Man United grijpt winst

Topspits van Nistelrooij stuitte keer op keer op de goede doelman Wimbee.


Manchester united werden gedwongen met wachten op de zekerheid van een overwinning tot de 90e minuut in hun wedstrijd tegen het Franse Lille.

De captain van het Engelse team, David Beckham, scoorde de enige, en dus winnende treffer.
Het is in ieder geval duidelijk dat de Macunians het een stuk beter zullen moeten doen in de overige wedstrijden om een kans te maken op de felbegeerde cup met grote oren. Manchester zag er vooral in de eerste helft erg matig uit, met rommelig spel, zonder enig overleg.

Gary Neville moest al vroeg uitvallen nadat hij tijdens een kopduel geblesseerd raakte. De Macunians konden, ondanks redelijk invallen van Silvestre geen overleg in het spel brengen. Lille maakte zich ook geen illusies, en probeerde alle tempo uit het spel te halen.

Deze tactiek werkte aanvankelijk zeer goed, want het duurde tot de 17e minuut van de match totdat United een kans kreeg, maar van Nistelrooij, en later ook Scholes stuitten op een zeer goede Lille doelman Wimbee.

Tijdens de tweede helf was het allemaal niet veel beter, maar nadat Giggs werd vervangen door luxe-sub Solskjaer werd Manchester een stuk gevaarlijker wat uiteindelijk resulteerde in een lullig doelpunt van Beckham, en een overwinning van United.