Uitslag Newcastle - NAC Breda

NAC Breda werd vanavond in Newcastle overlopen door de thuisploeg. Na 90 minuten stond een 5-0 uitslag op het scorebord.

NAC had op een stuntje gehoopt, maar dat zat er nooit echt in. De wedstrijd in St. James Park begon open, maar de Engelsen kregen de beste kansen. Na een halfuur mocht Bellamy vrij af gaan op keeper Gabor Babos nadat Rob Penders en Mark Schenning samen met Shearer een luchtduel aangingen en het verloren. Bellamy verschalkte vervolgens Babos met een fraaie lob.

Vijf minuten later speelde Newcastle met een mooie uitgespeelde combinatie Bellamy vrij, die midden voor de goal vrij kon intikken. Johan Elmander mocht vervolgens vrij naar het vijandelijke doel. Keeper Given redde echter bekwaam. Ook een schot van Tamas Petö op slag van rust werd fraai verwerkt.

Na rust kwam Newcastle nog feller door. Na een uur spelen was het Bramble die uit een corner de 3-0 inkopte. Shearer mistte een kans voor open doel, maar schoot er even later alsnog eentje in (4-0). In de slotfase mocht de 17-jarige Ambrose met het hoofd nog 5-0 maken.

NAC lijkt met deze nederlaag kansloos voor het behalen van de volgende ronde. De 3500 meegereisde fans van vandaag zullen over twee weken echter wederom achter de ploeg gaan staan om er een spektakel van te maken.

Newcastle United - NAC Breda (5-0)