FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 februari 2006

'Pak slaag voor hindoes die aan Valentijn doen'

Super7fighter had ons via de nieuws-submit te melden:

Verliefde hindoe-gelovigen die elkaar in India een kaartje hebben gestuurd voor Valentijn riskeren een flink pak slaag. Fanatieke hindoe-groeperingen verzetten zich namelijk tegen Valentijn - wat zij een verderfelijke westerse invloed noemen - en hebben ieder die van plan was een kaart, bloemen of een cadeautje te sturen, gedreigd een pak slaag te verkopen.

Het Forum voor Hindoe Bewustwording in Lucknow liet weten: '' Degenen die niet naar ons luisteren laden de wraak van onze vrijwilligers op zich. Hun gezichten zullen zwart gemaakt worden en zij zullen een pak slaag krijgen. Wij staan niet toe dat de Indiase cultuur wordt verwesterd.'' Een andere fanatieke hindoe-organisatie kondigde aan dat 'verdachte stellen' zullen worden gefotografeerd en dat de foto's naar hun ouders zullen worden doorgespeeld.

Moslims
Niet alleen fanatieke hindoes, maar ook moslimfanatici in India roerden zich in het Valentijn-gebeuren. Afgelopen vrijdag toog een twintigtal in het zwart gehulde moslimvrouwen in een stad in Kashmir naar een stuk of zes cadeau- en papierwinkels. Valentijnkaarten en -posters werden uit de rekken gehaald en op straat verbrand. ''Deze westerse fratsen verpesten onze kinderen en verwijderen hen van hun wortels'', zei een woordvoerder van de boze moslima's.

Gamen in de gevangenis?

In diverse gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk hebben de gevangenen de mogelijkheid om met hun verdiende geld computer games te kopen zoals Grand Theft Auto: San Andreas, aldus de Sunday Telegraph.

In een interview sprak een bewaarder over een gevange die opgesloten was omdat hij een slachtoffer tijdens een straatroof had neergestoken. Deze gevangene bleek in de videogame de misdaad precies na te doen.

Edward Garnier, woordvoerder voor the Conservatives prison, verklaarde dat gevangenen zich moeten bezighouden met nuttige activiteiten en niet hun vroegere misdaden moeten gaan herleven. Een andere woordvoerder, van Home Office, was het hier duidelijk niet mee eens, "Het gebruik van high-tech goederen zoals PlayStations als een privilege is een succesvolle methode gebleken om een positieve respons te krijgen bij gevangenen."

Zaragoza naar finale Copa del Rey

Waar vrijwel niemand aan twijfelde is gebeurd: Real Zaragoza plaatste zich voor de finale van de Copa del Rey, ten koste van Real Madrid. De manier waarop dat ging werd spannender dan verwacht.

Na de 6-1 overwinning van Zaragoza in eigen huis vorige week leek het pleit beslecht. Real zou vijf keer moeten scoren in Madrid en niets tegen moeten krijgen. Zaragoza stond de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur, maar wist toch te ontkomen.

Al binnen de minuut kwamen los Galactico's op een 1-0 voorsprong. Rechtsback Cicinho opende de score met een afstandsschot in de kruising. Vijf minuten later was het al 2-0 door Robinho. Nog voor de tien minuten om waren kregen de fans waar ze voor kwamen: een 3-0 door Ronaldo.

Slechts twee doelpunten was Real Madrid nog verwijderd van de op-één-na beste comeback ooit. Alleen Atlético Madrid wist in 1932 een 7-1 nederlaag nog recht te zetten. In de eerste helft werd niet meer gescoord. Zaragoza leek meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Een kwartier in de tweede helft knalde Roberto Carlos de Koninklijke op een verdiende 4-0 voorsprong. Een sensatie leek aanstaande, zelfs toen een doelpunt van Zaragoza werd afgekeurd vanwege discutabel buitenspel. In de slotfase kreeg Real Madrid nog enkele kansjes, maar niet één van deze werd benut. Zaragoza houdt de naam van cupfighter hoog.

Volgende week spelen Espanyol en Deportivo om de andere plaats in de finale. De wedstrijd van deze week werd afgelast vanwege UEFA Cup verplichtingen van Espanyol.

Niets mis met spotprenten Turkse premier

IronMikey had ons via de nieuws-submit te melden:

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag bij een rechtbank in Ankara een nederlaag geleden, in een zaak die hij had aangespannen tegen een blad dat spotprenten over hem had geplaatst. Erdogan wenste 25.000 euro schadevergoeding voor de satirische prenten, maar de rechtbank besliste dat er niets mis is met de tekeningen.

De door Erdogan gewraakte cartoons waren begin vorig jaar geplaatst door het linkse blad Penguen. Het tijdschrift had de tekeningen juist gepubliceerd uit solidariteit met de tekenaar Musa Kart, die door Erdogan eerder wél met succes voor de rechter was gedaagd vanwege een spotprent (Erdogan als kat verstrikt in een bolletje wol).

Penguen plaatste satirische tekeningen waarop Erdogans hoofd was bevestigd aan de lichamen van een kikker, kameel, aap, slang, eend en olifant. Volgens de Turkse rechtbank hebben deze prenten de rechten van de premier niet geschonden.

Het was de tweede nederlaag voor de Turkse premier in korte tijd. In december bepaalde een hof van beroep dat een andere karikatuur uit een linkse krant, waarop Erdogan te zien is als paard dat wordt bereden door een van zijn adviseurs, niet strafbaar was. Daarmee werd een strafbaarstelling door een lagere rechtbank verworpen. En begin deze maand nog liet Erdogan in het kader van de Deense spotprenten over de profeet Mohammed weten dat de persvrijheid in West-Europa zou moeten worden ingedamd, omdat die te ver is doorgeschoten. Vandaag zei EC-voorzitter Barroso echter dat de vrijheid van meningsuiting in Europa een 'fundamentele waarde' is waarmee niet kan worden gemarchandeerd.


De prenten uit de Penguen

iTunes en iPhoto op je Xbox 360

Of Microsoft hier blij mee moet zijn is nog helemaal niet zo zeker, maar de mensen van Nullriver Software hebben leuk stukje software gemaakt dat je Apple Mac verbindt aan de Xbox 360 genaamd Connect360.

Het programma kost $10 en stelt je in staat om je iTunes en iPhoto media te bekijken op je Xbox 360. Een beetje zoals Media Connect voor de Windows XP computer dus.

En daar blijft het niet bij, want ook Shoutcast streaming wordt al door de tool ondersteund. Meer info en het programma vind je hier.

Snowboarder Shaun White in zee met Ubisoft

Snowboardkoning en winnaar van Olympisch goud Shaun White heeft een contract gesloten met Ubisoft voor een aantal snowboardgames waar hij zijn naam aan verbindt. De Flying Tomato, zoals White ook wel wordt genoemd, een naam die hij te danken heeft aan zijn lange, rode lokken, gaat nauw samenwerken met het ontwikkelingsteam van de publisher aan titels voor de huidige- en next-gen consoles.

Veder weet Ubisoft te melden dat de eerste game waar White zijn stempel op drukt in 2007 uit moet komen. White zegt dat hij erg enthousiast is over de samenwerking met Ubisoft en om een game uit te brengen die de kick van het snowboarden als geen andere game kan bevatten.

"I'm excited to be able to combine what I love about snowboarding and gaming into an experience for everyone to enjoy," aldus White.



Louis Vuitton tasje voor de PSP

Veel te veel geld en op zoek naar een echt trendy tasje voor je PSP? Geen probleem. Kijkt u maar eens:

Dit tasje is van het welbekende merk Louis Vuitton en wordt geleverd in de Monogram Canvas reeks voor mannen. Prijs? Ongeveer 360 euro.

In het tasje past naast je PSP ook twee UMD's en de koptelefoon. Het sluit door middel van twee drukknoppen.

Het tasje is natuurlijk ook te bekijken op de website van Louis Vuitton onder Catalogue - Men - Small Leather Goods - Monogram Canvas.

Negentien jaar later

14 februari 1987

Heel voorzichtig laat ik het vinyl uit de hoes glijden. Mijn kleine jongenshanden zweten van spanning. Geconcentreerd leg ik de plaat op de schijf. De hoes leunt tegen de kast. Al wel duizend keer heb ik stiekem meegekeken hoe mijn zus deze handeling deed. En nu doe ik het zelf. Maar het moet wel snel; ze kan ieder moment thuiskomen. Uren heb ik eerst op mijn buik liggend naar de cover gestaard. Steeds weer nieuwe dingen ontdekkend. En nu ik even later de knoop heb doorgehakt, til ik de arm lichtjes op. Met een plastic schuif laat ik de naald op de draaiende elpee zakken. Krassend geluid vult de kamer.

Opmerkelijke huwelijken op Valentijnsdag

Op Robbeneiland zijn vandaag tijdens een speciale Valentijnsdagceremonie 22 stellen getrouwd. Op dit Zuid-Afrikaanse eiland zat Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen.

Het eiland is een symbool van haat en angst tijdens de apartheid, maar de Zuid-Afrikaanse regering is vastbesloten om het om te vormen tot een monument ter ere van liefde en verzoening. De trouwceremonie vond plaats in een kleine kapel, waar werd gebeden voor de zieken toen het eiland nog werd bevolkt door lepralijders.

Twee van de getrouwden zijn Verona Kawie en Samuel Williams. De twee zijn al twaalf jaar bij elkaar en weten sinds zes jaar dat ze seropositief zijn. Ze trouwden in geleende kleren en hadden geen geld voor ringen, maar dit alles kon hun niets schelen. "Het voelt fantastisch", aldus de 57-jarige Williams.

Schorpioenen
In Thailand vond vandaag eveneens een opmerkelijk huwelijk plaats. De zogenaamde Schorpioenenkoningin gaf haar jawoord aan de Duizendpotenkoning.


De 36-jarige Kanchana Ketkaew vestigde in 2002 een wereldrecord door 32 dagen in een bak met 3400 schorpioenen te zitten. Tijdens een optreden ontmoette ze de 29-jarige Bunthawee Siengwong, die een Thais record neerzette door 28 dagen door te brengen tussen duizend duizendpoten.

Kanchana's trouwjurk was versierd met levende schorpioenen, terwijl Bunthawee tijdens de ceremonie een grote duizendpoot in zijn mond stak.

Vogelgriep wellicht ook in Duitsland

ferdo11 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaDe vogelgriep is mogelijk al opgerukt tot in Duitsland. Op het Duitse eiland Rügen in de Oostzee zijn vier dode zwanen gevonden. Op dit moment wordt onderzocht of er vogelgriep in het spel is en of het dan om de dodelijke variant H5N1 gaat. Bij de eerste snelle tests waren de resultaten positief.

Ook bij dode vogels vlakbij het Roemeense Topraisar is H5N1 vastgesteld. Dit heeft het Roemeense diergezondheidsagentschap ANSV bekendgemaakt. In de streek zijn quarantainemaatregelen genomen.

Onlangs dook de vogelgriep al op in Europa. In Italië, Bulgarije en Griekenland werd de H5N1-variant van het virus aangetroffen. In de drie landen bleken ook dode zwanen besmet te zijn.

De Europese Commissie zal vanaf vanavond een veiligheidszone instellen van drie kilometer rondom de plaats waar de zwanen zijn aangetroffen. Verder komt daaromheen een surveillancezone van tien kilometer. Binnen de veiligheidszone zal een ophokplicht gelden en mag geen pluimvee worden vervoerd.

Nederlanders gaan weinig vreemd

In vergelijking met andere Europeanen zijn Nederlanders erg trouw in hun relatie. Eén op de vijf Nederlanders is wel eens vreemd gegaan tijdens een vaste relatie, terwijl in bijvoorbeeld Italië iets minder dan de helft wel eens een slippertje heeft gemaakt.

Mannen gaan voornamelijk vreemd omdat ze op zoek zijn naar spanning en de sleur willen doorbreken. Voor vrouwen is de belangrijkste reden dat ze verliefd werden op een ander.

Als het overspel is uitgekomen, gaat de helft van de Nederlandse stellen daardoor uit elkaar. Alleen in Groot-Brittannië ligt dit aantal hoger. Zeventig procent van de koppels gaat uit elkaar na de ontdekking van het vreemdgaan.


De Beckhams horen bij de Britse minderheid

Deense vrachtwagen rijdt van Afsluitdijk af

Icoon AlgemeenEen vrachtwagenchauffeur uit Denemarken is in de vroege ochtend van dinsdag met zijn truck op de Afsluitdijk van de weg geraakt en de dijk afgereden. De met zeven ton aluminium geladen wagen kwam op het basalt onderaan de dijk terecht. Volgens de politie zorgden de blokken ervoor dat de chauffeur niet in het water belandde met zijn wagen.

De chauffeur kwam uit de richting Friesland en begon, mogelijk door spoorvorming, in de buurt van Den Oever te slingeren. Hierdoor verloor de 51-jarige bestuurder de macht over zijn wagen, en botste tegen het talud van het fietspad. Een stuurcorrectie zorgde ervoor dat de vrachtwagen over de weg schoot en door de middenvangrail reed. De wagen reed vervolgens over de andere weghelft en vervolgens de dijk af. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Slachtoffer van Cheney krijgt hartaanval

_Denker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe man die door de vice-president van de Verenigde Staten Dick Cheney voor een vogel werd aangezien, heeft als gevolg daarvan een hartaanval gehad. Cheney schoot afgelopen weekend zijn 78-jarige vriend en partijgenoot per ongeluk een schot hagel door het lijf. De kogeltjes die in zijn hart achterbleven waren, hebben vandaag voor een lichte hartaanval bij de onfortuinlijke man gezorgd.

Net nadat hij was teruggekeerd van de intensive care, moest de bejaarde advocaat er weer naartoe. Tijdens de jacht op kwartels heeft Cheney met één schot het gezicht, hals en romp van de man gepenetreerd. De hagel in zijn borst is verantwoordelijk voor de kleine hartaanval.

Frappant is dat Cheney niet eens een geldige vergunning had om te jagen. De benodigde zegel die verplicht is als je op kwartels wilt jagen, ontbrak. De vice-president erkent dit en heeft de zegel alsnog gekocht door zeven euro naar de autoriteiten op te sturen. Overigens had ook het slachtoffer niet de noodzakelijke zegel.

Krajicek kansloos tegen Schnyder

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi in Antwerpen te bereiken. Patty Schnyder was veel te sterk.

Schnyder, de nummer negen van de wereld, stond nog geen handvol games af aan Krajicek: 6-0, 6-4. In het eerste bedrijf stapelde onze landgenote fout op fout en binnen zestien minuten was de set voorbij. De afstraffing zette zich aanvankelijk voort in de tweede set, maar op 4-0 begon Krajicek enkele games te winnen. De comeback kwam te laat om het duel nog te keren.

Maandag won Krajicek wel haar partij in het dubbel. Dat was haar eerste duel sinds haar opgave in de derde ronde van de Australian Open tegen Amelie Mauresmo.

Vijf nieuwe shots Dreamfall: The Longest Journey

Van de actie-adventure Dreamfall: The Longest Journey dat momenteel in ontwikkeling is bij developer Funcom zijn op Worthplaying weer vijf nieuwe screenshots verschenen. Dreamfall zal drie speelbare personages en tientallen locaties verspreid over drie verschillende werelden kennen. De game zal scenes hebben met meerdere mogelijke uitkomsten en een volgens de developer epische en emotionele verhaallijn.

Dreamfall: The Longest Journey zal in het 2e kwartaal van dit jaar verschijnen voor PC en Xbox.





Tussenstand Wat is Dit na ronde 2

De punten zijn verdeeld na ronde 2 en deze zijn hier te bewonderen. USB-stick was onverwacht de snelste met het raden van de afbeelding. Daarom is er morgen ook een extra Wat is Dit. Het namelijk zonde zijn als jullie zolang zonder zouden moeten zitten.




Overigens zal er met de nieuwe WID ook een nieuwe regel komen. Namelijk dat, stel dat je het juiste plaatje ergens vindt, dit niet gaat posten. Doe je dit wel, dan ben je gediskwalificeerd voor dit kwartaal. Dit omdat het spel leuk moet blijven en je dat dus niet moet verstieren door de afbeelding zelf te posten .

Morgen om 12:00 is er dus weer wederom een nieuwe Wat is Dit.

Cleveland langs San Antonio

De Cleveland Caveliers versloegen gisteravond de San Antonio Spurs. San Antonio, dat eerste stond in het westen, zag een zegereeks van negen opeenvolgende overwinningen eindigen. Eindstand 101-87. Door de nederlaag nemen de Dallas Mavericks de koppositie van San Antonio over.

Het was wederom Lebron James die de kar trok voor de 'Cavs'. De 21-jarige superster noteerde maar liefst 44 punten, waarvan 18 in het beslissende derde kwart. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de jonge James een groot aandeel had in een overwinning voor zijn team. 'King James' scoort gemiddeld 31 punten per wedstrijd en moet daarmee alleen Kobe Bryant en Allen Iverson qua puntengemiddelde voor zich laten. Door de overwinning lijkt Cleveland zich voor het eerst in acht jaar weer eens te plaatsen voor de playoffs.

Overige uitslagen:

Portland Trailblazers - Charlotte Bobcats 91-83
Washington Wizards - New Orleans Hornets 96-97
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 98-94
New York Knicks - Dallas Mavericks 72-100
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 88-94
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 81-79

Mega Geile Gallerijen - Deel 16

De dinsdagavond is meestal een rustige en saai dag. Helaas moeten we deze dag ook zien te overleven. En om een goed einde aan deze dag te brengen komen eerst nog drie leuke meiden jullie opvrolijken.

Een brunette: Brooke Skye.
Een blonde en een brunette: Karen & Kate.
Een zwartharige: Sunny Leone.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15.

Mosley wil uitbreiding kostenbesparing

FIA-president Max Mosley wil verregaande kostenbesparingen realiseren voor teams in de Formule 1 na 2008. Dit wil hij doen door drie jaar de ontwikkeling van nieuwe motoren stil te leggen.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen laat ook Max Mosley van zich horen. De FIA-president wil het budgetaspect in de Formule 1 beperken en daarbij richt hij met name zijn pijlen op de autofabrikanten. Volgens hem steken die teveel geld in de ontwikkelingsprogramma's voor motoren en zou daar veel geld op kunnen worden bespaard.

Mosley wil dat realiseren door tussen 2008 en 2010 de ontwikkeling van motoren stil te leggen. De F1-teams zouden in die jaren geen verbeteringen aan de motoren mogen ontwerpen. Hij denkt dat daardoor de veiligheid in de Formule 1 niet in het gevaar zal komen en de teams minder kosten zullen hebben, waardoor kleinere teams zich beter kunnen handhaven. Hij verwijst daarbij met name naar de autofabrikanten, die in de afgelopen jaren gezamenlijk één miljard dollar in de ontwikkelingsprogramma's voor hun motoren zouden hebben gestoken.

Daarnaast heeft Mosley nog vele andere plannen voor na 2007. Zo wil de FIA-president minder brandstof verspillende auto's zien en wil hij een degradatie- en promotieregeling voor Formule 1-teams creëren. In hoeverre Mosley steun krijgt voor alle nieuwe regels van de teams die het Concorde-akkoord voor na 2007 al hebben getekend is de vraag.

War World speelbare demo uitgebracht

De speelbare demo van War World is vanaf nu te downloaden. War World is een mech shooter ontwikkeld door het Australische Third Wave Games en zal binnenkort uitgebracht worden door de Nederlandse publisher Lighthouse Interactive.

In de demo die vandaag is uitgebracht is kan je spelen met één mech, en kan je op één map Deathmatch of Team Deathmatch spelen in single- en multiplayer. Multiplayer games zijn te spelen op LAN of online.

De 103MB grote demo is te downloaden van de volgende mirrors:

Worthplaying
Gamershell
3D Gamers
File Front
Gamezone

Thomas Dekker kiest voor Tirreno

Thomas Dekker heeft afgezegd voor Parijs-Nice en zal nu Tirreno-Adriatico rijden. De jonge Nederlander verwacht in die wedstrijd meer kans te maken op een goed klassement.

Thomas Dekker is ambitieus en wil dit jaar zich in de korte rittenkoersen tonen. Nu Parijs-Nice dit jaar een vlak parkoers kent en slechts een korte proloog, heeft Thomas Dekker besloten die koers aan zich voorbij te laten gaan. In plaats daarvan rijdt hij de Tirreno-Adriatico.

In de Tirreno van dit jaar zit een tijdrit van 20 kilometer. Op zijn specialiteit hoopt de jonge Dekker tijdwinst te kunnen boeken en hij wil zodoende een goed klassement rijden. De ploegleiding van Rabobank heeft de wedstrijdwissel al goedgekeurd.

Van den Bergh vraagt om vertrek

Dave van den Bergh zal zijn contract bij FC Utrecht waarschijnlijk niet uitdienen. De vleugelaanvaller heeft bij zijn club om privé-redenen om een vertrek gevraagd.

Van den Bergh heeft bij FC Utrecht nog tot juli 2007 een contract, maar heeft de club laten weten na dit seizoen te willen vertrekken. Hij wil met zijn gezin naar het thuisland van zijn vrouw, Amerika, vertrekken. FC Utrecht is door het verzoek verrast en bekijkt nog of en eventueel hoe ze aan het verzoek van de aanvaller willen voldoen.

Testdag 14-02-2006

Vandaag is er weer door drie teams getest inBahrein. Luca Badoer wist weer de snelste tijd te rijden in de oude Ferrari . Honda-coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello volgde.

Ook in Valencia werd er druk getest. Zo had Midland drie coureurs ingezet, waarvan Tiago Monteiro de nieuwe M16 had en Giorgio Mondini en Markus Winkelhock de oude EJ15B. Mondini zorgde voor een rode vlag door zijn wagen in de bandenstapel te zetten. Ook de Nederlander Robert Doornbos draaide vandaag zijn rondjes voor Red Bull Racing en kende geen problemen evenals stalgenoot Christian Klien. McLaren liet Pedro de la Rosa en Juan Pablo Montoya rijden met de nieuwe wagen en hadden ook weinig problemen.

Tijden Bahrein

PosCoureurTeamBolideTijdRonden
1 L. Badoer Ferrari F2004 (V10)01:31.225 62
2 J. Button Honda RA106 (V8)01:31.453 87
3 R. Barrichello Honda RA106 (V8)01:31.489107
4 F. Massa Ferrari 248 F1 (V8)01:31.905 68
5 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso RB1 (V10)01:32.702 69

Tijden Valencia

poscoureurteamrondetijdaantal ronden
1M. Webber Williams1:10,60194
2C. Klien Red Bull1:11,254100
3P. de la Rosa McLaren1:11,61916
4JP. Montoya McLaren1:11,70051
5A. Wurz Williams1:12,65748
6T. Monteiro Midland 1:12,92482
7R. DoornbosRed Bull1:13,69686
8M. WinkelhockMidland1:14,29977
9G. MondiniMidland1:24,110 16

[Update] Battlefield 2 patch beschikbaar

EA en Dice werken constant aan Battlefield 2 om deze game te optimaliseren op het gebied van bugs en gameplay. Er zit op dit moment weer een grote update aan te komen en hij is bijna af. Op de officiële Battlefield site is namelijk het volgende bericht te lezen:


Community Update - 2/13/06

Listen up soldiers:

We have some great news for you regarding the upcoming patch. 1.2 is in the final stages of its release cycle. This means you need to keep an eye on this web space for further info and a release date.

I want to extend a huge thanks to our community for helping us grasp the issues that have made your gameplay less than optimal at times. We are very happy with the improvements in this patch and sincerely hope you are all pleased with the work we’ve done.

AJ Marini

!UPDATE!

Als valentijnsdag cadeau krijgen we vandaag de 1.2 patch voor Battlefield 2. De incremental patch die over v1.12 heen geinstalleerd dient te worden is 82MB groot. Kijk voor de download link op EA's download pagina, waar je ook de v1.12 patch kan vinden mocht je die nog nodig hebben.

Wil je weten wat er allemaal verbeterd en veranderd is met de nieuwe patch? Lees dan de changelog hier.

Met dank aan eS^Jeurizz, JWK en Piet voor de submits

OS: Zhurova wint 500 meter schaatsen

Icoon SchaatsenSvetlana Zhurova (34) is de nieuwe Olympische kampioen op de 500 meter. De Russin bleef over twee runs Manli Wang en Hui Ren voor.

Svetlana Zhurova won de eerste run en hoefde in de tweede omloop slechts één sprintster voor zich te dulden. De Russin veroverde in januari al de wereldtitel sprint. In de laatste run verdedigde Zhurova een voorsprong van 0,08 op Manli Wang met succes. De strijd om het brons was spannend. Uiteindelijk verzekerde de Chinese Hui Ren zich van de derde plak, voor Tomomi Okazaki en Sang Hwa Lee.

Marianne Timmer kende een slechte ouverture van haar Olympisch toernooi: ze werd tijdens de eerste run gediskwalificeerd. De Sappemeerse werd uit de wedstrijd gezet omdat ze vals startte, nadat haar tegenstandster dat ook al had gedaan. Volgens de nieuwe regels staan na een valse start van een van de twee dames in een rit beiden namelijk op scherp.

Timmer baalde van haar diskwalificatie: "Dit is beroerd, ik houd hier een onterecht gevoel aan over. Ik ben hier twee jaar mee bezig geweest en dan dit. De eerste start was goed, toen had hij me gewoon moeten laten gaan."

Sanne van der Star en Annette Gerritsen deden het naar behoren. Gerritsen finishte als twaalfde, na vooral een goede tweede run. Van der Star werd veertiende.


Uitslag 500 meter dames:

1. Svetlana Zhurova (Rus) - 76,57 (38,23/38,34)

2. Manli Wang (Chi) - 76,78 (38,31/38,47)

3. Hui Ren (Chi) - 76,87 (38,60/38,27)

4. Tomomi Okazaki (Jap) - 76,92 (38,46/38,46)
5. Sang Hwa Lee (ZKo) - 77,04 (38,69/38,35)
6. Jenny Wolf (Dui) - 77,25 (38,70, 38,55)

12. Annette Gerritsen (Ned) - 78,09 (39,12/38,97)
14. Sanne van der Star (Ned) - 78,59 (39,26/39,33)


___________
Een uitgebreider verslag lees je op de speciale winterspelensite van FOK!

Super Aguri doet shakedown

Super Aguri komt steeds dichter bij zijn F1-debuut. Opnieuw is er een belangrijke stap genomen: Het Japanse team heeft volgens autosport.com op een vliegveld in het Britse Gloucestershire de eerste shakedown uitgevoerd met hun nieuwe wagen, die op 12 maart in Bahrein aan de start zal verschijnen.

Aan het stuur van de SA05, die op het Arrows-chassis van 2002 gebaseerd is, zat zoals verwacht Takuma Sato. De Japanner ging in het totaal twee keer de baan op. Hij reed in de nog onbestickerde wagen nog geen echte tests; hij testte alleen of alles functioneerde.

Het eerste officiële optreden van het team zal plaatsvinden tijdens de tests komende week op Barcelona. Door de slechte voorbereidingen is niet te verwachten dat Super Aguri makkelijk met andere teams mee kan komen, ondanks de Honda-motor en de Bridgestone banden.

Petacchi verslaat Boonen

Alessandro Petacchi heeft in een rechtstreeks duel Tom Boonen geklopt in de Ruta del Sol. Graeme Brown, de Australiër in dienst van Rabobank, eindigde achter het topduo als derde.

De derde etappe in de Ruta del Sol ging van Córdoba naar Cabra over een afstand van 174 kilometer. Een omvangrijke groep reed lange tijd voorop, alvorens het peloton (onder auspiciën van Milram) terrein begon goed te maken. In de sprint moest Boonen het onderspit delven tegen Petacchi. De wereldkampioen zat niet in het wiel van Alejet op het moment dat de sprint aanving.

In het algemeen klassement blijft Carlos Garcia Quesada de leider. De Spanjaard van Unibet.com staat precies gelijk met Rodrigo Garcia. Er staan liefst acht Spanjaarden bij de eerste tien.

Werkgever plant computerchip in bij personeel

punt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkIn Amerika gaat een bedrijf dat beveiligingsapparatuur verkoopt computerchips implanteren bij zijn werknemers. De chip, zo groot als een rijstkorrel, geeft de werknemers toegang tot de kluizen van het bedrijf. Het is naar verluidt de eerste keer dat zoiets in Amerika gebeurt.

"Het is een passieve chip. Er wordt geen signaal uitgezonden. De chip is net als een sleutelkaart", aldus directeur Sean Darks van het betreffende bedrijf CityWatcher.com. Daarmee wil de directeur, die zelf ook een chip in zijn lichaam heeft zitten, zeggen dat de chips niet gebruikt kunnen worden om het doen en laten van zijn werknemers na te gaan. De werknemers zijn ook niet verplicht om de chip te laten implanteren.

EC-voorzitter achter Denemarken

Europese Commissie-voorzitter Jose Manuel Barroso heeft voor het eerst in het openbaar verklaard achter Denemarken te staan in de kwestie van de omstreden cartoons over de islamitische profeet Mohammed. Volgens Barroso is de vrijheid van meningsuiting in Europa een 'fundamentele waarde' waarmee niet kan worden gemarchandeerd.

De Deense krant Jyllands-Posten, die de cartoons in september afdrukte, heeft wel zijn verontschuldigingen aangeboden voor feit dat moslims zich beledigd voelen, maar niet voor het publiceren van de spotprenten. De Deense regering heeft geweigerd zich met de kwestie te bemoeien, omdat dit de persvrijheid zou aantasten.

Barroso geeft nu zowel de Deense regering als Jyllands-Posten gelijk. Volgens de EC-voorzitter is het beter om te veel te publiceren, dan om geen vrijheid te hebben. Hij zegt geschokt te zijn van beelden van moslims die ambassades aanvielen en de Deense vlag in de brand staken.

Doden
In Pakistan vielen vandaag twee doden bij demonstraties tegen de spotprenten. In Lahore openden veiligheidsbeambten het vuur, omdat betogers probeerden een bank in brand te steken.

In de stad betoogden vandaag zo'n 5.000 demonstranten. Ze richtten hun woede ook op een McDonald's-vestiging en een restaurant van de Pizza Hut. Tevens moest het plaatselijke Holiday Inn hotel het ontgelden, evenals zo'n tweehonderd auto's. Het kantoor van het Noorse mobiele telefoniebedrijf Telenor werd geplunderd. Verder was het provinciaal parlement doelwit van de protesten. Daar zette de politie traangas in. Ook in de hoofdstad Islamabad braken rellen uit. Daar probeerde boze moslims de diplomatenwijk binnen te dringen. Ze werden verjaagd door de oproerpolitie.

Aboutaleb vindt Deense cartoons 'geestig'

Ahmed AboutalebDe Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb vindt de omstreden Deense Mohammed-cartoons wel geestig. Dat vertelde de PvdA-politicus van Marokkaanse afkomst tijdens een verkiezingsdebat van de VVD. "Die cartoon waarin gesteld werd dat de maagden op waren, vond ik echt geweldig. Ik denk dan: waarom zou ik me als vrome moslim nog inspannen als ze toch op zijn?"

Het was voor het eerst dat de lokale politicus zich uitsprak over de cartooncrisis. Aboutaleb betoogde dat er op de vrijheid van meningsuiting niets valt af te dingen. "Wel vind ik het belangrijk dat iedereen er verantwoord mee om moet proberen te gaan." De prent van de profeet met een lont in zijn hoofd was de enige cartoon waar hij niet echt om kon lachen, zo liet hij eerlijk weten.

3. Ben de Leider wil een verkiezingsposter

Uit enkele verloren gewaande geschriften van de ziener Nostradamus blijkt dat er zich in Nederland een Andries Knevel antichrist bevindt: Ben de Leider.
Korte samenvatting van het voorgaande (tweede) deel: Ben de Leider heeft het door hem ingeschakelde reclame- en conceptbureau 'anticoncepti' telefonisch gevraagd naar de voortgang van de verkiezingsposterproduktie. Woedend heeft hij het gesprek voortijdig beëindigd. Maar godzijdank: de jeuk aan zijn zak was over!
Nu: deel 3!

Ben de Leider krabde wat aan zijn kont.

Vervolgens plofte hij moedeloos neer in zijn stoel.
"Het enige dat ik wil is één verdomde verkiezingsposter. Maak daar jullie eerste en enige agendapunt van.." had hij gezegd tegen Ursula, de secretaresse van 'anticoncepti'.
"Hun eerste agendapunt is: een agenda kopen..", was Ursula's antwoord.
"Wat zeg je?", zei Ben de Leider, die uit opwinding was gaan staan.
"Dat 'anticoncepti' de overname van de staat der Nederlanden door B. de Leider, -Antichrist, heeft genoteerd als tweede agendapunt."
Ben de Leider verbrak de verbinding op niet al te kalme wijze..

De (toekomstige) Leider zat weer, en zuchtte diep: "In dit land word je gestraft als je op geheel democratische wijze een staatsgreep wil plegen. De uitdrukking 'Met iemand in zee gaan' krijgt zo wel een heel letterlijke betekenis. Met deze prutsers de zee ingaan is net zoiets als zonder zwemdiploma een tsunami tegemoetzwemmen met loodverzwaarde siliconen-tieten."

Denkend aan tieten dacht hij aan Ursula Dobbelsteen, het lekkere secretaresse-mokkel van 'anticoncepti', en inderdaad: de televisie-dochter van Koos en Mien Dobbelsteen. Haar rol in 'Zeg 'ns Aaa' had haar echter weinig opgeleverd, want Koos en Mien Dobbelsteen hadden geen kinderen. Ursula's rol bestond voornamelijk uit het acteren dat ze nooit geboren was. Als 70-urige bijbaan had ze onlangs gesolliciteerd bij 'anticoncepti', waar ze vanwege haar uiterlijk positief werd gedicrimineerd, dus aangenomen. Op voorwaarde dat zij op (en na) haar beurt alle inkomende telefoontjes van Ben de Leider aannam, danwel wegdrukte.

De telefoon op Ursula's bureau ging. Ze zuchtte. Het was Ben de Leider weer.
"Ik geef jullie een tweede kans. Verpruts die niet, of jullie winnen nooit meer een tweede prijs in een schoonheidswedstrijd." Ben de Leider was vanwege de opengevouwen kaart en de Risk-dobbelstenen op zijn bureau nogal in een bordspel-sfeer of zoiets dergelijks, want hij vervolgde: "Begrijpen jullie deze beeldspraak, of moet ik de boodschap via morsecode in jullie oorschelpen seinen met een Kalashnikov AK-97?! Het snoeiharde ritme van die kogelregen zal door menig speedgarage-dj enthousiast gesampeld worden, en leiden tot de grootste clubhit in de hippe discotheken van Duinkerken, Bremen en Trier. Kortom alle uithoeken van mijn rijk, het bezette gebied en de vazalstaten uiteraard niet meegerekend."

Ben de Leider ademde diep in: "Maak die verkiezingsposters af. Dat is een beetje de essentie van dit gesplitte gesprek. Al was dit meer een monoloog, want ik voer discussies wel graag op hoog niveau. Helaas zijn jullie nietiger dan mieren, want jullie onbetekenende bestaan op de planeet Aarde hebben de huifkar van Francois Boulanger vooralsnog nog niet in problemen gebracht, maar dat zullen jullie wel weer niet begrijpen. Maak de posters af! Rap wa of een fatwa!!
Ik beeindig dit gesprek, want ik heb een wisselgesprek met ene Miroslav Pangpangovic, m'n huurmoordenaar.. Hij wilde morgen met vakantie, maar het kan zijn dat ik hem moet teleurstellen; aangezien hij eerst nog een drietal bebloede paardenhoofden in evenzoveel bedden moet toestoppen. 'Anticoncepti' zou nog wel eens vaak genoemd kunnen worden in de kranten van overmorgen; op de misdaadpagina, bij de uitslagen van de paardenkoers en al helemaal bij de rouwadvertenties. Free publicity, dat wel, maar waarschijnlijk postuum.
Een prettige dag verder!"

B. de Leider -Opdrachtgever [06-06060606] had de verbinding verbroken.

(wordt vervolgd)

Spoor pas in 2012 op orde

Icoon VervoerVolgens spoorbeheerder ProRail duurt het nog tot 2012 tot het spoor in Nederland weer op orde is. Dat jaar zijn de omvangrijke onderhoudswerkzaamheden voltooid. Het spoor moet dan veel robuuster zijn dan nu. Grote storingen aan bijvoorbeeld computersystemen of wissels moeten dan tot het verleden behoren.

De afgelopen jaren heeft ProRail betrekkelijk eenvoudig onderhoud uitgevoerd. "We hebben eerst het laaghangend fruit geplukt. Nu zijn de ingewikkelde systemen aan de beurt", waarschuwde directeur Bert Klerk van ProRail.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) noemde het achterstallig onderhoud als een van de oorzaken dat het de doelstellingen vorig jaar niet haalden. Er reden meer treinen niet op tijd dan beloofd. Een aantal grote computerstoringen gooide het afgelopen jaar het treinverkeer behoorlijk in de war.

De samenwerking tussen de NS, ProRail en de aannemers blijkt tijdens dergelijke calamiteiten stroef te verlopen. "Mensen spreken een verschillende taal", zei Klerk vanmiddag. Om het overleg tussen alle betrokkenen soepeler te laten verlopen houden de drie partijen een proef met een crisiscentrum. Dat is opmerkelijk omdat de bedrijven jaren geleden juist van elkaar zijn gescheiden.

Klerk wist verder te melden dat de informatievoorziening op de stations in 2008 flink moet zijn verbeterd. Dan moeten op alle stations de huidige panelen waarop te zien valt hoe laat de trein aankomt, vervangen zijn door plasmaschermen die actuelere informatie geven.

Guitar Hero naar de Xbox 360?

Dean Ku, werkzaam bij publisher Red Octane, heeft een nieuw gerucht de wereld in geholpen. De maker van Guitar Hero voor de PlayStation 2 heeft aangekondigd dat hij de game graag nog voor een andere platform zou willen zien. "Ik denk dat Guitar Hero ook goed zal zijn op andere platformen, zoals de Xbox 360. We zijn andere mogelijkheden aan het verkennen." Op dit moment staat de gitaar game nog voor release geplanned in Europa. Of Guitar Hero ook echt naar de Xbox 360 zal komen zal uiteindelijk nog bevestigd moeten worden.



Kluivert succesvol geopereerd

Patrick Kluivert heeft de operatie aan zijn rechterknie goed doorstaan. De topscorer van Oranje kreeg tijdens een training voor zijn club Valencia last van zijn knie. De revalidatieperiode zal zo ongeveer 2 maanden bedragen.

Kluivert heeft veel pech dit seizoen met zijn lichaam. Voor Valencia speelde hij pas 190 minuten in negen wedstrijden waarin hij slechts eenmaal scoorde. Ook voor zijn vorige ploeg Newcastle United uit Engeland kwam hij weinig aan spelen toe door blessures.

Film: Prime

Prime is alles en tegelijkertijd niets van wat de hedendaagse filmkijker van een romantische komedie verwacht. Om te beginnen met het verhaal: Rafi (Uma Thurman) en David (Brian Greenberg) ontmoeten elkaar. Rafi loopt tegelijkertijd bij een psychiater en David's moeder ís een psychiater. Lisa (Meryl Streep) is de dame in kwestie, maar zowel Rafi als David weten dit niet van elkaar. Staat zo'n film dan garant voor een vermakelijke of zelfs grappige film? Bij verre na niet.

Togo ontslaat bondscoach Keshi

Stephen Keshi is niet langer bondscoach van WK-deelnemer Togo. De vroege uitschakeling in de Afrika Cup plus een conflict met sterspeler Emmanuel Adebayor is hem fataal geworden.

Togo maakte weinig indruk in het toernooi om de Afrika Cup. In een poule met DR Congo, Kameroen en Angola eindigde het als laatste, met nul punten. Tijdens het evenement kwam Keshi meermaals in aanvaring met Adebayor, de vedette. Togo kwalificeerde zich in oktober voor het WK door onder meer Senegal voor te blijven. In Duitsland stuit het op Frankrijk, Zwitserland en Zuid-Korea.

Een van de mogelijke opvolgers van Keshi is een oude bekende: Bora Milutinovic, de éminence grise die eerder Mexico (’86), Costa Rica (’90), de Verenigde Staten (’94), Nigeria (’98) en China {’02) coachte op de mondiale. Ook de Duitser Otto Pfister is in de race om de nieuwe bondscoach van Togo te worden.

Terschellingers zoeken schoenen op internet

Icoon VervoerOp een speciale internetsite proberen inwoners van Terschelling die vorige week alleen een linker of een rechterschoen hebben gevonden op het strand hun paar compleet te krijgen. Een vrachtschip van P&O verloor donderdagavond in een storm 58 containers. Een van de containers sprong open en duizenden sportschoenen spoelden aan op het strand van Terschelling.

Honderden strandjutters graaiden de schoenen bij elkaar, maar bijna niemand had een compleet paar. Rijkswaterstaat heeft tot maandagochtend 25 "objecten" gelokaliseerd. "Elf hiervan zijn inmiddels geïdentificeerd als containers afkomstig van het schip", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Oma en mams nemen kinderen mee uit stelen

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 65-jarige oma en een 35-jarige moeder zijn maandag gesnapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Het tweetal uit Nijmegen had drie kinderen bij zich, één van 13 en twee van 8 jaar oud. De politie werd gisteren gealarmeerd omdat de oma met de drie kinderen was aangehouden in een winkel in de wijk Zwanenveld.

De moeder had kort voor de aanhouding de winkel verlaten. De 65-jarige bleek een tas met gestolen levensmiddelen bij zich te hebben, waaronder magnums, blikjes tonijnmoot, kindersnoepgoed en vijf croissants. Ze werd met met de kinderen overgebracht naar een politiebureau. Daar vertelden de kinderen dat ze wel vaker uit stelen gingen. Nadat hun ouders op het bureau verschenen werd de moeder, die een tas met gestolen spullen bij zich had, eveneens aangehouden. Zij verklaarde wel te moeten stelen om aan eten te kunnen komen.

De winkelier heeft aangifte gedaan tegen de stelende oma en haar dochter. De politie wil gaan zorgen dat het gezin aandacht krijgt van maatschappelijke zorg.

Joey Cheek wil president van de VS worden

Joey CheekJoey Cheek, de Amerikaanse schaatser die gisteren het Olympisch goud op de 500 meter won, wil president van Amerika worden. Dat vertelde hij gisteren in een persconferentie na afloop van zijn gouden race. De 26-jarige Cheek zal direct na de Spelen stoppen met zijn sport en aan een studie economie beginnen.

"Eigenlijk stelt het schaatsen niet zoveel voor. We zijn volwassen mannen en schaatsen in maillots rond. Nu ik in deze sport heb bereikt wat ik wilde bereiken, ga ik studeren", liet de schaatser die eerder dit jaar wereldkampioen werd weten. Hij maakte tevens bekend dat hij zijn prijzengeld, 25.000 dollar, zal overmaken aan 'Right to Play', een organisatie van voormalig schaatskampioen Johann Olav Koss die kinderen in oorlogsgebieden steunt. "De beste manier om dank je te zeggen na deze gouden medaille is door geld weg te geven. En ik vraag nu ook aan alle sponsors om miljoenen te schenken. Wat Koss voor anderen heeft gedaan, is verbazingwekkend. Zo wil ik ook leven", verklaarde Cheek.

Overigens had de Amerikaanse schaatser zich in een persoonlijk gesprek met Koss laten overtuigen dat zijn geld ook goed terecht zal komen. Cheek: "Ik ben deze week wel eerst naar Right to Play gegaan om te kijken hoe transparant die organisatie is, want ik voel er niets voor dat van elke dollar een kwartje aan administratiekosten opgaat."

-------
Meer Olympisch nieuws lees je op de speciale Winterspelensite van FOK!

'Leuterpostbode' mogelijk opgepakt

Icoon PolitieDe politie in Leiden heeft mogelijk de zogenaamde 'Leuterpostbode' opgepakt. Deze man duwde zijn penis door de brievenbus van studentenkamers van vrouwelijke studenten. Een 17-jarige studente kon net op tijd de politie bellen toen de man zonder broek voor haar raam stond. De politie is er niet zeker van dat de opgepakte man het ook gedaan heeft.

De man heeft wel al dertig schennisplegingen bekend. Of daar ook het leuter-incident bij zit is niet bekend. De man is weer op vrij voeten omdat hij niet langer vastgehouden mag worden. De politie houdt hem wel in de gaten.

Wat is Dit opgave 2 ronde 2

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! (alleen de eerste 10 meelifters krijgen 3 punten)
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Tekken naar de PSP

Er waren natuurlijk geruchten dat Tekken naar de PlayStation Portable zou komen, want dat hoort nu eenmaal bij ieder PlayStation-platform. Namco heeft nu eindelijk tegenover het Japanse blad Famitsu bevestigd dat er inderdaad een Tekken-titel in ontwikkeling is voor de PSP. Het is nog niet duidelijk of dit een compleet nieuwe Tekken betreft of dat het een port zal worden van een bestaande versie. Meer info schijnt volgende week te volgen, we houden je op de hoogte!

De la Rosa positief over motor

Pedro de la Rosa zegt dat de gemodificeerde Mercedesmotor een stuk beter is dan de vorige krachtbron, maar dat er nog steeds veel verbeterd moet worden.

Afgelopen woensdag reed McLaren voor het eerst met een nieuwe versie van de Mercedesmotor. De testtijden waren goed te noemen, maar op vrijdag werd er toch nog een motor opgeblazen. De la Rosa zegt dat hij een duidelijke verbetering heeft waargenomen in de motor.

"Ik geloof dat we op het juiste spoor zitten." aldus de la Rosa. "In de komende tests zullen we onze aandacht vooral richten op het maken van veel kilometers. Er valt nog steeds veel te verbeteren."

GTA: Liberty City Stories (PS2) krijgt Europese releasedatum

Rockstar heeft de datum waarop GTA: Liberty City Stories naar de PS2 komt vrijgegeven: de datum waarop deze game in Europa wordt uitgebracht zal 28 april 2006 zijn.

Het verhaal van GTA: Liberty City Stories vindt drie jaar voor GTA 3 plaats. De hoofdpersoon is Toni Cipriani. Hij heeft zich de afgelopen vier jaar schuil gehouden nadat hij een rivaliserende mob boss koud had gemaakt voor de familie Leone. Don Salvatore Leone verwelkomt Toni hartelijk en zet hem meteen weer aan het werk, onder het toeziend oog van capo Vincenzo Cilli.

Cúper weg bij Mallorca

Héctor Cúper heeft zijn ontslag ingediend bij RCD Mallorca. De Argentijnse oefenmeester wist de oude tijden in Son Moix niet te doen herleven.

De eerste periode dat Cúper de eilandbewoners onder zijn hoede had duurde twee jaar. In 1997 kwam hij naar de Balearen en leidde Mallorca in zijn eerste seizoen naar de halve finale van de Copa del Rey. Na een slopende terugwedstrijd en een strafschoppenserie moest hij uiteindelijk het onderspit delven tegen FC Barcelona. Nadat beide finalisten de Champions League bereikten mocht Mallorca deelnemen aan de Europa Cup voor bekerwinnaars, destijds bekend als de Europa Cup 2. In de finale bleek Lazio Roma met 2-1 te sterk. Vervolgens verhuisde Cúper naar het vasteland, waar hij Valencia naar twee opeenvolgende Champions League-finales leidde. Zowel tegen Real Madrid als tegen Bayern München werd verloren, maar Cúpers naam was gevestigd. Internazionale kwam aan de deur kloppen, en Cúper vertrok naar Italië. Het werd geen succes.

Eind 2004 keerde Cúper terug op het oude nest in Palma de Mallorca. Afgelopen zomer voegde hij elf spelers aan de selectie toe, en afgelopen maand nog eens drie. Het mocht echter niet helpen om Mallorca uit de heersende vormcrisis te halen. Samen met Athletic Bilbao staat men onderaan de Primera Division met 19 punten uit 23 wedstrijden. Het 1-1 gelijkspel tegen Getafe van afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd onder leiding van Cúper. Tomeu Llompart is door voorzitter Mateu Alemany tot interim-coach benoemd nadat laatstgenoemde het door Cúper ingediende ontslag aanvaardde.

Mohammed in carnavalsoptocht taboe

Icoon AlgemeenTijdens de plaatselijke carnavalsoptocht is in het Twentse Oldenzaal veel toegestaan, maar niet alles. Afbeeldingen van, en leuzen over de islamitische profeet zijn taboe. Dit is besloten door het optochtbestuur.

Aanleiding zijn de problemen rond de cartoons. "We proberen al jaren een optocht te houden die niet aanstotendgevend is, maar wel erg leuk.", aldus de voorzitter.

Alle deelnemers zullen de komende tijd streng gecontroleerd worden. De carnavalsoptocht in Oldenzaal is een van de grootste optochten van boven de rivieren. Ieder jaar doen er minstens zo'n 400 wagens en groepen mee aan de optocht.

EO wil zwervers gaan 'pimpen'

zwerverDe Evangelische Omroep (EO) is van plan zwervers van de straat te halen. De omroep zal begin maart het programma 'Pimp my life' eenmalig uitzenden, om uit te proberen of het idee aanslaat. Presentatrice Margje Fikse zal in het programma een zwerver verlossen van het straatbestaan, om vervolgens te proberen het leven van de persoon binnen een week voldoende op de rails te krijgen.

De zwerver krijgt een uiterlijke metamorfose, zal logeren in de duurste hotels, wordt rondgereden in een limousine en mag dineren in dure restaurants waar hij per helikopter zal worden afgeleverd. Het wordt echter niet enkel een verwenweek, de zwerver moet ook aan de slag met een sollicitatietraining, een etiquettecursus en een soort van stage bij een baan die hij graag wil hebben. 'Pimp my life' zal draaien om de vraag of het de hoofdpersoon zal lukken binnen een week een eigen huis te krijgen en een baan te bemachtigen, kortom op eigen benen te gaan staan.

De EO zegt te overwegen om meerdere afleveringen te gaan maken. "Maar dat is niet alleen afhankelijk van het kijkcijfer, ook peilen we of het programma de maatschappelijke discussie over het onderwerp aanwakkert", laat een woordvoerder dinsdag weten. De proefuitzending wordt op 7 maart aanstaande uitgezonden.

Huntelaar en Hofs in voorselectie Oranje

Klaas-Jan Huntelaar, Nick Hofs en Theo Janssen zitten in de voorselectie van het Nederlands Elftal voor de oefeninterland tegen Ecuador op 1 maart. Voor Ajacied Huntelaar en Feyenoorder Hofs is het hun debuut, linkspoot Janssen van Vitesse zat al eens eerder bij de selectie.

De afgelopen kwalificatiereeks van Jong-Oranje was Huntelaar de beste Nederlandse speler. Hij maakte tien doelpunten in twaalf kwalificatiewedstrijden. Hofs keerde onlangs terug van een blessure aan zijn knie en speelde sinds zijn rentree nog maar vijf wedstrijden. Janssen zat onder bondscoach Louis van Gaal al eens op de bank tijdens het WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland op 2 juni 2001. Tevens was hij bankzitter tijdens de vriendschappelijke interland tegen Turkije op 28 februari 2001.

De voorlopige selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ), Maarten Stekelenburg (Ajax)
Verdediging: Urby Emanuelson (Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz, Nigel de Jong (beiden Hamburger SV), André Ooijer (PSV)

Middenveld: Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder (beiden Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (FC Barcelona), Nick Hofs (Feyenoord), Theo Janssen (Vitesse), George Boateng (Middlesbrough), Phillip Cocu (PSV), Edgar Davids (Tottenham Hotspur)

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen, Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)

Postbode ontslagen na achterhouden post

Nugget had ons via de nieuws-submit te melden:

Een postbode uit Groningen is ontslagen omdat hij op 5 december poststukken heeft achtergehouden die in het postcodegebied 9734 hadden moeten worden bezorgd. TPG Post kwam de verduistering op het spoor na een tip. De stukken werden onbeschadigd en ongeopend teruggevonden in het huis van de postbode. Daarna is het alsnog bezorgd. Waarom de postbode stukken achterhield is niet bekend.

"Wij zijn hier erg ongelukkig mee", zegt een woordvoerster. "Niet alleen omdat klanten gedupeerd zijn, maar ook omdat de 40.000 postbestellers die hun werk perfect doen hiermee in een kwaad daglicht komen te staan."

Generatieconflict

Ik heb een rare moeder. Een rare vader had ik altijd al, hij is namelijk van mening dat the sixties nog steeds bezig zijn en weigert dan ook wat anders te dragen dan spijkerbroeken en spijkerblousen. Mijn moeder was tot verkort altijd redelijk normaal. Natuurlijk was ze wel iets anders dan andere moeders, ze was tenslotte met mijn rare vader getrouwd, maar een paar jaar geleden werd ze nog veel raarder.

Eerst kwam de Lord of the Rings fase. Niets mis mee, ikzelf ben ook een Tolkienfan, maar zij kende echt alle boeken en films woord voor woord uit het hoofd. Vervolgens ontdekte ze een of ander irritant middeleeuws gefiddel. Mij ouders zijn nog van het uitstervende soort zonder auto, dus ik werd lief aangekeken en meegesleurd naar de herrie. Wel werd ik mee uit eten genomen en werd het eten betaald, goede ruil zou je denken. Wacht maar tot je de muziek hoort...

Na dit irritante gefiddel ontdekte ze Rammstein. Niet vervelend, dacht ik, want ik vind Rammstein ook wel aardige muziek. Beetje headbangen en meebleren in het Duits. Mijn ouders sleurde me mee naar Fields of Rock waar ik in totaal 4 uur file moest rijden, maar een leuke dag had met als eind Rammstein. Na Rammstein kwam System of a Down en zo ging het bergafwaards naar nightwish etc.

Nu zou je denken dat de muziek op zich meevalt. Jahoor dat valt best mee als je graag een rockconcert binnenloopt. Soms heb ik meelij met mijn broertje, die nog thuis woont. Maar mijn moeder heeft nu ook make-up ontdekt en het ergste is dat ik haar heb geleerd smockey eyes te maken. Ze draagt dus zwarte make-up ik verf haar haar diep rood en ze draagt zwarte kleding. Ik hoor jullie denken "Wat een toffe ouders!" en ik moet toegeven dat ze dat wel zijn, ondanks dat ze mij constant voor lul zetten.

Ik ben namelijk het type dat van Norah Jones en Jewel houdt, die graag een boek leest of naar de Ikea gaat. Het meisje met de pantalon aan, een blousje en een roze t-shirt erover heen draag, een meisje met parel kettingkjes en oorbellen die haar haar in een knotje heeft zitten.

Ik heb mijn best gedaan om mijn ouders op te voeden hoor, eerlijk waar, maar ik heb gefaald als dochter. Mijn ouders zijn compleet gestoord geworden, mijn vader blowed, mijn moeder is gothic en ik wil alleen maar in een lief stil dorpje wonen, trouwen en kinderen krijgen.

Where did it go wrong?

Moeder na bevalling vast voor verkrachting

OpmerkelijkIn de Verenigde Staten is de 37-jarige Lisa Lynette Clark meteen na de bevalling van haar baby in de cel gezet wegens verkrachting van een 15-jarige jongen. De jongen in kwestie, waarmee ze getrouwd is, is ook de vader van het kind.

Het koppel huwde in november in Georgia, een staat die een huwelijk met een minderjarige toestaat, mits de bruid zwanger is. Haar man is de zoon van haar beste vriendin.

Clark zat al eerder vast voor verkrachting van de 15-jarige jongen, maar werd toen ze hoogzwanger was vrijgelaten. De vrijlating geschiedde op voorwaarde dat ze haar man niet zou ontmoeten. Zaterdag baarde ze een gezonde baby, die ze ook aan haar 15-jarige man liet zien. Daarop werd ze weer gearresteerd. De aanklager beweert dat de vrouw opzettelijk zwanger raakte van de jongen en haar zwangerschap dus geen ongelukje is. Hij spreekt daarom van verkrachting.

De pasgeboren baby, een jongetje, maakt het goed. Hij weegt drie kilogram.


Boven Clark ruim voor de geboorte van haar zoon. Onder een hoogzwangere Clark.

Rechtszaak dreigt om WK-shirts

Flem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Nederlands ElftalDe ontwerpen van de nieuwe shirts van het Nederlands elftal die gisteren werden gepresenteerd zijn gejat. Dat stellen AD-columnist Hugo Borst en collega-journalist/publicist Matty Verkamman. Zij claimen de geestelijke vaders te zijn van het nieuwe thuis- en uitshirt. Ze willen producent Nike dan ook voor de rechter slepen.

"Tenues die Hugo Borst en ik van A tot Z hebben bedacht, en dan doel ik met name op het nieuwe witte uit-shirt dat een hommage is aan het allereerste Oranje-truitje uit 1905," zo zegt Verkamman. "Anderhalf jaar geleden hebben we het idee daarvoor zelf bij Nike geïntroduceerd. Dat gebeurde op hun verzoek en we zouden er vervolgens nog van horen. Dat gebeurde niet, tot drie weken geleden. Toen werden we geconfronteerd met de kant en klare shirts, precies gemaakt naar het beeldmateriaal dat wij Nike destijds hebben gegeven."

Verkammen kreeg wel geld voor zijn inspanningen, maar zijn collega Borst niet. "Borst is gewoon onfatsoenlijk behandeld. Dat vind ik niet fair en daarom verklaar ik me solidair met hem." Verkammen zou gisteren eigenlijk het woord voeren tijdens de shirtpresentatie, maar daar zag hij na ingrijpen van Nike vanaf. Volgens Verkamman mocht hij van Nike niet de column, waarin hij zijn visie op de affaire zou geven, voordragen. "Nike bood nog wel aan dat ik een compromistekstje kon opzeggen. Daar heb ik resoluut voor bedankt. Ik laat me het vrije woord niet ontnemen."

Nike zegt met diverse partijen gesproken te hebben over de shirts. "We hebben met heel veel mensen gesproken en hebben heel veel suggesties en ideeën aangehoord en verwerkt. Dat we in het eindontwerp zouden kiezen voor een terugkeer naar het verre verleden, dat stond bovendien al eerder dan anderhalf jaar geleden vast. Een eventuele rechtsgang zien wij met vertrouwen tegemoet", zo zegt een woordvoerder van Nike in een reactie.
__________
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

LocoRoco aangekondigd

LocoRoco is een kleurrijk en verslavend spel met rollende beestjes. Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) brengt het spel deze zomer naar de PSP. De beestjes zingen, rollen en huppelen zich een weg naar hun doel door allerlei verschillende levels en niveaus. Ze hebben een eigen taaltje en worden aangestuurd door de grond te kantelen met de [L]- en [R]knoppen van de PSP. Zo moet je zorgen dat de beestjes uit de weg blijven van scherpe voorwerpen en vijanden. Ondertussen moeten ze ook zo veel mogelijk fruit eten, daar worden ze namelijk groter en dikker van en dat levert meer punten op. Als ze door het vele eten te dik zijn om door nauwe passages te kunnen, kun je ze met een druk op een knop opsplitsen in kleinere versies zodat die verborgen kamers en feesttafels op kunnen sporen. Vervolgens kunnen de kleine LocoRocootjes zich weer samenvoegen tot een grote LocoRoco om de reis weer voort te zetten.




Bijna helft hartaanvallen onopgemerkt

Icoon MedischBijna de helft van de mensen die een hartaanval krijgen heeft dat niet door. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum onder 55-plussers. Aan het onderzoek deden een groep van ruim 5000 mannen en vrouwen uit de Rotterdamse wijk Ommoord mee.

Een hartinfarct blijft vaak onopgemerkt als de bekende klachten zoals pijn op de borst uitblijven. Wel voelen veel mensen zich een tijdlang beroerd, alsof ze zware griep hebben. Mensen die niet merken dat ze een hartaanval hebben gehad, lopen meer risico op een tweede aanval, omdat ze geen medicijnen krijgen. Vooral vrouwen en suikerpatiënten herkennen een infarct minder snel.

De uitkomsten zijn in vergelijking met soortgelijke onderzoeken aan de hoge kant, zegt onderzoeker E. Boersma. Vrouwen krijgen minder hartaanvallen dan mannen, maar herkennen ze minder snel: ruim de helft van de vrouwelijke patiënten had niet door dat ze een hartaanval hadden, voor mannen was dat een derde. Boersma kan alleen maar speculeren over de oorzaak van dit verschil: "Vrouwen beleven pijn anders dan mannen. En misschien zijn ze meer gericht op een ziekte als borstkanker dan hart- en vaatziekten."

Potlood in penis raakt vast in blaas

ShockingEen Serviër die een potlood in zijn penis had gestoken om deze stijf te kunnen houden tijdens de seks, is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd toen het schrijfgerei vast kwam te zitten in zijn blaas. De Serviër, Zeljko Tupic, zei tegen doktoren dat hij al langer potentieproblemen had en daarom een dun potlood gebruikte om een stijve te kunnen behouden.

In het ziekenhuis wilde de Tupic eerst niet eens vertellen wat hem mankeerde, maar röntgenstralen toonden een vastgeraakt potlood aan. Hij verklaarde later niet op de hoogte te zijn geweest van het bestaan van middelen zoals Viagra. Hij beloofde dat in de toekomst te zullen proberen.

Krajicek wint in dubbelspel

Michaëlla Krajicek heeft haar eerste partij op het tennistoernooi in Antwerpen omgezet in winst. In het dubbelspel was ze samen met Stephanie Foretz uit Frankrijk te sterk voor het Belgische duo Kirsten Flipkens en Caroline Maes: 7-5, 7-5.

Voor Krajicek was het de eerste wedstrijd na de Australian Open van afgelopen maand. Vorige week zou ze ook in actie komen tijdens het WTA-toernooi in Parijs, maar een lichte schouderblessure gooide toen roet in het eten.

Ook in tijdens het enkelspel zal Krajicek in actie komen. Vanavond speelt ze haar eerste ronde-wedstrijd tegen Patty Schneider. De Zwitserse is als zesde geplaatst op het toernooi in de Belgische stad.

Gemeente Roosendaal redt RBC

RBC Roosendaal is voorlopig gered van de ondergang. Tijdens een ingelaste vergadering besloot de gemeente Roosendaal de club een extra garantstelling van 700.000 euro te geven. Op deze manier kunnen de Roosendaalers het liquiditeitstekort voorlopig wegwerken.

Als de gemeente dit niet had gedaan was RBC Roosendaal waarschijnlijk bankroet gegaan. De voorzitter, Jan Pollemans, probeert het weer enigszins zonnig in te zien: "De toekomst ziet er weer rooskleurig uit. Naast de garantstelling van zeven ton heeft een sponsor zich garant gesteld voor een bedrag van twee ton. Daardoor hebben we voor dit seizoen een sluitende begroting."

Verder gaf Pollemans aan dat het verlies van RBC Roosendaal geen structureel probleem binnen de club is. "We hebben deze zomer geïnvesteerd, waardoor we in de problemen zijn gekomen. Nu zijn we gezond en als we geen gekke dingen doen, kunnen we dat ook blijven."

Website en screens Mother 3

Nintendo heeft enkele screenshots vrijgegeven van de turnbased RPG Mother 3. Het spel is al enkele jaren in ontwikkeling. De serie begon op de NES en de SNES. Er zou een deel op de Nintendo 64 komen, dat is echter niet gebeurd. De eerste twee delen zijn (in Japan) opnieuw uitgebracht op GBA en het derde deel moet nu ook op de GBA komen. Buiten Japan is alleen het tweede deel uitgegeven (op de SNES), met als titel 'Earthbound'.

In Japan zal het derde deel op 20 april verschijnen. Of het spel ook buiten Japan zal uitkomen is niet bekend. Op de website van het spel kan je een MP3 van de themesong van het spel downloaden (tweede kadootje van links).



Vrouw gevonden bij ontmanteling kwekerij

Icoon PolitieDe politie van Rotterdam heeft op 1 februari tijdens de ontmanteling van een hennepkwekerij een vrouw gevonden die al drie jaar werd vermist. De vrouw zegt al die jaren in een verborgen ruimte bij de kwekerij te zijn vastgehouden. Lichamelijk gaat het goed met haar, maar verder wil justitie niet veel zeggen over haar gezondheidstoestand.

De 28-jarige Rotterdamse werd drie jaar geleden als vermist opgegeven door haar familie. De aangifte trokken de familieleden later weer in, omdat zij inmiddels telefonisch contact hadden met de vermiste. Een 59-jarige man is opgepakt. Beiden kenden elkaar. De man wordt verdacht van vrijheidsberoving en mishandeling.

Van den Goorbergh stopt

Het heeft een tijd geduurd, maar nu is toch de beslissing gevallen. Jurgen van den Goorbergh beëidingt per direct zijn actieve carriére als wegracer.

"Het is mooi geweest," aldus de geboren Bredanaar die in 1991 zijn eerste Grand Prix in de 250cc-klasse reed. "Het is tijd voor mijn 'tweede motorloopbaan', want ik keer de sport beslist niet de rug toe. Maar mijn tijd als wegracer is nu echt voorbij."

Gisteren tekende de ex-wegracer namelijk een tweejarig contract bij Honda. Zelf ziet hij dit als de start van zijn tweede loopbaan. "Voor Honda ga ik allerlei promotionele activiteiten verrichten," zegt 36-jarige coureur. " Daarnaast blijf ik namens het Japanse motormerk ook actief op de motorfiets, want ik ga onder meer deelnemen aan het Nederlands kampioenschap Supermotar."

Van den Goorbergh, die nu nog in Monaco woont, verhuist aan het einde van dit jaar naar zijn geboorteplaats Breda. Bovendien heeft hij ook al het één en ander door laten schemeren over wat hij in de toekomst van plan is: "Het is de bedoeling dat ik in december 2007 op een Honda-motorfiets van start ga in Le Dakar." Dit heeft natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Daarom gaat Van den Goorbergh komend seizoen deelnemen aan een aantal offroad-evenementen. "Zo ga ik meedoen aan het NK en EK enduro en staat zelfs deelname aan de Zesdaagse (het officieuze wereldkampioenschap enduro, red.) in Nieuw-Zeeland op het programma."

Cafú mist wellicht WK

Sterspeler Cafú loopt een kans het WK te missen. De Braziliaanse captain ondergaat een operatie in zijn vaderland.

De rechtsback van AC Milan vliegt vandaag naar Brazilië met clubarts Massimilliano Sala. Het is onduidelijk hoe lang de vedette daarna uit de roulatie is. Aangezien het WK al over enkele maanden is zou het een enorme klap zijn voor Brazilië mocht Cafú het evenement missen.

"Als Cafú het WK niet haalt zou dat erg jammer zijn", vertelt bondscoach Carlos Alberto Perreira. "Hij is een leider in het veld, daarom is hij ook de aanvoerder." Mocht Cafú het WK echt niet halen dan heeft Parreira altijd nog de beschikking over twee andere rechtsbacks; Cicinho van Real Madrid en Juliano Belletti van FC Barcelona.

Verwarde Krimpenaar steekt politiehond neer

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen hond van de politie Rotterdam-Rijnmond is gewond geraakt toen deze assisteerde tijdens de aanhouding van een 34-jarige man in het Zuid-Hollandse Krimpen aan de IJssel. Biko werd neergestoken door de verwarde man, en moest gewond worden afgevoerd naar een dierenarts. Deze wist de hondwond te hechten.

De politie en GGD in Krimpen waren maandagmiddag opgetrommeld omdat de 34-jarige onwel zou zijn geworden. Deze stelde echter geen prijs op de hulp, en uitte dat door met een gasfles te gooien, bedreigingen te uiten en te zwaaien met een mes. Toen de verdachte probeerde brand te stichten, werd Biko ingezet, zo verklaarde een woordvoerder van de politie vandaag. De verdachte zit inmiddels achter slot en grendel.

Tussenstand Wat is Dit na ronde 1

De punten zijn verdeeld na ronde 1 en deze zijn hier te bewonderen. Het antwoord lekbeker van LP_Floris is niet goed gerekend aangezien het sowieso een anti-lekbeker is, maar aangezien hij (of zij??) zo dichtbij zat, krijgt hij er wel twee punten voor. Iemand die ook nog twee punten krijgt is Brucetheman aangezien hij al bij het tweede plaatje van ronde 1 heel dichtbij was.

Over een uurtje om 12:00 is er weer wederom een nieuwe Wat is Dit.

Haagse moskee klaagt NOVA aan

TelevisieDe omstreden As-Soennah moskee in Den Haag gaat een rechtszaak aanspannen tegen het tv-programma NOVA. Reden is de uitzending van afgelopen vrijdag. Toen wijdde de actualiteitenrubriek een special aan de Deense cartoons over de islamitische profeet Mohammed.

In de uitzending werd gediscussieerd over de cartoons met onder meer Paul Scheffer, Mohammed Cheppih, Ayaan Hirsi Ali, Fatima Elatik, Lousewies van der Laan en André Rouvoet. Ook diverse cartoonisten en hoofdredacteuren van kranten deden mee. De uitzending sloot af met een cartoonstrip van vaste NOVA-tekenaar Joep Bertrams. Daarin fungeerde een moslim die bakstenen op zijn hoofd kreeg die onder meer wandaden van radicale moslims voorstelden. Die stenen deden de moslim niks, maar toen een papiertje met een tekening op zijn hoofd viel ging hij volledig uit zijn dak.

Volgens het bestuur van de Haagse moskee was de uitzending onnodig kwetsend en provocerend voor moslims. De cartoons zelf waren volgens de klagers niet eens half zo 'erg' als de toon van de uitzending. Bovendien heeft NOVA met het opnieuw vertonen van de spotprenten olie op het vuur gegooid, zo zegt de moskee waar de omstreden imam Sheich Fawaz Jneid preekt.

-
NOVA-uitzending Spotprentendebat.

Rellende Marokkanen belaagden agent

Icoon MohammedprotestBij relletjes na afloop van de demonstratie in Amsterdam tegen de Deense spotprenten is afgelopen zaterdag een agent door Marokkaanse jongeren belaagd en mishandeld. Het incident vond plaats toen de politieman een relschopper wilde arresteren. De jongen verzette zich echter, en werd bijgestaan door een aantal vrienden die hem probeerden te ontzetten.

Bij de worsteling raakte de politieman gewond aan het hoofd. Hij moest worden behandeld in een ziekenhuis. Een woordvoerder van justitie meldde dat de zaak hoog wordt opgenomen. De gearresteerde jongeman wordt vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris. Zijn vrienden, die verantwoordelijk zouden zijn voor de mishandeling, wisten echter te ontkomen. Naar hen wordt gezocht.

Bij de ongeregeldheden in de winkelstraat Nieuwendijk werd ook een Turkse winkelier belaagd, zo meldde Het Parool gisteren. Ruiten van de schoenenzaak werden ingegooid en schoenen werden op de grond en over de straat gegooid. "Ik ben ook moslim. Maar dit is niet goed. Alweer die Marokkanen, hè", liet de winkeleigenaar weten. "Je zag goed het verschil tussen de relschoppers en de echte demonstranten."

Heilig kalfje brengt bericht van Allah

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarIn Egypte is een hysterie ontstaan rond de geboorte van een kalfje. Het beest, dat ter wereld kwam in het dorpje Tunis in het zuiden van het land, zou volgens dorpsbewoners 'Het antwoord van God op de aanval op de islam' zijn. Maandag dromden zo'n 20.000 mensen samen voor het huis van de eigenaar van het kalf, in de hoop een glimp van het heilige dier op te vangen.

De heilige boodschap uitte zich in de huidplooien van het kalf. Deze zouden bij de geboorte de woorden 'Er is geen andere God dan Allah' hebben gevormd. De lokale politie weet de hysterie aan de internationale rel rond de spotprenten over de profeet Mohammed in Europese kranten. Agenten konden slechts met de grootste moeite de menigte in bedwang houden.

Jachtincident: Cheney had geen vergunning

Dick CheneyDick Cheney, die afgelopen weekend tijdens een jachtpartij op kwartels een metgezel op een schot hagel trakteerde, had geen geldige vergunning. Voor de jacht op kwartels is een extra zegel nodig, die ontbrak in de jachtvergunning van de Amerikaanse vice-president. De benodigde zeven dollar zouden inmiddels door de 65-jarige politicus alsnog zijn overgemaakt.

Het incident vond zaterdag plaats op een privé-terrein van een kennis van Cheney. Het slachtoffer, de prominente Texaanse advocaat Harry Whittington (78), wilde een zojuist geschoten vogel oppakken. In het hoge gras en het schemerdonker werd de man echter niet opgemerkt door Cheney, die zijn jachtmetgezel vol raakte. Whittington moest met schotwonden in gezicht, hals en romp worden opgenomen in een ziekenhuis. Hij heeft inmiddels de intensive care verlaten, en zijn toestand is 'stabiel en niet ernstig', aldus een arts.

Volgens een lokale politiechef betrof het een ongelukkig jachtongeval, en was er geen sprake van alcoholgebruik of ander laakbaar gedrag. Ondertussen is het Witte Huis in opspraak gekomen omdat het schietincident pas na achttien uur bekend werd, nadat de eigenaresse van de ranch waar het plaatsvond het had gemeld aan een lokale krant. Een woordvoerder van de Amerikaanse regering verdedigde maandag de beslissing het incident niet openbaar te maken door te stellen dat de eerste prioriteit de zorg voor het slachtoffer was. Ook benadrukte hij dat Cheney het ongeval niet verweten kon worden, omdat Whittington niet duidelijk zou hebben aangegeven waar hij zich bevond. Critici menen echter dat degene die een trekker overhaalt altijd verantwoordelijk is, en zich moet vergewissen waar metgezellen zich bevinden.

Nieuwe shirts voor Oranje

Het Nederlands Elftal treedt komende zomer op het WK Voetbal in Duitsland aan in een geheel op historische outfits gebaseerd tenue. De kleding werd vandaag gepresenteerd in Hilversum. Internationals Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Khalid Boulahrouz en Romeo Castelen showden de outfits.

Volgens traditie is het nieuwe thuisshirt oranje, waarbij gelijk duidelijk wordt dat de ontwerpers zich hebben laten beïnvloeden door het shirt waarmee Nederland in 1959 aantrad. Ook toen had het shirt een kraagje. De shorts zijn wit, de sokken - in Nassau blauw - hebben een dubbele streep en zien er authentiek uit. Zelfs in de afwerking is rekening gehouden met de manier waarop de zware katoenen outfits van destijds er uit zagen.

Het uittenue breekt volledig met de serie outfits waarmee Oranje de afgelopen decennia op het veld stond, maar komt zeker niet uit de lucht vallen. Het ontwerp is gericht op het eerste shirt van Oranje ooit, dat op 30 april 1905 voor het eerst werd gedragen, tijdens de eerste officiële interland tegen België. Nederland won de historische wedstrijd in Antwerpen met 4-1 na verlenging, Eddy de Neve scoorde toen vier keer.

"Het is belangrijk dat shirts er goed uitzien", aldus bondscoach Van Basten. "Dan hoeven we ons daar in ieder geval al niet meer druk over te maken in Duitsland." Ook Van der Vaart was tevreden met de shirts: "Ik vind het wel mooi (...) Het is belangrijk dat een shirt er goed uitziet. Maar nog belangrijker is dat het lekker zit. Dit shirt voel je bijna niet en dat is wel prettig." Er was alleen wat kritiek op de broekjes, die wellicht iets te lang en te wijd zijn. "Daar moeten we nog eens naar laten kijken", aldus Van Basten. Van der Vaart: "Misschien is een maatje kleiner al voldoende. Ik hoop dat die er zijn."


Van der Vaart (links) en Castelen in respectievelijk het nieuwe uit- en thuistenue

Bortolami stopt met koersen

Gianluca Bortolami stopt met wielrennen. De 37-jarige Italiaan doet dat om medische redenen.

Bortolami heeft last van hartritmestoornissen en wil zijn gezondheid niet in gevaar brengen. ”Ik zal deze sport echt missen, maar hoop dat ik nog ergens een plaatsje zal hebben binnen de wielerwereld”, zei Bortolami. De Italiaan was in dienst bij Lampre-Fondital.

Bortolami reed sinds 1990 in het wielerpeloton en boekte enkele opvallende successen. In 1994 won hij de wereldbeker en in 2001 was hij de beste in de Ronde van Vlaanderen, net voor Erik Dekker. In 2003 stond hij enkele maanden langs de kant wegens een positieve dopingcontrole.

DVD: Japanse Klassiekers 4 en 5

Bij Japanse klassiekers denk ik altijd aan de regisseurs Akira Kurosawa (Seven Samurai, Rashomon, Ikiru) en Yasujiro Ozu (Tokyo Story). In 2004 en 2005 bracht Total Film collecties uit van deze twee grootmeesters. Daarnaast startte zij de reeks Japanse Klassiekers met daarin mooie films als Sonatine van Takeshi Kitano en The Ballad of Narayama van Shohei Imamura. Toen ik dus las dat Total Film in de reeks twee films van de regisseur Seijun Suzuki op nam, was mijn interesse gewekt. Nog niet eerder had ik gehoord van deze regisseur. De twee films in kwestie zijn Yakuza-klassiekers Tokyo Drifter uit 1965 (in kleur) en Branded To Kill uit 1967 (zwart-wit). Had ik wat gemist?

ATP gaat kalender inkorten

De ATP gaat de tenniskalender inperken, zodat spelers meer rust krijgen. Dat beloofde Etienne de Villiers, het nieuwe hoofd van de ATP.

Proftennissers zouden na een seizoen minstens acht weken rust moeten krijgen om volledig te herstellen, volgens De Villiers. Nu is het seizoen te lang, waardoor veel spelers blessures hebben en oververmoeid raken. De Villiers wil echter niet alleen de overvolle kalender aanhalen als verklaring voor al het blessureleed: ”Er speelt meer. Het tennis is veel intensiever geworden. Er bestaat bij de ATP de overtuiging dat veel fysieke problemen worden veroorzaakt door een combinatie van ondergrond, rackets en de enorme kracht en snelheid van het spel.”

Toeval of niet: maandag meldden zich opnieuw enkele topspelers af met klachten. Andre Agassi kampt met een rugblessure en geeft forfait voor het toernooi van San Jose. Tim Henman heeft eveneens last van zijn rug en mist Marseille, terwijl zijn deelname aan Rotterdam nog maar de vraag is. David Nalbandian trok zich terug voor Buenos Aires, wegens een buikspierblessure.

'Guantanamo Bay moet dicht'

Icoon TerrorismeAls het aan vijf deskundigen van de Verenigde Naties ligt, moet Guantanamo Bay dicht. Op de Amerikaanse basis worden volgens hen de mensenrechten volop geschonden. Zo worden terreurverdachten soms langdurig alleen opgesloten en krijgen ze dwangvoeding toegediend. Dit staat in een rapport dat de VN binnenkort uitbrengt.

Eerder deze maand kwam Amnesty International al tot een soortgelijke conclusie. De deskundigen spitsten hun onderzoek toe op vijf gebieden, namelijk foltering, vrijheid van godsdienst, gezondheid, onafhankelijke rechtspraak en willekeurige detentie. De onderzoekers stellen dat de Verenigde Staten de gevangenen hun rechten op een eerlijk proces, gezondheidszorg en vrijheid van godsdienst onthouden. Volgens de VN zou de basis gesloten moeten worden. Ook moet er worden gestopt met de speciale verhoortechnieken die de Amerikanen nu toepassen in Guantanamo Bay.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst de conclusie van het onderzoek van de hand. Volgens een woordvoerder hebben de onderzoekers verzuimd zelf een kijkje te nemen in Guantanamo Bay. In 2004 werden de onderzoekers uitgenodigd de basis te bezoeken. Zij sloegen deze uitnodiging echter af omdat zij niet met gevangenen zouden mogen praten.

Ook zou het onderzoek gebaseerd zijn op mensenrechtenwetten in vredestijd. De Verenigde Staten zeggen te handelen naar de regels die gelden in oorlogstijd en vinden de beoordeling daarom niet geldig.

Gewonden bij bomaanslag Istanbul

Icoon AlgemeenBij een explosie in de Turkse stad Istanbul is vandaag zeker een dode gevallen. Twaalf anderen raakten gewond. De explosie vond plaats in een supermarkt in het Europese gedeelte van Istanbul. Nog niet duidelijk is of het om een aanslag gaat.

Het is de tweede grote explosie in Istanbul in een week tijd. Vorige week donderdag vond er een aanslag plaats in een internetcafé in de stad. Zestien mensen raakten toen gewond. Die aanslag is inmiddels opgeëist door een radicale Koerdische beweging.

Update 00:01
Het bericht dat er een dode is gevallen, blijkt niet te kloppen. Turkse media hadden dit eerder gemeld, maar de autoriteiten hebben het inmiddels tegengesproken. Wel zijn er vijftien mensen gewond geraakt, onder wie twee ernstig.

Ook is het inmiddels duidelijk dat het wel degelijk om een aanslag gaat, gepleegd met een bom. De verantwoordelijkheid is via e-mail opgeëist door de Koerdische Bevrijdingshaviken (TAK), een radicale Koerdische groepering.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.