Nieuwe verdachte van moord op Lindh

Marijke (Mini_rulez)
bumberklevers, Levitation en ikke_ook hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De aanvankelijke verdachte van de moord op de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Anna Lindh, is door de politie vrijgelaten. De leider van het onderzoek naar de moord meldde vanmiddag op een persconferentie dat er vanochtend een nieuwe verdachte is gearresteerd.

Onderzoeksleider Leif Jennekvist zei dat de nieuwe verdachte "niet geheel ongelijk" is aan de man die vlak voor de moord geregistreerd werd door de bewakingscamera's van het warenhuis waar de steekpartij plaatsvond. Deze arrestant is één van de vijf mannen die de politie al kort na de moord op het oog had.

"Geen verdenking meer tegen oude verdachte"

Volgens de politie heeft de nieuwe verdachte niets te maken met de man die vrijgelaten is. Verder wilde men niet veel mededelingen doen over de man die vanmorgen opgepakt werd. De woorden van hoofdaanklager Agneta Blidberg impliceerden dat de politie belastende feiten tegen de man heeft.

Gisteren meldde het Zweedse persbureau TT al dat er niet genoeg bewijsmateriaal was om de verdachte die vorige week op basis van getuigenverklaringen en beelden van de bewakingscamera's in het betreffende warenhuis werd aangehouden, nog langer vast te houden. Dit was gebaseerd op bronnen bij de politie.

Volgens de openbaar aanklager bestaat er tegen hem geen verdenking meer. Er werd geen antwoord gegeven op de vraag of de politie al beschikt over technisch bewijsmateriaal als DNA-sporen van het moordwapen (een mes) of de kleding van het slachtoffer en de dader.