Xbox-moordzaak bereikt zijn einde

Morthill
Of het drietal levenslang in de gevangenis zal verblijven of de doodstraf krijgt moet nog worden bepaald, maar wel zeker is dat de drie mensen die de zogenaamde "Xbox Slayings" begingen schuldig worden bevonden aan moord met voorbedachte rade.

De zaak stamt uit 2004, toen Troy Victorino, 29, Michael Salas en Jerone Hunter, beiden 20, een huis binnen gingen waar Erin Belanger, 22, en vijf vrienden aan het slapen waren. Alle zes werden ze door het drietal met honkbalknuppels vermoord.

De openbaar aanklager stelde dat Victorino woedend was nadat Belanger hem had gevraagd het huis van haar oma, waar hij verbleef, te verlaten. Ze hield vervolgens een aantal van zijn bezitingen achter, waaronder een Xbox. Victorino liet dit niet op zich zitten, riep drie vrienden op, en ze sloegen vervolgens iedereen dood in het huis.

Het vierde lid van de groep, 20 jaar jonge Robert Cannon, wilde in eerste instantie getuigen tegen zijn medeverdachten in ruil voor strafvermindering, maar trok dit terug aan het begin van het proces. Zijn lot zal bepaald worden in een andere rechtszaak.


Het waard om moord voor te plegen