Wateroverlast in het Westland

Door de hevige regenval is er op diverse plaatsen in het Westland wateroverlast ontstaan.

Een deel van de Maasdijk is eerder vandaag ingestort, waardoor de N220 Hoek van Holland-Maassluis tussen Koldenhove en Heenweg afgesloten is voor het verkeer. In De Lier staan zestig woningen in de Oranjewijk blank. In 's-Gravenzande zijn diverse kassen onder water gelopen. In het centrum van Delft staan de kades langs enkele grachten onder water. Ook is de voetgangerstunnel onder het station van Delft afgesloten. Het is daardoor onmogelijk om in Delft in de richting Rotterdam in- en uit te stappen. In Den Haag zijn op diverse plaatsen kelders ondergelopen. In De Lier, waar vandaag een referendum wordt gehouden over de bestuurlijke toekomst van het Westland, is het stemburo Viermaster gesloten vanwege het hoge water. Stemmers kunnen terecht op het gemeentehuis.

De gemeente Naaldwijk heeft inmiddels 150 meldingen binnengekregen van bewoners waarvan het regenwater de huizen binnenloopt of waar dit dreigt te gebeuren.

Door de aanhoudende regen heeft het Hoogheemraadschap Delfland woensdagmiddag alarmfase twee ingesteld op een schaal van een tot vier. "Dit is geen alledaagse situatie, maar echt crisis is het ook niet'', aldus een woordvoerster van Delfland te Delft.