WA en Máxima in Gelderland

Kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta zijn tijdens hun kennismakingstoer door de provincie Gelderland aangekomen in Arnhem. In de stad is opvallend weinig vlagvertoon.

Arnhem heeft de intocht op verzoek van Willem-Alexander en Máxima sober gehouden. Zo is de bloemversiering in het provinciehuis bescheiden en was er geen muziek bij aankomst.

De publieke belangstelling is wel groot. Een paar duizend mensen staan langs de rode loper die is uitgelegd op de hobbelige keitjes vanaf het provinciehuis naar de Eusebiuskerk. Máxima heeft besloten de afstand te voet af te leggen, hoewel ze nog steeds wat last heeft van haar enkel, die zij brak bij het bezoek aan Zweden. Ondanks de sobere stemming was Máxima gekleed in een fel rood pak. Door sommige omstanders zelfs 'sexy' genoemd.

De prins en zijn verloofde werden door de Gelderse commissaris van de Koningin Kamminga in De Klomp ontvangen. Per bus ging het daarna door de Gelderse Vallei en over de Veluwe naar Arnhem. Na een receptie op het provinciehuis gaat het paar naar de Eusebiuskerk waar een kunstexpositie wordt bekeken. Later worden Zevenaar (aanleg Betuwelijn) en Oosterbeek (Airborne Museum) bezocht.