Van den Goorbergh stopt

Sjors (Sj0rSz)
Het heeft een tijd geduurd, maar nu is toch de beslissing gevallen. Jurgen van den Goorbergh beëidingt per direct zijn actieve carriére als wegracer.

"Het is mooi geweest," aldus de geboren Bredanaar die in 1991 zijn eerste Grand Prix in de 250cc-klasse reed. "Het is tijd voor mijn 'tweede motorloopbaan', want ik keer de sport beslist niet de rug toe. Maar mijn tijd als wegracer is nu echt voorbij."

Gisteren tekende de ex-wegracer namelijk een tweejarig contract bij Honda. Zelf ziet hij dit als de start van zijn tweede loopbaan. "Voor Honda ga ik allerlei promotionele activiteiten verrichten," zegt 36-jarige coureur. " Daarnaast blijf ik namens het Japanse motormerk ook actief op de motorfiets, want ik ga onder meer deelnemen aan het Nederlands kampioenschap Supermotar."

Van den Goorbergh, die nu nog in Monaco woont, verhuist aan het einde van dit jaar naar zijn geboorteplaats Breda. Bovendien heeft hij ook al het één en ander door laten schemeren over wat hij in de toekomst van plan is: "Het is de bedoeling dat ik in december 2007 op een Honda-motorfiets van start ga in Le Dakar." Dit heeft natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Daarom gaat Van den Goorbergh komend seizoen deelnemen aan een aantal offroad-evenementen. "Zo ga ik meedoen aan het NK en EK enduro en staat zelfs deelname aan de Zesdaagse (het officieuze wereldkampioenschap enduro, red.) in Nieuw-Zeeland op het programma."