Tau en Necrons in actie op Dark Crusade screens

Dark Crusade is de tweede aanvulling op het succesvolle Warhammer 40K: Dawn of War. Deze expansie biedt twee nieuwe volken: de Tau en de Necrons. Het belangrijkste gedeelte van deze game is de nieuwe singleplayer campaign. Deze draait om de verlaten planeet Kronus, waar na jaren van rust, de Necrons opeens wakker worden. Natuurlijk laten de andere rassen (4 uit originele game en 1 uit Winter Assault) dat niet zomaar gebeuren. Mooie reden voor een partijtje futuristisch knokken tussen het zand en rotsen van Kronus. De campagne verloopt non-linear, wat waarschijnlijk inhoudt dat de game tussen de gevechten naar een strategische map schakelt (kinda like Rome: Total War).

De twee toegevoegde rassen zijn, volgens mijn belabberde WH 40K kennis, de twee meest recente toevoegingen aan het geheel en geen lieverdjes. De Tau is een ras dat onder het mom van "The Greater Good" het hele heelal onder de voet probeert de lopen. Ze gebruiken veel high-tech wapens en snufjes, maar komen iets tekort op het gebied van close combat. De Necrons zijn een soort combinatie tussen Undead en de Borg. Een heel oud ras dat miljoenen jaren stil heeft gelegen en het nu nodig vindt om alles te vernietigen wat ze tegenkomen. Hun technologiën zijn top-notch en aangezien de meeste Necrons voornamelijk uit metaal bestaan, is het wat lastig om ze te vernietigen.

Klinkt als een mooie uitdaging voor DoW fans! Verwacht de Dark Crusade eind september. Voor meer info: Dark Crusade of Dawn of War sites.