Tenchu: Time of the Assassins

Tenchu games zijn geen onbekende op de consoles. Fatal Shadows en Wrath of Heaven maakten hun furore op de PS2, terwijl de Xbox van Return from Darkness kan genieten. Nu is er Time of the Assassins bijgekomen op de PSP en binnenkort mag ook de Nintendo DS genieten van een Tenchu; Dit keer Dark Secret genaamd. Minpuntje is alleen dat de games langzaam maar zeker minder gewaardeerd worden. Hoe zit het met deze versie?

Er valt meteen iets opmerkelijks op. Dit spel laadt verrekte snel zijn data in! Toch iets om trots op te zijn bij een PSP game, want dat hebben we wel eens anders gezien. Lekker sfeervolle Japanse muziek verleidt je om snel en gretig het overzichtelijke menu door te wandelen. Je kan kiezen uit een tutorial, diverse story modes of je eigen levels maken. Al snel zit je helemaal in de ninja-sfeer. Hoe! Ha! Ik ben een ninja!

Met die gedachte wordt de tutorial opgestart en leer je hoe de controls werken. Die zijn prima in orde, maar opeens wordt duidelijk waarom het spel bloedjesnel inlaadt: De kijkhoek en het zichtsveld zijn minimaal. De fantasie van coole ninja gaat stilletjes aan naar de realiteit van een mannetje in een ninja pakje dat maar wat aan het heen en weer sluipen is.

In de story mode is het al niet veel beter. Je kunt hier kiezen uit diverse (unlockable) characters met allemaal hun eigen leuke verhaal, maar de missies zijn frustrerend. De camera werkt flink tegen en laat soms zelfs alleen de muur zien waarachter je je verschuilt voor eventuele vijanden.