Veel Orcs op nieuwe Mark of Chaos plaatjes + trailer

David (Delraich)
Warhammer: Mark of Chaos is een nieuwe RTS van de makers van Armies of Exigo. Het is al een tijdje geleden dat de Games Workshop toestemming gaf om de Warhammer franchise te gebruiken voor een game. Developer Black Hole Games werd echter waardig genoeg geacht om aan de slag te gaan met het rijke Warhammer-universum.

BHG heeft gekozen om zich volledig te focussen op de War. Geen resources dus. De campaign richt zich op de strijd tussen de Empire, de High Elves, de Skaven en Chaos. Ieder volk heeft uiteraard zijn eigen opvattingen over knokken. Zo zullen de Empire en Skaven meer op techniek en kwantiteit leunen, en Chaos en de Elves meer op magie en kwaliteit (grofweg). Naast de playable races zijn er nog een aantal minor races als de Orcs, Dwarves en Vampires. Net als bij Warhammer kan je je leger volledig customizen. Kies je voor zwaarden of speren, handguns of crossbows, etcetera.

Warhammer is natuurlijk niet compleet zonder een aantal heroes. Koene ridders, brute Orcs en lelijke Chaos wizards maken allemaal hun opwachting, ook volledig te customizen. Op een van de screenshots is zelfs een challenge te zien tussen een Warboss en een Empire hero. Net als die andere succesvolle Warhammer game (Dawn of War), gebruikt Mark of Chaos een engine die veel op het scherm kan toveren. De game bevat uitgebreide animaties (inclusief finishing moves) en een true line of sight principe. Dit betekent dat je units kan verstoppen achter allerlei obstakels, als stenen en huizen.

Warhammer: Mark of Chaos staat gepland voor Q4 2006. Kijk voor iets meer info op de Namco website.

Update
Een nieuwe trailer:
WorthPlaying
GameSpot
3DGamers