ATP gaat kalender inkorten

Michel (Baraja)
De ATP gaat de tenniskalender inperken, zodat spelers meer rust krijgen. Dat beloofde Etienne de Villiers, het nieuwe hoofd van de ATP.

Proftennissers zouden na een seizoen minstens acht weken rust moeten krijgen om volledig te herstellen, volgens De Villiers. Nu is het seizoen te lang, waardoor veel spelers blessures hebben en oververmoeid raken. De Villiers wil echter niet alleen de overvolle kalender aanhalen als verklaring voor al het blessureleed: ”Er speelt meer. Het tennis is veel intensiever geworden. Er bestaat bij de ATP de overtuiging dat veel fysieke problemen worden veroorzaakt door een combinatie van ondergrond, rackets en de enorme kracht en snelheid van het spel.”

Toeval of niet: maandag meldden zich opnieuw enkele topspelers af met klachten. Andre Agassi kampt met een rugblessure en geeft forfait voor het toernooi van San Jose. Tim Henman heeft eveneens last van zijn rug en mist Marseille, terwijl zijn deelname aan Rotterdam nog maar de vraag is. David Nalbandian trok zich terug voor Buenos Aires, wegens een buikspierblessure.