Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een GroenLinkse plucheklever.

Onbegrijpelijk, dat de stadsdeelwethouder Kees Diepeveen nog op zijn post zit. De GroenLinkser wist dat er op een heel kwalijke manier milieuregels werden overtreden, toen hij opdracht gaf, een terrein om te ploegen, dat bezaaid was met asbest. Levensgevaarlijk. Een bewonerscomité uit die buurt, Kadoelen-Oostzanerwerf, stapte terecht naar de rechter, en het stadsdeel werd veroordeeld tot een boete van 10.000 euro. De smoes van Diepeveen, dat de bewoners zelf het asbest op het terrein zouden hebben gegooid, werd door de rechter als niet aannemelijk van tafel geveegd. Typisch GroenLinks. Wel praatjes over milieu en duurzaamheid, maar als ze er zelf mee in de fout gaan, wél gewoon op het pluche blijven zitten. Dat gold een poosje geleden ook al voor wethouder Marijke Vos, toen ze een scheve schaats reed met een vrachtschip vol chemisch afval. En nu opnieuw verbindt een GroenLinkser geen consequenties aan het eigen falen. Dus: 
Volkomen terecht stelt PVV-kamerlid Fleur Agema de kwestie aan de orde bij milieuminister Cramer. Een overheid die zelf rotzooit met milieuregels is volstrekt ongeloofwaardig als zij burgers op milieuzaken aanspreekt.
 
Maar kan de voltallige stadsdeelraad van Amsterdam-Noord mij eens laten weten, waarom ze het vertrouwen niet in Diepeveen heeft opgezegd? Zijn verklaring dat het stadsdeel “inmiddels maatregelen heeft getroffen” is echt veel te mager.