Generatieconflict

Ik heb een rare moeder. Een rare vader had ik altijd al, hij is namelijk van mening dat the sixties nog steeds bezig zijn en weigert dan ook wat anders te dragen dan spijkerbroeken en spijkerblousen. Mijn moeder was tot verkort altijd redelijk normaal. Natuurlijk was ze wel iets anders dan andere moeders, ze was tenslotte met mijn rare vader getrouwd, maar een paar jaar geleden werd ze nog veel raarder.

Eerst kwam de Lord of the Rings fase. Niets mis mee, ikzelf ben ook een Tolkienfan, maar zij kende echt alle boeken en films woord voor woord uit het hoofd. Vervolgens ontdekte ze een of ander irritant middeleeuws gefiddel. Mij ouders zijn nog van het uitstervende soort zonder auto, dus ik werd lief aangekeken en meegesleurd naar de herrie. Wel werd ik mee uit eten genomen en werd het eten betaald, goede ruil zou je denken. Wacht maar tot je de muziek hoort...

Na dit irritante gefiddel ontdekte ze Rammstein. Niet vervelend, dacht ik, want ik vind Rammstein ook wel aardige muziek. Beetje headbangen en meebleren in het Duits. Mijn ouders sleurde me mee naar Fields of Rock waar ik in totaal 4 uur file moest rijden, maar een leuke dag had met als eind Rammstein. Na Rammstein kwam System of a Down en zo ging het bergafwaards naar nightwish etc.

Nu zou je denken dat de muziek op zich meevalt. Jahoor dat valt best mee als je graag een rockconcert binnenloopt. Soms heb ik meelij met mijn broertje, die nog thuis woont. Maar mijn moeder heeft nu ook make-up ontdekt en het ergste is dat ik haar heb geleerd smockey eyes te maken. Ze draagt dus zwarte make-up ik verf haar haar diep rood en ze draagt zwarte kleding. Ik hoor jullie denken "Wat een toffe ouders!" en ik moet toegeven dat ze dat wel zijn, ondanks dat ze mij constant voor lul zetten.

Ik ben namelijk het type dat van Norah Jones en Jewel houdt, die graag een boek leest of naar de Ikea gaat. Het meisje met de pantalon aan, een blousje en een roze t-shirt erover heen draag, een meisje met parel kettingkjes en oorbellen die haar haar in een knotje heeft zitten.

Ik heb mijn best gedaan om mijn ouders op te voeden hoor, eerlijk waar, maar ik heb gefaald als dochter. Mijn ouders zijn compleet gestoord geworden, mijn vader blowed, mijn moeder is gothic en ik wil alleen maar in een lief stil dorpje wonen, trouwen en kinderen krijgen.

Where did it go wrong?