Matrix Games presenteert Forge of Freedom

David (Delraich)
Uitgever Matrix Games en developer Western Civilization Software hebben een nieuwe game aangekondigd. Forge of Freedom is de spirituele opvolger van Crown of Glory, de goed ontvangen grand-strategy game over Napoleon en aanverwanten. Forge of Freedom verplaatst het toneel naar de Amerikaanse Burgeroorlog. Dit brengt een aantal belangrijke veranderingen met zich mee, omdat de Burgeroorolog maar twee zijdes kent en de VS heel anders waren georganiseerd dan Europa in die tijd. Het is uiteraard de bedoeling een der zijdes (Noord of Zuid) naar de overwinning te leiden.

De grootste mutaties hebben plaatsgevonden in het diplomatieke en economische gedeelte van de game. Elke staat heeft een eigen gouverneur met een eigen wil, waar jij als speler rekening mee moet houden. Daarnaast moet je de Europese landen te vriend houden om te voorkomen dat zij zich achter je tegenstander scharen en misschien zelfs jou van hulp kunnen voorzien. Verder is de game weinig veranderd; de twee belangrijkste eigenschappen die deze game onderscheidden van soortgenoten zijn gehandhaafd. Nog steeds kan jij je legers aanvoeren op de tactical map (of quick battle natuurlijk) en de speler kan een grote hoeveelheid management aan de AI overlaten.

De game wordt "later this summer" verwacht. Aangezien Matrix Games zelf de distributie regelt, is de game dan ook voor Europeanen te verkrijgen (Digital Download of "gewoon" ). Voor meer info: klik.