Cúper weg bij Mallorca

Corné (Curchulain)
Héctor Cúper heeft zijn ontslag ingediend bij RCD Mallorca. De Argentijnse oefenmeester wist de oude tijden in Son Moix niet te doen herleven.

De eerste periode dat Cúper de eilandbewoners onder zijn hoede had duurde twee jaar. In 1997 kwam hij naar de Balearen en leidde Mallorca in zijn eerste seizoen naar de halve finale van de Copa del Rey. Na een slopende terugwedstrijd en een strafschoppenserie moest hij uiteindelijk het onderspit delven tegen FC Barcelona. Nadat beide finalisten de Champions League bereikten mocht Mallorca deelnemen aan de Europa Cup voor bekerwinnaars, destijds bekend als de Europa Cup 2. In de finale bleek Lazio Roma met 2-1 te sterk. Vervolgens verhuisde Cúper naar het vasteland, waar hij Valencia naar twee opeenvolgende Champions League-finales leidde. Zowel tegen Real Madrid als tegen Bayern München werd verloren, maar Cúpers naam was gevestigd. Internazionale kwam aan de deur kloppen, en Cúper vertrok naar Italië. Het werd geen succes.

Eind 2004 keerde Cúper terug op het oude nest in Palma de Mallorca. Afgelopen zomer voegde hij elf spelers aan de selectie toe, en afgelopen maand nog eens drie. Het mocht echter niet helpen om Mallorca uit de heersende vormcrisis te halen. Samen met Athletic Bilbao staat men onderaan de Primera Division met 19 punten uit 23 wedstrijden. Het 1-1 gelijkspel tegen Getafe van afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd onder leiding van Cúper. Tomeu Llompart is door voorzitter Mateu Alemany tot interim-coach benoemd nadat laatstgenoemde het door Cúper ingediende ontslag aanvaardde.