FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 juli 2003

Tourdirectie zegt Baskisch akkoord op

De Tourdirectie heeft het akkoord dat ze met de Baskische organisatie Batasuna had gesloten verbroken. Het lag in de bedoeling dat bij de etappe van Pau naar Bayonne een tweetalige speaker actief zou zijn en teksten tweetalig zouden worden vermeld.

De Tourdirectie zag aanvankelijk geen problemen, zij had een eerder overeen gekomen akkoord uit 1996 over genomen. Na zware druk van de Spaanse regering, die Batasuna als een terroristische groepering bestempeld, ging de directie toch overstag. "We willen niet gelinkt worden aan terrorisme", aldus het communiqué.

Coulthard geeft oude fout toe

David Coulthard heeft na de 'braketest' van Fernando Alonso toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor de botsing tijdens de Grand Prix van België in 1998. Hierbij reed Michael Schumacher achterop de wagen van Coulthard.

De Schot vermoedt dat zulke acties wel eens fout kunnen aflopen. "Er gebeurt nog een keer een fataal ongeluk in de autosport," aldus Coulthard. Hij wijst erop dat marshal Graham Beveridge geraakt werd door een wiel van de wagen van Jacques Villeneuve en dat niet overleefde. "Laten we hopen dat het nog lang op zich laat wachten en misschien wel nooit gebeurt, maar het is een gevaarlijke onderneming. Deze dingen kun je niet onder het tapijt vegen," verkondigt Coulthard.

"Ik hoop nooit mee te hoeven maken en dat een ander nooit hoeft mee te maken dat hij in de lucht wordt gelanceerd. Maar het is een feit dat het in de afgelopen twee jaar vaak is gebeurd voordat Jacques Villeneuve over de achterkant van Ralf Schumacher vloog en er helaas een marshal overleed. Toen vloog Ralf over de achterkant van Rubens Barrichello en er raakte niemand gewond. Het scheelde weinig of ik had ook zoiets meegemaakt."

De onverwachte remactie van Alonso liet Coulthard behoorlijk schrikken. Hij snapt nu de reactie van Michael Schumacher nadat de Duitser op Spa-Francorchamps op de wagen van Coulthard botste. Schumacher was op dat moment leider in de race en verloor door het uitvallen de kans om kampioen te worden.
Eenmaal terug in de pits moest hij in bedwang worden gehouden toen hij op Coulthard afkwam.

"Ik ga het Alonso niet moeilijk maken, maar het doet me wel denken aan de reactie van Michael Schumacher nadat hij in 1998 op Spa achterop mij was gereden. Hij zei dat ik hem een 'braketest' had gegeven en dat ik had geprobeerd hem te vermoorden," aldus Coulthard.

"De stewards kijken naar de data en ik had niet geremd, dus het werd onder het tapijt geveegd. De realiteit is, dat ik inhield om hem te laten passeren, maar ik deed het in zware 'spray' op de racelijn. Dat zou je nooit moeten doen. Dat zou ik nu nooit meer doen. In 1998 had ik nog niet de ervaring en kennis die ik nu heb. En er was nog nooit iemand achterop mij gereden."

"Al die andere gasten deden hetzelfde, maar het risico bestond dat het een groot ongeluk had kunnen worden voor Michael en Nurburgring had een heel gevaarlijk ongeluk kunnen worden voor mij. Uiteindelijk, acht of tien jaar na nu, zal er een nieuwe jongen in Formule 1 komen en overkomt het Fernando en dan zal hij er iets anders over denken."

"Al die jonge talenten hebben niet voldoende ervaring opgedaan in de lagere Formules en dus maken ze die fouten in Formule 1," denkt Coulthard. Hij moet ook constateren dat hij het niet kan winnen van zijn teamgenoot Kimi Räikkönen die slechts 23 races in de Formule Renault reed voordat hij in de Formule 1 kwam.

Wandelaars vinden schoen met voet erin

Basd, Rooiegeweten en GSMPlace hadden ons via de newssubmit het volgende te melden: Lugubere vondst op Terschelling

Op het strand van Terschelling is afgelopen weekeinde een schoen met een voet daarin gevonden. Twee wandelaars deden de vondst. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

De politie heeft de vondst doorgegeven aan de afdeling vermiste personen van de landelijke politie. De schoen en de voet worden momenteel onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. "Daarna wordt bekeken of de gegevens 'matchen' met iemand die vermist is", aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Cofidis degradeert Bondue

Ploegleider Alain Bondue is met onmiddelijke ingang gedegradeerd. Bondue werd door David Millar hard aangepakt na de verloren Proloog door materiaalpech.

Bondue zal zich niet meer mogen bezighouden met zaken die het management aangaan. Francis Van Londersele is als nieuwe ploegbaas benoemd. Hij zal worden bijgestaan door de technisch directeurs Bernard Quilfen en Alain Deloeil.
Alles leek op orde, maar Bondue sneuvelde alsnog. Hij had zich nog wel verdedigd voor de pech die Millar trof: "Ik vertelde David niet met één blad voor te starten, maar hij deed het toch. Hij wilde hetzelfde doen in 2000 toen hij in Futuroscope won, toen wist ik hem wel te overtuigen dat niet te doen. Op de Parijse keien vroeg hij zo om problemen." Naast Millar hadden ook drie andere coureurs van Cofidis technische problemen.

De Rooy voor 3 km regel

Ploegleider Theo de Rooy liet de krant Het Nieuwsblad weten, dat hij wederom zal vragen om het invoeren van een 3 kilometer regel. Dat houdt in dat de aankomsttijd op 3 km van de aankomst wordt geregisteerd.

De Rooy heeft de UCI al meerdere malen om de regel verzocht. De wereld wielerunie ziet echter weinig in de regel, omdat het de renners in staat zou stellen freewheelend de etappe te beeindigen. De Rooy vindt van niet, bovendien zo vind de ploegleider neemt het aantal vluchtheuvels jaarlijks ook nog toe. Men heeft geen baat bij ravages zoals gister. Vele zo niet alle ploegen leden schade bij de massale valpartij. Lotto - Domo renner Hans De Clercq, rechterhand van Robbie McEwen, zei over gister: "er waren veel renners die er eigenlijk niet hoorden te zijn. De eerste dagen denkt iedereen dat men daarmee kan winnen."

Simeoni eist excuus Armstrong

De afgewezen ploeg Domina Vacanze laat toch nog van zich spreken, renner Filippo Simeoni is woedend op Lance Armstrong. Armstrong zou de Italiaan in deskrediet hebben gebracht.

Simeoni wil de viervoudig Tourwinnaar zelfs wegens laster voor de rechter brengen. Armstrong ging in april in het Franse dagblad Le Monde tekeer tegen de 31-jarige Italiaanse coureur. Simeoni had zich in het nog lopende dopingproces rond de omstreden Italiaanse arts Michele Ferrari negatief over diens praktijken uitgelaten. Armstrong traint op de schema's van Ferrari.
Maandag had Simeoni zijn beschuldiging op een rijtje: "mijn geloofwaardigheid staat op het spel. Ik eis openlijke excuses van Armstrong. Hij kan kennelijk alles roepen zonder op het matje te worden geroepen".

Wielinga en Moerenhout verliezen tijd

Nederlanders Remmert Wielinga (RAB) en Koos Moerenhout (LOT) kwamen vandaag op achterstand in Sedan binnen. Ze waren achterop geraakt, toe ze achter een valpartij zaten.

Koos Moerenhout had gisteren alle geluk, toen hij zich net van kop van het peloton had laten terugzakken en de meute en masse tegen het asfalt smakte. Ook toen moest hij wachten, maar dat scheelde geen tijd. Vandaag verloren hij en Wielinga 5 minuut en 46 seconden op winnaar Cooke. Voor debutant Wielinga treurig, daar hij met een goed bergoptreden hoge ogen zou kunnen gooien in het jongerenklassement. Wielinga: "Het is jammer. Het was best een sterk groepje met Peschel, Pill, Rich en Cuesta, maar we reden blijkbaar niet hard genoeg."

Zabel viert vandaag feest

De Duitse sprinter Erik Zabel vierde vandaag zijn 33e verjaardag. Ondanks een vierde plaats in de etappe had de sprinter toch tijd voor taart.

De zesvoudig groene truiwinnaar is nog altijd in competitie. Zabel is geroutineerd, heeft nog altijd 'snelheid' en komt de bergen goed over. Zijn ploeggenoten toonde hij vanmorgen dat hij nog over een lange adem beschikt. Bij het ontbijt blies Zabel niet alleen alle kaarsjes uit, maar ook om. Vandaag wilde hij maar al te graag winnen, helaas zat een cadeautje er echter voor hem niet in.


(ARD)

Winnaars XBeam Prijsvraag

De afgelopen week maakte je op Fok! kans op één van de vijf XBeams die wij de afgelopen op Fok! weg mochten geven. Het goede antwoord op de vraag moest zijn: Universiteit van Mainz

Degenen die binnenkort een XBeam kunnen verwachten zijn:
Lord_Corani
_Daniel_
klokop
pu_Jim
mozzy


Gefeliciteerd! De XBeam komt zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Niets gewonnen? Ook deze week maak je weer kans op leuke prijzen zoals een CD van Manic Street Preachers en Speedshow prijzen.

Hushovd gaat voor gele trui

Thor Hushovd heeft veel vertrouwen momenteel en hoopt alsnog de gele trui te kapen. De sprinter eindigde zaterdag in de proloog op 13 seconden van winnaar Mc Gee en is daarmee niet kansloos.

Hushovd verwachtte wel dat niet veel mensen hem een goede proloog zouden zien rijden, maar hij bereikte wat hij had gehoopt, een goede positie in het klassement. Met de sprints onderweg kan hij klimmen. Hushovd is wel onder de indruk van het aantal goede Australische sprinters op het moment: "er rijden hier topjongens als Stuart O'Grady, Robbie McEwen and Baden Cooke. Mij maakt het echter niet uit of een sprinter een Australier, Duitser of Est is, ik moet ze allemaal verslaan! Mijn zege van vorig jaar geeft mij het vertrouwen om het nog eens te doen."
Hushovd zal met zijn zege wel een beetje moeten opschieten, want zijn fanclub reist zondag al weer af naar Noorwegen.


(Crédit Agricole)

Mogelijk meerdere daders brandbom Delfgauw

Rooiegeweten had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen zondag gepleegde aanslag in een woning in Delfgauw was mogelijk door meerdere personen uitgevoerd. Dat zei een politiewoordvoerder maandag. De politie hield zondag een belangrijke verdachte op Schiphol aan.

Bij de aanslag raakte een 38-jarige vrouw zwaargewond. De politie zoekt nog twee mannen die tijdens de aanslag in de buurt van het huis liepen. Wie de twee mannen van rond de twintig zijn die justitie zoekt, is nog onduidelijk. Volgens getuigen renden deze twee personen weg, toen buren naar buiten kwamen om de vrouw te helpen. ,,De mannen gedroegen zich zo verdacht dat we ze graag willen spreken'', aldus de politiewoordvoerder.

De vrouw raakte zondagochtend rond 9.00 uur gewond, toen zij de voordeur opendeed voor iemand die aanbelde. Er werd meteen een brandende vloeistof bij de woning naar binnen gegooid. Doordat het slachtoffer een nachthemd van synthetische stof aanhad, heeft zij enige tijd in brand gestaan. Haar ouders en zoons raakten lichtgewond toen zij probeerden de vlammen te doven.

Zeer waarschijnlijk is de aangehouden verdachte de (ex-)partner van het slachtoffer. De politie wilt dit niet bevestigen, in het belang van het onderzoek.

Millar dreigde met opstappen

David Millar heeft zaterdag gedreigd om uit de Tour te stappen. Bij de proloog hadden liefst vier renners van Cofidis op eniger wijze materiaalpech.

Millar heeft niet geslapen in de nacht van zaterdag op zondag, zo woedend was hij op de verantwoordelijken. In de proloog haperde zijn ketting in de laatste kilometer waardoor hij kostbare seconden verloor. De mecaniciens en vooral ploegleider Bondue zouden debet zijn aan alle pech.
Na een adempauze bleek alles bedaard te zijn. Ploegleider Alain Bondue zei zijn verantwoordelijkheid te nemen voor de jammerlijk verloren proloogzege. Millar zei op zijn beurt de gele trui niet te vergeten. "Tof dat ik maar zoveel achterstand heb", zei hij cynisch. "Hoe dan ook, ik probeer vandaag alles om het geel te veroveren.". Hetgeen hem tot nogtoe niet is gelukt.

Twee maal winst Nederland in WK voetbal daklozen

Zojuist werd op de radio bekend gemaakt dat het Nederlandse daklozen team zo goed als door is in het Wereldkampioenschap straatvoetbal voor daklozen in Graz, Oostenrijk. Van de poule, bestaande uit vier teams, gaan de eerste twee teams door.

Nederland won de eerste twee wedstrijden respectievelijk met 9-0 en 14-0 tegen Wales en Duitsland. Morgen wacht Zuid-Afrika op de daklozen van Nederland. Deze ploeg is samen met Argentinië en Brazilië favoriet voor de titel. Ook Engeland en Oostenrijk staan bij dit rijtje volgens bondscoach Kramer. Dit valt te lezen in de krantenartikelen op de officiële website van de straatvoetballers..

Coach Kramer acht de kansen van het Nederlands elftal hoog. Er wordt zeer veel getrained en de jongens zijn allemaal oud-contractspelers. Het team bestaat uit acht Rotterdammers, die gezien de oefenwedstrijd tegen straatvoetballers uit Amsterdam zeker tot Neerlands beste straatvoetballers mogen worden gerekend. De uitslag was 56-1 in het voordeel van de Rotterdammers.

Er is maar één vuiltje aan de lucht. Topspits Mike zit vast vanwege openstaande boetes en maakt daardoor het kampioenschap niet mee.

Van Hooijdonk mogelijk naar Turkije

Marlon Spaans / sneez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Feyenoord-speler Pierre van Hooijdonk gaat waarschijnlijk naar Turkije. Hij is in vergaande onderhandeling met Fenerbahçe over een nieuw contract. De spits tekent zo goed als zeker zeer binnenkort voor twee seizoenen bij de club uit Istanboel.

De Turken moeten ruim 900.000 euro op tafel leggen voor de topscorer die nog een jaar bij de Rotterdamse vereniging onder contract staat. Feyenoord lichtte na het vorige seizoen een optie in Van Hooijdonks contract, waardoor de spits de komende twee jaar de helft zou gaan verdienen van zijn salaris in de laatste twee seizoenen. Van Hooijdonk meende dat hij wegens zijn grote verdiensten voor de Rotterdamse club recht had op een ongewijzigd salaris. Ook vond hij het maar niets dat Feyenoord zijn contract niet tot de zomer van 2005 wilde verlengen.

Ook het vertrek van Kalou (naar Auxerre) en Emerton (naar Blackburn Rovers) bij Feyenoord lijkt aanstaande.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Huisartsen Heerlen op website beledigd

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de website van de stichting Help Nightcare de Winter door (HNW) is een huisarts van de huisartsenpost Nightcare vergeleken met Adolf Hitler. Ook werden doktersassistenten uitgemaakt voor 'engelen des doods'. Een andere schrijver vergeleek de Nightcare-artsen met 'nazi-artsen'. Deze uitlatingen werden geplaatst in het gastenboek van de site.

De leden van het bestuur van de huisartsenpost hebben geschokt gereageerd. Inmiddels heeft het bestuur de politie gevraagd een onderzoek in te stellen.

De stichting had een totaal andere invulling van het gastenboek gewild. Zo was het de bedoeling dat bezoekers op de website hun mening over en ervaringen met Nightcare kunnen uitwisselen. Het merendeel van hen steunde de actie die de stichting tegen de huisartsenpost was gestart.

Steunbetuigingen kunnen niet meer via de website kenbaar gemaakt worden: het hele gastenboek is van het internet verwijderd.

Verkeerschaos door zelfmoord op A2

j0han, Akker, GSMPlace.nl en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 34-jarige Belg heeft zelfmoord gepleegd door van het viaduct over de A2 bij Grathem op een auto te springen. De man was op slag dood.

De auto sloeg enkele malen over de kop. De bestuurster werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Andere automobilisten konden het lichaam van de man ternauwernood ontwijken. De A2 was door het ongeval vanmiddag een paar uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de op- en afrit van de snelweg.

LPF met haatzaaiklacht naar Europees Hof

Rooiegeweten had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein hebben van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) de opdracht gekregen om een klacht in te dienen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Die klacht heeft onder meer betrekking op de afwijzing van de rechtbank in Rotterdam én het gerechtshof in Den Haag om de zogenoemde 'haatzaaiklacht' tegen een aantal politici en journalisten niet te behandelen. Tegen die afwijzing is in Nederland geen beroep mogelijk.

Het hof in Den Haag verklaarde in mei de klagers niet-ontvankelijk, omdat zij geen ,,rechtstreeks belanghebbenden'' zijn en omdat door het overlijden van Pim Fortuyn het procesbelang van Pim Fortuyn zelf is vervallen.

Pim Fortuyn had de twee advocaten kort voor zijn dood verzocht dat, mocht hij worden vermoord, zij hén moesten aanpakken die hem hadden gedemoniseerd.

Punten ronde 3

Wederom zijn de punten verdeeld, ditmaal soepeltjes. Na de derde ronde gaat
MArten aan kop, gevolgd door nl_martijn. Dan een klein gaatje met een lint
van achtervolgers.
De tweede Touretappe (derde ronde) trok een spoor in het klassement, de
nummer een en twee uit het klassement waren vandaag goed op dreef met hoge
scores, maar DUMMETJE wist liefst 197 punten te verzamelen.

Morgen gaat de tour weer verder met de etappe van Charleville-Mézières naar
Saint-Dizier, die de renners tevens naar de finishplaats van de
ploegentijdrit op woensdag zal brengen. Wederom succes!

Op moment van schrijven wordt door de Crew gewerkt aan een overzicht van de
punten per renner, we hopen dat dit jullie keuzes nog wat makkelijker maakt

De redactie


Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer
(RAB)

Tweede generatie allochtonen moderner

Uit een enquête van de gemeente Den Haag onder 800 inwoners blijkt dat de tweede generatie Turken en Marokkanen vergelijkbare opvattingen als autochtone Nederlanders heeft, daar waar het gaat over zaken als homoseksualiteit en het zelfstandig wonen van meisjes.

De gemeente ondervroeg dit jaar in haar stadsenquête voor het eerst specifiek over de sociaal-culturele opvattingen van verschillende groepen Hagenaars. Turken en Marokkanen van de tweede generatie houden er duidelijk modernere opvattingen op na dan hun ouders.

De Haagse wethouder P. Heijnen van Integratie vindt het verschil in opvattingen tussen oudere en jongere Turken en Marokkanen zeer opvallend: ,,De resultaten stemmen mij hoopvol op het punt van de culturele integratie van de tweede generatie in onze stad.''

KPN introduceert nieuwe opwaardeerkaart

Het telecombedrijf KPN introduceert een nieuwe variant opwaardeerkaarten voor prepaid-telefoons. Met ingang van deze maand zal de code, welke normaal al voorgedrukt is, pas worden uitgeprint zodra een klant een dergelijke kaart koopt. De code is nodig om het beltegoed te kunnen opwaarderen. De gewone 'prepaid-kaart' blijft eveneens bestaan, zo liet KPN maandag weten.

De kaarten, die al voorgedrukt in de winkel liggen, zijn populair bij dieven. Zo wordt er regelmatig bij telefoonwinkels ingebroken, waarbij er vele kaarten worden gestolen. KPN heeft 3 miljoen prepaidklanten in Nederland.

Ron Dennis bekritiseert Minardi

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, blijft kritiek leveren op de andere teams. Deze keer niet tegen Ferrari maar tegen Minardi.

Uiteraard is Dennis niet blij met de acties van Paul Stoddart over het niet gebruiken van technische hulpmiddelen voor de coureurs. Maar ook is hij niet blij met Jos Verstappen en Justin Wilson, deze zouden de McLaren-coureurs David Coulthard en Kimi Räikkönen in de weg hebben gereden. Räikkönen en Coulthard kwamen de afgelopen race respectievelijk als vierde en vijfde over de finish en moesten de beide Williams-coureurs en Michael Schumacher voor laten gaan. Dit kan uiteraard niet te wijten zijn aan de wagens of de coureurs van McLaren.

"Het is begrijpelijk dat als de eerste vijf auto's zo sterk zijn, het voor de marshals moeilijk is om te bepalen welke coureurs er precies op welke posities rijden," aldus Dennis. "Niettemin was het heel frustrerend voor zowel David als Kimi om zo veel tijd te verliezen tijdens het inhalen van de achterblijvers."

"Het is moeilijk om je eigen race te rijden als je steeds die blauwe vlaggen krijgt en opzij moet gaan voor andere auto's", vertelde Jos Verstappen na afloop van de race. "Maar ik heb in ieder geval de finish gehaald, wat een mooie beloning is voor alle inspanningen van het team."

Verstappen was niet echt tevreden over het verloop van de race. "Het was een moeilijke race, vooral wat betreft de beheersbaarheid van de auto. Na de eerste stop bleven de banden maar vijf ronden goed, en toen ontwikkelde auto enorm overstuur, waardoor ik blaren op mijn banden kreeg. Later kreeg mijn motor problemen met een gebroken uitlaat, maar ik bleef tot het uiterste gaan."

"Na de tweede pitstop, was de auto helemaal lastig in de hand te houden en verloor ik veel tijd. Na de laatste stop reed de auto weer enkele ronden goed. Vijf ronden voor het einde kwam het linker voorwiel los bij het insturen van een van de hogesnelheids chicanes. Ik had geen andere keus dan rechtdoor gaan."

"Ik ben naar de pits gegaan voor een nieuwe set banden en ging weer naar buiten, maar de auto voelde niet goed aan en ben ik twee ronden later weer naar het team te gaan om het te laten checken. Zij verzekerden me ervan dat alles in orde was, en toen heb ik mijn snelste ronde gereden."

"Het was al met al helemaal geen gek weekeinde", aldus Minardi-teambaas Paul Stoddart na de Grand Prix op Magny Cours. "Om de voorlopige pole position te pakken en met beide auto's voor de Jordans en met de Saubers op zichtafstand te finishen is geen gek resultaat. Onze coureurs en het team hebben zoals gewoonlijk uitstekend werk geleverd."

"Epson licht klanten op"

ToBe herschreef dit bericht en stopte het in de newssubmit, waarvoor dank.

Men kan beter geen Epson printer kopen, aldus de Consumentenbond. Volgens de Consumentenbond worden er door Epson slinkse trucs gebruikt om de mensen extra geld kwijt te laten zijn.

Door middel van chips die Epson in zijn printcartridges heeft gebouwd, wordt de toevoer van de inkt na een bepaald aantal prints gestopt. Dit terwijl het nog mogelijk is om 10 tot zelfs 100 prints te maken. Door het gebruik van de chips is de omzet van nieuwe printcartridges vele malen hoger. Epson is het enige bedrijf wat van deze chips gebruik maakt en de Consumentenbond heeft van Epson geëist dat ze de chips uit de printcartridges verwijderen.

Het is, zonder hulpmiddelen, niet mogelijk om de resterende inkt te gebruiken. De enige manier om de cartridge echt leeg te maken is door het gebruik van een zogenaamde "reflasher". Hiermee kan gezorgd worden dat de blokkade ongedaan wordt gemaakt. Het enige nadeel hiervan is, is dat een reflasher ongeveer 30 euro kost.

Niet alleen Epson maakt zich aan schuldig aan geldklopperij, ook andere fabrikanten halen trucs uit om de consument er op achter uit te laten gaan. Een van de trucs is dat printers in veel gevallen veel te vroeg waarschuwen dat de inkt in de cartridge leeg begint te raken. Soms gaat het zelfs zo ver dat nog het dubbele aantal printjes kan worden gemaakt.

Je taxirit betalen met een tv

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat doe je als je het ritje van tien euro dat je zojuist hebt gemaakt niet kan betalen? Juist, je geeft een tv als onderpand mee. Althans, in Groningen wel. Een chauffeur van het Groningse taxibedrijf VTG kreeg een tv als onderpand van een klant die de rekening van een kleine tien euro niet kon betalen.

En dat gebeurt wel vaker. Volgens directeur I. Faber van VTG krijgen chauffeurs wel vaker kostbare bezittingen van hun klanten als die niet kunnen betalen. "Dat gebeurt dan in overleg met de klant. Als de klant weigert, halen we de politie erbij", aldus Faber.

Volgens Faber zijn zij echt niet het enige taxibedrijf dat dit doet. Hiermee wordt voorkomen dat wanbetalers een vals adres opgeven. De klant van taxibedrijf VTG had zijn rit maandag nog niet betaald en moet het dus nog zonder zijn nieuwe televisie stellen.

Belgen vinden 16 kilo drugs in Beneluxtrein

GSMPlace.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische spoorwegpolitie heeft zestien kilo heroïne onderschept in de Beneluxtrein. De tas met daarin de drugs werd zaterdagavond bij een routinecontrole ontdekt. De pakketjes drug waren verdeeld over zestien pakken van 500 gram heroïne en acht pakken met elk een kilo heroïne. Wie de dader is, is niet bekend. Deze ging ervandoor toen hij de controleurs zag komen, zo vertelde een ooggetuige.

Regelmatig organiseert de Belgische politie in samenwerking met de Nederlandse politie grootscheepse controles om het drugstoerisme tussen beide landen tegen te gaan.

Boogerd weigert hoofdrol

Michael Boogerd wenst geen kopman te zijn. Hij ziet er niets in om de rol van Levi Leipheimer over te nemen.

De Hagenaar zou de Amerikaan in het hooggebergte bijstaan en wellicht een etappe meesnoepen in de huidige Tour. Nu Levi naar huis is, verwacht jan en alleman dat Boogerd de kopman van de Rabobank is, daar past hij voor. Boogerd zegt daarover: "Als ik kopman wordt en straks op de 38e plaats in het eindklassement eindig, krijg ik een wagonlading kritiek over mij heen. Dan ben ik een nog groter slachtoffer dan Levi". De momenteel beste Nederlandse renner hoopt in de najaarsklassiekers de wereldbeker te veroveren. Zijn prioriteit ligt bij de wereldbeker, niet in de Tour.

Cooke wint tweede etappe

De tweede etappe van La Ferté-sous-Jouarre naar Sedan is een prooi geworden voor de Australier Baden Cooke. In wederom een massasprint was de renner van FDJeux.com zijn concurrenten te snel af.

Het peloton startte vanmorgen zonder Rabo-renners Marc Lotz en Levi Leipheimer. Tyler Hamilton (CSC) besloot het met een ongecompliceerde sleutelbeenbreuk dan toch maar te proberen. Een lange ontsnapping van de Fransen Finot en Jegou werd in de slotfase verijdeld. Finot reed tot 3 km voor de streep 40 km alleen op kop. Zonder ritwinnaar van gisteren Alessandro Petacchi, die het in de slotfase niet kon volgen, kwam het peloton aan in Sedan. Cooke kwam naar voren, trapte en overwon.

De uitslag:

1 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com 5.06.33
2 Jean-Patrick Nazon (Fra) Jean Delatour z.t.
3 Jaan Kirsipuu (Est) AG2R z.t.
4 Erik Zabel (Dui) Team Telekom z.t.
5 Thor Hushovd (Noo) Crédit Agricole z.t.
6 Robbie Mc Ewen (Aus) Lotto - Domo z.t.
7 Paolo Bettini (Ita) Quick Step - Davitamon z.t.
8 Stuart O'Grady (Aus) Crédit Agricole z.t.
9 Fred Rodriquez (VS) Vini Caldirola z.t.
10 Mixel Artetxe (Spa) Euskaltel - Euskadi z.t.
11 Oscar Freire (Spa) Rabobank z.t.
12 Gerrit Glomser (Oos) Saeco z.t.
13 Luca Paolini (Ita) Quick Step - Davitamon z.t.
14 Paolo Bossoni (Ita) Vini Caldirola z.t.
15 Salvatore Commesso (Ita) Saeco z.t.
16 Jens Voigt (Dui) Crédit Agricole z.t.
17 Unai Etxebaria (Ven) Euskaltel - Euskadi z.t.
18 Laurent Brochard (Fra) AG2R z.t.
19 Inigo Landaluze (Spa) Euskaltel - Euskadi z.t.
20 Angel Vicioso (Spa) ONCE - Eroski z.t.

Nieuwe Iraanse raket kan Israël bereiken

blablastampy, poohbeer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afgelopen weken zijn er door Iran testen uitgevoerd met de Shahab-3, een raket die Israël kan bereiken. Dat heeft een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gezegd.

Volgens de woordvoerder zijn de proeven geslaagd. De raket kan nu in gebruik genomen worden. De Shahab-3 kan een afstand van wel 1300 kilometer afleggen, aldus Iraanse bewindslieden.

In de Israëlische media werd vorige week al melding gemaakt van de raket. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shalom heeft daarop gezegd dat "Iran een bedreiging voor de hele wereld vormt".

De Amerikaanse president Bush heeft Iran al vaker bestempeld als één van de landen, die tot de "as van het kwaad" behoren. Volgens de VS probeert het Iraanse regime kernwapens te ontwikkelen. Iran spreekt dit echter tegen.

Geheim document onthult UFO-achtervolging

Onlangs vrijgegeven geheime documenten van de Amerikaanse luchtmacht (US Airforce) onthullen dat op 13 augustus 1956 12 tot 15 UFO's op de radar verschenen boven East Anglia in Groot Brittanië en dat gevechtsvliegtuigen van de Britse Royal Air Force (RAF) in Lakenheath meer dan zeven uur geprobeerd hebben deze UFO's neer te halen.

De documenten zijn vrijgegeven vanwege het verdrag van the Freedom of Information Act. Dit meldt de krant The Observer. Ook Groot Brittannië moest onlangs al documenten vrijgeven, waarin vermeld staat dat een groep luchtmachtofficieren UFO's hebben gezien bij Rendlesham Forest.

Dat de geclassificeerde documenten nu pas aan het licht komen is te wijten aan het feit dat deze UFO-waarneming niet eerder uitgelekt was. Het rapport zegt dat er 12 tot 15 UFO's op radar verschenen. Een van de objecten bereikte volgens de radar een snelheid van 6436 kilometer per uur. "Operators hebben uitgezocht dat de radarbeelden niet het gevolg van storingen in de apparatuur zijn", zegt het document.

Het radarlog beschrijft dat objecten zich razendsnel door de lucht voortbewogen. Op bepaalde momenten vlogen de objecten in formatie en maakten scherpe haakse bewegingen. Een week later rapporteerde een Brits radarstation op het Deense eiland Bornholm dezelfde waarnemingen. De US Air Force Headquarters in Washington eiste onmiddellijke actie, waarna een squadron gevechtsvliegtuigen onsuccesvol geprobeerd heeft de UFO's neer te halen, aldus officiële documenten van de Amerikaanse Defensie.

Sjaak Wolfs verlaat Ajax

Materiaalman Sjaak Wolfs verlaat Ajax. De 70-jarige Wolfs was de 'laatste bekende man' van de oude generatie.

Ajax ruimt op, voorzitter Van Praag vertrok, Richard Witsche en Aron Winter gingen weg, Bobby Harms stopte al eerder. Directeur Arie van Eijden en Wolfs zouden nu in onderling overleg hebben besloten dat het voor het 'icoon van Ajax' nu ook tijd is om te vertrekken. Ajax kan niet heen om zijn pensioen. Wolfs wilde zelf nog niet stoppen. Onder Co Adriaanse verdween Wolfs eerder, maar Ronald Koeman haalde hem terug. Een vervanger voor hem is niet genoemd.

Gakhokidze naar FC Twente

Linksbuiten Giorgi Gakhokidze tekent een eenjarig contract bij FC Twente. De Georgiër was transfervrij daar zijn contract met PSV verleden week afliep.

Gakhokidze (27) zal de aanval van FC Twente gaan versterken. Om makkelijker onderdak te vinden, had Gakhokidze besloten zijn salariseisen flink naar beneden bij te stellen. Zo zou hij nu 'slechts' tien procent van zijn PSV-loon gaan verdienen. Hij was tot dit offer bereid, omdat hij na dit seizoen als voetbal-Nederlander verder kan gaan. Hierdoor zou hij in de EU makkelijker aan een club kunnen komen.

De Tukkers hebben al jaren moeite om scorende spitsen, zoals eens Bruggink en Vennegoor of Hesselink in Enschede actief waren, te vinden. Vorig seizoen kwam het tot 36 doelpunten. Met Gakhokidze erbij, wordt scoren weer makkelijker.

Britse premier Blair vrijgesproken van misleiding

poohbeer en blablastampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse premier Tony Blair heeft het parlement en het Britse volk niet misleid over de redenen voor de oorlog in Irak. Ook is er niet geknoeid met bewijsmateriaal. Dat stelt een parlementaire commissie naar aanleiding van de verwijten die de premier hierover waren gemaakt. Wel wordt Blair verweten dat hij twijfelachtige informatie te sterk naar voren heeft gebracht.

Volgens de commissie is de samenstelling van twee dossiers met "bewijzen" die in de maanden voor de oorlog bekendgemaakt werden te sterk aangedikt. Zo is voor de bewering dat de vroegere Iraakse president Saddam Hoessein binnen 45 minuten met zijn massavernietigingswapens kon toeslaan, nooit enig bewijs gevonden. Die stelling had dan ook niet zo prominent mogen worden gebruikt. De toon van de dossiers was volgens de commissie stelliger dan in veiligheidsdossiers gebruikelijk is.

Openingswedstrijd Roda JC - PSV

Op 15 augustus zal regerend kampioen PSV de eerste wedstrijd van het seizoen gaan spelen, uit tegen Roda JC (verleden jaar 2-3).

Het competitieprogramma staat behoudens de eventuele verschuivingen in verband met Europees voetbal vast. Ajax opent uit tegen Vitesse (1-2). Verliezend bekerfinalist Feyenoord speelt thuis tegen NEC (2-0).

De overige duels:
16/8 FC Twente - RBC Roosendaal (3-0)
16/8 RKC Waalwijk - ADO Den Haag (nvt)
16/8 Willem II - AZ (3-1)
17/8 FC Volendam - SC Heerenveen (nvt)
17/8 FC Groningen - NAC Breda (0-0)
17/8 FC Utrecht - FC Zwolle (2-0)

Bejaarde Groningse dief (68) steelt dure BMW

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een autohandelaar uit Groningen is maandag een dure BMW kwijtgeraakt aan een bejaarde dief. Een 68-jarige man wilde de auto, met een waarde van 100.000 euro, even testen, maar kwam nooit terug van het proefritje.

De man bezocht de handelaar samen met een jongere man, van wie de politie vermoedt dat het zijn zoon is. Het tweetal gaf aan interesse te hebben in een auto uit de BMW 7-serie. Voor ze de koop af zouden sluiten wilden ze echter eerst even een proefrit maken. Sindsdien zijn ze spoorloos.

De oude man, een bekende van de politie, is eerst richting Drachten gereden, waar hij heeft getankt. Omdat ze geen contant geld meehadden gaven de mannen de pomphouder een mobiele telefoon als onderpand. Die bleek echter in de auto ingebouwd te hebben gezeten. Volgens de politie heeft de man al vaker auto's gestolen tijdens proefritten.

Hamilton toch van start in 2e etappe Tour

Tyler Hamilton, die gisteren zijn sleutelbeen brak, is vandaag toch gestart in de tweede etappe van de Tour de France. De kopman van de CSC-formatie was gisteren betrokken bij de massale valpartij, vlak voor de finish van de eerste etappe. Met de nodige medische hulpmiddelen kon hij zijn weg vanochtend toch vervolgen.

Volgende de Franse Sportkrant l'Equipe, zit het bot van Hamilton nog op zijn plaats, en is er sprake van een kleine fractuur.

In 2002 reed Hamilton de Giro d'Italia al uit met een breuk in zijn schouder.

Bezoek ook de FOK! Tourmanager voor meer tournieuws.

Plannen voor drive in-supermarkt Dokkum

Heron_Ymus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je bestelt je boodschappen via internet en kunt ze later op de dag in de drive in-supermarkt afhalen. Als het aan projectontwikkelaar Gerard Waanders uit het Overijsselse Nieuwleusen ligt kan dat op termijn in een nieuw complex boven Dokkum. Waanders wil met zijn plan een alternatief bieden voor de sluiting van winkels op het platteland.

Een drive-in is een beter alternatief dan een bezorgservice via internet vindt Waanders. "Bij zo'n bezorgservice is de leverancier verplicht gekoelde producten aan de besteller af te geven. Dat betekent dat er altijd iemand moet thuisblijven. Bij de drive-in kan de klant zelf bepalen wanneer hij zijn boodschappen afhaalt." Bij de methode hoeft de klant alleen maar even zijn afgiftenummer door te geven via de praatpaal en krijgt dan zijn boodschappen mee.

In het complex, waar overigens ook gewoon gewinkeld kan worden, moeten zoveel mogelijk supermarkteigenaren uit de regio een plekje vinden. Supermarkteigenaar Jaap Rosier uit Anjum is een beetje huiverig voor het idee. "Dat zie ik niet zo zitten. Ik denk niet dat de mensen hier in Fryslân daarop zitten te wachten. Misschien wel mensen uit de Randstad, die zijn vaak wat haastiger."

Succesvol openingsweekend 'Terminator 3'

'Terminator 3: Rise of the Machines' heeft in het eerste weekend dat de film in de Amerikaanse bioscopen draaide 44 miljoen dollar opgebracht. Sinds afgelopen woensdag heeft de rolprent, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol, 72,5 miljoen dollar in het laatje gebracht.

'Legally Blond 2: Red, White & Blonde', met onder andere Reese Witherspoon, bracht vanaf woensdag 39,2 miljoen dollar op. De andere premiere van afgelopen week, de animatiefilm 'Sinbad: Legend of the Seven Seas' met de stemmen van onder meer Brad Pitt, Michelle Pfeiffer en Catharine Zeta-Jones, viel wat tegen met een weekendopbrengst van 6,8 miljoen dollar.

12 jaar voor moord op R'damse Bergweg

De rechtbank in Rotterdam heeft de Tunesiër Noureddin R. tot 12 jaar celstraf veroordeeld wegens de moord op een Marokkaan en het verwonden van twee anderen. Het incident vond 20 februari plaats op klaarlichte dag op de Rotterdamse Bergweg.

De twee broers van de Tunesiër, Lanouar R. en Ezzedin R., kwamen goed weg met vonnissen van 6 en 5 maanden. De officier van Justitie wilde hen wegens medeplichtigheid 14 en 8 jaar de cel in hebben, maar volgens de rechter hebben ze wel de gewonden geschopt en geslagen, maar wisten ze niet dat hun broer een vuurwapen bij zich had.

De drie Tunesiërs hadden al maanden een conflict met de Marokkanen en zouden door hun stelselmatig zijn bedreigd. Toen de drie hun kwelgeesten op de Bergweg tegenkwamen ontstond tussen de winkelende mensen in de vecht- en schietpartij.

Nieuwe McLaren niet in Engeland

De nieuwe McLaren Mercedes MP4-18 zal zijn debuut niet maken tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië, over twee weken.

Hoewel teambaas Ron Dennis gisteren liet weten dat het zijn doel was om de nieuwe bolide tijdens de Britse Grand Prix te introduceren, voegde hij toe dat het zeer waarschijnlijk niet zal gebeuren.

Dat betekent dat de nieuwe wagen waarschijnlijk zijn debuut pas in september gaat maken, aangezien het testverbod van augustus steeds dichterbij komt. De MP4-18 zal deze week weer op het circuit in Barcelona worden getest.

Duitser misbruikte dochter minstens 150 keer

Een 41-jarige Duitser heeft voor de rechtbank in Duitsland verklaard dat hij zijn dochter zeker 150 keer seksueel heeft misbruikt. Vijf jaar lang heeft de man zich aan zijn nu 17-jarige dochter vergrepen. "Ik betreur wat ik heb gedaan. Het begon met onschuldige liefkozingen, maar liep uit op gewelddadige incest.", zei de man die overigens geen reden kon geven voor zijn daden.

Nadat de dochter haar moeder vorig jaar alles had verteld over de incest zijn haar ouders gescheiden en heeft ze haar vader aangeklaagd. De dader trouwde tijdens het proces met een andere vrouw, die een 12-jarige zoon en een 13-jarige dochter heeft.

Minardi start in oude wagens

[b]mvt herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

[/url]In de strijd om het Fighting Fund, het noodfonds voor kleinere teams, zet Minardi een nieuwe grote stap.

Eerder werd al beweerd dat Minardi de 2001 Arrows in zou zetten in zijn strijd om punten. In Engeland zet Stoddart echter de 2001 Minardi in. Dit is mogelijk aangezien de reglementen over de afgelopen jaren stabiel zijn gebleven.

Om de topteams te dwingen mee te werken met het Fighting Fund had Stoddart al aangegeven de komende race al te rijden zonder traction control en andere electronische middelen. Dit omdat het verbod op deze hulpmiddelen alleen zou worden opgeheven, als de topteams goedkope motoren zouden gaan leveren en Minardi en Jordan financieel zouden helpen.

Door de vele tegenwerkingen door onder andere McLaren en Ferrari is dit fonds nog niet van de grond gekomen, waardoor het volgens Stoddart illegaal is om met electronische hulpmiddelen te rijden. Tegen alle teams die voor de Minardi eindigen en wel gebruik maken van de hulpmiddelen zal Stoddart een klacht indienen bij de FIA.

Stoddart droomt al van zijn eerste overwinning, maar dan moeten Verstappen en Wilson wel de Jaguars en Jordans voorblijven. Verwacht wordt dat ook zij de electronische hulpmiddelen uit zullen schakelen.

Man gewond door grasmaaier

Een 57-jarige Aalsmeerder is gewond geraakt toen hij zaterdag door zijn grasmaaier overreden werd. Dit heeft de politie van Amsterdam-Amstelland vandaag bekend gemaakt.

De man bezat een minitractor waarmee hij het gras maaide. Het voertuig kantelde echter toen hij een heuveltje opreed. De man belandde zo onder de tractor en raakte dusdanig bekneld, dat de brandweer er aan te pas moest komen om hem te bevrijden.

De traumahelikopter werd ingeschakeld, omdat men het ergste vreesde. In het ziekenhuis aangekomen bleken de verwondingen echter mee te vallen. De man liep enkele kneuzingen op en is inmiddels alweer thuis.

AEL noemt dreigmail overdreven

De dreigende e-mail die naar afvallige leden van de Arabisch-Europese Liga Nederland (AEL-NL) is gestuurd lijkt wel degelijk afkomstig van Dyab Abou Jahjah. Dit weekend verzocht de VVD al, naar aanleiding van berichten daaromtrent, om een onderzoek naar de AEL.

Uit interne e-mails die in het bezit zijn van de krant BN/De Stem, en uit gesprekken met betrokkenen, blijkt dat leden die kritiek hebben op de AEL worden geschorst of kunnen rekenen op een dreigmail van AEL-leider Abou Jahjah.

De leden kregen onder meer deze tekst toegestuurd:

"Vergeet niet dat wij de AEL zijn en dat Borgerhout* niet zo ver is van Tilburg of Utrecht of Den Haag of Amsterdam. Ons Borgerhoutse legioen zal graag een bezoekje brengen aan mensen die de AEL waar dan ook willen ondermijnen en op welke manier dan ook", aldus de AEL-leider in zijn op 8 juni verzonden mail.
(* Borgerhout is de wijk in Antwerpen waar vorig jaar rellen uitbraken met jonge Marokkanen.)

Even verder schrijft Jahjah ook: "Ik eis van jullie totale discipline binnen de structuren en de hiërarchie van de AEL. De AEL is een organisatie die kapot gemaakt moet worden door zionisten en racisten. Iedere persoon die werkt aan het verzwakken van de AEL wordt hiermee gelijk gesteld omdat hij aan hen een dienst bewijst."

Overdreven

Vice-voorzitter Naïma Elmaslouhi van de AEL-NL zegt dat het 'overdreven' is te stellen dat er sprake is van bedreiging in de e-mail van Abou Jahjah. Verder wil zij er niet op ingaan omdat de mail niet door haar is geschreven. "Mijn eigen brieven staan ook op het internet en dat is niet prettig." Ook zegt ze dat er de afgelopen weken drie leden zijn geschorst die de AEL ''kapot wilden maken''.


Vooral op het forum van de internetsite Maroc.nl werd de laatste weken openlijk veel kritiek op de AEL Nederland uitgeoefend. Daarbij werden ook complete e-mailwisselingen op het forum geplaatst. Overigens distantieert het bestuur van Maroc.nl zich van een deel van die berichten, omdat die duidelijk verzonnen zouden zijn. Ze zijn daarom overgeplaatst naar een ander deel van het forum.

De AEL zelf laat via de website weten dat er een lastercampagne tegen haar gevoerd wordt. ''Wanneer er partijen en personen die bekend zijn om hun anti-islam en anti-minderheden lijn hard gaan roepen om ons tegen te werken, is er maar een logische verklaring: we zijn goed bezig'', aldus de AEL.

VS: Trio zwaar bewapende tieners opgepakt

Frggl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de stad Oaklyn in de Amerikaanse staat New Jersey zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie zeer zwaar bewapende tieners (18, 15 en 14 jaar oud) gearresteerd. De jongens droegen een aantal geweren achterop de rug, pistolen aan hun riem en zwaarden van één meter lang aan hun zij. Daarnaast droegen ze elk een tas met daarin samen meer dan 2.000 kogels.

De drie konden gearresteerd worden nadat ze hadden geprobeerd een auto te stelen. De betreffende automobilist kon ontkomen en alarmeerde de politie.

Het trio zal terecht moeten staan voor verboden wapenbezit en voor het beramen van een plan om drie mensen te executeren.

Verdwenen Boeing duikt weer op

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Boeing 727 die op 25 mei van een luchthaven in Angola werd gestolen, zou op 28 juni ontdekt zijn in Conakry (Guinee). Dit schrijft de Britste krant 'The Guardian'.

Een Canadese piloot beweert het toestel op het vliegveld van de Guinese hoofdstad te hebben gezien. Sinds die datum ontbreekt echter opnieuw elk spoor van het vliegtuig.

Het toestel zou overschilderd zijn en een nieuw, Guinees kenteken hebben gekregen. Diverse letters van het oude kenteken zouden nog zichtbaar zijn. Volgens de Canadees is het toestel nu in handen van een Libanese zakenman. Hij zou de Boeing gebruiken om goederen te vervoeren tussen de steden Beiroet en Conakry.

Op 18 juni beloofden de Verenigde Staten met verschillende Afrikaanse landen mee te helpen bij de zoektocht. Men dacht dat het vliegtuig mogelijk in handen van terroristen was gevallen en wilde een herhaling van elf september voorkomen.

Het gestolen toestel stond al een jaar aan de grond op de Angolese luchthaven wegens onregelmatigheden.

Interview: Def P. (Osdorp Posse e.a.)

Pasgeleden schreef ik al een review over de laatste cd van de Osdorp Posse, 'Tegenstrijd'. En alhoewel OP-frontman Def P. tegen strijd is, is hij na 15 jaar strijdlustiger dan ooit tevoren. Hoog tijd om Def P. (alias Pascal Griffioen) eens te interviewen vonden wij. Zo kwam het, dat ik afgelopen woensdag in een hotel-lobby in de Haarlemmerbuurt met Def P. aan tafel zat voor een leuk gesprek.

Hamilton start, ondanks sleutelbeenbreuk

Mosselmaster wist ons vandaag het volgende te melden:
Tyler Hamilton, kopman van het Deense CSC, gaat vandaag toch van start in de tweede etappe.

De Amerikaan, een van de outsiders voor de eindzege, was gisteren een van de slachtoffers in de massale valpartij. Hamilton liep een ongecompliceerde breuk aan een sleutelbeen op.

"Tyler wil het proberen. We zullen hem zo lang mogelijk steunen. Maar ik heb geen idee hoe lang hij kan doorrijden, want hij verrekt van de pijn. Tyler is een echte krijger." zei CSC - ploegleider Bjarne Riis tegen de pers.

Het is overigens niet de eerste keer dat Hamilton een blessure opliep in een grote ronde, en desondanks toch besluit door te rijden. Vorig jaar eindigde hij namelijk als 2e in de Giro d'Italia, ook al met een gebroken sleutelbeen.

Levi Leipheimer en Marc Lotz staken echter wel de strijd.

Verdere stappen tegen BAR

Het bedrijf PPGI neemt verdere gerechtelijke stappen tegen het team BAR. Het bedrijf zegt nog drie miljoen dollar te krijgen van het team, maar BAR weerlegt die claim.

Afgelopen weekend liet het bedrijf de bolides van BAR nog in beslag nemen. Kort voor de vrijdagkwalificatie won het team echter het kort geding tegen PPGI, waardoor de coureurs zondag toch van start konden. Binnen de Franse wet mag BAR nu ook zijn wagens en apparatuur van het circuit halen en naar Groot-Brittannië verschepen om zich daar klaar te maken voor de race over twee weken.

BAR en zijn partners komen deze week bijeen om over een tegenaanval te praten. Deze zou gericht zijn op de schade die het team opliep door de laster en totaal ongefundeerde statements van PPGI.

Neergestorte parachutist mogelijk vermoord

Asskicker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iemand moet met opzet de touwen van de 20-jarige, Britse parachutist hebben doorgesneden. Dit is uit onderzoek van de Britse politie gebleken. De man is vrijdag van bijna vier kilometer hoogte op de grond te pletter geslagen.

Het 'ongeval' deed zich voor in het graafschap Lincolnshire. Zeker zeventig toeschouwers zagen hoe de man neerstortte, omdat noch zijn parachute, noch zijn reserveparachute zich opende. Uit politieonderzoek kwam naar voren dat de lijnen van de uitrusting zijn doorgesneden.

Over de motieven van de mogelijke moord is nog niets bekend.

Beveiliging internet in gevaar door wachtwoorden

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internet vraagt om teveel wachtwoorden. Steeds meer websites, internetkranten, online-nieuwsbrieven en internetspaarrekeningen vragen om wachtwoorden, usernames en andere toegangscodes. Gebruikers kunnen veel wachtwoorden dan ook niet meer onthouden. Mede ook omdat buiten het web steeds vaker om pincodes en wachtwoorden wordt gevraagd. Dat blijkt uit onderzoek van Safe Internet Foundation en PricewaterhouseCoopers Global Risk Management Solutions.

Om wijs te kunnen blijven uit alle wachtwoorden schrijven gebruikers steeds vaker wachtwoorden op of gebruiken ze telkens hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten. Dit ondanks adviezen om dit niet te doen. Bovendien gaat het vaak om eenvoudig te raden wachtwoorden zoals achternaam, de naam van hun kind, hun geboortedatum of postcode of hun kentekenplaat. Het gevaar dat de wachtwoordbeveiliging wordt gekraakt neemt door dit alles snel toe.

Provincie Utrecht is het hoogst opgeleid

blablastampy en Mr_Rammstein hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Utrecht heeft de meeste slimme mensen. Relatief gezien wonen in deze provincie de meeste hoogopgeleiden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de inwoners tussen 25 en 64 jaar heeft 38 procent een opleiding aan de hogeschool of een universiteit afgerond. Het landelijke gemiddelde is circa 25 procent.

Limburg heeft gemiddeld veel laag opgeleide inwoners. Het verschil tussen de provincies is deels te verklaren door de leeftijd. Ouderen zijn over het algemeen lager opgeleid dan jongeren. In Limburg wonen meer ouderen.

Justitie wil af van nutteloze flitspalen

Als het aan landelijk verkeersofficier Koos Spee van justitie ligt, zullen er ongeveer honderd nutteloze flitspalen verdwijnen. Het gaat dan vooral om flitspalen op plaatsen waar al geruime tijd geen ongelukken zijn gebeurd of waar het gedrag van automobilisten is verbeterd. Volgens Spee zijn deze flitspalen nutteloos omdat ze de verkeerssituatie niet (meer) verbeteren.

Hij krijgt klachten van mensen die vinden dat er geflitst wordt waar dat niet nodig is. En daar wil hij nu wat aan veranderen. Spee staat aan het hoofd van Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. Samen met provincies, gemeenten en de politie zal hij kijken waar cameratoezicht wel nodig is. Er staan in Nederland zo'n zeshonderd tot duizend flitspalen.

Ierse man live op de radio overleden

De Ierse lokale radiozender Newstalk 106 had afgelopen dinsdag wel een hele vervelende primeur. Het station had een gesprek met Vivian Foley, een actievoerder voor de verkeersveiligheid. De man overleed echter live op de radio.

Het interview ging tien minuten goed. Daarna werd het ineens onderbroken door een vreemd geluid, waarna de man niet meer reageerde. Het station dacht in eerste instantie dat de telefoonverbinding verbroken was, maar later bleek dat de man overleden was.

FOK! zoekt (een) Game Freak(s)!

Solliciteren is NIET meer mogelijk!



FOK! bestaat uit een club vrijwilligers die altijd weer bezig zijn nieuws te verzamelen voor haar lezers. We schrijven regelmatig game reviews, maar omdat de games-markt snel en dynamisch is zoeken we dan ook een enthousiaste gamefanaat die deel wil uitmaken van FOK!

Hoe herken ik een gamert?
Je kwijlt bij het horen van namen als Lemmings en Dune 2, en bij een goed spel denk je niet als eerste aan je 3D-kaart. Je speelt games op (diverse) console(s) en/of PC en volgt het game-nieuws op de voet via tijdschriften en game-sites. Je favoriete bezigheid is het spelen van de nieuwste demo's van spellen en je drinkt niets anders dan Cola en koffie . De gamert die wij zoeken beschikt daarnaast over goede kennis van de Nederlandse taal.

Wat wordt van jou verwacht?
Een of twee keer per maand, op een vast tijdstip, schrijf je een artikel over de laatste games van diverse consoles, je zoekt internet en tijdschriften af naar game nieuwtjes en screenshots en tikt hier een leuk verhaaltje over. Wanneer je een spectaculair nieuwtje vindt plaats je hier meteen een nieuwsberichtje over op de frontpage.

Wat schuift dat?
Helemaal niets, omdat FOK! gerund wordt door vrijwilligers. Je geniet wel alle respect en faam van het gehele team (inmiddels al een heel wat elftallen groot) en je krijgt de kans mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de FrontPage. Daarnaast mag je wanneer het zich voor doet, in naam van FOK! naar persvoorlichtingen van publishers en consolebouwers en zo blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. En Last but not least, jouw stukjes kunnen worden gelezen door ruim 30.000 unieke bezoekers per dag.

Solliciteren?
Dat kan! Stuur een mailtje naar MrSubtle met je naam, usernaam en een argumentering waarom we jou als game-freak zouden moeten aannemen. Schrijf in je mail welke consoles je bezit (ook oude beestjes mag je noemen) en je top 5 van favoriete spellen met per spel in maximaal één regel beschreven waarom het je favoriete spel is.

En dan?
Nadat de sollicitatiemails zijn verzameld zul je worden gevraagd binnen redelijk korte termijn een proefartikel te schrijven. De FOK! FP-crew zal alle sollicitatiemailtjes gezamelijk doornemen en alle ingezonden stukken doorlezen en daaruit een reviewer kiezen die per mail op de hoogte wordt gesteld. Afgewezen kandidaten krijgen uiteraard ook een mailtje.

Moet ik al een actief poster zijn op FOK! om te solliciteren?
Nee, dat is zeker geen vereiste. Elke sollicitatie wordt bekeken en een username kan je altijd nog registreren.

Wat is de inzendtermijn?
De inschrijfdatum is tot en met woensdag 9 juli t/m 23.59 uur.

Succes!

Toevoeging
Voor de duidelijkheid; we zoeken momenteel een game nieuws freak, dus geen reviewer. We zoeken mensen die het leuk vinden korte stukjes te schrijven over spellen die uit gaan komen en over game-nieuwtjes in het algemeen. Je hoeft geen spellen te kopen, maar je moet wel tijdschriften lezen en internet pagina's met game-nieuws afzoeken.

Loco-burgemeester ontsnapt aan beroving

road66 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Hardesmeets, VVD-lid en loco-burgemeester van Heemstede is dit weekeinde ontsnapt aan een beroving. Toen hij na het pinnen zijn auto wilde starten werd er een deuk in zijn auto getrapt door een Antilliaanse man.

Hardesmeets was voornemens de vandalist in zijn kraag te grijpen, maar bedacht zich toen de Antilliaanse man een mes trok en op hem in begon te steken. Hij kon de steken nog net ontwijken en zette het op een lopen. "Mijn geluk is dat ik harder kon lopen dan hij, anders was ik nu morsdood geweest.", aldus de loco-burgemeester.

De Antilliaanse man gaf uiteindelijk de achtervolging op, maar had niet in de gaten dat Hardesmeets hem onopvallend volgde. Dankzij de aanwijzingen van Hardesmeets kon de dader gearresteerd worden.

Medicijnman slacht eigen moeder af

In een poging om zijn eigen moeder te genezen van een "mysterieuze ziekte", heeft een Maleisische medicijnman haar de keel afgesneden en begraven.

De moeder van de medicijnman was al geruime tijd ziek en dacht zelf dat zij door vijanden was behekst. Haar 27-jarige zoon had verzekerd dat zij na het genezingsritueel levend en wel uit het graf zou herrijzen. Familieleden schakelden de politie in toen de moeder niet herrees. De medicijnman werd daarop ingerekend.

Terwijl de man zijn moeder afslachtte keken 26 dorpelingen toe. Hij had hen verteld dat ook zij van hun ziekten zouden worden genezen door bij de ceremonie aanwezig te zijn.

NBA-ster Bryant verdacht van seksueel misbruik

De Amerikaanse basketballer Kobe Bryant wordt verdacht van seksueel misbruik. Bryant, uitkomend voor de Los Angeles Lakers, gaf zichzelf aan bij de politie in Colorado, nadat een vrouw hem had aangeklaagd. Volgens de vrouw heeft Bryant haar vorige week lastig gevallen in een hotel.

De politie meldde dat de 24-jarige Bryant volledige medewerking aan het onderzoek verleent. In een verklaring stelt de politie dat ondervragingen en fysieke bewijzen voldoende grond hebben opgeleverd om Bryant aan te klagen.

,,Deze beschuldigingen zijn compleet in strijd met de Kobe die wij kennen'', reageerde LA Lakers' algemeen directeur Kupchak onthutst. ,,In de zeven jaar dat hij bij de Lakers speelt, is hij altijd een voorbeeldig lid geweest van de ploeg en onze gemeenschap. Maar aangezien het hier een juridische zaak betreft, onthoudt de club zich van verder commentaar.''

Rinus Michels in Walk of Fame

Oud-bondscoach van het Nederlands voetbalelftal Rinus Michels krijgt een tegel in de Europese 'Walk of Fame'. Vandaag zal Michels zijn handen in de betonnen tegel drukken, die komt te liggen in Rotterdam op de grootste sterrenboulevard van Europa.

Michels zijn handafdruk zal zich bevinden in goed gezelschap, nu liggen er al tegels van onder meer Johan Cruyff, Carl Lewis, Tina Turner, Joe Cocker en Tom Jones.

Voetbal: "Mido zelf ook rond met Olympique"

Vrijwel tegelijk met het bekendmaken van de overgang van Wesley Sonck naar Ajax, maakte z'n voorganger Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, via z'n officiële site z'n overgang naar Olympique Marseille wereldkundig.

Vorige week al waren Ajax en Olympique al met elkaar tot een overeenkomst gekomen voor een transfer van de Egyptische spits.

De speler is nog niet helemaal rond met de club uit Marseille, al liet hij al wel weten "in grote lijnen rond te zijn". Na een korte vakantie in z'n vaderland zal hij op 16 juli weer naar Marseille gaan om "de officials van de club te ontmoeten en de laatste details te bevestigen", aldus z'n website.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Voetbal: Sonck tekent voor vijf jaar bij Ajax

Asskicker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat Ajax al eerder een principe-overeenkomst had bereikt met Racing Genk over de overgang van spits Wesley Sonck, kwam Ajax zaterdagavond ook met de Belgische topscorer zelf een contract voor vijf jaar overeen. Als het allemaal volgens plan is verlopen, is hij gisteren in Amsterdam al medisch gekeurd en zal hij vandaag aan de pers worden gepresenteerd.

Ajax en RC Genk hebben een overeenkomst getekend, waarbij de Amsterdamse club niet alleen een transfersom voor Sonck betaald, maar ook de spelers Mokoena en Paul Kpaka naar RC Genk transfereert. Beide Afrikaanse talenten speelden de laatste seizoenen bij Germinal Beerschot Antwerpen, waarmee Ajax tot voor kort een samenwerkingsverband mee had. Mokoena tekende afgelopen vrijdag al voor drie seizoenen bij de Belgische kampioen, Kpaka bereikte zaterdagavond een akkoord.

Wesley Sonck werd geboren op 9 augustus 1978 in Ninove. Via de lokale club VK Ninove debuteerde hij in 1997 in de Belgische Eerste Klasse, bij RWD Molenbeek. Daarna speelde hij voor Germinal Ekeren en Germinal Beerschot Antwerpen. In 2000 tekende hij voor Racing Genk, alwaar hij drie keer op rij clubtopscorer en tweevoudig topscorer van de competitie wist te worden.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Wereldkampioen "vrouwensjouwen" bekend

Reno74 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de zesde keer op rij is het wereldkampioenschap vrouwensjouwen een prooi voor Estland geworden. De populaire Baltische "traditional" werd ditmaal in het Finse dorp Sonkajarvi, nabij de poolcirkel, gehouden. Hier wist het Estse koppel Egle Soll en Margo Uusorg als snelste over een 250 meter lang parcours met hindernissen te dragen. Een ander Ests koppel werd tweede.

Behalve uit Estland waren er deelnemers uit onder meer Finland, Ierland en de VS. Dat dit kleine land hierbij zo succesvol is, is volgens kenners te danken aan de "Estse dracht", waarbij de vrouw haar benen tegen de zijkanten van het hoofd van de man klemt, terwijl de man haar lichaam ondersteboven op zijn rug draagt.

Overigens zijn er meerdere draagtechnieken toegestaan. Wel is het zo dat wanneer er deelneemsters zijn die niet het minimumgewicht van 50 kilo komen, zij hun gewicht moeten verhogen door extra zakjes zand mee te dragen. Dat een laag startgewicht niet altijd gunstig is blijkt uit de prijs die wordt uitgekeerd: het gewicht van de vrouw, in liters bier. Met slechts 45 kilogram aan eigen gewicht kwamen de Estse winnaars er zoedoende een beetje bekaaid van af.

Het evenement is ooit ontstaan uit de verhalen van een plaatselijke legende, waarbij een bende vrouwendieven de dorpen zo zouden afstropen. In de huidige vorm is deze wedstrijd nu al voor het elfde jaar georganiseerd.

Blair wijst beschuldigingen af

De premier van Groot-Brittannië, Tony Blair, heeft een uitzending van BBC 'absurd' genoemd. De Britse televisiezender beweerde dat de Britse overheid met bewijsmateriaal zou hebben geknoeid omtrent de oorlog tegen Irak. De overheid zou volgens BBC de rechtvaardiging van een oorlog hebben willen versnellen. Dit zou zij gedaan hebben door rapporten aan te dikken.

Op dit moment is er in Engeland een parlementair onderzoek gaande naar de bewijzen die de oorlog tegen Irak legitiem moesten maken. Het rapport van deze commissie zal vandaag worden gepubliceerd.

Explosies bij Amerikanen in Irak

In Irak zijn afgelopen nacht vier luide explosies gehoord. Dit gebeurde bij twee Amerikaanse posities in de Iraakse stad Ramadi, ten westen van Bagdad. Dit heeft de Arabische nieuwszender al-Jazeera gemeld. Volgens een correspondent ter plaatse zijn er raketgestuurde granaten op de posten afgevuurd.

Na de explosies volgde er een vuurgevecht tussen de Amerikaanse troepen en de belagers. De schotenwisseling duurde zeker een half uur. Bij de gevechten werden Amerikaanse helicopters ingezet. De explosies hebben aan zeven Iraakse politierekruten het leven gekost. De Irakezen werden in Ramadi door de Amerikanen opgeleid.

Een Amerikaanse militair, die zondag werd neergeschoten op de campus van de universiteit in Bagdad, is later op de dag overleden aan zijn verwondingen. Dat maakte het Amerikaanse Centrale Commando bekend. De militair werd in het hoofd geschoten.

Sinds de afgelopen grote gevechtshandelingen in Irak zijn 68 Amerikaanse soldaten omgekomen. Zeker 27 van hen stierven door geweld. Ook zes Britse militairen zijn door geweld omgekomen.

Liberiaanse president accepteert asiel

Gisterenavond is bekend geworden dat de omstreden Liberiaanse president Charles Taylor asiel heeft geaccepteerd. Hij neemt het aanbod van de Nigeriaanse president Obasanjo alsnog in ontvangst.

Taylor zei dat zondag na een gesprek tussen beide presidenten. Er is wel een voorwaarde aan verbonden: er moet een soepele machtsoverdracht in zijn land plaatsvinden, als hij er weggaat.

De Liberiaanse president wil in de kwestie-Liberia niet onder druk worden gezet, zo zei hij in een televisie-interview. Hij doelde hiermee indirect op Bush. Die heeft meerdere malen om het vertrek van Taylor gevraagd.

Portier neergeschoten in Alkmaar

Frasier, _Maarten_, femke_is_lief hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zondag op maandag is in Alkmaar een 28-jarige horecaportier in het hoofd geschoten. De Akerslootse man is in kritieke toestand opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar. Vier van zijn collega's hebben de achtervolging ingezet, maar hebben deze moeten staken toen zij werden beschoten.

Het vermoeden bestaat dat de schutter wraak heeft genomen omdat hij niet toegelaten werd in een café waar entree betaald moest worden. Ondanks dat de dader een bivakmuts droeg werd hij aan zijn kleding herkend.

Direct na de schietpartij heeft de politie het Waagplein afgezet en is er een sporenonderzoek gestart. Alle kogelhulzen zijn gevonden. De omliggende cafés hebben direct hun deuren gesloten.

Film Review: Hulk

Sinds enkele jaren heerst er in Hollywood een 'comic-to-film' hype. Door het succes van films als Blade, X-Men en vooral Spider-Man bleek dat superhelden het niet alleen goed doen op papier, maar ook via het zilveren doek de kassa's laten rinkelen. En wat doe je dan als filmstudio? Je huurt een gerenommeerde 'onafhankelijke' regisseur in, zoekt een sterrencast bij elkaar en combineert dit alles met één van de populairste superhelden ooit. Het groene resultaat dendert 10 juli de bioscopen in.


Bliksem slaat in op tongpiercing

Fogel vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Bij de tongpiercing van de Britse Becky Nuang (26) is de bliksem ingeslagen. Het meisje was op vakantie op Korfu toen de bliksem neersloeg in haar tongpiercing.

Terwijl Becky en haar vrienden een schuilplek voor het onweer aan het zoeken waren nabij het strand van Kavos, sloeg de bliksem neer in haar schouder en daarvandaan sloeg het over naar de twee piercings in haar mond.

"Toen het me trof zag ik niks anders dan de bliksem. Ik zag alleen maar blauw, mijn lichaam schudde tot tien minuter daarna", zei Becky tegen de lokale krant 'Reading Chronicle' uit haar thuisstad nabij London.

Zo goed als blind, en niet in staat tot spreken vanwege de brandschade in haar mond, kwam ze bij het ziekenhuis aan nabij Kavos en werd daar behandeld. Ze heeft nu problemen met slapen, nog steeds pijn in haar schouder en mond en is helemaal moe van iedereen die haar vraagt of ze haar batterijen weer opgeladen heeft in deze vakantie.

Ze moet nu nog een aantal onderzoeken ondergaan voordat ze weer kan beginnen te werken. Ze werkt voor vliegtuigmaatschappij Virgin op Heathrow Airport. Voorlopig lijkt het erop dat haar hart geen schade heeft ondervonden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.