FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 september 2003

Uitslag Newcastle - NAC Breda

NAC Breda werd vanavond in Newcastle overlopen door de thuisploeg. Na 90 minuten stond een 5-0 uitslag op het scorebord.

NAC had op een stuntje gehoopt, maar dat zat er nooit echt in. De wedstrijd in St. James Park begon open, maar de Engelsen kregen de beste kansen. Na een halfuur mocht Bellamy vrij af gaan op keeper Gabor Babos nadat Rob Penders en Mark Schenning samen met Shearer een luchtduel aangingen en het verloren. Bellamy verschalkte vervolgens Babos met een fraaie lob.

Vijf minuten later speelde Newcastle met een mooie uitgespeelde combinatie Bellamy vrij, die midden voor de goal vrij kon intikken. Johan Elmander mocht vervolgens vrij naar het vijandelijke doel. Keeper Given redde echter bekwaam. Ook een schot van Tamas Petö op slag van rust werd fraai verwerkt.

Na rust kwam Newcastle nog feller door. Na een uur spelen was het Bramble die uit een corner de 3-0 inkopte. Shearer mistte een kans voor open doel, maar schoot er even later alsnog eentje in (4-0). In de slotfase mocht de 17-jarige Ambrose met het hoofd nog 5-0 maken.

NAC lijkt met deze nederlaag kansloos voor het behalen van de volgende ronde. De 3500 meegereisde fans van vandaag zullen over twee weken echter wederom achter de ploeg gaan staan om er een spektakel van te maken.


Newcastle United - NAC Breda (5-0)
32' Bellamy
37' Bellamy
59' Bramble
65' Shearer
88' Ambrose

Geel: Gudelj (NAC), Petö (NAC)

Newcastle United: Given, Hughes, O'Brien, Bramble, Bernard (Viana/84), Jenas, Dyer (Ambrose/79), Speed, Robert, Shearer, Bellamy (Ameobi/84)

NAC Breda: Babos, Feher, Schenning, Penders, Gudelj, Slot (Koning/62), Petö, Seedorf, Diba (Boussabon/73), Engelaar, Elmander

Ferrari vecht resultaten niet aan

Ondanks eerdere dreigementen heeft Ferrari besloten om de resultaten van dit seizoen niet aan te vechten.

Hoewel er nooit expliciet is gezegd dat er een officiële klacht zou komen, is het dreigement er zeker geweest. Vandaag is bij het Italiaanse team dan eindelijk een besluit gekomen: er zal geen actie worden genomen. Luca di Montezemolo heeft dit verklaard tegenover Motorsport Aktuell.

"We willen alleen vooruitkijken. We hadden een klacht kunnen indienen bij de FIA, maar dat zou alleen maar slecht zijn voor het kampioenschap. Dat is de enige reden dat we het niet doen."

Kardinaal bekritiseert moslimfundamentalisme

In Duitsland heeft kardinaal Karl Lehmann gewaarschuwd voor het moslimfundamentalisme. Volgens de kardinaal is de militante islam ook in Duitsland een bedreiging voor het vreedzaam samenleven. Lehmann, voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, sprak op een bijeenkomst van Duitse bisschoppen.

Lehmann benadrukte dat het wantrouwen tussen christenen en moslims als gevolg van islamitische terreur niet mag toenemen. Volgens de kardinaal staan veel christenen óf te bevooroordeeld, óf te naïef tegenover de islam. Met de uitgave van een brochure over christenen en moslims in Duitsland, willen de bisschoppen de kennis over en weer verbeteren.

De kardinaal hekelde verder de onwil bij moslims om een dialoog te voeren. ''Fundamentalistische stromingen hebben in de moskeeën tamelijk veel macht. Verder wordt de dialoog bemoeilijkt, doordat het nog onduidelijk is welke moslimorganisatie de gesprekspartner is'', aldus Lehmann.

Hoofdverdachte dodelijke steekpartij vast

In Den Haag is vandaag de hoofdverdachte opgepakt van de dodelijke steekpartij afgelopen zaterdag in Den Helder. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Helder, die aangehouden is voor doodslag op de 17-jarige Antilliaan Nishmael Dorothea en het plegen van openlijk geweld. In eerste instantie had de politie gemeld dat de hoodfddader 16 jaar was, maar dat bleek een fout in een persbericht te zijn.

In totaal zitten nu 6 jonge inwoners uit de marineplaats vast voor de vechtpartij en het steekincident. Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de aanleiding voor de steekpartij waarschijnlijk een ruzie om een meisje en een fiets was. Terwijl de jongen op straat lag te sterven, dansten de vermoedelijke daders op zijn lichaam, aldus een getuige.

De oudste zus van het slachtoffer zegt dat geruchten over een ruzie tussen twee Antilliaanse groepen onjuist zijn. Volgens haar verdigde haar broer slechts een vriend: ''Nishmael was een kalme jongen, maar je moest hem niet uitdagen''. Hij was een bekende van de politie. Zijn moeder wil haar zoon niet als heilige afschilderen. ,,Maar hij stond altijd voor me klaar. Hij had zijn leven de laatste tijd goed op orde. Hij ging naar school én hij werkte''.

Uitslag FC Utrecht-MSK Zilina

FC Utrecht heeft zich een goede uitgangspositie verworven voor de returnwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup. Thuis won Utrecht zakelijk met 2-0 van MSK Zilina.

FC Utrecht begon rustig aan de wedstrijd. Het spel weerspiegelde de sfeer van het lege stadion. Na een halfuur kregen de Slowaken via een counter de eerste en beste kans. Besta kon niet afmaken. Utrecht antwoordde valk voor rust sterk. Na een combinatie tussen Jean-Paul de Jong en Jordy Zuidam verwerkte spits Hans van der Haar, struikelend met de bal tussen de benen, de bal tot de 1-0 ruststand.

Na rust ging het spelpeil iets omhoog, maar de wedstrijd bleef matig. Zilina had in de rust besloten om aan te gaan vallen, hierdoor kon Utrecht voorin op wat meer ruimte rekenen. Het deed daar echter weinig mee. Ook Zilina kwam er spaarzaam door.

Vijf minuten voor tijd slaagden Dave van den Bergh en Pascal Bosschaart er in om een bal voor het Slowaakse doel te brengen. Stefaan Tanghe liep de bal in het doel (2-0). Met de dubbele voorsprong op zak nam Utrecht geen risico meer.

Over twee weken volgt de return in Slowakije.

FC Utrecht - MSK Zilina (2-0)
44' Van der Haar 1-0
86' Tanghe 2-0

Geel: Bosschaart (Utr), De Jong (Utr), Spendla (Zil)

FC Utrecht: Ponk, Zuidam, Zwaanswijk, Keller, Bosschaart, De Jong, Tanghe, Broerse (Van den Brink/87), Van den Bergh, Fujita (Chaiat/78), Van der Haar (De Groot/90+2)

MSK Zilina: Trabalik, Spendla, Konecny, Labant, Drahno, Bazik, Zabavnik, Barcik (Kosmel/73), Simcek (Rusnak/86), Besta (Varadin/78), Durica

Koe zwemt tien kilometer door de Vaart

Andy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een koe van de natuurboerderij 'De Zonnehoeve' in Zeewolde besloot gisteren dat ze genoeg ervan had om in het weiland te staan en sprong daarom in de Vaart. Vervolgens legde het dier zwemmend een afstand van tien kilometer af. De koe was zelf niet in staat om uit de sloot te klimmen, vanwege de dichtbegroeide oevers van de Vaart. De brandweer en medewerkers van de boerderij wisten het dier uiteindelijk in Almere aan de kant te trekken.

Duits Hof vernietigt ''hoofddoek vonnis''

Het Duitse hooggerechtshof heeft een vonnis vernietigd dat het ontslag van een islamitische vrouw als leerkracht, wegens haar hoofddoek, rechtvaardigde. Het Hof oordeelde dat de autoriteiten geen rechtsgrond hadden om de in Afghanistan geboren Fereshta Ludin als leerkracht te weigeren, omdat ze erop stond voor de klas haar hoofddoek te dragen.

De weigering is volgens het Hof in strijd met de religieuze vrijheid van Ludin. Na zeven jaar juridische strijd is de zaak nu definitief door het hooggerechtshof afgesloten.

Toch mogen volgens het Hof de parlementen in de deelstaten wél een wet uitvaardigen die het dragen van een hoofddoekje voor de klas verbiedt. Het Hof meent namelijk dat leerlingen kunnen worden beïnvloed door de religieus getinte kleding van een leerkracht. In de zaak van de Afghaanse was zo'n wet er echter niet.

Twee papegaaien ontvoerd

Dragonlady en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee hevig verliefde papegaaien zijn vanochtend ontvoerd uit de botanische tuin de Hortus in Haren (Groningen). De vogels zijn ieder zo'n 3000 tot 4000 euro waard.

Het gaat om twee blauwgele ara's genaamd Cuba en Cees. Vermoedelijk zijn de dieren met geweld ontvoerd, omdat overal op de grond van hun volière veren verspreid lagen. Een woordvoerster van 'Stichting Papegaaienhulp' hoopt op een snelle terugkeer van de vogels. Aangezien deze hun naam en verblijfplaats kunnen zeggen, is er een grotere kans dat ze snel weer boven water komen.

Israelische piloten weigeren bombardementen

hasse had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal Israëlische luchtmachtpiloten weigert nog langer missies uit te voeren boven de Palestijnse gebieden. Dat hebben 25 piloten in een open brief aan de Israëlische regering laten weten. Ze zijn het niet eens met het regeringsbeleid, dat in hun ogen met de bombardementen ''een hele bevolkingsgroep onderdrukt, uithongert en vernedert''.

In de open brief schrijven ze niet meer ingezet te willen worden bij bombardementen die gericht zijn op het uitschakelen van kopstukken van Palestijnse terreurorganisaties. Dit omdat bij dergelijke operaties ook geregeld burgers gedood worden.

Hamas tegen bestand met Israël

De radicaal-islamitische Hamas-beweging zal géén bestand afsluiten met Israël zolang de joodse staat doorgaat met zijn 'agressie tegen het Palestijnse volk', zo heeft de geestelijk leider van de Hamas, sjeik Yassin, vandaag gezegd. De Palestijnse president Yasser Arafat had vorige week een nieuw bestand voorgesteld, nadat Hamas in augustus een eenzijdig staakt-het-vuren had verbroken.

Sjeik Yassin sprak in Gaza-stad op een persconferentie, de eerste sinds de mislukte Israëlische liquidatie op de Hamas-leider. Yassin zei daar ook dat de Hamas niet zal deelnemen aan een nieuwe regering.

Yassin laakte tijdens de persconferentiede ook de toespraak die de Amerikaanse president George Bush voor de VN hield. De sjeik noemde die een ''oorlogsverklaring aan de islam''. Volgens hem schildert Bush de islam af als een vorm van terrorisme.

Villeneuve blijft optie voor BAR

Ondanks alle geruchten heeft Jacques Villeneuve nog steeds kans op een stoeltje bij BAR voor volgend seizoen. Dit zei David Richards tijdens de persconferentie in Indianapolis.

"Ik wil niet dieper ingaan op de gesprekken die momenteel aan de gang zijn. Het moet maar volstaan dat jullie weten dat we nog steeds met hem aan het onderhandelen zijn. Ik heb zelfs gisteren nog met hem aan tafel gezeten en de situatie is voor beiden heel duidelijk. Wat mij betreft is er echter nog steeds geen echte druk om al een beslissing te nemen. Ik weet dat de media deze hele zaak snel wil afgehandeld zien, maar de realiteit is dat er ons nog steeds twee races voor het eind van het seizoen resten. Dat is waar we ons op moeten richten. Daarna is er weer een testverbod en dan duurt het nog wel even voor we opnieuw de wagen kunnen instappen. Mijn aandacht en ook die van onze twee rijders moet nu in de eerste plaats naar de races in Indianapolis en Suzuka gaan."

BAR zoekt nieuwe hoofdsponsor

Tabaksreclame is vanaf 2007 verboden, dus BAR zal op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor van 2007. David Richards, teambaas, is er al mee bezig.

"Bij de start van 2007 zal alle tabakspsonsoring definitief uit de F1 verdwenen zijn. Niet alleen omdat de FIA of één of andere regering dat verbiedt, maar ook omdat de tabaksindustrie zelf besloten heeft om er dan mee te stoppen. We bekijken een hele boel ideeën omdat we in de toekomst met de opbrengst van sponsorstickers op de flank van je wagen niet alles meer zal kunnen betalen."

Verder staat Richards ook volledig achter de keuze om het F1 circus verder uit te breiden, bijvoorbeeld naar China: "De drang om onze sport steeds verder te globaliseren is heel belangrijk. Ik denk dat wat dat betreft de beslissing om naar China te gaan heel belangrijk is."

Mass: "WK strijd is opzet!"

Volgens Jochen Mass, voormalig F1 coureur, is de titelstrijd zoals die nu gaande is een volledig opgezet plan. Dit om de kijkers en toeschouwers zo veel mogelijk te boeien.

"Voor de race in Monza was Schumacher vier races na elkaar bijna een halve seconde trager dan Barrichello. Dat was voorheen vrijwel nog nooit gebeurd. Volgens mij ging Schumacher toen niet voluit want in Monza reed hij plots weer iedereen in de vernieling."

Hoewel dit een spannende theorie is, is het maar de vraag of het uit te voeren is.

"De bazen van de grote renstallen zitten zowat elke race bij elkaar om allerlei dingen te bespreken. Mogelijk worden daar dus afspraken gemaakt. Tijdens de races kan men bijvoorbeeld ook het aantal omwentelingen van de motor regelen."

BAR wil ook op vrijdag gaan testen

David Richards, teambaas van BAR, heeft vandaag laten weten dat hij er over nadenkt om in 2004 gebruik te gaan maken van de optie om op vrijdag te testen. Hiervoor verwacht de Brit wel enkele aanpassingen in het testreglement.

David Richards legt de afweging uit: "Het probleem is dat wanneer je tekent voor de vrijdagtest je ook akkoord gaat met deze 20 testdagen gedurende het seizoen. Dit zijn zelfs 20 auto-testdagen, dus wanneer je met twee wagen tegelijk test, telt dit ook als twee testdagen."

Volgens de BAR-bobo denkt ook Frank Williams, teambaas van Williams, erover om deel te nemen aan de testsessie op vrijdag: "Ik sprak er vorige week met Frank Williams over en we waren het er over eens dat wanneer het testen op vrijdag vier uur zou duren en er daarnaast nog 30 testdagen zouden zijn toegestaan, we allebei zouden tekenen."

De oplossing heeft Richards ook al aangedragen: "Ik denk dat we elkaar ergens in het midden zullen moeten tegenkomen. En dit zal in het voordeel zijn van iedereen, want de frequentie waarmee op dit moment getest wordt is zinloos en vooral heel erg duur."

Smolarek in Feyenoord-selectie

Ebi Smolarek maakt deel uit van de Feyenoord-selectie voor het UEFA Cup-duel met FC Kärnten donderdag in De Kuip.

De 22-jarige aanvaller ontbrak bijna anderhalf jaar bij de Rotterdammers vanwege een zware knieblessure. Smolarek speelde dinsdag nog met Jong Feyenoord bij Excelsior Maassluis (0-1) en gaf in dat duel de assist voor de winnende goal.

De Poolse aanvaller kwam op 24 maart 2002 voor het laatst in de Eredivisie in actie. Smolarek droeg toen bij aan de 5-0 uitzege bij Sparta.

Definitieve breuk tussen AZ en Moens

De kans dat het ooit nog goed komt tussen Oscar Moens en AZ is nihil. De club heeft met onmiddellijke ingang de onderhandelingen met de zaakwaarnemers van de keeper beeindigd en geeft de zaak terug aan de arbitragecommissie

AZ is volgens woordvoerder Wilting in de onderhandelingen tot het uiterste gegaan om overeenstemming met hen te bereiken. 'Zij stelden zulke exorbitante eisen, dat het onmogelijk was een akkoord te bereiken.'

AZ zal de KNVB vragen de arbeidsovereenkomst met Moens te beeindigen. 'Hij mag transfervrij vertrekken,' aldus Wilting, 'en kan direct voor een andere club uitkomen.' Met betrekking tot het imagecontract van Moens zal AZ zich aan zijn verplichtingen houden.

De arbitragecommissie was door beide partijen ingeschakeld om uitsluitsel te geven over de hoogte van de afkoopsom die AZ aan Moens dient te betalen voor de ontbinding van zijn nog vier jaar doorlopende contract. De commissie gaf beide kemphanen de opdracht binnen veertien dagen een oplossing te vinden voor hun geschil.

"Friezen zijn te aardig voor asielzoekers"

De Friese bevolking en een aantal instellingen in die provincie zouden minder snel moeten opkomen voor asielzoekers, die uitgeprocedeerd zijn. Deze uitspraak is afkomstig van Vluchtelingenwerk Fryslân en de opvangorganisatie Respons.

Nu is het nog zo dat schrijnende gevallen in Friesland vaak op massale steun van de bevolking en organisaties kunnen terugvallen. De organisaties vinden dat daarbij de realiteit uit oog verloren gaat. "Als er geen legale basis is, kunnen we weinig doen" , aldus de organisaties

Beide organisaties hebben nu de handen ineen geslagen. Ze zijn van plan om een kenniscentrum op te zetten, waar getoetst kan worden of het zin heeft om voor de betrokken illegalen actie te voeren.

Eigenaar horrorcrematorium voor de rechter

ikke_ook en Koala22 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ray Brent Marsh, de voormalige eigenaar van een crematorium in de Amerikaanse staat Georgia, is niet schuldig aan valsheid in geschrifte en lijkschennis. Dat zei de man, bij wiens bedrijf de politie begin vorig jaar 334 onverbrande lijken vond, dinsdag aan het begin van zijn proces.

De 29-jarige Marsh sloeg de lichamen op omdat de verbrandingsoven van zijn bedrijf niet werkte. Hij gaf de nabestaanden van de overledenen de as van verbrand hout mee. Sommige van de lijken lagen er bij de ontdekking al meerdere jaren.

Naast valsheid in geschrifte en lijkschennis zou Marsh ook nog diefstal door bedrog en fraude hebben gepleegd. Over die beschuldigingen weigerde hij echter een verklaring af te leggen. Naast de huidige rechtzaak lopen er overigens nog honderden civiele procedures van nabestaanden die een schadevergoeding eisen.

China pakt online dissident op

Een chinees, Li Zhi, in het dagelijks leven een ambtenaar, is opgepakt door de Chinese regering. De 32-jarige man zou kritiek op zijn regering via internet hebben geuit. Li Zhi wordt nu subversie en een samenzwering tot het omverwerpen van de staat ten laste gelegd.

Voor deze delicten, het plaatsen van teksten in forums en chatrooms, kan men in China vijftien jaar cel ontvangen. De Chinese overheid is nauwgezet bezig met het monitoren van haar burgers. Vaak is dit lokaal, per provincie geregeld.

Een Chinese organisatie voor de mensenrechten, HRIC, maakte hier melding van. Volgens deze organisatie is het in de gaten houden van e-mailverkeer, chatrooms en forums door de overheid volstrekt ontoelaatbaar. De HRIC poogt daarom druk uit te oefenen op China om hiermee te stoppen. Kort geleden bekritiseerde de Amerikaanse regering China nog, vanwege haar restrictieve beleid met betrekking tot internet.

Hoogendorp naar 150 treffers

Rick Hoogendorp heeft gister met zijn beide treffers tegen AGOVV Apeldoorn het aantal van 150 doelpunten bereikt.
Hoogendorp (28) maakte zijn 150e doelpunt uit een penalty. Hij had tot voor kort de langst achtereen rake reeks in de eredivisie, een specialiteit derhalve.

De aanvaller scoorde in competitieverband 121 maal, waarvan 55 keer in de Eerste divisie. Hij trof in de Amstel Cup 27 maal doel. Ook scoorde hij tweemaal in de nacompetitie van 1999.

Hoogendorp flirtte een aantal malen met het buitenland maar bleef RKC Waalwijk toch trouw. In zijn korte periode bij Celta de Vigo stond hij droog. Eerder scoorde hij wel voor FC Den Haag, MVV en Dordrecht'90.

Deetman kwaad op Leefbaar Den Haag

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Den Haag heeft het geld dat de partij krijgt voor fractieondersteuning gebruikt voor aankopen waarvoor het geld niet is bestemd. Dat is de mening van burgemeester Deetman van die stad. Deetman wil uitleg over de aankoop van een digitale videocamera, een stereo-installatie, zendapparatuur en stripboeken, die de drie raadsleden de afgelopen anderhalf jaar hebben gedaan.

"Dit schaadt de politiek. Het is wel gemeenschapsgeld waar we het over hebben", aldus Deetman. Hij wil uitleg over de onjuiste besteding van het gemeenschapsgeld. Hij maakt zich kwaad omdat de drie met hun aankopen de lokale politiek zouden schaden. "Er zijn hier allemaal hardwerkende raadsleden die hun werk naar eer en geweten doen en sjouwen voor de gemeente. En dan komt er ineens een fractie die flauwekul uithaalt. Dit kan niet."

De voorzitter van Leefbaar Den Haag maakt zich vooralsnog geen zorgen: "Volgens mij kunnen ze hier niets tegen doen. Nou ja, tegen die zonnebrillen misschien. Ach, dan betalen we dat bedrag toch gewoon terug."

Dwergschuiven: Voortbestaan competitie ter discussie

De voortgang van de dwergschuif-competitie in Mount Maunganui (Nieuw-Zeeland) staat ter discussie. Mensenrechten organisaties hebben geprotesteerd tegen de in hun ogen mensonterende sport.

In de Mount Mellick bar te Mount Maunganui werden de afgelopen vijf weken dwergschuifwedstrijden afgewerkt. Het is hierbij de bedoeling dat een ge-oliede dwerg over een met folie bedekte zes meter lange baan wordt gelanceerd. Aan het eind van de baan is een rood vlak met middenpunt, waarbij de navel van de dwerg zo dicht mogelijk terecht moet komen.

De 1 meter 37 korte dwerg in kwestie, Andrew Roigard, ziet echter geen kwaad in de sport. Hij is gekleed in boxer en met een helm op al twee jaar actief in de bar. "Ik hou er van om mensen te laten lachen en dat doen ze".

Katy Sinclair, woordvoerder van de 'Bond van kleine mensen in Nieuw-Zeeland', is het daar echter niet mee eens. "Het geeft kleine mensen een slechte naam. Het draagt een stereotype beeld uit". Ze heeft goede hoop op een verbod. In 2002 verloor de Franse dwerg Manuel Wackenheim een rechtszaak voor de mensenrechten commissie van de Verenigde Naties, waarmee hij zijn broodwinning in kroegen had willen veilig stellen.

Het dwergschuiven is een afgeleide van het dwerg slingeren, een sport die enkele eeuwen geleden op het Franse platteland werd uitgevonden. Beide sporten zijn inmiddels in meerdere landen verboden, onder meer in Australië, Canada, Frankrijk en sommige Amerikaanse staten.

Nieuwe verdachte van moord op Lindh

bumberklevers, Levitation en ikke_ook hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aanvankelijke verdachte van de moord op de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Anna Lindh, is door de politie vrijgelaten. De leider van het onderzoek naar de moord meldde vanmiddag op een persconferentie dat er vanochtend een nieuwe verdachte is gearresteerd.

Onderzoeksleider Leif Jennekvist zei dat de nieuwe verdachte "niet geheel ongelijk" is aan de man die vlak voor de moord geregistreerd werd door de bewakingscamera's van het warenhuis waar de steekpartij plaatsvond. Deze arrestant is één van de vijf mannen die de politie al kort na de moord op het oog had.

"Geen verdenking meer tegen oude verdachte"

Volgens de politie heeft de nieuwe verdachte niets te maken met de man die vrijgelaten is. Verder wilde men niet veel mededelingen doen over de man die vanmorgen opgepakt werd. De woorden van hoofdaanklager Agneta Blidberg impliceerden dat de politie belastende feiten tegen de man heeft.

Gisteren meldde het Zweedse persbureau TT al dat er niet genoeg bewijsmateriaal was om de verdachte die vorige week op basis van getuigenverklaringen en beelden van de bewakingscamera's in het betreffende warenhuis werd aangehouden, nog langer vast te houden. Dit was gebaseerd op bronnen bij de politie.

Volgens de openbaar aanklager bestaat er tegen hem geen verdenking meer. Er werd geen antwoord gegeven op de vraag of de politie al beschikt over technisch bewijsmateriaal als DNA-sporen van het moordwapen (een mes) of de kleding van het slachtoffer en de dader.

"Rapport Irak was wél aangedikt"

victorv8 stuurde ons via de newssubmit een herschreven bijdrage. Bedankt daarvoor! Ook Levitation en chuppy80 bedankt voor je inzending!

Irak Enkele dagen voordat het rapport zou worden gepubliceerd, heeft het hoofd van de Britse geheime dienst heeft een zeer belangrijke zin uit het wapenrapport over Irak verwijderd na een bezoek aan Downing Street. Dat bleek gisteren uit de ondervragingen. Het bericht staat haaks op de toespraak van Bush gisteren.

Het aandikken kan geconcludeerd worden uit een e-mail die is vrijgegeven door de onderzoekscommissie Hutton. De veelbesproken e-mail van Blairs adviseur Jonathan Powell uit september vorig jaar was gericht aan John Scarlett, het hoofd van de Gezamenlijke Inlichtencomissie.

In de e-mail schreef Powell dat de "dreiging van massavernietigingswapens te zwak wordt aangezet". In de oorspronkelijke versie werd geschreven dat "Saddam Hussein alleen chemische en biologische gebruikt als hij wordt aangevallen".

Na interventie van Powell zou dit zijn veranderd in "Saddam Hussein bereid is chemische en biologische wapens in te zetten, zelfs tegen zijn eigen bevolking". Powell wilde hiermee de tegenstanders van een oorlog de wind uit de zeilen nemen. Powell zou hiertoe opdracht hebben gekregen van premier Blair. Het rapport staat in nauw verband met de dood van David Kelly.

Anti kater-drug populair onder Hollywoodsterren

gino konda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een drug die door de voormalige Russische inlichtingendienst KGB is ontwikkeld om zijn agenten nuchter te houden blijkt enorm populair onder Hollywoodsterren. De sterren kunnen zo lekker uitgaan zonder de volgende ochtend met rode ogen en barstende hoofdpijn op de filmset te staan.

De drug, RU-21, wordt gemaakt in Rusland en werd na de Tweede Wereldoorlog door geheim agenten gebruikt om te kunnen blijven drinken, terwijl hun tegenstander dronken werd. Zo konden vervolgens geheimen worden gestolen. De drug stelt een kater en schade aan organen uit.

De samenstelling van de pil, die via het internet wordt verkocht, is in 1999 vrijgegeven. Nadeel van de drug is wel dat men er na elke twee drankjes twee van die pillen moet nemen. Nogal een opgave in trendy clubs zou je zeggen. Maar dat lijkt niets uit te maken, want er wordt veel geld mee verdiend.

13-jarig meisje verjaagt overvaller

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dapper 13-jarig meisje uit Roermond heeft in haar eentje een overvaller verjaagd. Ze deed dat door haar belager tegen de schenen te schoppen.

Het meisje werd door een man van ongeveer twintig jaar oud tegengehouden terwijl ze door de stad fietste. De man eiste haar geld, waarop het meisje een schop tegen zijn benen gaf. De overvaller droop daarop zonder buit af.

Hirsi Ali uit kritiek op integratiecomissie

Het VVD-Tweede-Kamerlid Hirsi Ali vindt het integratie-onderzoek, dat de commissie onder leiding van Blok uitvoert, niet objectief. Dat zei ze voor het Radio 1 Journaal. Volgens Hirsi Ali zijn er mensen voor de commissie werkzaam die zelf nauw betrokken waren bij het integratiebeleid. "Zij kunnen dus geen onafhankelijk oordeel vellen."

Met haar kritiek sluit Hirsi Ali zich aan bij het SP-Kamerlid Lazrak, die vorige week om diezelfde reden uit de commissie stapte. Beide wezen in dat verband met de beschuldigende vinger naar directeur Duyvendak van het Verwey-Jonkerinstituut. "Duyvendak zegt dat het beleid niet heeft gefaald, maar dat is juist wel zo", aldus Hirsi Ali.

Volgens het VVD-Kamerlid is het falen vooral te wijten aan onderzoekers van het Verwey-Jonkerinstituut. Duyvendak had deelname aan het onderzoek had moeten weigeren, om zo de eigen integriteit niet ter discussie te stellen, zei de politica voor het Radio 1 Journaal.

Commissievoorzitter Blok en voorzitter Weisglas van de Tweede Kamer vinden dat Ali voor haar beurt spreekt. Ze kreeg echter bijval van fractieleider Jozias van Aartsen.

Barbara Streisand vindt eigen muziek saai

Beasjtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 61-jarige zangeres Barbra Streisand heeft al tien jaar lang niet meer naar een nummer van haar zelf geluisterd omdat ze de muziek te saai vindt. Drie jaar geleden stopte ze ook al met optreden om die reden. Dat zegt ze in een interview met Reader's Digest. Eerder zei ze nog dat ze is gestopt omdat ze het fysiek niet meer aan zou kunnen.

Toch komt er in oktober een nieuwe cd uit. Maar Sreisand denkt niet dat ze die gaat promoten met optredens. "Het is leuk om een show te bedenken en te regisseren, behalve dan dat ik vervolgens zelf moet optreden. Ik denk daar altijd te laat aan."

Olifantenpolo: Uitslag wereldbekerfinale

De strijd in de wereldbeker olifantenpolo was zondag alweer toe aan de finale. Na een zinderend duel was Duitsland hierin te sterk voor Schotland (5-3).

De finale werd gespeeld in Hua Hin in Thailand. Titelverdediger Duitsland mocht het net als verleden jaar opnemen tegen Schotland. Het Schotse team was als lijstaanvoerder als eerste geplaatst voor het toernooi, maar kon dat in de finale niet waarmaken. De twee goals handicap -die de nummer een geplaatst krijgt toebedeeld- bleek beslissend.

De condities in Hua Hin waren zwaar. "Een halfuur voor aanvang brak een tropische storm los, waardoor het speelveld in een waterzee veranderde. De bal was vervolgens moeilijk speelbaar en de olifanten trapten enige malen de bal in de grond", aldus de Schotse aanvoerder Peter Prentice. Duitsland wist er het best mee om te gaan en veroverde de wereldbeker.

Users die onverhoopt niet bekend zijn met de sport, vinden hier een impressie vanuit de bakermat van de sport: Nepal

Volkomenkut.com offline op last van autoriteiten

bj had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Menig fokker kent de site van volkomen kut wel. Ook FOK! heeft er in het verleden aandacht aan besteed. Zo was de site de organisator van de eerste online flash mob.

Sinds vanmiddag is de site van weblogger volkomen kut echter offline. Op de site is het volgende bericht te lezen: "Op last van de autoriteiten is de MP3 week vanaf heden gestaakt en Volkomenkut offline. Wij hebben al onze bestanden en gegevens moeten overgedragen aan de desbetreffende instanties. Wij vinden het bijzonder spijtig dat Volkomenkut op deze manier moet eindigen en willen jullie hartelijk danken voor jullie trouwe bezoek van het afgelopen jaar."

Update 15:21
Na contact zoeken met de Stichting Brein, de organisatie die de rechten van artiesten beschermt, blijken deze van niets te weten. Welke autoriteiten Volkomenkut.com in hun bericht bedoelt, is dan ook niet duidelijk.

Inmiddels is Volkomenkut weer online. De downtime was een ludieke actie van de Volkomenkut-redactie om "de discussie over het downloaden van MP3's een andere draai te geven". Geen enkele authoriteit heeft VK offline gehaald, wel is verzocht (links naar) MP3-bestanden te verwijderen.

Vijftien jaar voor brandstichter Roermond

De Roermondenaar die in juli vorig jaar brand stichtte in zijn huis waardoor zes van zijn zeven kinderen omkwamen, is in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar cel. Hij kreeg ook nog eens tbs van de rechtbank opgelegd. De opgelegde straf door het gerechtshof in Den Bosch was conform de eis.

De 35-jarige man stichtte de brand uit een wanhoop, na veel drank en ruzie met zijn vriendin. Bij de brand destijds kwamen in totaal zes kinderen om het leven. Het zevende kind was uit logeren. De moeder kon ontkomen door uit het raam te springen.

De brand leidde tot een storm van kritiek op de hulpverlening. Het gezin was bekend bij vele hulpinstanties. Toch, ondanks mishandeling en verwaarlozing van de kinderen, greep niemand in.

Nederland zakt op ranglijst

Na de prestaties tegen Oostenrijk en Tsjechië is het Nederlands Elftal niet langer bij de beste vier ter wereld. Oranje staat op de nieuwe lijst als zevende gerangschikt.

De goal van de Tsjech Baros in de slotminuut (3-1) kostte Nederland mogelijk twee plaatsen. Griekenland was de snelste stijger op de lijst, het steeg van 48 naar 26. Moldavië is voor het eerst in de top 100 terug te vinden (97).

Wereldranglijst 24 september

1Brazilië855 (0)
2Frankrijk829 (0)
3Spanje767(0)
4Argentinië750(+2)
5Mexico746(-1)
6Engeland745(+2)
7Nederland744(-3)
8Turkije743(-1)
9Duitsland736 (+1)
9Tsjechië736(+3)
12Italië726(-1)
14Ierland708 (-1)
16België692(+2)
33Slovenië626 (-4)
48IJsland 557 (+8)
56Oostenrijk542 (-6)
84Wit-Rusland481 (-2)
97Moldavië431 (+10)
186Nederlandse Antillen123(-1)

Straatracers uit Tilburg krijgen geldboete

chuppy80, bumberklevers en 1750GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Kantonrechter in Tilburg heeft gisterenmiddag vijf straatracers veroordeeld. De jongeren moeten een geldboete betalen tussen de 300 en 600 euro voor het deelnemen aan een grote straatrace op 29 juni in Tilburg-West.
Eén man werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken, twee andere verdachten worden later berecht. De rechtszaak verliep enigszins chaotisch. De rechter en de officier werden geregeld onderbroken.

De gemeente Tilburg wil hard optreden tegen straatraces. Door intensieve surveillance willen zij een eind aan het racen maken. De jongeren die gisteren voor de rechter stonden werden veroordeeld op basis van getuigenverklaringen van agenten. De videobeelden bleken te slecht te zijn.

MSN sluit haar chatrooms

Walter Sobchak, Qlo0n, sjeedie, WizeDude, Syntax_XL, Michiel, mvdvelden, DABAMaster en lexus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Softwaregigant Microsoft gaat in 28 landen haar chatrooms sluiten. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Volgens het bedrijf zijn de chatrooms verworden tot een verzamelplaats van verspreiders van junkmail en porno. Daarnaast lopen kinderen gevaar doordat pedofielen ongewenst contact met hen zoeken via de chatboxen.

De chatrooms worden op 14 oktober worden gesloten. Ook Nederland zal haar chatrooms kwijtraken. MSN Messenger zal voorlopig blijven bestaan. Volgens een woordvoerder van MSN Nederland heeft de gebruiker hierbij meer controle over met wie hij communiceert, wat dus minder schade kan toebrengen.

Er komt overigens in diverse landen wel een vervanger voor de chatrooms. Hiervoor moet echter wel worden betaald. Doordat hiervoor persoonlijke gegevens moeten worden opgegeven hoopt Microsoft overtreders buiten de deur te houden.

Drugsexperiment loopt slecht af

hedzer, ThaSarge, ikke_ook, LennyKravitz, Inevitable en Tuur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Duitse plaats Halle liep een drugsexperiment voor een 18-jarige jongen zeer pijnlijk af. Hij had thee gezet van de bloemen van de Engelstrompet (Brugmansia), een Zuid-Amerikaanse sierplant. Na het drinken van de thee gedroeg de jongen, Andreas, zich volgens zijn moeder aanvankelijk normaal, tot hij naar de tuin ging. Toen Andreas na een paar minuten weer binnenkwam bloedde hij hevig uit zijn mond en tussen zijn benen. Hij bleek met een heggeschaar zijn tong en penis afgeknipt te hebben. Volgens artsen waren de lichaamsdelen niet meer te redden.

Psychiatrisch arts Marneros van de universiteitskliniek in Halle, waar Andreas op de psychiatrische afdeling is opgenomen, denkt dat de jongen nog jaren psychologische hulp nodig zal hebben. Volgens hem is thee van de Engelstrompet "extreem gevaarlijk omdat de drug niet gedoseerd kan worden". Zelfverminking is overigens niet verboden in Duitsland.

Man smokkelt slangen in broek

Een Zweedse man is gearresteerd toen de Australische douane acht gevaarlijke slangen in zijn broek vond. Volgens een woordvoerder van de douane, Chris Schofield, had de man de dieren in pakketjes gestopt en aan zijn kuiten gebonden. Onder de slangen waren vier jonge koningscobra's (king cobra, Ophiophagus Hannah) die waarschijnlijk tijdens de vlucht overleden waren. De andere vier slangen moeten nog door experts geïdentificeerd worden, het gaat waarschijnlijk om Groene Hondskop Boa's (emerald tree boa, Boa Caninus). De slangen zijn in quarantaine gebracht.

De Australische douane is erg bezorgd over het smokkelen van dieren. Naast de gevaren van besmetting en verstoring van de inheemse flora en fauna is er het hoge risico dat de dieren de smokkel niet overleven. Er bestaat echter een levendige (zwarte) handel in zeldzame dieren en planten.

De 28-jarige Zweed werd aangeklaagd onder de Australische Environmental Protection and Biodiversity Act. Wanneer hij veroordeeld wordt kan hij een boete van $A110,000 (70.000 Euro) of een gevangenisstraf tot 10 jaar tegemoet zien, of beiden.

Koningscobra's zijn geen familie van de bekende brilslang (Naja naja), maar ze zijn wel giftig. Ze kunnen een olifant doden en hun leefgebied strekt zich uit van noord India tot zuid China en Indonesië. Het dier kan vijf meter lang worden.

Frank Rijkaard stelt anders op

Trainer Frank Rijkaard heeft voor de UEFA Cup wedstrijd tegen Matador Puchov besloten om zijn basisteam om te gooien. Keeper Rüstü Reçber mag eindelijk meespelen, voor Phillip Cocu en Javier Saviola is waarschijnlijk geen plaats.

Naar alle waarschijnlijkheid wil Rijkaard de eerste ronde partij tegen de Slowaakse tegenstander gebruiken om te experimenteren met de spelers die in de competitie niet aan de bak komen. Zo lijken Patrik Andersson, Andres Iniesta en Ricardo Quaresma te gaan spelen in plaats van onder andere Saviola en Xavi. Cocu is overigens nog herstellende van een enkelblessure, Rafael Márquez speelt nu op zijn plaats.

De kritiek op Barça zwelt ondertussen aan, derhalve kan de Nederlandse coach zich ook tegen Puchov geen uitglijder permitteren.

Vaticaan: 'meisjes uit kinderkoren weren'

Het Vaticaan zal tegen het einde van dit jaar een nieuwe lijst met verbodsbepalingen publiceren. Volgens het katholieke Italiaanse maandblad Jésus zou het Vaticaan daarbij onder andere meisjes willen verbieden om te zingen in kerkkinderkoren.

Het Vaticaan bracht in 1987 al eens een voorschrift tegen het gebruik van meisjes als misdienaar in omloop. Die bepaling werd echter weer teruggedraaid nadat deze in de praktijk niet voldoende werd opgevolgd.

Het Vaticaan stoomt volgens Jésus een lijst van 37 nieuwe verboden klaar. Op de lijst staan ook bepalingen over het applaus tijdens de kerkdiensten of de lectuur van teksten die niet uit de bijbel komen. Het Vaticaan zou ook de gemeenschappelijke erediensten met bijvoorbeeld protestantse priesters strenger willen aanpakken.

Het document met verbodsbepalingen, dat door paus Johannes Paulus II vorig jaar was aangekondigd in zijn encycliek over de eucharistieviering, is opgemaakt door experts van de Vaticaanse congregaties en zal gepubliceerd worden tegen het einde van dit jaar of begin 2004.

Botten oudste Europese mens gevonden

Beasjtie en JeroenOnline hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Roemenië blijken verleden jaar de oudste resten van de 'moderne mens' in Europa gevonden. Dat schrijven wetenschappers in de jongste internetuitgave van het Amerikaanse tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

De botresten werden in het zuidwestelijke deel van de Karpaten in een grot aangetroffen. Een gevonden onderkaakbeen van een Homo sapiens zou 34.000 tot 36.000 jaar oud zijn. Volgens de onderzoekers, een groep antropologen uit de Verenigde Staten en Europa, geven ze inzicht in het ontstaan en de verspreiding van de mens in Europa.

Wetenschappers vermoeden dat de toenmalige moderne mensen met Neanderthalers hebben gepaard. Dat zou kunnen verklaren waarom de onderzochte botten qua omvang en grootte vergelijkbaar zijn met die van Neanderthalers.

De oudste tot nog toe gevonden resten van de Homo sapiens zijn 160.000 jaar oud en zijn gevonden in Ethiopië.

Andermaal gevangenenbewaarder opgepakt

core had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De rijksrecherche heeft dinsdagmorgen een tweede penitentiair medewerker van het Huis van Bewaring in Arnhem aangehouden. Ook deze man zou gevangenen tegen betaling alcohol, drugs en mobiele telefoons hebben geleverd. Op 12 maart van dit jaar hield de rijksrecherche al een gevangenenbewaarder aan voor de zelfde vergrijpen.

Beide mannen zijn tegen de lamp gelopen tijdens het politie-onderzoek naar de gijzeling in het Arnhemse Paleis van Justitie in januari van dit jaar, waarbij een officier van justitie gewond raakte en de gijzelnemer werd gedood. De twee verdachten zouden met die zaak echter niets mee te maken hebben volgens het Openbaar Ministerie in Arnhem.

Oudste dinosoort ontdekt in Marokko

Pinguin20 en JeroenOnline hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een internationaal team van paleontologen heeft in het Atlasgebergte in Marokko het gefossiliseerde skelet van de oudste op aarde bekende dinosaurus ontdekt. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van energie en mijnbouw maandag bekendgemaakt.

De negen meter lange dino is een zogeheten sauropode, een planteneter met een lange staart en nek maar met een zeer kleine kop. Hij is 'Tazoudasaurus Naïmi' gedoopt, naar het plaatsje Tazouda waar hij werd gevonden. De Tazoudasaurus zou 180 miljoen jaar geleden geleefd hebben. Hij is daarmee ouder dan de eerder in Marokko gevonden 'Atlasaurus Imelakei', die met zijn 160 miljoen jaar tot nu toe de oudst bekende dinosaurus was.

De beenderen vormen een belangrijke vondst. "De ontdekking helpt bij het begrijpen van het evolutionair proces van gewervelde dieren", aldus dinsdag het hoofd van het natuurhistorisch museum in Parijs.

Peuter (3) verdrinkt in waterbassin

NinjaNoka had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De driejarige Gerrit van Spijker uit Dokkum is zaterdag verdronken op het terrein van evangelisch groepscentrum 't Tjongerhûs in Bantega.

Het kind ontsnapte tijdens een familiereünie rond half acht 's morgens aan de aandacht van zijn moeder en kwam terecht in een waterbassin van 3 bij 3 meter, dat onderdeel is van de waterzuiveringsinstallatie.

Aanwezigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd, waarna hij met een ambulance naar ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen werd gebracht. In de loop van de ochtend bezweek hij daar.

Fout bij constructie van stadskantoor in Middelburg

fio, JeroenOnline en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Middelburg dienen enkele duizenden vierkante meters betonlaag in het in aanbouw zijnde stadskantoor van Middelburg te worden verwijderd, omdat de aannemer zout water heeft gebruikt. Het zoute water heeft tot gevolg dat het beton op den duur zou gaan afbrokkelen.

Het stadskantoor verrijst langs het Kanaal door Walcheren. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de aannemer bij de aanmaak van het beton water uit dit kanaal gehaald. Het zoute water werd gebruikt bij de aanleg van een zogenaamde schuimbetonlaag, waarin leidingen zijn verwerkt. Hoe de fout heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

De gemeente heeft aannemer BAM verantwoordelijk gesteld voor de schade. Volgens de gemeentewoordvoerder komt de aannemer binnen twee weken met een plan van aanpak. De vertraging heeft mogelijk verstrekkende gevolgen voor de verhuizing van de gemeentelijke dienst het komend jaar.

[Vooruitblik]Newcastle - NAC

NAC Breda kijkt uit naar de aftrap van het UEFA Cup duel tegen Newcastle United vanavond om 20.45 uur in St. James Park. Het duel staat onder leiding van arbiter Nikolay Ivanov.

NAC mag met steun van meer dan drieduizend eigen supporters uit het 52.193 plaatsen grote St. James Park een positief resultaat zien weg te slepen. De selectie is bijna op volle oorlogssterkte. Stefano Seedorf, Mark Schenning en Rob Penders trainden weliswaar gister apart van de groep, maar zij zijn op tijd speelfit volgens trainer Ton Lokhoff. Een aderlating is wel de afwezigheid van huurling Nourdin Boukhari. Hij kwam te laat over van Ajax om nog speelgerechtigd te zijn voor de UEFA Cup.

Tegenstander Newcastle United moet de kater van het mislopen van de Champions League nog verwerken. De uitschakeling tegen Partizan Belgrado kostte coach Bobby Robson danwel niet de kop, maar van hem wordt een goede prestatie in de UEFA Cup verwacht. In de competitie staan 'the Magpies' op de één-na-laatste plaats. Bij Newcastle wordt vandaag veel verwacht van spits Alan Shearer.

NAC mag zich vasthouden aan de prestaties van PSV en Feyenoord. In de Champions League ('97) won PSV in Newcastle door treffers van Luc Nilis en Giles de Bilde (0-2, thuis 1-0). Ook Feyenoord won er vorig jaar na een snelle goal van Pardo (0-1). In de thuiswedstrijd gingen de Rotterdammers echter onderuit (2-3).

[Vooruitblik]FC Utrecht - Zilina

FC Utrecht neemt het vandaag op tegen het Slowaakse MSK Zilina. Arbiter Anthony Zammit zal de leiding hebben en om 18.30 uur -inclusief echo- af laten trappen.

Het uitgangspunt is niet bijster positief voor de Utrechters. De ploeg moet allereerst op last van de UEFA in een vrijwel leeg Galgenwaard spelen, dit naar aanleiding van het vuurwerkincident vorig seizoen in de wedstrijd tegen Legia Warschau.

Ten tweede heeft het niet de beschikking over een aantal vaste krachten. Trainer Foeke Booy kan niet rekenen op aanvaller Paulus Roiha en de verdedigers Michael Lamey, Tom van Mol, Alje Schut, Karim Touzani en Etienne Shew-Atjon (spierblessure). Shew-Atjon viel gister pas af met een spierblessure. Utrecht verschijnt zodoende gehandicapt aan de aftrap.

De tegenstander MSK Zilina zal waarschijnlijk zeer verdedigend gaan spelen, dat wil zeggen met één spits. Utrecht zal moeten komen derhalve. "Uitgangspunt is dat de tweede ronde wordt gehaald om de supporters het Europees voetbal te geven dat zij verdienen", aldus Booy.

Inzaghi toch geveld door Kalac

Filippo Inzaghi heeft aan de botsing met Zjelko Kalac in de wedstrijd van AC Milan met Perugia een whiplash over gehouden. De spits moet nu tien dagen rusthouden.

Inzaghi werd na de botsing per brancard van het veld gedragen en moest vervolgens ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven.

De spits heeft behalve de nekklachten ook kaakproblemen en een gebroken tand aan de botsing overgehouden. Hij mist nu het aankomend competitieduel in Italië en de Champions League wedstrijd tegen Celta de Vigo van aankomende week.

Inzaghi was goed in vorm. In de laatste twee interlands van Italië maakte hij vier doelpunten. De aanvaller maakte ook de enige treffer in het Champions League-duel tegen Ajax.

Rosický in de lappenmand

Tomáš Rosický zal niet meedoen in de ontmoeting van Borussia Dortmund met Austria Wien in de UEFA Cup. De middenvelder is aan zijn blindedarm geopereerd en drie weken uitgeschakeld.

Rosický (22) speelde nog mee in de EK-kwalificatiewedstrijd Tsjechië-Nederland (3-1). De 'regisseur' van Borussia kon zijn operatie echter niet langer uitstellen.

Aanvaller Jan Koller is er ook niet bij. De Tsjech kampt met een infectie aan de luchtwegen.

Davids speelt volgend seizoen voor AS Roma

Edgar Davids heeft eindelijk duidelijkheid over zijn nabije toekomst. De international maakt het seizoen gewoon af bij Juventus, maar hij vertrekt volgende zomer transfervrij naar AS Roma. Dat heeft Roma-voorzitter Franco Sensi gezegd tegen La Gazzetta Dello Sport.

De hele zomer waren er geruchten over zijn vertrek bij Juventus, waar het uiteindelijk niet van kwam. Zijn contract, dat eind dit seizoen afloopt, wilde Davids echter niet zomaar verlengen. De moeilijkheden die dit opleverde, deden trainer Lippi besluiten hem zijn basisplaats bij Juve af te nemen. Afgelopen weken is er toch weer onderhandeld en dat heeft nu resultaat opgeleverd.

Roma was ook een van de grootste gegadigden om Davids al deze zomer over te nemen, maar daar kwam het uiteindelijk niet van wegens de moeilijke financiele positie van de Romeinse club.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.