekomst zal uitwijzen of criminelen echt afgeschrikt worden door een opblaaspop.


'Buddy on demand'
Veilig de weg op met een opblaaspop. Bron: Gadgetcandy.com


Met dank aan ShadowM, YubYub en Sehnsucht voor de submit.

Geen strafrechtelijk onderzoek naar Vierdaagse

Icoon BinnenlandsEr komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de gang zaken rond de Vierdaagse van Nijmegen. Dat heeft het Openbaar Ministerie na een oriënterend feitenonderzoek besloten. Tijdens de eerste wandeldag van de vierdaagse werden tientallen wandelaars opgenomen in het ziekenhuis nadat ze ziek waren geworden door de hitte. Nadat twee mensen waren overleden werd de tocht afgelast.

Het bestuur van de Vierdaagse stelt zelf wel een onafhankelijk onderzoek in. De leiding daarvan is in handen van Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland en oud-minister.

FIA verbiedt Twin Towers

De FIA heeft de rechtopstaande vleugels op de neus van de wagens van BMW Sauber F1 verboden. Begin juli, tijdens een test in het Spaanse Jerez, waren deze vinnen voor het eerst te zien op de wagen van Robert Kubica.

Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve reden vervolgens de Grand Prix van Frankrijk met deze zogenoemde 'Twin Towers'. De FIA heeft nu geoordeeld dat deze vleugels het zicht van de coureur zouden kunnen belemmeren en dat het niet is toegestaan volgens het technisch reglement.

BMW liet in een verklaring weten dat ze zich heeft neergelegd met de beslissing van de FIA. "We hebben de verticale vleugels op de auto nog voor de eerste test aan de FIA laten zien. De auto's met de vleugels kwamen in Magny-Cours zonder problemen door de technische controle. Bij de aërodynamica draait het om het doorontwikkelen van de onderdelen en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. De verticale vleugels waren duidelijk een nieuwe aërodynamisch vondst en voldeden aan de regels."

"We respecteren echter het besluit van de FIA om deze onderdelen te verbieden. De kennis die we met deze vleugels hebben opgedaan, zal ons van pas komen bij onze toekomstige ontwikkelingsprogramma's."

Makaay en Pizarro niet haalbaar voor HSV

Hamburger SV heeft geen interesse voor Roy Makaay en Claudio Pizarro. De club uit de Duitse Bundesliga heeft dit dinsdag laten weten als reactie op de uitspraken van Bayern-voorzitter Franz Beckenbauer die een van de twee aanvallers bij HSV te koop zou willen aanbieden als Ruud van Nistelrooy naar de landskampioen komt.

"Het is voor ons in financieel opzicht niet haalbaar om één van beide spelers over te nemen" aldus directeur Dietmar Beiersdorfer van HSV. Bayern zit ruim in zijn voorhoedespelers mocht Van Nistelrooy worden aangetrokken. Eerder nam de club uit München al Lukas Podolski over van 1. FC Köln.

Vuurwerk

Hadden we gisteren iemand die een snelweg probeerde over te steken, nu heb ik een fijne aziaat in de categorie ''waarom'' aanbieding.

Waarschijnlijk is hij aan het oefenen voor harikari, en is dit les twee ofzo, maar goed, hij neemt een of ander knalvuurwerk tussen zijn tanden, bijt er op en het ding doet pang.

Maar of het nou echt gezond is voor je tanden waag ik te betwijfelen....

Met dank aan voor de submit

Torres blijft bij Atlético Madrid

Fernando Torres zal zijn huidige werkgever, Atlético Madrid, niet gaan verlaten. Sinds het WK wordt de Spaans international namelijk in verband gebracht met grote clubs zoals AC Milan, Manchester United en Internazionale.

Torres had een goed WK in Duitsland. In vier wedstrijden wist hij drie maal het net te vinden. "Ik wil blijven. We hebben een nieuwe coach, Javier Aguirre, en ik heb veel vertrouwen in hem", aldus de 22-jarige speler.

De laatste vier jaar is Torres de onbetwiste topscorer van de Madrileense club. Mede door hem eindigde de ploeg vorig seizoen op de tiende plaats. De aanvaller heeft bij Atlético Madrid nog een contract tot medio 2008.

Ullrich gaat volgend jaar voor Tourzege

Jan Ullrich heeft aangegeven dat hij volgend jaar voor de zege in de Ronde van Frankrijk wil gaan. Dit zegt de Duitser in een interview met de Zwiterse krant Blick.

"Ik was in topvorm voor deze Tour en het was zeer pijnlijk voor mij dat ik niet mocht starten. Ik wil er daarom in 2007 absoluut voor gaan. Ik zoek een goed team waarin ik dit doel kan verwezenlijken. Het moet absoluut een topjaar worden voor mij."

Ullrich, die nog niet zolang geleden zijn congé kreeg bij T-Mobile Team, wilde ook nog maar eens duidelijk maken dat hij niet aan verboden middelen heeft gezeten. "Natuurlijk heb ik geen verboden middelen genomen. Ik heb mijn collega's in het peloton nooit belazerd. Dat is een feit. Ik ga er ook niet vanuit dat ik zal worden geschorst want daar is absoluut geen reden toe. Ik kan daarom ook mijn ontslag bij T-Mobile niet accepteren."

Beieren verbant mobieltjes van school

Icoon OnderwijsIn de Duitse deelstaat Beieren is het vanaf het einde van de zomervakantie verboden om een mobieltje te gebruiken op school. Dit verbod geldt niet alleen tijdens de les, maar ook tijdens de pauzes. Op deze manier hoopt de deelstaatregering te voorkomen dat leerlingen elkaar sms'en tijdens de les en op die manier frauderen of gewoon afgeleid zijn. Daarnaast hoopt men het uitwisselen van gewelddadige video's in te perken.

Vooralsnog staat Beieren alleen met zijn verbod. De andere deelstaten voelen niets voor een dergelijke regeling. Thüringen vindt het bijvoorbeeld onverstandig om mobieltjes te verbieden, omdat ze goed van pas kunnen komen op de lange weg die veel kinderen naar huis moeten fietsen. De minister van onderwijs van Nedersaksen zegt dat de wet zelfs illegaal is. Volgens hem valt het gebruik van gsm's onder de onplooiing van de persoonlijkheid en die wordt door de federale grondwet beschermd.

In Duitsland is het onderwijs volledig op deelstaatniveau geregeld. Daardoor zijn de verschillen tussen de verschillende deelstaten groot. Zo gaan kinderen uit sommige rijke deelstaten, zoals Beieren, een jaar langer naar school dan kinderen uit bijvoorbeeld het voormalige Oost-Duitsland.

Mobieltje
Een 'Handy' mag voortaan niet meer in de klas in Beieren

Lange achtervolging van truck in Dallas

Icoon Misdaad Een gewapende man in een grote 18-Wheeler truck is zondag vier uur lang door de politie achtervolgd. Hij had een vrouw als gegijzelde die voor hem moest rijden. De achtervolging werd live op televisie uitgezonden en werd door veel mensen bekeken. De achtervolging ging op lage snelheid over snelwegen en door woonwijken.

Om drie uur 's middags begon de dader met zijn daden. Hij richtte zijn pistool op een man in een auto en stal zijn Lexus. Na vijftien minuten gereden te hebben crashte hij met de auto. Daarna was hij op zoek naar een nieuwe auto. De dader zag iemand zitten in een zwarte Infiniti. De man in de auto vroeg of alles goed was en kreeg een automatisch pistool op zijn hoofd gericht. "Dan stap je natuurlijk uit", zei het slachtoffer Joseph Surdacki.

Mensen staan naast de weg te kijken Bij een benzinestation stapte de dader uit de auto en zag een grote 18-Wheeler truck staan met een man en zijn vrouw daarin. Hij liet de man weggaan en gijzelde zijn vrouw Christie Bundren. Zij moest rijden, misschien omdat hij zelf al een crash had veroorzaakt. Toen begon de echte achtervolging pas.

De achtervolging ging door vier counties. Meer dan vijftien politiewagens achtervolgden hem. Het werd een publiekstrekker. Veel mensen gingen naast de weg staan om de trucker te aanschouwen. Er vlogen helikopters over de trucker heen om hem in het zicht te houden. Ook hebben toeschouwers filmpjes gemaakt, zoals deze.

Samuel S. J. Om half acht 's avonds, vele uren nadat het spektakel begon, wilde de man via de telefoon spreken met een journalist van WFAA-TV. Hij sprak met de journalist Rebecca Lopez over racisme tegen zwarten in de Verenigde Staten. "Ik denk niet dat dit vredelievend zal eindigen, omdat zwarten altijd het doelwit zijn". De journalist wilde daarop duidelijkheid. "Afrikaans-Amerikaanse mannen hebben een X op hun rug. Ze zijn doelwitten van de regering. De politie zal mij toch wel pijn doen".

SWAT-team De politie van Dallas mag alleen vuur gebruiken als een politieagent in gevaar komt. Er werden dus twee SWAT-teams ingeschakeld. Enkele minuten later begonnen SWAT-teams op de banden van de truck te schieten. De truck kwam langzaam tot stilstand. De man besloot zijn gegijzelde mee te nemen achterin de truck.

Daar begon de politie urenlang te onderhandelen met de dader. Toen de nacht begon konden de vrouw en haar hond ineens wegrennen uit de truck. De politie weet niet precies wat er gebeurd was, en ook niet of de dader haar heeft laten gaan. Daarna schoot de politie traangas in de truck en konden ze de dader arresteren. De verdachte wordt aangeklaagd voor het kidnappen van een persoon.

De man van de gegijzelde heeft het hele spektakel op televisie gezien. "Ik ben opgelucht dat Christie OK is. Ik ben erg trots op haar", aldus Larry Bundren. Het hele spektakel duurde ongeveer zes uur.


Truck achtervolging
Alles was live te zien op televisie.

ABA: Bush schendt doorlopend de grondwet

Icoon BuitenlandsEen werkgroep van de American Bar Association (ABA) heeft de Amerikaanse president George W. Bush beschuldigd van ongrondwettelijk handelen. De president voegt doorlopend uitzonderingen toe aan wetten die hij net heeft ondertekend. Volgens de werkgroep van de ABA overschrijdt de president daarmee de grenzen van zijn autoriteit en schaadt hij de democratie. Dat is te lezen in een vandaag verschenen rapport van de ABA.

De toevoegingen, zogeheten 'bill-signing statements', stellen dat president Bush het recht houdt wetten en maatregelen aan te passen, vrij te interpreteren of zelfs geheel te negeren op grond van constitutionele overwegingen en ter bescherming van de nationale veiligheid. Tot op heden zou Bush meer dan 800 van deze statements hebben toegevoegd, vergeleken met ongeveer 600 voor alle voorgaande Amerikaanse presidenten.

"Dit rapport brengt aandachtspunten naar voren die cruciaal zijn voor het overleven onze democratie. Blijft dit ongecontroleerd, dan schaadt het handelen van de president zowel de scheiding van de machten binnen de staat als het politieke controlesysteem dat onze democratie al twee eeuwen heeft gediend", aldus de president van de ABA, Michael Greco.

Volgens Noel J. Francisco, een voormalig advocaat van de regering-Bush, is er niets aan de hand. "Presidenten hebben altijd al van deze statements toegevoegd. Deze regering vindt dat het duidelijk moet maken wanneer het congres te dicht bij de grenzen van onze grondwet komt. Ik vind het goed dat dit debat publiekelijk wordt gevoerd."

Volgens het rapport van de ABA was president Ronald Reagan de eerste die de toevoegingen als strategisch wapen gebruikte. Hij zou hiertoe zijn aangespoord door Samuel Alito, destijds een advocaat voor de regering-Reagan en sinds kort rechter bij het Amerikaanse federale Hooggerechtshof. Wetmakers van de ABA moeten nog beslissen of ze de toevoegingen afkeuren en overgaan tot een juridische strijd.

Forse boete voor boze schoonmoeder

OpmerkelijkIn Groot-Brittannië is een 52-jarige vrouw uit Essex veroordeeld tot het betalen van 35.000 pond schadevergoeding, wegens het terroriseren van haar nu ex-schoondochter. De vrouw in kwestie, Dalbir Kaur Bhakar, hield haar 26-jarige schoondochter Gina Satvir Singh maandenlang feitelijk gevangen. Daar begon ze mee toen het in Engeland geboren slachtoffer in 2002 een gearrangeerd huwelijk aanging met een zoon van Kaur Bhakar.

De schoondochter moest naar eigen zeggen elke dag om half zeven 's ochtends opstaan om ''excessieve en onnodige'' huishoudelijke taken te verrichten, zoals het schoonmaken van het toilet zonder borstel of dweiltje. Ze mocht slechts heel af en toe op bezoek bij haar familie en haar telefoongesprekken stonden onder toezicht. Ook werd ze gedwongen heur haar af te knippen, mocht ze alleen door haar schoonmoeder goedgekeurde kleren dragen en mocht ze geen tv kijken. Verder werd het haar lastig gemaakt haar Sikh-religie te belijden.

Singh en haar echtgenoot scheidden in 2003. De boze schoonmoeder heeft inmiddels al beroep aangetekend tegen het vonnis.

Een werkdag van Britney Spears

De meeste bekende mensen hebben een zwaar leven, althans, dat beweren ze. Elke dag hebben ze het druk en moeten ze oppassen voor de mensen die hun handtekening willen hebben.

Maar hoe ziet een dag van zo een bekend persoon dan nu uit? Sommige mensen hebben hier iets op bedacht en zijn grappige filmpjes gaan maken met hoe zo een dag in elkaar zou kunnen zitten. En dit filmpje gaat over een dag uit het leven van Britney Spears.

Aangifte tegen Miss Indonesië

BuitenlandsTegen de Indonesische deelneemster van de Miss Universe-verkiezing van afgelopen zondag, is aangifte gedaan. De militante Indonesische moslimorganisatie FPI (Front Pembela Islam) meent dat Miss Indonesië de waardigheid van de Indonesische vrouwen heeft beledigd door in Los Angeles in bikini het podium te betreden. De bikini-ronde was overigens verplicht voor alle deelneemsters.

Volgens de advocaat van FPI kan Miss Indonesië, Nadine Chandrawinata, tot 6 jaar cel krijgen voor haar veronderstelde vergrijp. De FPI is een radicale islamitische splintergroep die gekend is vanwege 'handhavingsacties' jegens niet-Islamitische activiteiten, zoals bars die alcohol serveren. Deze acties worden uitgevoerd door haar paramilitaire groep of knokploeg.

Voormalig president Suharto heeft overigens schoonheidwedstrijden in Indonesië per decreet verboden. Nagenoeg 90% van de 220 miljoen Indonesiërs is moslim. De grote meerderheid hangt echter een gematigde islam aan.



'Beledigend voor de waardigheid van Indonesische vrouwen'

Met dank aan Deore, xavier007 en Rianne84 voor de submit.

Europese release Naruto: Ultimate Ninja

Atari heeft gisteren bekend gemaakt dat Naruto: Ultimate Ninja (in Japan bekend als Naruto: Narutimetto Hero), een 2D vechtspel gebaseerd op de populaire Naruto anime, in november moet verschijnen in Europa. Het zal dezelfde versie zijn als degene die afgelopen maand in de Verenigde Staten is uitgebracht. De game verscheen in 2003 al in Japan.

In de game heb je de keuze uit 14 verschillende bekende Naruto personages. In de story mode is het de bedoeling om de beste ninja te worden. Dit moet je doen door je vijanden te verslaan in allerlei interactieve omgevingen, maak bijvoorbeeld gebruik van losse elektriciteitskabels of power ups die je toegeworpen worden door het publiek. Elke stage heeft een voorgrond en een achtergrond waar je taktisch gebruik van kunt maken door tijdens de gevechten te switchen. Naast de story mode zijn er ook nog mission, free battle en practice modi.

NAC test Lanzaat af

Quido Lanzaat wordt geen contractspeler bij NAC Breda. De verdediger werd tijdens zijn stage door trainer Ernie Brandts en technisch manager Ernie Stewart, mede door een knieblessure, geen versterking geacht.

Meer hoop is er voor Clyde Wijnhard. De spits krijgt tijdens een oefenwedstrijd dinsdagavond tegen Gençlerbirliği de kans om aan te tonen dat hij de club uit Breda beter maakt. Aanvankelijk zou hij dat hebben moeten doen tegen FC Den Bosch, maar dat duel werd afgelast.

Barrichello hoopt op verbetering


Rubens Barrichello hoopt dat hij tijdens de Grand Prix van Duitsland een einde kan maken aan een mindere periode van het team van Honda Racing F1.

De zesde plaats van de 34-jarige Braziliaan in de Grand Prix op Indianapolis was de afgelopen races het enige lichtpuntje voor het team. "De Hockenheimring is een speciaal circuit voor mij. Hier behaalde ik in 2000 namelijk mijn eerste zege in de Formule 1. De baan is ondertussen wel veranderd. Het is nog steeds een goed circuit voor de coureurs en de fans, omdat er inhaalmogelijkheden zijn. Vooral het lange rechte stuk is een mooi punt om het te proberen. De Hockenheimring is een uitdagend circuit voor de wagens en de coureurs. De auto moet goed kunnen omgaan met het warme en vochtige weer," aldus de Braziliaan.

23 mensen gered van gekapseisd schip

Icoon Ramp Reddingswerkers van de kustwacht hebben 23 medewerkers van een gekapseisd Aziatisch vrachtschip gered tweehonderd kilometer onder de Aleutische eilanden in Alaska. Het schip was gekanteld door stormen in de Pacifische Oceaan. De medewerkers hebben 24 uur in een gekapseisd schip gezeten. Er waren ongeveer vijfduizend auto's aan boord van het schip.

De reddingswerkzaamheden verliepen moeizaam door het slechte weer. De golven waren hoog en ruw. Daarbij was de communicatie met de bemanning slecht, omdat de batterijen van een radio leeg geraakt waren. Het reddingsteam besloot om de medewerkers met touwen in één van de drie helikopters te hijsen. Dat was gelukt, de enige gewonde was een bemanningslid met een gebroken enkel. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Eerder zette het reddingsteam rubberen bootjes in het water om de bemanning te redden, maar de Pacifische Oceaan was te sterk. De rubberen bootjes verdwenen door de stroom onder het grote vrachtschip. Een handelsschip hing een lijn aan het vrachtschip om ervoor te zorgen dat die niet verder zou kantelen. Ook die poging was mislukt.

Er is olie gelekt in de oceaan, maar hoeveel olie is onbekend. Het vrachtschip kwam officieel uit Singapore, maar is in bezit van het Japanse Mitsui O.S.K. Lines. Het schip was op weg van Japan naar Vancouver in Canada. Er zijn geen auto's overboord gegaan. Normaal worden auto's goed vastgemaakt in schepen.


Cougar Ace gekapseisd

Cougar Ace gekapseisd

Shakhtar twijfelt over Tymoschuk

Het bestuur van Shakhtar Donetsk is in spoedzitting bijeengekomen om zich te beraden over een eventuele transfer van sterspeler Anatoli Tymoschuk naar Feyenoord. De verwachting is dat binnen enkele dagen de transfer rond is.

Gisteren konden wij al melden dat een delegatie van de Rotterdamse club afgelopen week tijdens een bezoek aan de Oekraïnse club een persoonlijk akkoord met Tymoschuk kon bereiken.

De 27-jarige verdedigende middenvelder wil na een dienstverband van ruim acht jaar graag overstappen naar de Nederlandse competitie.

High-societyleven met verzonnen titel

Icoon OpmerkelijkDe Duitser Jörg D. is het gelukt om met een verzonnen titels maandenlang een duur leventje te leiden in de high society van Duitsland. Door zich zelfverzekerd uit te geven student geneeskunde en met als naam Jörg Alexander, Fürst zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg kreeg hij toegang tot een chique studentenvereniging in Düsseldorf. Ook wist hij verschillende bedrijven op te lichten, zoals banken, waar hij zonder identiteitsbewijs creditcards los kon peuteren.

"Het was zo gemakkelijk dat ik er grootheidswaanzin van kreeg," aldus de 21-jarige jongen, die gezakt was voor zijn eindexamen en niet wist wat hij moest doen. Het vorstenhuis Sayn-Wittgenstein-Berleburg is een van de meest vooraanstaande vorstenhuizen van Duitsland. D. had zich binnen korte tijd omringd met invloedrijke vrienden. Van hen stal hij de creditcards, waarna hij daarmee ging winkelen.

D. liep tegen de lamp toen hij zich in Berlijn uitgaf voor prins Jörg Wilhelm Ernst Friedrich von Hohenzollern zu Zigmaringen. Een portier kwam erachter dat zijn identiteit vals was. Inmiddels is hij opgepakt en moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden.

Jörg D.
De 21-jarige 'prins'

Jordi Cruijff naar Oekraïne

Jordi Cruijff speelt het komende seizoen in Oekraïne bij Metalburg Donetsl. De 32-jarige aanvaller heeft twee jaar buitenspel gestaan vanwege een knieblessure. Cruijff tekende voor een jaar bij de Oekraïners.

"Oekraïne was absoluut niet mijn eerste keus, maar de aanbieding die ik kreeg was te goed om te weigeren. Het niveau is stijgende en er spelen steeds meer buitenlanders in de competitie. Bovendien is het een prachtig land, met hele aardige mensen. Het lijkt wel, des te moeilijker een volk het heeft, des te vriendelijker zijn de mensen."

Jordi debuteerde in het seizoen 1994/1995 onder zijn vader Johan in het eerste elftal van Barcelona. Vervolgens speelde de linkspoot voor Manchester United, Celta de Vigo, opnieuw Manchester United, Alavés en Espanyol. Bij de tweede club van Barcelona raakte Cruijff geblesseerd aan zijn rechterknie en werd zijn contract niet verlengd. Na een tijdje tobben met het gewricht zag de jonge Cruijff weer hoop.

"Op een gegeven moment kwam ik in contact met een dokter in Barcelona. Hij had een revolutionaire manier ontwikkeld om het kraakbeen weer te versterken. Ingewikkeld om uit te leggen, maar het was een techniek waarbij je bloed wordt gebruikt. Overigens heeft het niets met bloeddoping te maken. Maar goed, die methode sloeg enorm aan. Na ruim een jaar rustig aan te hebben gedaan, maakte de arts een scan van mijn knie. Toen bleek dat mijn kraakbeen stukken sterker was geworden. Ik mocht weer aan voetballen denken."

Grootschalige tandartsfraude ontdekt

Icoon MedischDe Economische Controledienst (ECD) van de FIOD heeft grootschalige fraude door een aantal Nederlandse tandartsen ontdekt. Na een uitzending van Nova, een tijdje geleden, besloot de dienst om de 58 Nederlandse tandartspraktijken met de hoogste omzet door te lichten. Ook werden vier handelsbedrijven onder de loep genomen. 53 procent bleek zijn winst gedeeltelijk oneigenlijk behaald te hebben. De schade voor patiënten loopt in de vele tonnen.

De fraude vond op verschillende manieren plaats. Zo werd ruim een half miljoen winst behaald door in Zuidoost-Azië goedkoop kronen in te kopen en deze tegen Nederlandse tarieven aan de patiënt door te verkopen. Dit is bij wet verboden; tandartsen moeten de techniekkosten een-op-een doorberekenen aan de klant. Met niet-bestaande posten als 'extra bestede tijd' werd 141.000 te veel aan klanten doorberekend. Zeventien tandartsen brachten ook nog extra verrichtingen in rekening: 252.000 euro in totaal. Voor patiënten is het vaak helemaal niet duidelijk wat er precies gebeurd is, zodat ze meestal niets doorhebben. Sommige tandartsen omzeilden de wet door via een speciale bv, bijvoorbeeld op naam van hun echtgeno(o)t(e), Zuidoost-Aziatische kronen in te kopen, waardoor ze het voordeel wettelijk gezien wel mochten houden.

Het is overigens al langer bekend dat er tussen verschillende tandartspraktijken grote verschillen zijn in de omzet en de winst. Sommige tandartsen hebben bijvoorbeeld veel assistentes in dienst die de tandarts zo veel mogelijk werk uit handen nemen, waardoor die zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met de strikt noodzakelijke dingen. Op die manier kan hij veel meer patiënten per uur behandelen en dus een veel hogere omzet halen. Ook zijn er verschillen in de kwaliteit van de gebruikte materialen, waardoor bij sommige tandartsen vullingen bijvoorbeeld veel sneller vervangen moeten worden dan bij andere. Daarnaast kan het gemak waarmee besloten wordt om over te gaan tot het plaatsen van bijvoorbeeld kronen en bruggen een grote invloed hebben op de behaalde omzet en de behaalde winst.

Tandarts
Bij de tandarts

Tau en Necrons in actie op Dark Crusade screens

Dark Crusade is de tweede aanvulling op het succesvolle Warhammer 40K: Dawn of War. Deze expansie biedt twee nieuwe volken: de Tau en de Necrons. Het belangrijkste gedeelte van deze game is de nieuwe singleplayer campaign. Deze draait om de verlaten planeet Kronus, waar na jaren van rust, de Necrons opeens wakker worden. Natuurlijk laten de andere rassen (4 uit originele game en 1 uit Winter Assault) dat niet zomaar gebeuren. Mooie reden voor een partijtje futuristisch knokken tussen het zand en rotsen van Kronus. De campagne verloopt non-linear, wat waarschijnlijk inhoudt dat de game tussen de gevechten naar een strategische map schakelt (kinda like Rome: Total War).

De twee toegevoegde rassen zijn, volgens mijn belabberde WH 40K kennis, de twee meest recente toevoegingen aan het geheel en geen lieverdjes. De Tau is een ras dat onder het mom van "The Greater Good" het hele heelal onder de voet probeert de lopen. Ze gebruiken veel high-tech wapens en snufjes, maar komen iets tekort op het gebied van close combat. De Necrons zijn een soort combinatie tussen Undead en de Borg. Een heel oud ras dat miljoenen jaren stil heeft gelegen en het nu nodig vindt om alles te vernietigen wat ze tegenkomen. Hun technologiën zijn top-notch en aangezien de meeste Necrons voornamelijk uit metaal bestaan, is het wat lastig om ze te vernietigen.

Klinkt als een mooie uitdaging voor DoW fans! Verwacht de Dark Crusade eind september. Voor meer info: Dark Crusade of Dawn of War sites.



'Lagere straffen omkoopschandaal Italie'

Vanavond doet de rechtbank in Rome uitspraak in het hoger beroep dat is aangespannen door de van wedstrijdvervalsing beschuldigde Italiaanse voetbalclubs. Volgens de Italiaanse krant 'La Gazzetta dello Sport' kunnen Juventus, Lazio Roma en Fiorentina rekenen op strafvermindering.
Juventus werd aanvankelijk het zwaarst gestraft. Niet alleen moest de club twee landstitels inleveren, ook werd de club teruggezet naar de Serie B en diende het de competitie te beginnen met dertig punten in mindering. Volgens de ‘Gazzetta’ zal Juve wel in de Serie B moeten spelen maar hoeft het niet met dertig punten minder te beginnen.

De overige twee ploegen die naar de Serie B degradeerden hoeven volgens de krant ook niet te vrezen. Het is niet uit te sluiten dat Fiorentina en Lazio Roma gewoon in de Serie A kunnen uitkomen, aldus de Italiaanse krant.

Gerrard wil aanvoerder worden

Steven Gerrard zou graag de nieuwe aanvoerder willen worden van het Engelse nationale team. David Beckham was de afgelopen zes jaar captain, maar stond zijn band na het WK af.

"Natuurlijk wil ik aanvoerder van Engeland worden. Daar droomt elke speler van", aldus Gerrard. "Meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil niemand ergens toe dwingen. De beslissing is aan bondscoach Steve McClaren en als ik de band krijg, is dat fantastisch. Als hij iemand anders kiest, krijgt diegene mijn volledige steun."

Hoop nieuwe Dirge of Cerberus screenshots

Over een kleine maand zal het spel Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus verschijnen in de US en om de gamers enthousiast te houden zijn er een hoop nieuwe screens van de US-versie van het spel verschenen.



In het spel Final Fantasy VII: Dirge of Cerberus speel je de hoofdpersonage genaamd Vincent Valentine. Deze Vincent moet een einde maken aan het geweld dat de groep Deep Ground Soldiers met zich meebrengt. Tijdens deze missie zal Vincent heel wat bekende Final Fantasy gezichten tegen gaan komen.



De Japanse versie van het spel is al een tijdje uit en rond 22 augustus dit jaar kunnen dus ook de Amerikanen van dit spel gaan genieten. Of er ook een EU-release komt is vooralsnog niet bekend gemaakt.

Reclame in Japan

Goed, ik geef toe deze site is 3 jaar geleden ook al eens voorbij gekomen, maar hij blijft leuk, dus vandaar dat ik het lef heb om deze site nogmaals aan jullie voor te stellen.

De site gaat over reclame, nou is dat niet zo heel bijzonder, maar het wordt al leuker als ik vertel dat het om tv reclames in Japan gaat, en zoals jullie weten is in Japan alles een beetje anders dan anders.

En gelokt door een flinke zak met centen en met de gedachte ze zien het in Amerika toch niet worden elk jaar weer Amerikaanse filmsterren naar Japan gelokt om in reclames te spelen, en gelukkig houdt deze site de uitstapjes van de filmsterren vast.

Stam heeft zin in Amsterdam Tournament

Voor Jaap Stam heeft het Amsterdam Tournament meerdere kanten. De verdediger, die deze zomer verkaste van AC Milan naar Ajax, zal als aanvoerder zijn eerste wedstrijd in de Amsterdam ArenA spelen.

Op 4 augustus zal Stam bovendien met Ajax in actie komen tegen zijn oude stadsrivaal Internazionale. Op 5 augustus spelen de Amsterdammers tegen Manchester United, de club waarmee de Kampenaar in 1999 nog de Champions League won. "We spelen tegen twee mooie en sterke tegenstanders. Inter ken ik natuurlijk goed, want ik heb vaak tegen ze gespeeld. Bovendien ken ik de trainer Roberto Mancini nog vanuit mijn Lazio-periode", aldus Stam.

Verkopers boos op eBay wegens verhoging tarieven

Veel verkopers op eBay Nederland zijn boos op de veilingsite omdat de tarieven (alweer) verhoogd worden. Zo moet vanaf 22 augustus voor artikelen die aangeboden worden vanaf 5 euro, 100% meer plaatsingkosten worden betaald. Voor artikelen tussen de 2 en 5 euro gaat het tarief omhoog van 0,15 naar 0,20 euro. Alleen de plaatsingkosten voor artikelen tot 1,99 euro blijft gelijk op 10 cent. De verkoopcommissie (4% over de uiteindelijke verkoopprijs tot een maximum van 5 euro) blijft ook hetzelfde.

Voor de eBay-winkels gaan de prijzen nog veel forser omhoog. Een artikel aanbieden in een winkel tot 4,99 euro gaat 400% meer kosten (van 1 naar 5 eurocent). De verkoopcommissie voor lagere bedragen gaat omhoog van 6 naar 8%. Voor hogere bedragen gaat die iets omlaag maar de de maximumprovisie van 5 euro wordt losgelaten, zodat die kosten behoorlijk kunnen oplopen. ''Jammer om te zeggen, maar met deze prijsveranderingen (400% stijging en soms moet zelfs 8% verkoopcommissie worden betaald) is het 100% zeker dat ik stop op eBay'', aldus een gebruiker op het feedbackforum van de veilingsite, eBay Café.

EBay-directeur Oscar Diele zegt dat de prijsverhogingen onstaan zijn na feedback vanuit de gebruikers. Daar valt op het forum van eBay echter weinig van te merken. Veel gebruikers geven aan te stoppen met hun winkeltjes, omdat de kosten de pan uit gaan rijzen. Medewerker Clara van eBay probeert in de forums te redden wat er te redden valt, maar veel lijkt dat niet uit te halen. Velen geven aan toch te stoppen of uit te wijken naar sites die gratis zijn of minder kosten.

Volgens eBay worden de prijsverhogingen ingevoerd omdat de veilingsite meer kopers en verkopers op het veilinggedeelte wil hebben, en minder op het winkelgedeelte. ''Op dit laatste deel van de site kunnen professionele handelaren hun spullen kwijt. De laatste maanden wordt daar echter te veel goedkope troep op verkocht. Door de prijsverhogingen proberen we dat te ontmoedigen'', aldus directeur Diele. Hij stelt dat door de verhoging de twee onderdelen van de eBay-site meer in balans komen: ''De gewone consument is bij een veiling nooit meer kwijt aan kosten dan 6 euro: 1 euro maximaal voor de plaatsingskosten en 5 euro maximaal voor verkoopcommissie.''

Schaduwspeler

Over het feit dat Aziaten vreemde mensen zijn, hoeven we niet te twijfelen. Maar hierdoor hebben wij wel weer wat te lachen in de vorm van grappige filmpjes.

In het volgende filmpje zie je een meisje dat basketbal gaat spelen. Nu is dat op zoch niet zo vreemd, maar wel haar schaduw. Haar schaduw wordt namelijk door een ander meisje gespeeld. Het klinkt misschien vreemd, maar het is wel erg grappig om te zien.

Ophef in Londen over waterpistolen

Icoon OpmerkelijkIn Engeland is ophef ontstaan over een spel met waterpistolen. Tijdens het spel, dat straatoorlogen heet, moeten de deelnemers hun tegenstanders in de stad Londen opzoeken, en 'uitschakelen' door hen nat te spuiten. Over het internet krijgen ze van te voren allerlei informatie over hun tegenstanders. Het spel dat dinsdagochtend begon, duurt nog drie weken lang. Er doen 150 mensen aan mee, onder wie advocaten en zakenlieden.

De politie in de Engelse hoofdstad vindt dat het spel "onverantwoordelijk" is, omdat de bevolking kan denken dat het menens is. "De aanblik van mensen die met wat op een vuurwapen lijkt door de metro sluipen kan passagiers en medewerkers een jaar na de aanslagen de stuipen op het lijf jagen", aldus een agent tegen de BBC.

De politie onderzoekt of zij de deelnemers niet strafrechtelijk kan vervolgen. Het spel was al eerder - zonder problemen - gespeeld in andere steden, zoals New York en Wenen.

Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.

Ooijer wil niet weg bij PSV

André Ooijer heeft gezegd dat hij enkel over een transfer gaat nadenken als hij er niet uitkomt met PSV. De international wil namelijk het liefst gewoon in Eindhoven blijven.

Diverse Duitse en Italiaanse clubs hebben interesse in de verdediger. "Ik kan eigenlijk hetzelfde bandje afdraaien als vorig jaar: een club die geïnteresseerd is, zal van goeden huize moeten komen", aldus Ooijer. "Ik wil niet weg, ik hoef niet weg, maar zeg nooit nooit."

Vooralsnog is Ooijer in gesprek met de Eindhovense club om zijn contract open te breken en te verlengen. "Het ligt dus bij PSV. De gesprekken daarover zijn gaande. Ik wil blijven en de club wil me houden, dus dat lijkt me geen moeilijk verhaal. Pas als we er niet uitkomen, worden andere opties serieuzer."

Veel Orcs op nieuwe Mark of Chaos plaatjes + trailer

Warhammer: Mark of Chaos is een nieuwe RTS van de makers van Armies of Exigo. Het is al een tijdje geleden dat de Games Workshop toestemming gaf om de Warhammer franchise te gebruiken voor een game. Developer Black Hole Games werd echter waardig genoeg geacht om aan de slag te gaan met het rijke Warhammer-universum.

BHG heeft gekozen om zich volledig te focussen op de War. Geen resources dus. De campaign richt zich op de strijd tussen de Empire, de High Elves, de Skaven en Chaos. Ieder volk heeft uiteraard zijn eigen opvattingen over knokken. Zo zullen de Empire en Skaven meer op techniek en kwantiteit leunen, en Chaos en de Elves meer op magie en kwaliteit (grofweg). Naast de playable races zijn er nog een aantal minor races als de Orcs, Dwarves en Vampires. Net als bij Warhammer kan je je leger volledig customizen. Kies je voor zwaarden of speren, handguns of crossbows, etcetera.

Warhammer is natuurlijk niet compleet zonder een aantal heroes. Koene ridders, brute Orcs en lelijke Chaos wizards maken allemaal hun opwachting, ook volledig te customizen. Op een van de screenshots is zelfs een challenge te zien tussen een Warboss en een Empire hero. Net als die andere succesvolle Warhammer game (Dawn of War), gebruikt Mark of Chaos een engine die veel op het scherm kan toveren. De game bevat uitgebreide animaties (inclusief finishing moves) en een true line of sight principe. Dit betekent dat je units kan verstoppen achter allerlei obstakels, als stenen en huizen.

Warhammer: Mark of Chaos staat gepland voor Q4 2006. Kijk voor iets meer info op de Namco website.

Update
Een nieuwe trailer:
WorthPlaying
GameSpot
3DGamers



Seedorf van 20 naar 10

Clarence Seedorf zal aankomend seizoen met het rugnummer 10 gaan spelen bij AC Milan. De Nederlander, die graag centraal op het middenveld het spel verdeelt, is de opvolger van Rui Costa, die deze zomer naar Benfica vertrok.

Seedorf droeg de afgelopen jaren het rugnummer 20 bij de Italiaanse club, waar hij al vijf jaar voor speelt. De 30-jarige middenvelder heeft gezegd dat hij erg trots is op het nieuwe ‘felbegeerde’ rugnummer.

Creatief met lijk

lk kan me niet voorstellen dat je op een morgen wakker wordt en je bij jezelf zegt “Vandaag ga ik me een lijk kopen”. Ik hoor jullie al denken “die heeft ze niet allemaal meer op een rijtje … en wtf heeft ie het over ?” . Yip… het is zover … je kan nu een postorderlijk bestellen. Niet via Neckerman of de Quelle catalogus, maar gewoon via het internet.

Dit staat natuurlijk lekker stoer in je bankstel voor de buis en je zal zeker het gesprek van de dag worden. Mensen zullen je respecteren en vragen of ze je mogen aanraken ofwel het gillend op een lopen zetten. Natuurlijk zijn het geen echte, maar ze lijken wel op echte lijken… en ik gniffel al bij de gedachte dat bij de douane op Schiphol het bestelde pakketje de controle ingaat en door een nietsvermoedende douanebeambte wordt opengemaakt… die schrikt zich zeker de tering.

Op deze site kan je ze allemaal vinden en er staan zelfs tips op om je eigen lijk te fabriceren of om het met deze woorden te zeggen “Creatief met lijk”.

Eneco stuurt man rekening van 2 miljoen euro

ShockingEen 45-jarige klant van energiebedrijf Eneco uit Pijnacker kreeg vorige week een nota in de bus van 2.144.607,90 euro. Hij zou in twee maanden tijd in zijn woning 20.000.000 kilowattuur stroom hebben afgenomen en 102.284 kuub gas hebben verstookt.

Toen de man lichtelijk in paniek het call-center belde, werd hem door een telefonist te verstaan gegeven dat hij eerst de nota van ruim 2 miljoen euro moest voldoen, en dat er daarna naar de klacht zou worden gekeken. De telefonist zei nog dat er zonodig een betalingsregeling getroffen kon worden.

Eneco zegt in een reactie dat de man uiteraard niet eerst hoeft te betalen. Ze zoeken nog uit waar de fout vandaan komt.

Met dank aan WheeledWarrior voor de submit.

Gears of War sponsor van Megadeth

Microsoft gaat de tournee, Gigantour van Megadeth sponsoren en ze gaan hiermee Gears of War in de schijnwerpers zetten. De tournee van Megadeth begint op 7 september en zal eindigen op 8 oktober dit jaar. Naast de sponsor van Megadeth is Gears of War ook een nummer op hun aankomende album: United Abominations.

De verwachte launch-datum van Gears of War is 2 oktober en dat valt zo goed als aan het einde van de tournee van Megadeth. Er gaan nu geruchten dat de launch wel eens vervroegd zou kunnen worden naar begin september, tijdens het begin van de tournee. Een uitspraak van de games-marketing directeur van Microsoft versterkt deze geruchten: "We're totally jazzed about the partnership between Gigantour 2006 and our forthcoming Xbox 360 blockbuster, 'Gears of War!'. Partnering a music extravaganza like GIGANTOUR with the launch of a mega-hit game like 'Gears of War' captures the excitement around two awesome happenings for fans of music and video games!" Aldus Davison.

Met dank aan Mystikvm voor het melden van dit nieuws in het Xbox 360-topic op het forum.

WWE Smackdown vs RAW voor de PS3 uitgesteld

THQ heeft bevestigd dat WWE Smackdown vs RAW 2007 voor de PS3 is uitgesteld van november dit jaar naar eind 2007. De game zal in november nog wel gewoon uitkomen op de Xbox 360, PS2 en de PSP.

De reden dat ze dit gedaan hebben is omdat ze de kwaliteit op de next-gen consoles constant willen houden. "Consistent with our goal of delivering the highest quality content across all next-gen platforms, we have decided to postpone the debut of the Smackdown series on PlayStation 3 until the holiday 2007 timeframe," Wat de precieze reden van uitstel is is onbekend. THQ wil hier niks over zeggen.

538 blundert met dood Kokki

RadioRadio 538 heeft gisteren acteur Herman Kortekaas (van onder meer Peppi en Kokki) onterecht dood verklaard. Dat gebeurde in het programma 'Evers staat op', dat wegens vakantie van Edwin Evers deze week wordt waargenomen door Gordon. In de dagelijkse verjaardagsrubriek kwam ook de geboortedag van Kortekaas voorbij. Gordon reageerde daarop met de vraag of die al niet dood was. Het 'alerte' side-kickteam van het programma knikte daarop instemmend.

Gordon en zijn team waren echter in de war met Gerard van Essen, die de rol van Peppi speelde in de succesvolle jaren 70 tv-kinderserie Peppi en Kokki, over clownachtige matrozen. Van Essen overleed al in 1997.

De vrouw van Herman Kortekaas was 'not amused' over de doodverklaring van haar man op 538. Op de 76-jarige verjaardag van haar man stond de telefoon roodgloeiend met mensen die zich bezorgd afvroegen of er soms iets gebeurd was.

Vanochtend ging Gordon door het stof. Hij bood mevrouw Kortekaas telefonisch zijn excuses aan en beloofde binnenkort langs te komen met een bos bloemen.



De overleden Peppi (rechts) en nog levende Kokki

'Seip niet naar Dinamo Moskou'

Marcel Seip zal waarschijnlijk niet vertrekken naar Dinamo Moskou. Volgens Omrop Fryslan viel het niveau bij de Russische club hem tegen. De verdediger was op proef bij de Russische voetbalclub.

Seip staat ook in de belangstelling van Excelsior, maar de verdediger zei al eerder dat een buitenlands avontuur de voorkeur heeft. De 24-jarige Seip nam deze zomer afscheid van SC Heerenveen.

Wim Kieft aangehouden na ruzie in vliegtuig

Oud-topvoetballer Wim Kieft, tegenwoordig actief als analyticus in voor- en nabeschouwingen, is afgelopen week op Schiphol door de marechaussee gearresteerd, zo meldt De Telegraaf vandaag. Dat gebeurde na een incident aan boord van een avondvlucht van een KLM-vliegtuig vanuit Madrid.

De 43-jarige Kieft kreeg in de business class ruzie met een vrouw. Dat liep zo hoog op dat de gezagvoerder nog overwogen heeft een tussenlanding te maken in Parijs. De KLM spreekt van een ''ernstig incident.''

De marechaussee kan en wil overigens om privacy redenen niet veel kwijt over het gebeuren. Op vragen laat men alleen weten dat er een man is aangehouden op verdenking van overlast en bedreiging. Deze is na verhoor heengezonden. De passagier met wie de man (Kieft red.) in de clinch lag, heeft aangifte tegen hem gedaan

Kieft laat in de krant zijn advocaat het woord doen. Die zegt: ''Mijnheer Kieft had gewoon een ticket voor de economy class. Omdat hij het land op voetbalgebied goed heeft gediend, nodigde de KLM hem uit in de business class. Daar werd hij geconfronteerd met een dame die na een tijdje vrijwel dronken was en nadrukkelijk avances maakte. Meneer Kieft was daar niet van gediend en liet dat blijken. Ja, dan krijg je dit. Maar er is niet geslagen, geschopt of aan haren getrokken.''

Met dank aan babbelbox en Eilanden voor de submit.

Valencia aast op Cristiano Ronaldo

De voorzitter van Valencia, Juan Soler, wil Cristiano Ronaldo naar de Spaanse club halen. Soler beseft wel dat het een erg moeilijke klus zal gaan worden om de Portugees los te weken bij Manchester United.

"Maar niets is onmogelijk", aldus Soler in een interview met de Spaanse sportkrant Marca. Naar eigen zeggen zou Soler inmiddels ook al bij United hebben geïnformeerd naar de prijs van de speler. "Het is onze prioriteit om Ronaldo naar Valencia te halen. We hebben tot 31 augustus (het einde van de transferperiode) de tijd en geven alleen op als Manchester United ons daartoe dwingt. Daarom gaan we eerst met de club praten en vervolgens met de speler zelf."

Deze zomer maakte Ronaldo bekend dat hij bij United wilde vertrekken, nadat hij in de Engelse pers zwaar onder vuur lag door zijn rol bij de rode kaart van Wayne Rooney op het WK. United heeft echter aangegeven dat de spits niet te koop is, waarop Ronaldo weer zei dat hij het eigenlijk best naar zijn zin heeft bij de Engelse club.

Plassende peuter bekeurd door nep-agent

OpmerkelijkEen hoop ophef gisteren over de wildplassende 3-jarige peuter Pascal in Veendam, die door oom agent op de bon was geslingerd. Naar nu blijkt ophef om niks, want de bekeuring is volgens de politie uitgeschreven door een nep-agent.

De boze moeder Sifra Nonkes, gisteren nog te zien in regionale actualiteitenrubrieken, kwam er achter toen ze gisteravond op het politiebureau de boete van 75 euro kwam tonen. Volgens de politie Veendam leek die in de verste verte niet op de bekeuringen die de politie uitschrijft.

Gisteren liet de politie Veendam al weten dat ze niet wist welke agent de bon had uitgeschreven, omdat ze de bekeuring niet in de administratie konden terugvinden. Moeder Nonkes reageert daar vandaag in De Telegraaf nog op met: ''Ze proberen er gewoon onderuit te komen, omdat ze zelf ook wel vinden dat dit niet kan.'' Dat interview werd echter afgenomen voordat de politie met het verhaal van de nep-agent op de proppen kwam.


Moeder Nonkes met de 'bekeurde peuter.'


Met dank aan TheJewishGuy, ijsbeker, static, Mokky, Xanthe en MrOizo voor de submit.

Leipheimer naar Discovery Channel

Levi Leipheimer rijdt volgend jaar weer voor Discovery Channel. Eerder reed de Amerikaan, die nu nog bij Gerolsteiner rijdt, al voor US Postal in 2000 en 2001. Ook reed hij drie jaar voor Rabobank.

"Er was interesse van beide kanten. Zijn palmares is uitstekend, hij won dit jaar de Dauphiné Liberé en had die vorig jaar ook moeten winnen. Levi zal in 2007 zeker in de Tour rijden", aldus de ploegleider van Discovery, Johan Bruyneel.

De 32-jarige Leipheimer, die ietwat teleurstellend als dertiende eindigde in de Tour de France, won eerder dit seizoen de proloog in de Ronde van Californië.

Boek: Barbara & Stephanie Keating - De vriendschap



In 1957 leren drie totaal verschillende meiden elkaar kennen op een kostschool in Kenia. Hun families en levens staan lijnrecht tegenover elkaar. Zo gaan ze samen met hun families de onafhankelijkheid van Kenia in, de ene familie verliest hun boerenbedrijf en de andere twee families vertrekken naar het land van herkomst. De meiden zijn bloedzusters, maar of hun vriendschap al deze gebeurtenissen overleeft?

Mido terug naar AS Roma

Oud-Ajacied Achmed 'Mido' Hossam keert terug naar AS Roma. De aanvaller stond nog onder contract bij de Romeinen, maar de afgelopen anderhalf jaar speelde hij op huurbasis voor Tottenham Hotspur in de Engelse Premier League.

De 23-jarige Egyptenaar kon ook kiezen voor een transfer naar Blackburn Rovers, maar verkoos een terugkeer naar Rome. Voor de Spurs scoorde de Egyptenaar dertien maal in 26 wedstrijden. In het seizoen 2004/2005 kwam Mido naar AS Roma, daarvoor was hij actief voor Olympique Marseille, Celta de Vigo, Ajax, AA Gent en in eigen land voor Zamalek.

Dunga nieuwe bondscoach Brazilië

Dunga is benoemd tot bondscoach van het Braziliaans voetbalelftal. De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft dit gisteren bekend gemaakt.


De 42-jarige ex-international, die geen ervaring als coach heeft, is opvolger van Carlos Alberto Parreira, die ontslag nam wegens de teleurstellende prestatie van de Brazilianen op het wereldkampioenschap in Duitsland.

Dunga was aanvoerder van het Braziliaans elftal dat in 1994 wereldkampioen werd. In 1998 was hij ook aanvoerder toen zijn team in de finale van het WK in Frankrijk verloor van het gastland. De aanstelling van Dunga is een totale verrassing, Vanderlei Luxemburgo, voormalig coach van Real Madrid, en Paulo Autuori, de ex-bondscoach van Peru, leken de meeste kans te maken.

Wetenschapper bouwt IKEA-robot

Icoon OpmerkelijkHet monteren van een IKEA kast kan een bijzonder frustrerende bezigheid zijn. Een Amerikaanse onderzoeker werkt aan een robot die bij consumenten thuis IKEA meubilair in elkaar kan zetten. Andrew Ng, computerwetenschapper aan de Stanford University, hoopt hiermee zowel zijn montagefrustratie weg te werken, als ook de ontwikkeling van robots een impuls te geven.

De robot leert werken met Billy, de boekenkast van IKEA die vaak voor problemen zorgt bij de montage. Al het meubilair van het Zweedse bedrijf, vorig jaar goed voor vijftien miljard euro omzet, komt in platte pakketten en moet zelf worden gemonteerd. Billy, die in totaal al meer dan een miljoen keer door de kassa ging, moet dus ongetwijfeld veel kopzorgen hebben veroorzaakt.

Toekomstige Billy-eigenaren moeten wel nog even geduld hebben, want de ontwikkeling van de IKEA-robot zal nog zeker drie jaar duren. Daarna hoopt Ng over een werkende 'Billy Buster' te beschikken, die wel weet welk Zwöds schröfje in welk plankje moet.

Japanse vis strijdt mee tegen terrorisme

Icoon OpmerkelijkEen verzoek van de Japanse regering aan de bevolking om anti-terrorisme maatregelen te verzinnen heeft een nieuwe held opgeleverd: de Japanse rijstvis. Het kleine visje is volgens vertegenwoordigers van de Japanse prefectuur Shizuoka een geweldige manier om snel een vergiftiging van de watervoorraad op te sporen. Als het water besmet is, gaan de visjes met hun mond richting de waterspiegel omdat ze moeilijk kunnen ademen. In het geval van een ernstige waterbesmetting gaan ze simpelweg dood.

"Dit levende waarschuwingssysteem werkt een stuk sneller dan onze filters. Met de vissen weten we binnen drie uur van een probleem, terwijl de filters daar vijftien uur over doen. We weten natuurlijk niet hoe waarschijnlijk een terroristische aanslag op onze watervoorraad is, maar we moet voorbereid zijn. Hoewel het natuurlijk een volkomen ander verhaal wordt als dat echt zou gebeuren", aldus Mitsuyoshi Hori, een van de projectmanagers.

De Japanse rijstvis
De Japanse rijstvis
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.