Uitslag FC Utrecht-MSK Zilina

FC Utrecht heeft zich een goede uitgangspositie verworven voor de returnwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Cup. Thuis won Utrecht zakelijk met 2-0 van MSK Zilina.

FC Utrecht begon rustig aan de wedstrijd. Het spel weerspiegelde de sfeer van het lege stadion. Na een halfuur kregen de Slowaken via een counter de eerste en beste kans. Besta kon niet afmaken. Utrecht antwoordde valk voor rust sterk. Na een combinatie tussen Jean-Paul de Jong en Jordy Zuidam verwerkte spits Hans van der Haar, struikelend met de bal tussen de benen, de bal tot de 1-0 ruststand.

Na rust ging het spelpeil iets omhoog, maar de wedstrijd bleef matig. Zilina had in de rust besloten om aan te gaan vallen, hierdoor kon Utrecht voorin op wat meer ruimte rekenen. Het deed daar echter weinig mee. Ook Zilina kwam er spaarzaam door.

Vijf minuten voor tijd slaagden Dave van den Bergh en Pascal Bosschaart er in om een bal voor het Slowaakse doel te brengen. Stefaan Tanghe liep de bal in het doel (2-0). Met de dubbele voorsprong op zak nam Utrecht geen risico meer.

Over twee weken volgt de return in Slowakije.

FC Utrecht - MSK Zilina (2-0)
44' Van der Haar 1-0
86' Tanghe 2-0

Geel: Bosschaart (Utr), De Jong (Utr), Spendla (Zil)

FC Utrecht: Ponk, Zuidam, Zwaanswijk, Keller, Bosschaart, De Jong, Tanghe, Broerse (Van den Brink/87), Van den Bergh, Fujita (Chaiat/78), Van der Haar (De Groot/90+2)

MSK Zilina: Trabalik, Spendla, Konecny, Labant, Drahno, Bazik, Zabavnik, Barcik (Kosmel/73), Simcek (Rusnak/86), Besta (Varadin/78), Durica