BAR wil ook op vrijdag gaan testen

Gerbert (Tackleberry)
David Richards, teambaas van BAR, heeft vandaag laten weten dat hij er over nadenkt om in 2004 gebruik te gaan maken van de optie om op vrijdag te testen. Hiervoor verwacht de Brit wel enkele aanpassingen in het testreglement.

David Richards legt de afweging uit: "Het probleem is dat wanneer je tekent voor de vrijdagtest je ook akkoord gaat met deze 20 testdagen gedurende het seizoen. Dit zijn zelfs 20 auto-testdagen, dus wanneer je met twee wagen tegelijk test, telt dit ook als twee testdagen."

Volgens de BAR-bobo denkt ook Frank Williams, teambaas van Williams, erover om deel te nemen aan de testsessie op vrijdag: "Ik sprak er vorige week met Frank Williams over en we waren het er over eens dat wanneer het testen op vrijdag vier uur zou duren en er daarnaast nog 30 testdagen zouden zijn toegestaan, we allebei zouden tekenen."

De oplossing heeft Richards ook al aangedragen: "Ik denk dat we elkaar ergens in het midden zullen moeten tegenkomen. En dit zal in het voordeel zijn van iedereen, want de frequentie waarmee op dit moment getest wordt is zinloos en vooral heel erg duur."