FIA verbiedt Twin Towers

De FIA heeft de rechtopstaande vleugels op de neus van de wagens van BMW Sauber F1 verboden. Begin juli, tijdens een test in het Spaanse Jerez, waren deze vinnen voor het eerst te zien op de wagen van Robert Kubica.

Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve reden vervolgens de Grand Prix van Frankrijk met deze zogenoemde 'Twin Towers'. De FIA heeft nu geoordeeld dat deze vleugels het zicht van de coureur zouden kunnen belemmeren en dat het niet is toegestaan volgens het technisch reglement.

BMW liet in een verklaring weten dat ze zich heeft neergelegd met de beslissing van de FIA. "We hebben de verticale vleugels op de auto nog voor de eerste test aan de FIA laten zien. De auto's met de vleugels kwamen in Magny-Cours zonder problemen door de technische controle. Bij de aërodynamica draait het om het doorontwikkelen van de onderdelen en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. De verticale vleugels waren duidelijk een nieuwe aërodynamisch vondst en voldeden aan de regels."

"We respecteren echter het besluit van de FIA om deze onderdelen te verbieden. De kennis die we met deze vleugels hebben opgedaan, zal ons van pas komen bij onze toekomstige ontwikkelingsprogramma's."