FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 september 2001

Overzicht Champions League 19 Sept

Anderlecht - AS Roma 0 - 0
Geel: Zago, Cafu (AS Roma), Vanderhaeghe, Mornar, van Hout (Anderlecht)

Real Madrid - Lokomotiv Moskou 4 - 0
39. Munitis
64. Figo (strafschop )
81. Roberto Carlos
87. Sávio
Geel: Drosdov, Lekshoto (Lokomotiv), Figo (Real)


Boavista - Dinamo Kiev 3 - 1
4. Sanchez
5. Gioane (Kiev)
11. Silva
30. Duda
Geel: Gioane, Gavrancic (Kiev), Frechaut (Boavista)

Borussia Dortmund - Liverpool 0 - 0
Geel: Stevic (Borussia), Henchoz (Liverpool)

Arsenal - Schalke 04 3 - 2
33. Ljungberg
36. Henry
43. Van Hoogdalem (Schalke)
47. Henry (strafschop)
59. Emile Mpenza (Schalke)
Geel: Hajto, Agali (Schalke)

Panathinaikos - Real Mallorca 2 - 0
25. Vlaovic
28. Konstantinou
Geel: Fissas (Pan), Nino (Mal)

Lazio Roma - FC Nantes 1 - 3
3. Fabbri
7. Couto (Lazio)
63. Armand
86. Ziani
Geel: Andre, Delhommeau (Nantes), Nesta (Lazio)

Vreugde Bij PSV na het behalen van een belangrijke overwinning op Galatasaray, met van Bommel, en debutant Collin als uitblinkers


PSV - Galatasaray 3 - 1
38. Bruggink
53. Faber
68. Ümit Karan (Gal)
90. Kezman
Geel: Vogel (PSV), Korkmaz Bülent (Gal)

iBanesto bergkoningen in Vuelta

4 bergetappes, 4 overwinningen voor de bergkoningen van iBanesto, de spaanse wielerploeg is in het gebregte op afstand de sterkste ploeg, met Jimenez als kapitein.


Jose Maria Jimenez heeft voor de tweede maal tijdens deze Vuelta een etappe gewonnen. De Spanjaard reed woensdag solo naar de zege in de koninginnerit.

Klassementsleider Joseba Beloki kreeg een mokerslag met de hamer. Hij werd op grote achterstand gereden en kwam samen met renners als Erik Zabel op ruim twintig minuten over de streep. Hij kan een zege in de Vuelta op zijn buik schrijven. Oscar Sevilla nam de gouden trui over van zijn landgenoot.

Jimenez onderstreept met zijn zege de overmacht van iBanesto.com in het gebergte. Voor de vierde maal was de zege tijdens deze Ronde voor een renner die ploeg. En voor de vierde maal was het een bergrit. Eerder wonnen Jimenez, Juan Miguel Mercado en Santiago Blanco ook al een rit met de finish bergop.

De zege van Jimenez was verdiend. De Spanjaard viel aan en niemand kon hem bijhouden. Solo reed de renner over de laatste twee cols. Achter probeerden diverse klassementsrenners wel wat, maar tot echt veel leidde dat niet. Uiteindelijk kwam Fernando Escartin als tweede over de streep. Mercado werd derde, Heras vierde. Ook Sevilla en Casero bevonden zich in hun gezelschap. Levi Leipheimer, de verrassende Amerikaan, verloor enkele seconden.

Uitslag
1. Jose Maria Jimenez [Spa] 4.08,28
2. Fernando Escartin [Spa] op 1,44
3. Juan Migual Mercado [Spa] z.t.
4. Roberto Heras [Spa]
5. Aito Osa [Spa]
6. Oscar Sevilla [Spa]
7. Angel Casero [Spa]
8. Klaus Möller [Den] 1,49
9. Inigo Cuesta [Spa] 2,10
10. Jose Luis Rubiera [Spa] 2,31


Algemeen Klassement
1. Oscar Sevilla [Spa] 36.56,21
2. Angel Casero [Spa] op 0,37
3. Juan Miguel Mercado [Spa] 1,46
4. Levi Leipheimer [VSt] 2,27
5. Roberto Heras [Spa] 2,33
6. David Plaza [Spa] 3,00
7. Santiago Botero [Col] 3,06
8. Jose Maria Jimenez [Spa] 3,34
9. Iban Mayo [Spa] 4,04
10. Aitor Osa [Spa] 4,32

Roda JC zet trainer al op straat

Roda JC heeft woensdag trainer Jan van Dijk ontslagen. De Belg Georges Leekens is zijn opvolger. De voormalig bondscoach van België tekende een driejarig contract.

Het bestuur nam het besluit vanwege de uitblijvende sportieve resultaten van Roda JC. Na een gelijkspel bij Ajax haalde de ploeg uit Limburg geen enkel punt meer en staat het na vijf wedstrijden op de laatste plaats in de competitie.

Leekens

Georges Leekens, die nog in dienst was als trainer bij Lokeren, was deze zomer al kandidaat bij Roda JC, maar kon toen financieel niet overeenkomen met de club uit Kerkrade.

Koninklijke bus bekogeld met eieren

VilleRoy meldde ons via de newssubmit het volgende bericht dat hij hoorde op radio 1:

Vlakbij Zevenaar is, bij de kennismakingstoer door de provincie Gelderland van kroonprins Willem-Alexander en Máxima, een 59-jarige man uit Rijnwaarden er in geslaagd om de koninklijke bus te bekogelen met eieren.

De man kon meteen worden aangehouden. Wat zijn motief was is de politie niet duidelijk. Hij krijgt een boete voor baldadigheid

5 jaar cel voor pedo doder

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Lucin van V. uit Oosterhout voor doodslag op de 22-jarige pedofiel Dennis Brocken veroordeeld tot vijf jaar celstraf. De rechtbank in Breda veroordeelde de 37-jarige Van V. eerder tot vier jaar en tbs met dwangverpleging.

De man stak Brocken, ook afkomstig uit Oosterhout, op 22 september 2000 op straat met tien messteken dood, omdat deze in de jaren 1998-1999 ontucht had gepleegd met het zoontje van V. Van voorbedachte rade is geen sprake geweest, constateert het hof, zodat moord niet bewezen is.

Het is het eens met de gedragsdeskundigen dat de verdachte en diens gezin ernstig geleden hebben onder de ontucht. Maar dat rechtvaardigt niet de conclusie dat Van V. de doodslag in een situatie van psychische overmacht heeft gepleegd.

In tegenstelling tot de rechtbank volgt het hof wel het advies van de deskundigen dat tbs met dwangverpleging voor Van V. niet nodig is. Het hof kwam niet tot het opleggen van de geadviseerde tbs met voorwaarden omdat die tbs-vorm alleen mogelijk is bij een celstraf die niet hoger is dan drie jaar. Het hof vond drie jaar een te lage bestraffing voor de doodslag. Daarmee kwam automatisch de geadviseerde tbs-vorm te vervallen.

Wateroverlast in het Westland

Door de hevige regenval is er op diverse plaatsen in het Westland wateroverlast ontstaan.

Een deel van de Maasdijk is eerder vandaag ingestort, waardoor de N220 Hoek van Holland-Maassluis tussen Koldenhove en Heenweg afgesloten is voor het verkeer. In De Lier staan zestig woningen in de Oranjewijk blank. In 's-Gravenzande zijn diverse kassen onder water gelopen. In het centrum van Delft staan de kades langs enkele grachten onder water. Ook is de voetgangerstunnel onder het station van Delft afgesloten. Het is daardoor onmogelijk om in Delft in de richting Rotterdam in- en uit te stappen. In Den Haag zijn op diverse plaatsen kelders ondergelopen. In De Lier, waar vandaag een referendum wordt gehouden over de bestuurlijke toekomst van het Westland, is het stemburo Viermaster gesloten vanwege het hoge water. Stemmers kunnen terecht op het gemeentehuis.

De gemeente Naaldwijk heeft inmiddels 150 meldingen binnengekregen van bewoners waarvan het regenwater de huizen binnenloopt of waar dit dreigt te gebeuren.

Door de aanhoudende regen heeft het Hoogheemraadschap Delfland woensdagmiddag alarmfase twee ingesteld op een schaal van een tot vier. "Dit is geen alledaagse situatie, maar echt crisis is het ook niet'', aldus een woordvoerster van Delfland te Delft.

Liam Gallagher mijdt Amerika

Oasis-zanger Liam Gallagher heeft op de voor hem gebruikelijke gearticuleerde wijze een statement gemaakt over de crisis in de Verenigde Staten, zo meldt NieuwsLink.

In een interview met NME verklaarde hij: "Man, ik ga nooit niet meer naar fucking Amerika. En ik ga ook een lange tijd niet in een vliegtuig." Liam "blijft waar hij zit". Hopelijk is die plek niet toevallig een potentieel doelwit voor terroristen, want over die mogelijkheid heeft hij blijkbaar nog niet nagedacht, volgens ilsemusic.

Oasis heeft de release van hun eerste single in lange tijd overigens uitgesteld naar het nieuwe jaar.

Jackie Chan gered door vertraging script

Jackie Chan is vorige week in New York ontsnapt aan de dood. De oorzaak: een vertraagde scriptschrijver.

De filmster, die schitterde in vele actiefilms, zou op de beruchte dinsdag in het kader van een nieuwe film de ramen lappen van het WTC.

Zijn scriptschrijver was echter niet op tijd met het script ter plaatse, en de opnames werden uitgesteld.

Chan had inmiddels wel het script van een andere nieuwe film, Tuxedo, gekregen en besloot daarom op het laatste moment naar Toronto te vliegen, aldus Tiscali.

"De opnames waren gepland vanaf 7:00u 's ochtends. Aangezien ik bovenaan één van de twee torens moest zijn, zou ik waarschijnlijk gedood zijn als de opnames echt hadden plaatsgevonden. Waarschijnlijk is mijn tijd nog niet gekomen", aldus een opgeluchte Jackie Chan.

Chan voegde hier nog aan toe dat hij na het zien van de aanslagen op televisie, heeft gehuild op zijn hotelkamer.

Amerikaanse sterren op TV tegen terrorisme

Een groot aantal Amerikaanse supersterren treedt het komend weekeinde op in een tv-show tegen terrorisme. De show "America: A Tribute to Heroes'' (Amerika: een eerbetoon aan helden) zal in de nacht van vrijdag op zaterdag in heel de VS worden uitgezonden.

Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat de tv-stations op zo'n schaal samenwerken. Volgens de organisatoren hebben ook nog nooit zoveel supersterren (acteurs en musici) hun medewerking aan een tv-show toegezegd. Aan het evenement doen onder anderen mee: Julia Roberts, Cameron Diaz, Tom Cruise, Will Smith, Tom Hanks, Jim Carrey en Robert de Niro. Onder de talrijke deelnemende musici zijn Bruce Springsteen, Bon Jovi, Stevie Wonder, Neil Young, Paul Simon en Alicia Keys.

Alle supersterren doen belangeloos mee. De opbrengst is bestemd voor de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen in New York en Washington.

Inmiddels heeft de Amerikaanse vakbond van toneelspelers de regering alle medewerking toegezegd bij de strijd tegen het terrorisme. De acteurs zijn bereid zonder gage op te treden op militaire bases en in ziekenhuizen. Verder willen ze belangeloos optreden in tv-spotjes. Het ingezamelde geld zou dan moeten worden gebruikt voor een anti-haatcampagne.

Duitse neonazi's prijzen terroristen VS

Ragga had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland schaart extreem-rechts zich achter de daders van de aanslagen in de VS. "De militaire aanvallen waren doeltreffend en terecht'', concludeert advocaat Horst Mahler, de ideoloog van de neonazistische NPD. "Het hart van het monster werd geraakt.'' De NPD verheerlijkt de daders en duidt hen aan als een `doodscommando'.

De verklaring van Mahler en andere rechtse intellectuelen, verenigd in het zogeheten Deutsche Kolleg, kreeg als titel Independance Day live. De NPD beschuldigt de VS ervan een imperialistische politiek te bedrijven en toe te staan dat joden de media beheersen. De partij eist dat Duitsland zijn lidmaatschap van de NAVO onmiddellijk opzegt.

Een andere organisatie, het Nationale Verzet, jubelt eveneens. "Het symbool van de wereldwijde uitbuiting is ten val gebracht.'' Voor extreem-rechts in Duitsland zijn de VS en het wereldjodendom één gemeenschappelijke vijand, concludeert het hoofd van de geheime dienst in Brandenburg. Deze regio rond Berlijn staat bekend als een bolwerk van neonazi's.

6 doden bij bomaanslag Pakistan

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Pakistaanse stad Sialkot, op vijftien kilometer van de grens met India, heeft een krachtige bomaanslag vandaag ten minste zes mensen het leven gekost. De bom was vermoedelijk verborgen in een fietstas. Door de ontploffing stortte een brug in waarop arbeiders aan het werk waren. Er viel ook een onbekend aantal gewonden.

Niemand eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op. Pakistan wordt sinds enkele maanden geteisterd door een reeks bomaanslagen, die tientallen personen het leven hebben gekost. De regering in Islamabad beschuldigt India ervan achter de aanslagen te zitten, maar New Delhi ontkent dat en beschuldigt op zijn beurt Pakistan van het aanzetten tot geweld in Kashmir.

Shirtsponsor door loting aangewezen

Bij grote voetbalclubs staan sponsors vaak in de rij. Op een lager niveau wordt soms pas na een ware zoektocht een shirtsponsor gevonden. KELDER had ons via de newssubmit te melden dat bij TOP Oss een creatieve ingeving uitkomst moe bieden.

'Wij gaan het shirtsponsorschap voor het seizoen 2001/2002 verloten'. Trots maakte de Brabantse club melding van de primeur. Voor duizend gulden kunnen geïnteresseerden een lot aanschaffen. De winnaar is niet vrij in zijn reclame-uitingen. TOP Oss bepaalt of de tekst aanvaardbaar is.

De Brabantse club strijkt niet alle inkomsten uit de loterij op. Van de maximale opbrengst van 750.000 gulden moet 25% kansspelbelasting over de 'waarde van de hoofdprijs' afgedragen. Overigens komt het geld van de loterij ten goede aan de jeugdopleiding.

Duitse politie rolt illegale cd-fabriek op

DaFUnLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in het Duitse Rhein-Sieg Kreis heeft een illegale cd-fabriek opgerold, waar de afgelopen jaren honderdduizenden cd's zijn vervaardigd die via een legaal distributiebedrijf in Nederland op de markt zijn gebracht. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Politie en justitie in Duitsland kwamen de fabriek op het spoor op aanwijzing van de Nederlandse recherche. Toen de politie de fabriek binnenviel was de productie in volle gang, aldus politiewoordvoerder Gerd Brendel. Artiesten en platenmaatschappijen hebben naar schatting bijna 620 miljoen frank aan inkomsten gemist.

In de fabriek werden vooral cd's van Nederlandse en Duitse artiesten gebrand, maar ook nam de politie ruim 2.000 illegale cd's van Madonna in beslag. Ook werd apparatuur in beslag genomen waarmee hoesjes werden nagemaakt. Eén persoon is aangehouden.

Veel begrip bij moslims voor aanslagen

Basunta had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bijna de helft van de moslims in Nederland toont volledig begrip voor de aanslagen in New York en Washington. Zeker 7,4 procent daarvan juicht de aanslagen toe. Een ruime meerderheid (61,5 procent) keurt de aanslagen af.

Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Foquz in opdracht van weekblad Contrast. Het ANP bracht gisteren de cijfers naar buiten. Minister Van Boxtel van Integratiebeleid zegt "heel verontrust" te zijn over de uitkomst van het onderzoek. Hij wil binnenkort met sleutelfiguren uit de moslimgemeenschap om de tafel.

Een derde van de 426 ondervraagde moslims kan zich de vreugde van moslims in Ede en in de Palestijnse gebieden voorstellen maar bijna de helft keurt de juichkreten na de aanslagen af. Zo'n 28 procent kan zich "een beetje" voorstellen dat moslims juichen na de aanslagen. Driekwart vindt de Westerse media "een beetje" tot "erg" pro-westers, slechts 15 procent noemt de media neutraal.

Opvallend is dat de helft (51 procent) van de Nederlandse moslims "heel erg bang" tot "een beetje bang" is voor toenemende discriminatie van islamieten. Die angst is niet op ervaringen gebaseerd. Driekwart van de ondervraagden heeft nog niets van een toenemende moslimhaat gemerkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder in Nederland wonende moslims uit meer dan tien verschillende landen. De grootste groepen zijn Marokkanen (37 procent) en Turken (25 procent).

Minister Herfkens woedend op Israel

Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) is woedend over de vernieling maandagavond door het Israëlische leger van het bouwterrein voor een haven in de Gaza-strook. Herfkens vindt dat Israël de miljoenenschade moet terugbetalen.

11 miljoen gulden Nederlands belastinggeld

,,Dit is een provocatie, een slag in mijn gezicht. Hier zit 11 miljoen gulden ontwikkelingsgeld van de Nederlandse belastingbetaler in. Dat is in één nacht met de grond gelijk gemaakt. Het lijkt me dat Israël die schade moet betalen'', zei Herfkens voor het Radio-1-journaal.

Ze heeft dinsdag de Israëlische ambassadeur gevraagd om uitleg. Ook Frankrijk heeft bij Israël geprotesteerd tegen de opzettelijke vernielingen.

De haven wordt aangelegd even ten zuiden van Gaza-stad door onder meer de Nederlandse aannemer Ballast-Nedam. Op het terrein stonden enkele barakken, een groot bord over het project en een hek. Ook wapperden er Nederlandse en Franse vlaggen. De gebouwen, het hek en de Nederlandse vlag zijn vernield. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Het eigenlijke werk, het baggeren en de bouw van een havenhoofd en kademuren, was nog niet begonnen.

Premier Kok legde in 1996 de eerste steen. Sinds eind september 2000 ligt de aanleg echter stil. Twaalf medewerkers van beide aannemers hebben toen om veiligheidsredenen het land verlaten. Veertig mensen van de lokale staf bleven achter. Ballast Nedam praat binnenkort met de financiers en opdrachtgevers.

Kok nuanceert ''Nederland is in oorlog''

GroenLinks, SP en D66 zijn ongelukkig met de verklaring van premier Kok dat ook ons land de oorlog is verklaard. GL vroeg tijdens het debat van de Algemene Beschouwingen Kok voortaan meer te nuanceren.

Geen enkele fractie sprak onomwonden van oorlog. CDA-leider De Hoop Scheffer zei wel dat inzet van het Nederlandse leger "niet kan worden afgewezen". Een besluit kan volgens hem zelfs vallen zonder raadpleging van het parlement.

PvdA-leider Melkert zei dat "een nieuwe betekenis van het begrip oorlogvoering" aanvaard moet worden", maar "we moeten strijden met de middelen die passen bij de rechtsstaat". De VVD benadrukte dat Nederland trouw moet zijn aan de VS.

Kok nuanceert

Premier Kok verklaarde hierop dat Nederland niet in staat van oorlog is. "Het internationale terrorisme heeft vorige week de essentiele waarden van de vrije wereld, en dus ook ons de oorlog verklaard, en niet andersom."

Kok verduidelijkte zijn verklaring van maandag die als een oorlogsverklaring is opgevat. Kok wees erop dat in het Engels gesproken wordt van een "war on terrorism". Volgens hem kan dat het best worden vertaald als "een taaie strijd tegen het terrorisme".

Hij zei dat hij met zijn verklaring had willen waarschuwen dat hetgeen komt "dichtbij en ingrijpend kan zijn". Ook Kok benadrukte dat Nederlandse steun die aan militaire acties gegeven kan worden, zonder vooraf overleg met de Tweede Kamer kan worden gedaan.

WA en Máxima in Gelderland

Kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta zijn tijdens hun kennismakingstoer door de provincie Gelderland aangekomen in Arnhem. In de stad is opvallend weinig vlagvertoon.

Arnhem heeft de intocht op verzoek van Willem-Alexander en Máxima sober gehouden. Zo is de bloemversiering in het provinciehuis bescheiden en was er geen muziek bij aankomst.

De publieke belangstelling is wel groot. Een paar duizend mensen staan langs de rode loper die is uitgelegd op de hobbelige keitjes vanaf het provinciehuis naar de Eusebiuskerk. Máxima heeft besloten de afstand te voet af te leggen, hoewel ze nog steeds wat last heeft van haar enkel, die zij brak bij het bezoek aan Zweden. Ondanks de sobere stemming was Máxima gekleed in een fel rood pak. Door sommige omstanders zelfs 'sexy' genoemd.

De prins en zijn verloofde werden door de Gelderse commissaris van de Koningin Kamminga in De Klomp ontvangen. Per bus ging het daarna door de Gelderse Vallei en over de Veluwe naar Arnhem. Na een receptie op het provinciehuis gaat het paar naar de Eusebiuskerk waar een kunstexpositie wordt bekeken. Later worden Zevenaar (aanleg Betuwelijn) en Oosterbeek (Airborne Museum) bezocht.

4 jaar eis voor dodelijk ''dolletje''

Tegen Jan B. (20) uit Alkmaar is gisteren door de rechtbank in zijn woonplaats 4 jaar cel geëist. B. duwde in de nacht van 8 op 9 juni jongstleden een Eritrese man van 26, Jonas Gubeta, in het Noord Hollands Kanaal. Het slachtoffer verdronk binnen drie minuten.

De affaire leidde tot grote onrust in de Eritrese gemeenschap van ons land. B. is doodslag ten laste gelegd.
De eis tegen B., die was wezen stappen en circa 20 glazen bier had gedronken, had veel hoger uit kunnen vallen (maximaal 15 jaar). Maar officier van justitie Zetsma wilde rekening houden met het 'bijna smetteloze verleden' van de Alkmaarder.

De advocaat van de verdachte, J. de Goeij, betwistte de aanklacht wegens doodslag en vond het een mildere 'mishandeling met de dood tot gevolg', wat hooguit 3 jaar cel oplevert.
B. heeft steeds gezegd in blinde paniek weggevlucht te zijn voor de politie, die al vlak na het incident ter plaatse was. Maar inplaats eerst Jonas Gubeta te redden, zouden de agenten achter de Alkmaarder aan zijn gegaan. De politie wordt door advocaat De Goeij nalatigheid verweten.

Dolletje

Een daad van waanzin, van grote zinloosheid, van verwording van normen en waarden, zo noemde Officier van justitie C. Zetsma het gisteren bij de Alkmaarse rechtbank. Ze had ook grote moeite te begrijpen waarom de 26-jarige Jonas Gubeta in het Noordhollands Kanaal geduwd moest worden.

Gubeta was ook niet de eerste die B. 'uit een dolletje' in het water kieperde. Jan B. en zijn vriendenkring haalden onderling wel vaker zo'n geintje uit, nu dus met dodelijke afloop...

Berging lijken WTC gaat 1/2 jaar duren

De berging van de lijken en lichaamsdelen uit de resten van het World Trade Center in New York kan nog zeker zes maanden duren. Dat hebben experts woensdag bekendgemaakt. De identificatie van de doden kan zelfs nog langer duren, omdat dat waarschijnlijk vooral via DNA-testen moet gebeuren.

Burgemeester Rudolph Giuliani van New York blijft acht dagen na de terroristische aanslagen nog steeds hopen op overlevenden. Nog altijd is er sprake van een reddingsoperatie, aldus de burgemeester voor de radio. De berging van lijken komt volgens hem op de tweede plaats. Giuliani zei dinsdag al wel dat de kans op overlevenden heel erg klein is.

Momenteel worden nog ongeveer 5500 mensen vermist. Tot nu toe zijn 241 lichamen geborgen, van wie 152 geïdentificeerd. Onder de slachtoffers zijn mensen uit 62 andere landen.

HMG (RTL4 ,5 en Yorin) kwakkelt

De Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Yorin) kwakkelt. Het moederbedrijf RTL Group rapporteerde woensdag dat de omzet van HMG het eerste halfjaar met 15 procent is afgenomen tot 149 miljoen euro (ƒ327,8 miljoen). Het bedrijfsresultaat voor afschrijving goodwill zakte 38 procent tot 10 miljoen euro.

Het zijn vooral de terugtredende adverteerders die HMG parten spelen, verklaarde een woordvoerster. "Telecombedrijven en bedrijven in de nieuwe media waarmee het slechter gaat, trekken minder geld uit voor televisiereclame." Overigens voorspelt zij dat de winst over heel 2001 niet zal dalen ten opzichte van 2000.

Kabinet: Nederlanders moeten Pakistan uit

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt de ongeveer 150 Nederlanders in Pakistan aan het land te verlaten. Nederlanders die toch willen blijven, krijgen het advies waakzaam te zijn en goed op de omgeving te letten.

Verder moeten ze samenscholingen vermijden en zich zo onopvallend mogelijk gedragen. Op de ambassade in Islamabad en het consulaat-generaal in Karachi blijft alleen een kernstaf over. Het ondersteunend personeel en hun families verlaten Pakistan. De Britse regering gaf eerder woensdag diplomaten en andere medewerkers in Pakistan al opdracht het land te verlaten.

Het Calamiteitenfonds Reizen (CFR) kondigde dinsdag een 'reisverbod' voor Pakistan af. Het fonds vindt de situatie in Pakistan op het moment te gevaarlijk wegens de oplopende spanning in het gebied. De 150 Nederlanders in Pakistan zijn voornamelijk zakenmensen en hulpverleners. Er waren begin van de week nog enkele tientallen toeristen.

Prince zong: ''Get ready to Bomb 2001''

Tijdens het programma ‘Ruud de Wild.nl’ op 3 FM was gisteren een bijzonder vreemd stukje muziek van een bootleg van Prince te horen. In het fragment dat in 1998 werd opgenomen tijdens een jamsessie zingt Prince letterlijk: “Osama Bin Laden, Get ready to Bomb 2001, Amerika better watch out !”.

Het bewuste stukje muziek werd opgenomen tijdens een jamsessie in een zaal in Nijmegen. Bij die jamsessie speelden andere muzikanten mee zoals Lenny Kravitz en Hans en Candy Dulfer.

De programmamakers van Ruud De Wild.nl benadrukten meermaals dat het niet (zoals je meestal van dit programma verwacht) om een grap gaat. Het fragment werd in de uitzending van gisteren meermaals uitgezonden. Wedden dat Prince een telefoontje van het FBI mag verwachten...

Aldus DaFunLOvinCrimin@L die ons via de newssubmit meldde het zelf gehoord te hebben.

CNN : "Palestijnse vreugdebeelden echt"

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CNN heeft officieel ontkend dat de nieuwszender tien jaar oude beelden zou hebben uitgezonden van Palestijnse kinderen die op straat stonden te juichen om de terroristische aanvallen van vorige week dinsdag in de V.S.

Een Braziliaanse student zei eerder dat de beelden vals waren: hij had gehoord dat een professor een cassette in zijn bezit had met beelden uit begin jaren ’90 die vorige week door CNN in een nieuwe context werden uitgezonden. Het zou een erg staaltje van manipulatie geweest zijn.

De student stuurde het bericht door naar een nieuwsgroep op internet en zo ging het een eigen leven leiden. De student heeft het later trachten recht te zetten maar het kwaad was geschied. Over de hypothese van de student was al snel twijfel gerezen. Op de beelden zijn immers mobiele telefoons te zien en een bestelbusje van een recent bouwjaar...

Koeman stelt positie ter discussie

De blamerende bekernederlaag dinsdagavond bij Fortuna Sittard (2-1) kan vergaande gevolgen hebben voor Vitesse. Trainer Ronald Koeman liet na afloop weten dat hij zijn positie woensdagochtend in de spelersgroep ter discussie gaat stellen.

"Ik heb geen zin om me constant te ergeren aan mijn ploeg", sprak de oud-international verbolgen. "Of het is onwil, of het is onkunde, of het is iets anders. Dat wil ik graag horen van mijn spelers. Daarna trek ik mijn conclusies."

Vitesse verspeelde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sparta (1-1) ook al in de slotfase de overwinning. "Binnen drie dagen verliezen wij op soortgelijke wijze twee dure punten en ook nog eens de kans op de beker", foeterde Koeman. "Dat is een hele kwalijke zaak, die ik niet kan en wil accepteren. Als de spelers vinden dat er iets mis is in de verhouding met de trainer dan moeten ze maar een ander nemen."

Drastische stappen

De zichtbaar aangeslagen Koeman, die met Vitesse in de competitie nog ongeslagen is, gaf toe dat het nog tamelijk vroeg in het seizoen is om drastische stappen te nemen. "Maar dat er iets moet gebeuren, is duidelijk. Te veel spelers geven zich niet voor de volle honderd procent. Dat was ook weer tegen Fortuna te merken. Als je toch ziet hoe bijvoorbeeld Amoah invalt. Dat was te gek voor woorden. Hij kan maatregelen verwachten. Maar hij is zeker niet de enige."

Koeman wilde nog geen vonnis vellen over verdediger Stefanovic, die op brute wijze tegenstander Landerl in het gezicht schopte. De Oostenrijker, die woedend van het veld moest worden geleid, lag na afloop met een gezwollen en bebloed oog bij te komen op een massagetafel. Het gezichtsvermogen van zijn zwaar beschadigde oog keerde langzaam terug. Pas donderdag kan in het ziekenhuis de ernst van het oogletsel worden vastgesteld. De wandaad van Stefanovic bleef onbestraft.

Gehavend en furieus

"Als ik zelf had gezien wat er werkelijk was gebeurd, had ik hem onmiddellijk van het veld gehaald", benadrukte Koeman. "Maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik zelf niets heb kunnen vaststellen. Maar Landerl zag er niet voor niets zo gehavend uit en hij reageerde ook furieus. Dus er zal best wel wat gebeurd zijn. Als ook op de tv-beelden blijkt dat Stefanovic over de schreef is gegaan, dan kan hij naast een schorsing door de KNVB ook rekenen op sancties van mij. Want dergelijk gedrag is onacceptabel."

Koeman schudde nog maar eens mistroostig met zijn hoofd. Het was in alle opzichten een verloren avond voor hem en voor Vitesse. "We moeten ons dood schamen", verzuchtte hij. "Dat je als ploeg met zoveel kwaliteit op deze manier kunt verliezen, is ongelooflijk. We hebben ontzettend veel kansen gemist. Op een gebrek aan scherpte kun je trainen. Maar als er iets anders aan de hand is, dan nemen ze maar iemand anders. Want dit wil ik niet meer elke wedstrijd meemaken."

Ook VN eist uitlevering Bin Laden

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft bij de Taliban-leiders van Afghanistan nogmaals de onmiddellijke en onvoorwaardelijke uitlevering geëist van Osama bin Laden. De Verenigde Staten beschouwen hem als hoofdverdachte van de aanslagen vorige week.

De oproep van de Raad is niet geheel nieuw. Vorig jaar werd een resolutie aangenomen waarin de eis tot uitlevering staat geformuleerd. De resolutie eist bovendien sluiting van kampen waar terroristen worden opgeleid. Tegen Afghanistan zijn momenteel politieke, militaire en economische sancties van kracht. Die worden pas opgeheven als aan de eis van de VN is voldaan.

De uitlevering van de Saudische terrorist Osama bin Laden alleen is niet voldoende om een Amerikaanse vergeldingsactie wegens terrorisme af te wenden. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld dinsdag gezegd, zo meldt de BBC.

Mogelijk handel Bin Laden : Zalm niet verbaasd

Minister Zalm van Financiën is niet verbaasd dat de Saudische terrorist Osama bin Laden voorafgaande aan de aanslagen in de VS mogelijk in KLM-opties heeft gehandeld.

Meteen nadat bekend was geworden dat Bin Laden mogelijk in aandelen had gehandeld, heeft Zalm de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) gevraagd te onderzoeken of zoiets dergelijks ook op de Nederlandse beurs is gebeurd. Hij zei dat dinsdagavond in het tv-actualiteitenprogramma NOVA.

Zalm reageerde op berichten van het Britse persbureau Reuters dat Nederlandse handelaren Euronext, de gefuseerde effectenbeurzen van Parijs, Amsterdam en Brussel, hebben gewaarschuwd dat er voor de aanslagen ongewoon grote hoeveelheden putopties waren genomen op de aandelen van de KLM.

,,Dat dit de uitkomst is, verbaast mij niet'', zei Zalm. Wel hield hij een slag om de arm, omdat hij nog niet met de STE had gesproken. De STE kon nog geen reactie aan het ANP geven.

Media in de Verenigde Staten en Italië meldden maandag dat Bin Laden zou hebben gespeculeerd. Duitse functionarissen zouden vrijdag de FBI en de Amerikaanse beurswaakhond SCE al hebben ingelicht over verdachte koersschommelingen.

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Serra en het Amerikaanse tv-netwerk NBC zijn handlangers van Bin Laden voor de terreurdaden 'short gegaan' in aandelen van (her)verzekeraars zoals AXA, Münchener Rück en Swiss Re.

'Short gaan' kan hoge winsten opleveren door te speculeren op een snelle koersdaling. De speculant leent andelen van een handelaar en verkoopt ze direct door aan een derde partij. Na de verwachte koersval koopt hij de stukken terug om ze aan de handelaar terug te geven.

De koersverliezen van grote (her)verzekeraars in de afgelopen periode viel analisten al eerder op. Zo verloor Münchener Rück in de week voor de ramp 13 procent van zijn beurswaarde. De grootste herverzekeraar ter wereld verwacht claims van 1 miljard dollar als gevolg van het instorten van het World Trade Center. Ook het Franse AXA en Swiss Re deden het niet goed. Dat is opmerkelijk, omdat analisten de sector juist als gezond bestempelen, met goede vooruitzichten voor dit jaar.

30.000 ontslagen bij Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat 20.000 tot 30.000 banen schrappen. De maatregel is een gevolg van de aanslagen die een week geleden in de Verenigde Staten zijn gepleegd. De terreuracties hebben de luchtvaart zwaar getroffen.

Bronnen in Seattle en Washington D.C. melden dat Boeing de plannen woensdag officieel bekendmaakt. De ontslagen vallen op de afdeling burgerluchtvaart in Seattle; zo'n 20 tot 30 procent van het personeelsbestand daar wordt er door getroffen.

Het bedrijf verwacht de komende tijd veel minder vliegtuigen te verkopen, nu diverse luchtvaartmaatschappijen hun capaciteit omlaag hebben gebracht. Veel toestellen staan aan de grond omdat mensen niet meer durven te vliegen.

Boeing verwacht dit jaar ongeveer vijfhonderd vliegtuigen te verkopen in plaats van de 538 waar aanvankelijk vanuit werd gegaan. Volgend jaar zullen het er misschien niet meer dan vierhonderd zijn, terwijl eerst rekening werd gehouden met zeker 510 toestellen.

Breen, bedankt voor de tip !

Zelfmoordpiloot had contact met Irak

Zelfmoordpiloot Mohammed Atta (33), die aan boord zat van het eerste gekaapte vliegtuig dat het World Trade Center in New York doorboorde, blijkt in contact te hebben gestaan met de Iraakse geheime dienst.

Dit is naar voren gekomen in het onderzoek van de FBI. Atta zou eerder dit jaar in Europa een ontmoeting hebben gehad met een hooggeplaatste inlichtingenofficier uit Irak. Het is de eerste aanwijzing dat het regime van de Iraakse president Saddam Hoessein mogelijk betrokken is bij de terreuraanvallen op de VS. De Amerikaanse minister van Justitie, John Ashcroft, weigerde gisteravond commentaar op de onthulling.

Bedankt cosmicV voor het melden van dit nieuws.

Vliegtuig aan de grond na valse melding

Een toestel van Northwest Airlines met bestemming Schiphol is dinsdagavond in Washington aan de grond gehouden na een melding dat het mogelijk gekaapt zou worden. Uiteindelijk bleek dat een vergissing te zijn. De vlucht werd echter geschrapt en de 215 passagiers werden ondergebracht in een hotel bij de luchthaven.

De situatie was aan boord zo gespannen dat de piloten al via een noodluik met een touw uit de cockpit ontsnapten. De resterende bemanning en de 215 passagiers bleven aan boord. FBI-agenten hebben vervolgens alles en iedereen in het toestel op Dulles Airport twee uur lang onderzocht, daarbij geassisteerd door een bommenspeurhond.

Hotel in Istanbul stort in

In het Europese deel van de Turkse stad Istanbul is woensdag een klein hotel ingestort. Volgens de gouverneur van de stad is zeker één persoon omgekomen en zijn ten minste zeventien anderen gewond geraakt. Naar nog zeker vijf mensen wordt onder het puin gezocht.

Het hotel in de wijk Aksaray telde twee verdiepingen. Het is nog niet duidelijk waardoor het in elkaar zakte. Onder het pand werd een metrolijn aangelegd, aldus de Turkse televisie. De werkzaamheden hadden al geleid tot scheuren in de muren van het hotel.

Nieuwe Flight Simulator komt toch later

"Microsoft denkt niet dat het verwijderen van de torens vertraging zal opleveren voor de lanceerdatum van 18 oktober van het vliegspel."

Maar niets blijkt minder waar. Microsoft wil namelijk het uitbrengen van de nieuwe versie van Flight Simulator toch nog uitstellen.

De graphics van Flight Simulator zijn levensecht. Ook de bediening is vrijwel precies zo als in een echt vliegtuig. Het gerucht gaat dan ook nog steeds rond dat het populaire spel door de terroristen gebruikt is in de voorbereiding van de aanval op het World Trade Center en het Pentagon. Dit is overigens nog niet bewezen.

Softwaregigant Microsoft heeft de uitlevering van de 2002-versie vertraagd, omdat het bedrijf 'het niet het juiste moment' vindt om een dergelijk beladen product te lanceren. Het levensechte spel geeft gebruikers de mogelijkheid om over New York en andere grote steden in de VS te vliegen.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe versie van Flight Simulator op de markt komt. Het softwarebedrijf heeft overigens al eerder verklaard de twee torens van het getroffen handelscentrum van toekomstige versies te verwijderen.

MS verwijdert WTC uit Flight Simulator

Ook voorkennis van aanslagen op AEX?

ungabunga had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Zalm heeft de STE (Stichting Toezicht Effectenbeheer) gevraagd om een onderzoek in te stellen naar handel in voorkennis op de Amsterdamse Beurs. Gebleken is namelijk dat op de vrijdag en maandag voor de aanslagen in Amerika 10x zoveel in opties KLM is gehandeld dan normaal. Dit zou kunnen betekenen dat er mensen op de beurs aktief waren die vooraf van de aanslagen op de hoogte waren. Het was namelijk te verwachten dat na een ramp als deze de koersen van luchtvaart- en verzekeringsmaatschappijen zouden kelderen.

VirusAlert

Door VirusAlert.nl en verschillende antiviruslabaratoria is het virus W32/Nimda opgemerkt. Het is rond het middaguur voor het eerst ontdekt in Korea, en heeft in enkele uren tijd razendsnel om zich heen geslagen. Het virus combineert een aantal technieken van andere gevaarlijke virussen. Hoofdzakelijk verspreidt het zich via e-mail maar ook verspreidt het zich via internetservers. Het virus binnenkomend via e-mail is te herkennen aan het bijlage-bestand, genaamd readme.exe.

De onderwerpsregel wordt willekeurig samengesteld en verder zit er geen tekst in het emailbericht. Wij raden je aan om komende dagen onderstaande detailpagina veelvuldig te bezoeken. Gaandeweg zal op die pagina meer informatie geplaatst worden.

Meer informatie over het virus lees je op:
http://www.virusalert.nl/alert_detail.wd?id=130

Met dank aan iedereen die dit bericht meldde...

FBI vermoedt brandweerwagen-aanslagen

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI waarschuwt brandweermannen dat terroristen mogelijk hun wagens zullen proberen te kapen en gebruiken als bom tegen militaire - of andere overheidgebouwen.
De FBI vroeg brandweerkazernes extra te letten op de veiligheid van hun wagens. Indien een wagen wordt gestolen moeten ze dit zo snel mogelijk doorgeven aan de FBI.

Een woordvoerder zei dat de FBI erg alert is en mogelijk levensbelangrijke informatie doorgeeft die ze krijgen door tips, ongeacht de betrouwbaarheid van de bron.

Een paar brandweermannen vertelden CNN dat ze al zijn gestopt en doorzocht op mogelijke bommen.

Film Review: Moulin Rouge!

Nu we voldoende dood zijn gegooid met 'Lady Marmalade' van de soundtrack van deze film, wordt het aanstaande donderdag misschien toch maar eens tijd om de film daadwerkelijk in premiere te laten gaan. Misschien heb je door het genoemde nummer (waar ik me inmiddels dood aan ben gaan ergeren) helemaal geen zin meer om hem te gaan bekijken, bang dat die net zo irritant is en nog banger dat het nummer ook in de film voorkomt. Wat dat laatste betreft moet ik je teleur stellen, Lady Marmalade is te horen. Maar voor die 2 minuten moet je deze film zeker niet laten schieten. Dat zou je eeuwig zonde vinden. Want de andere 125 minuten zijn magnifiek. Baz Luhrmann weet voor een tweede maal een wervelende film weg te geven die je niet zo snel vergeet.

DetailsVerenigde Staten/Australië, 127 minuten
GenreRomance/Musical/Drama
RegieBaz Luhrmann
CastO.a. Nicole Kidman, Ewan McGregor, Jim Broadbent, John Leguizamo en Richard Roxburgh
MuziekCraig Armstrong, Fatboy Slim, David Bowie, Massive Attack, Elton John, Lil' Kim e.a.

Nog niets bekend over uitlevering Bin Laden

Afghanistan heeft nog steeds niets besloten over het lot van Osama bin Laden. De vergadering daarover van de Oelema, de geestelijke raad van Afghanistan, is uitgesteld. De reden van het uitstel is dat nog niet alle raadsleden de hoofdstad Kabul hebben bereikt. Een Pakistaanse delegatie die het Taliban-bewind ervan wilde overtuigen dat uitlevering van Bin Laden noodzakelijk is om Amerikaanse vergeldingsacties tegen te gaan, is inmiddels teruggekeerd uit Afghanistan.

De Pakistaanse missie lijkt te zijn stukgelopen op de Afghaanse eis dat de schuld van Bin Laden wordt bewezen. "Wie er ook verantwoordelijk is voor deze daad, Osama bin Laden of een ander, wij zullen hem niet steunen", zei minister van Informatie Qudrutullah Jamal. "We hebben de Pakistani laten weten dat we bewijs moeten hebben dat Osama het heeft gedaan anders kunnen we hem niet opgeven."

De spirituele leider van de Taliban, Mullah Mohammed Omar, heeft de raad van geestelijken gevraagd om de knoop over de terrorist Bin Laden door te hakken. De Taliban hebben al gezegd dat de beslissing van de Oelema's zal worden uitgevoerd, hoe die ook zal luiden.

De geestelijke raad van Afghanistan vormt het hoogste besluitvormende orgaan van het land. De raad komt alleen bijeen als er zeer belangrijke besluiten moeten worden genomen. De laatste keer was dat in 1979, nadat Russische troepen Afghanistan hadden bezet.

Bin Laden is volgens de Amerikanen de belangrijkste verdachte van de aanslagen in New York en Washington. Volgens een Pakistaanse regeringsfunctionaris zou de Taliban overwegen Bin Laden uit te leveren aan een ander land dan de VS.

De raadsleden kunnen maar moeilijknaar Kabul komen omdat Afghanistan een uitgestrekt is land met een zeer slechte infrastructuur. Voor zover die infrastructuur er al was, is die volledig vernietigd tijdens de oorlogen die het land de afgelopen decennia hebben geteisterd.

Internationale XTC-bende opgerold

De politie heeft een internationaal opererende XTC-bende opgerold. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. De politie werkte bij de actie samen met de Unit Synthetische Drugs.

Tijdens huiszoekingen in zeven panden zijn ruim 300.000 XTC-pillen aangetroffen en in beslag genomen. De pillen waren onder meer verborgen in rugleuningen en zittingen van stoelen.

De verdachten zijn volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch drie in Amsterdam en Hoorn woonachtige Israeliërs in leeftijd variërend van 42 tot 51 jaar en een 23-jarige man uit Wormerveer.

De verdachten maakten volgens de zegsman deel uit van een internationaal opererende organisatie die zich bezighield met de handel in XTC-pillen. Het onderzoek startte eind juni. Sindsdien zijn op vijf verschillende plaatsen al ongeveer 200.000 tabletten in beslag genomen. Dat gebeurde zowel in Nederland als in het buitenland.

De bende smokkelde de drugs in koffers met een dubbele bodem en in schilderijlijsten. De pillen kwamen via Nederland en Duitsland onder meer terecht in de Verenigde Staten, Spanje, Canada en Australië. In verband daarmee zijn in het buitenland al eerder vijf betrokkenen opgepakt.

De bende zette koeriers in om de geprepareerde koffers te vervoeren. De schilderijen werden als postpakket verstuurd. Bij het onderzoek werkte de Nederlandse politie samen met de autoriteiten in Spanje, Duitsland, Israël, Canada, de VS en Australië. Dankzij het Nederlandse onderzoek kon de politie in het buitenland ook enkele andere bendes oprollen met in totaal tientallen verdachten.

Homo in Egypte kan de bak in

Een Egyptische rechtbank heeft dinsdag een minderjarige veroordeeld omdat hij "zich met mannen op het slechte pad begaf." De zeventienjarige homoseksueel kreeg een gevangenisstraf van drie jaar. Dat meldden woordvoerders van Justitie.

De veroordeling is gebaseerd op bekentenissen van Mahmoud Abdel Fatah, die nog in hoger beroep kan gaan. Fatah is een van de 52 homoseksuele mannen die in mei tijdens een feest op een schip in de Nijl werden gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie beschuldigde de mannen van sodomie, onzedelijke praktijken en in twee gevallen van "misbruik van de godsdienst voor het verspreiden van extremistische ideeën."

Madonna gaat niet meer op tournee

De Amerikaanse popster Madonna gaat niet meer op tournee. Dat meldde dinsdag het Britse boulevardblad The Sun. Volgens het blad durft Madonna geen verre reizen meer te maken.

Daarmee is haar zojuist beëindigde Drowned World Tour haar laatste geweest. Een vriend van de zangeres deelde The Sun mee dat zij zich met haar kinderen wil gaan bezighouden. ,,Wat er in New York is gebeurd, heeft haar leven veranderd.''

De opbrengst van drie optredens in Los Angeles heeft Madonna geschonken aan kinderen die door de aanslagen in de VS wees zijn geworden.

Deel Schiphol ontruimd na bommelding

Aankomsthal 2 van Schiphol is dinsdagmiddag drie kwartier ontruimd geweest na een bommelding. Volgens de marechaussee kreeg een medewerkster van Schiphol bij de inlichtingenbalie van de aankomsthal om 14.30 uur een telefoontje dat er een bom in haar tas zat.

De hal werd ontruimd. Een speurhond van de marechausse kon niets verdachts vinden, waarna de aankomsthal om 15.15 uur weer in gebruik kon worden genomen. De ontruiming heeft geen gevolgen gehad voor het vliegverkeer.

Man United grijpt winst

Topspits van Nistelrooij stuitte keer op keer op de goede doelman Wimbee.


Manchester united werden gedwongen met wachten op de zekerheid van een overwinning tot de 90e minuut in hun wedstrijd tegen het Franse Lille.

De captain van het Engelse team, David Beckham, scoorde de enige, en dus winnende treffer.
Het is in ieder geval duidelijk dat de Macunians het een stuk beter zullen moeten doen in de overige wedstrijden om een kans te maken op de felbegeerde cup met grote oren. Manchester zag er vooral in de eerste helft erg matig uit, met rommelig spel, zonder enig overleg.

Gary Neville moest al vroeg uitvallen nadat hij tijdens een kopduel geblesseerd raakte. De Macunians konden, ondanks redelijk invallen van Silvestre geen overleg in het spel brengen. Lille maakte zich ook geen illusies, en probeerde alle tempo uit het spel te halen.

Deze tactiek werkte aanvankelijk zeer goed, want het duurde tot de 17e minuut van de match totdat United een kans kreeg, maar van Nistelrooij, en later ook Scholes stuitten op een zeer goede Lille doelman Wimbee.

Tijdens de tweede helf was het allemaal niet veel beter, maar nadat Giggs werd vervangen door luxe-sub Solskjaer werd Manchester een stuk gevaarlijker wat uiteindelijk resulteerde in een lullig doelpunt van Beckham, en een overwinning van United.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.