[Vooruitblik]Newcastle - NAC

NAC Breda kijkt uit naar de aftrap van het UEFA Cup duel tegen Newcastle United vanavond om 20.45 uur in St. James Park. Het duel staat onder leiding van arbiter Nikolay Ivanov.

NAC mag met steun van meer dan drieduizend eigen supporters uit het 52.193 plaatsen grote St. James Park een positief resultaat zien weg te slepen. De selectie is bijna op volle oorlogssterkte. Stefano Seedorf, Mark Schenning en Rob Penders trainden weliswaar gister apart van de groep, maar zij zijn op tijd speelfit volgens trainer Ton Lokhoff. Een aderlating is wel de afwezigheid van huurling Nourdin Boukhari. Hij kwam te laat over van Ajax om nog speelgerechtigd te zijn voor de UEFA Cup.

Tegenstander Newcastle United moet de kater van het mislopen van de Champions League nog verwerken. De uitschakeling tegen Partizan Belgrado kostte coach Bobby Robson danwel niet de kop, maar van hem wordt een goede prestatie in de UEFA Cup verwacht. In de competitie staan 'the Magpies' op de één-na-laatste plaats. Bij Newcastle wordt vandaag veel verwacht van spits Alan Shearer.

NAC mag zich vasthouden aan de prestaties van PSV en Feyenoord. In de Champions League ('97) won PSV in Newcastle door treffers van Luc Nilis en Giles de Bilde (0-2, thuis 1-0). Ook Feyenoord won er vorig jaar na een snelle goal van Pardo (0-1). In de thuiswedstrijd gingen de Rotterdammers echter onderuit (2-3).