Mosley wil uitbreiding kostenbesparing

FIA-president Max Mosley wil verregaande kostenbesparingen realiseren voor teams in de Formule 1 na 2008. Dit wil hij doen door drie jaar de ontwikkeling van nieuwe motoren stil te leggen.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen laat ook Max Mosley van zich horen. De FIA-president wil het budgetaspect in de Formule 1 beperken en daarbij richt hij met name zijn pijlen op de autofabrikanten. Volgens hem steken die teveel geld in de ontwikkelingsprogramma's voor motoren en zou daar veel geld op kunnen worden bespaard.

Mosley wil dat realiseren door tussen 2008 en 2010 de ontwikkeling van motoren stil te leggen. De F1-teams zouden in die jaren geen verbeteringen aan de motoren mogen ontwerpen. Hij denkt dat daardoor de veiligheid in de Formule 1 niet in het gevaar zal komen en de teams minder kosten zullen hebben, waardoor kleinere teams zich beter kunnen handhaven. Hij verwijst daarbij met name naar de autofabrikanten, die in de afgelopen jaren gezamenlijk één miljard dollar in de ontwikkelingsprogramma's voor hun motoren zouden hebben gestoken.

Daarnaast heeft Mosley nog vele andere plannen voor na 2007. Zo wil de FIA-president minder brandstof verspillende auto's zien en wil hij een degradatie- en promotieregeling voor Formule 1-teams creëren. In hoeverre Mosley steun krijgt voor alle nieuwe regels van de teams die het Concorde-akkoord voor na 2007 al hebben getekend is de vraag.