[Vooruitblik]FC Utrecht - Zilina

Otto (okee6)
FC Utrecht neemt het vandaag op tegen het Slowaakse MSK Zilina. Arbiter Anthony Zammit zal de leiding hebben en om 18.30 uur -inclusief echo- af laten trappen.

Het uitgangspunt is niet bijster positief voor de Utrechters. De ploeg moet allereerst op last van de UEFA in een vrijwel leeg Galgenwaard spelen, dit naar aanleiding van het vuurwerkincident vorig seizoen in de wedstrijd tegen Legia Warschau.

Ten tweede heeft het niet de beschikking over een aantal vaste krachten. Trainer Foeke Booy kan niet rekenen op aanvaller Paulus Roiha en de verdedigers Michael Lamey, Tom van Mol, Alje Schut, Karim Touzani en Etienne Shew-Atjon (spierblessure). Shew-Atjon viel gister pas af met een spierblessure. Utrecht verschijnt zodoende gehandicapt aan de aftrap.

De tegenstander MSK Zilina zal waarschijnlijk zeer verdedigend gaan spelen, dat wil zeggen met één spits. Utrecht zal moeten komen derhalve. "Uitgangspunt is dat de tweede ronde wordt gehaald om de supporters het Europees voetbal te geven dat zij verdienen", aldus Booy.