Italiaanse clubs ontevreden na hoger beroep

In een reactie na het hoger beroep in het Italiaanse fraudeschandaal, laten de clubs AC Milan, Fiorentina, Juventus en Lazio Roma weten dat ze ontevreden zijn over het vonnis. Ondanks dat eerder deze avond de opgelegde straffen werden verminderd, zullen Fiorentina, Juventus en Lazio Roma opnieuw in beroep gaan.

"Het verschil in de manier waarop wij worden behandeld en de andere ploegen is ongelooflijk. We gaan tegen alles in beroep", aldus Juventus' advocaat Cesare Zaccone. Een ontdane voorzitter Cobolli Gigli viel de advocaat bij: "We kunnen dit absoluut niet accepteren. Het is een zeer streng signaal dat vooral geldt voor Juventus."

Milan-voorzitter Silvio Berlusconi liet weten teleurgesteld te zijn. Hij had gehoopt dat de beroepscommissie de gehele straf van AC Milan zou kwijtschelden. De Milanese club weet nog niet of men in beroep gaat tegen de uitspraak.

"Het is een prima stap", was het commentaar van Fiorentina-voorzitter Diego Della Valle. "Maar Fiorentina is onschuldig en we zullen proberen om ons van deze schaduw te ontdoen. We zullen doorgaan. We hadden de Champions League bereikt, dat hadden we verdiend op het veld." Claudio Lotito, de grote baas van Lazio, beklaagt zich erover dat zijn club eveneens Europees voetbal misloopt: "We mogen niet meedoen aan de UEFA Cup, terwijl we dat hebben verdiend op het veld. Dat is niet in lijn met het recht."