Ron Dennis bekritiseert Minardi

Arjan (Light)
Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, blijft kritiek leveren op de andere teams. Deze keer niet tegen Ferrari maar tegen Minardi.

Uiteraard is Dennis niet blij met de acties van Paul Stoddart over het niet gebruiken van technische hulpmiddelen voor de coureurs. Maar ook is hij niet blij met Jos Verstappen en Justin Wilson, deze zouden de McLaren-coureurs David Coulthard en Kimi Räikkönen in de weg hebben gereden. Räikkönen en Coulthard kwamen de afgelopen race respectievelijk als vierde en vijfde over de finish en moesten de beide Williams-coureurs en Michael Schumacher voor laten gaan. Dit kan uiteraard niet te wijten zijn aan de wagens of de coureurs van McLaren.

"Het is begrijpelijk dat als de eerste vijf auto's zo sterk zijn, het voor de marshals moeilijk is om te bepalen welke coureurs er precies op welke posities rijden," aldus Dennis. "Niettemin was het heel frustrerend voor zowel David als Kimi om zo veel tijd te verliezen tijdens het inhalen van de achterblijvers."

"Het is moeilijk om je eigen race te rijden als je steeds die blauwe vlaggen krijgt en opzij moet gaan voor andere auto's", vertelde Jos Verstappen na afloop van de race. "Maar ik heb in ieder geval de finish gehaald, wat een mooie beloning is voor alle inspanningen van het team."

Verstappen was niet echt tevreden over het verloop van de race. "Het was een moeilijke race, vooral wat betreft de beheersbaarheid van de auto. Na de eerste stop bleven de banden maar vijf ronden goed, en toen ontwikkelde auto enorm overstuur, waardoor ik blaren op mijn banden kreeg. Later kreeg mijn motor problemen met een gebroken uitlaat, maar ik bleef tot het uiterste gaan."

"Na de tweede pitstop, was de auto helemaal lastig in de hand te houden en verloor ik veel tijd. Na de laatste stop reed de auto weer enkele ronden goed. Vijf ronden voor het einde kwam het linker voorwiel los bij het insturen van een van de hogesnelheids chicanes. Ik had geen andere keus dan rechtdoor gaan."

"Ik ben naar de pits gegaan voor een nieuwe set banden en ging weer naar buiten, maar de auto voelde niet goed aan en ben ik twee ronden later weer naar het team te gaan om het te laten checken. Zij verzekerden me ervan dat alles in orde was, en toen heb ik mijn snelste ronde gereden."

"Het was al met al helemaal geen gek weekeinde", aldus Minardi-teambaas Paul Stoddart na de Grand Prix op Magny Cours. "Om de voorlopige pole position te pakken en met beide auto's voor de Jordans en met de Saubers op zichtafstand te finishen is geen gek resultaat. Onze coureurs en het team hebben zoals gewoonlijk uitstekend werk geleverd."