iBanesto bergkoningen in Vuelta

Dennis (Atrimar)
4 bergetappes, 4 overwinningen voor de bergkoningen van iBanesto, de spaanse wielerploeg is in het gebregte op afstand de sterkste ploeg, met Jimenez als kapitein.


Jose Maria Jimenez heeft voor de tweede maal tijdens deze Vuelta een etappe gewonnen. De Spanjaard reed woensdag solo naar de zege in de koninginnerit.

Klassementsleider Joseba Beloki kreeg een mokerslag met de hamer. Hij werd op grote achterstand gereden en kwam samen met renners als Erik Zabel op ruim twintig minuten over de streep. Hij kan een zege in de Vuelta op zijn buik schrijven. Oscar Sevilla nam de gouden trui over van zijn landgenoot.

Jimenez onderstreept met zijn zege de overmacht van iBanesto.com in het gebergte. Voor de vierde maal was de zege tijdens deze Ronde voor een renner die ploeg. En voor de vierde maal was het een bergrit. Eerder wonnen Jimenez, Juan Miguel Mercado en Santiago Blanco ook al een rit met de finish bergop.

De zege van Jimenez was verdiend. De Spanjaard viel aan en niemand kon hem bijhouden. Solo reed de renner over de laatste twee cols. Achter probeerden diverse klassementsrenners wel wat, maar tot echt veel leidde dat niet. Uiteindelijk kwam Fernando Escartin als tweede over de streep. Mercado werd derde, Heras vierde. Ook Sevilla en Casero bevonden zich in hun gezelschap. Levi Leipheimer, de verrassende Amerikaan, verloor enkele seconden.

Uitslag
1. Jose Maria Jimenez [Spa] 4.08,28
2. Fernando Escartin [Spa] op 1,44
3. Juan Migual Mercado [Spa] z.t.
4. Roberto Heras [Spa]
5. Aito Osa [Spa]
6. Oscar Sevilla [Spa]
7. Angel Casero [Spa]
8. Klaus Möller [Den] 1,49
9. Inigo Cuesta [Spa] 2,10
10. Jose Luis Rubiera [Spa] 2,31


Algemeen Klassement
1. Oscar Sevilla [Spa] 36.56,21
2. Angel Casero [Spa] op 0,37
3. Juan Miguel Mercado [Spa] 1,46
4. Levi Leipheimer [VSt] 2,27
5. Roberto Heras [Spa] 2,33
6. David Plaza [Spa] 3,00
7. Santiago Botero [Col] 3,06
8. Jose Maria Jimenez [Spa] 3,34
9. Iban Mayo [Spa] 4,04
10. Aitor Osa [Spa] 4,32