Zaragoza naar finale Copa del Rey

Maikel (WeebI)
Waar vrijwel niemand aan twijfelde is gebeurd: Real Zaragoza plaatste zich voor de finale van de Copa del Rey, ten koste van Real Madrid. De manier waarop dat ging werd spannender dan verwacht.

Na de 6-1 overwinning van Zaragoza in eigen huis vorige week leek het pleit beslecht. Real zou vijf keer moeten scoren in Madrid en niets tegen moeten krijgen. Zaragoza stond de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur, maar wist toch te ontkomen.

Al binnen de minuut kwamen los Galactico's op een 1-0 voorsprong. Rechtsback Cicinho opende de score met een afstandsschot in de kruising. Vijf minuten later was het al 2-0 door Robinho. Nog voor de tien minuten om waren kregen de fans waar ze voor kwamen: een 3-0 door Ronaldo.

Slechts twee doelpunten was Real Madrid nog verwijderd van de op-één-na beste comeback ooit. Alleen Atlético Madrid wist in 1932 een 7-1 nederlaag nog recht te zetten. In de eerste helft werd niet meer gescoord. Zaragoza leek meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Een kwartier in de tweede helft knalde Roberto Carlos de Koninklijke op een verdiende 4-0 voorsprong. Een sensatie leek aanstaande, zelfs toen een doelpunt van Zaragoza werd afgekeurd vanwege discutabel buitenspel. In de slotfase kreeg Real Madrid nog enkele kansjes, maar niet één van deze werd benut. Zaragoza houdt de naam van cupfighter hoog.

Volgende week spelen Espanyol en Deportivo om de andere plaats in de finale. De wedstrijd van deze week werd afgelast vanwege UEFA Cup verplichtingen van Espanyol.